3
jul
Seneste opdatering: 3/7-22 kl. 1941
26 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Lars Vilks. Foto: Steen Raaschou, Höganäs juli 2012.

Statens officielle stemme har talt nok en gang og derefter bliver der stille

Af: Helena Edlund

Lars Vilks død var en ulykke. Skandiamanden skød Olof Palme. Estonia sank, da bovklappen rev sig løs. De officielle forklaringer er der, men flere og flere svenskere sætter spørgsmålstegn ved dem. Årsagen er enkel: Sverige er blevet et samfund, hvor alt fra nyhedsformidling til regeringsbeslutninger ånder politiske værdier. Men er der grund til at mistro “officielle sandheder”, og hvad sker der i så fald med et land, hvor magten og folket føler mistro til hinanden?

Kunstneren Lars Vilks omkom i en bilulykke den 3. oktober 2021. E4 ved Markaryd var stadig lukket, da de første opslag på sociale medier begyndte at antyde, hvad der kan opsummeres således: ”Det her vil myndighederne mørklægge, det bliver ligesom med Palme. De vil lade tiden gå og så levere et resultat, der siger, at det var en ulykke.” Hvad skete der? Onsdag, mere end otte måneder senere, udsendte Politistyrelsen og Anklagemyndigheden pressemeddelelser om, at Vilks død var en “tragisk ulykke”, og at alle undersøgelser derfor er afsluttet.

Bilen, som Lars Vilks og de to politifolk kørte i, var en pansret Range Rover, der er blevet beskrevet som «en rullende festning». Den blev bygget til at modstå håndgranatangreb, beskydning og eksplosioner med op til 15 kilo sprængstof.

Den officielle version er, at den bil Vilks kørte i først brød protokollen ved at køre væk fra følgebilen med en meget høj hastighed, omkring 160 km/t. Så eksploderede et af det nysynede rullende fæstnings specialdesignede dæk “efter muligvis at have kørt på noget der lå på vejen”, den specialuddannede chauffør har mistet herredømmet over bilen bygget til at køre med punkterede dæk, bilen er sprunget over en motorvejs autoværn der var designet til at modstå tunge køretøjer og derefter stødt frontalt sammen med en lastbil, der tilfældigvis passerede. Ingen har set hændelsen, og politibilen er brændt op. Landets største motorvej var herefter spærret i mere end 24 timer på stedet, mens undersøgelserne pågik.

Samme dag, som politiet erklærede, at Vilks død var en ulykke, meddelte den svenske journalist Joakim Lamotte, at han havde indstillet al journalistisk virksomhed. I en livestream forklarede Lamotte, at han i mange år havde modtaget trusler og været udsat for vold i sit professionelle virke, men at truslerne nu også var rettet mod familien og udviklede sig til noget, han kaldte “systematisk terror”.

Joakim Lamotte turde simpelthen ikke fortsætte.

Lamotte sagde, at han har indgivet hundredvis af politianmeldelser mod dem, der har truet ham og hans familie – men alle anmeldelser er blevet droppet af politiet, “via returnerede mails”, som Lamotte udtrykker det. På trods af, at gerningsmændene kunne identificeres og på trods af, at der forelå skriftlige beviser.

Hvis noget lignende var sket i et andet land, ville svenske politikere være gået amok, og journalister ville være gået i strejke. Men nu sker det i Sverige, og derfor er der rungende tavshed. Det eneste, der høres, er spredte klapsalver og latter fra den politiske venstrefløj.

Rigtige og forkerte meninger

Da Reportrar utan gränser offentliggjorde sit pressefrihedsindeks for 2022, endte Sverige på tredjepladsen, efter Norge og Danmark, og landet blev beskrevet som en stadig fungerende “demokratisk model”, hvor “ytringsfriheden, med visse udfordringer, blomstrer”.

“Med visse udfordringer”? Er det så situationen for de statskritiske journalister, man mener? Ja sandsynligvis. For vi er i Sverige, hvor alt først og fremmest bedømmes ud fra værdier. Nu er det ved et tilfælde kun Joakim Lamotte og hans børn, der er truet, hovedsageligt af personer med indvandrerbaggrund. Derfor handler myndighederne ikke. Hvis det derimod havde været Anders Lindbergs børn, der skulle halshugges af vrede dalmatinere (folk fra Dalarna), skulle man nok se handlekraft!

Nej, jeg siger ikke, at det ville have været sådan med 100 % sikkerhed, men det er den besked, vi har fået gennem årene: Det handler om identitet og mening. Lamotte er kritisk over for staten, han stiller spørgsmålstegn ved den førte politik og stiller svære spørgsmål til politikere (præcis som en journalist skal). Så er han ond, og onde mennesker skal ikke beskyttes. Det bliver ikke bedre af, at Joakim Lamotte er en hvid, heteroseksuel mand.

Samme ræsonnement kunne høres om Lars Vilks, mens han stadig levede: Vilks blev betragtet som en provokatør, han burde vide bedre. Han irriterede folk, og det var ganske vist lovligt, men unødvendigt. Bodyguard-beskyttelse koster også penge. Ville det egentlig være bedst, hvis staten holdt op med at beskytte ham og bare lade naturen få sin vilje?

Flere og flere svenskere begynder nu at drage de samme konklusioner: Du skal have de “rigtige” holdninger for at være omfattet af lovens beskyttelse, hvis du har de “forkerte” er der ingen, der hjælper dig. Det er derfor vigtigt at dyrke værdier, at bekræfte multikulturalismen, at underkaste sig islamistiske krav, ikke at provokere, ikke at stille svære spørgsmål, ikke at påpege åbenlyse logiske mangler… Hvis man gør det, er det simpelthen din egen skyld. Du burde vide bedre.

Forbindelsen mellem Lamotte og Vilks kan findes lige dér: i det provokerende, spørgende. Både Vilks og Lamotte insisterede på at stille spørgsmålet “hvorfor”, når lyset rettes mod det åbenlyst ulogiske og hykleriske.

Politiserede myndigheder

Så er det en tilfældighed, at politiet har afskrevet alle trusler mod Joakim Lamotte, der dermed er presset til at stoppe som journalist? Er det en tilfældighed, at politiet har afskrevet Lars Vilks død som en ulykke, hvor ansvaret aldrig bliver placeret? Måske. Eller er det et resultat af den vidtgående politisering af Sverige? Staten ønsker ikke svar på spørgsmålene, det ville skade Sveriges og Socialdemokratiets image, hvis det blev officielt, hvordan en journalist bliver truet, og hvem der truer. Det er også mere bekvemt at stoppe den mand, der levede med den alvorligste, islamistiske trussel mod ham, ved at dø i en tragisk ulykke.

Socialdemokratiets lange march gennem institutionerne har stået på i et århundrede. I dag er Socialdemokratiets greb om det svenske samfund totalt – venstrefløjsideologien er “opinionsindekset 100”, som gennemsyrer alle instanser og myndigheder, naturligvis også politiet. På siden Det Goda Samhället skriver Bitte Assarmo:

”Det er skræmmende at lytte til Joakim Lamottes beretning om, hvordan politiet agerede. Ikke kun fordi de fuldstændig har ignoreret dødstrusler mod en hel familie, men også fordi deres handlinger så tydeligt viser, hvor politiseret politimyndigheden er. Joakim Lamotte har de forkerte meninger – så han skal ikke kunne regne med samme beskyttelse som folk, der tænker “rigtigt”.

Vi så det komme, allerede mens Dan Eliasson var rigspolitichef og åbenlyst erklærede sit politiske hjemsted. Allerede dengang burde regeringen have sat foden ned og fyret Eliasson og forbudt ham at komme i nærheden af ​​en myndighed igen. Men det gjorde de ikke, fordi de dybest set stræber og altid har stræbt efter, at myndighederne skal afspejle partilinjen.”

Officielt er Politistyrelsen ligesom alle andre myndigheder neutrale. Uofficielt begynder flere og flere mennesker at tro, at de ikke er det – og derfor også at mistro deres sandheder.

Hvad der sker i sådan et samfund er ikke svært at indse: Polariseringen er stigende mellem individer, ligesom afstanden mellem magthaverne og folket. Din identitet, dine meninger og hvor du placerer dig i debatter bliver stadig vigtigere. En borger har enten “rigtige” eller “forkerte”, og personer, der afviger fra normen for mening, får en mistanke om, at de ikke er beskyttet af loven.

Men nu er vi, hvor vi er. Joakim Lamotte vil gerne overleve og stopper derfor som journalist. Lars Vilks død var en ulykke. Skandiamanden skød Olof Palme. Estonia sank, da bovklappen rev sig løs. Statens officielle stemme har talt endnu en gang, og derefter bliver der stille. Tag det roligt og fortsæt. Der er intet at komme efter.

5 1 vote
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
26 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Bent Andersen
Bent Andersen
1 month ago

We are ready and armed

Socialister er ikke krigere

Jeg ansætter ikke socialist klumrehoveder, ja vi er polariserede for vi er nødt til at tage kampen mod socialist klumrehovederne.

De ser ikke at de er marionetdukker for diktaturstaterne og Soros mv og at de ØDELÆGGER VESTEN

Torsten Jensen
Torsten Jensen
1 month ago
Reply to  Bent Andersen

Jeg ansætter overhovedet ingen. Så en jeg på den sikre side.

Samuel af Ugglas
Samuel af Ugglas
1 month ago

Livrädd för att RÖSTREDOVISNINGEN och de maskiner som används kommer att manipulera valresultatet den 11 September 2022.
Hjälp oss med tips hur vi kan avvärja och avslöja möjligheterna till VALFUSK i September.
Kan socialisterna inte fuska med redovisningen förlorar de VALET.

Fjordor Helgrimson
Fjordor Helgrimson
1 month ago

Jeg er livrädd for alle de idioter, der skriger valfusk i september. Men svenskerne kan vel skaffe nogle internationale valgkontrollanter.

Frisk
Frisk
1 month ago

Tror du at et land i Afrika ville få godkendt et valgsystem som det svenske, hvor et hvilket som helst stykke papir er at betragte som en gyldig stemmeseddel, blot det på et tidspunkt hævdes at have befundet sig i en officiel stemmekuvert?
Det danske system er genialt i sin enkelthed, og den omhu hvormed stemmesedlerne håndteres fjerner tvivlen om hvorvidt alle stemmer medregnes og om der ikke tilfældigvis er blevet udskiftet stemmesedler.
Pyt med at den til tider kan være lang som arm

Frisk
Frisk
1 month ago

Det var da godt at han valgte Fields, hvor risikoen for at ramme en dansker er lavest.
Løgnepressen vil koge suppe på denne historie de næste 15 år, fordi det for en gangs skyld var en dansker

Rasmus Modsat
Rasmus Modsat
1 month ago

“hvad sker der i så fald med et land, hvor magten og folket føler mistro til hinanden?”

Det ved jeg godt. Nogen, som vil høre det?

trackback

[…] Bloggen Snaphanen har i flere omgange sat fokus på Joakim Lamotte, der nu er blevet truet til tavshed.  […]

Brian Olesen
Brian Olesen
1 month ago

Det enhver skal huske uanset om man er svensker, dansker, nordmand osv., er, at det eneste mennesket frygter, er frygten selv.

Som Helena Edlund fint beskriver, så er demokratiet ekstremt korrumperet og de facto afskaffet.

Kurt Rasmussen
Kurt Rasmussen
1 month ago

Hvis unge danske frihedskæmpere skal bringes til at udføre skyderier, må de frie medier virkelig oppe sig lidt. Det er altså ikke nok, at én eller anden tilfældig galning render rundt og skyder på må og få i et butikscenter.

Roland Salomonsson
Roland Salomonsson
1 month ago

Eliasson var en “politruk” med uppgift att omstöpa polisväsendet till en del av “Deep State i Sverige. D v s se till att alla viktiga chefer är “rättrogna” Sossar.

Åklageriorganisationen resp domstolsväsendet i Sverige är redan under kontroll av Deep State. Tjänsterna tillsätts i praktiken av sådana personer som är trogna vänsterextrema “juridikstuderanden”. I Sverige kan t ex aktivistiska utredare, åklagare med domares inofficiella godkännande mobilisera “Task Force” som uppträder på klassiskt “KGB-vis” eller “FBI-vis” eller som Gestapo under Hitlers diktatur. Det finns massor av exempel på att detta sker.

Peder Pedersen
Peder Pedersen
1 month ago

Måske var det kædens svageste led, der knækkede i Fields. Og så er der nok nogle stykker, som jubler inden de vasker hænder.

Margrethe
Margrethe
1 month ago
Margrethe
Margrethe
1 month ago
Reply to  steen

En ensom, deprimeret og psykisk syg ulv, der havde ramt kontanthjælpsloftet og derfor var frustreret over ikke at kunne gå shopamok i Fields. Løsning: Hæv ydelserne for farvede på passiv forsørgelse.

Peder Pedersen
Peder Pedersen
1 month ago
Reply to  Margrethe

Måske slog han sig da han ramte kontanthjælpsloftet, men lige dér det hjælper ikke noget at hæve ydelserne for farvede på passiv forsørgelse.

Margrethe
Margrethe
1 month ago
Reply to  steen

Åh nej, nu ikke en dansk Breivik. Så er der ikke tale om en ensom ulv, men en, hvis handlinger ene og alene skyldes nationalsindede, Paludan og andet giftigt.

Anders
Anders
1 month ago
Reply to  Margrethe

De ubevæbnede racister må springe for livet, når socialdemokraternes stemmekvæg skyder med skarpt.

Nielsen
Nielsen
1 month ago
Reply to  Anders

Det er Margrethe og Steen som har opildnet Sikander Siddique til at føre parlamentet ud i de Amagerkanske gader. -Gætter jeg på.

Peder Pedersen
Peder Pedersen
1 month ago
Reply to  Nielsen

MSM har ellers travlt med at oplyse, at gerningsmanden er en 22 årig etnisk dansker. Der er vist heller ingen, som har råbt “Allan er stor”.

Anders
Anders
1 month ago
Reply to  Nielsen

Nu forlyder det, at der er tale om en “etnisk dansk mand på 22 år”.
Men med med de danske myndigheders sædvanlige uærlighed, må man tvivle på alt hvad de siger.
Måske vi her ser konsekvenserne af en psykopatisk statsministers regeringsførelse og hårrejsende ansvarsunddragelse.
Vi får se.

Peder Pedersen
Peder Pedersen
1 month ago
Reply to  Anders

“Nu forlyder det, at der er tale om en “etnisk dansk mand på 22 år”.”

Ja, det skrev jeg i kommentaren lige oven over din…

Anders
Anders
1 month ago
Reply to  Peder Pedersen

og imens skrev jeg mit indlæg.
Godnat Peder. Sov godt.

26
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x