23
jul
Seneste opdatering: 23/7-22 kl. 2232
2 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Steve Bannon og Hege Storhaug i 2019, © Snaphanen.dk. Klik for helskærm

Af Lars Hedegaard

Følger du med i de danske mediers dækning af det stalinistiske teater, der går under navnet 6. januar-høringerne i den amerikanske kongres? Nej? Det er heller ikke nødvendigt. Man kan skimme overskrifterne i New York Times og Washington Post, så ved man, hvad de danske journalister vil underholde offentligheden med.

Januar 6-komiteen, der udelukkende består at Donald Trumps indædte fjender, blev officielt nedsat for at undersøge, hvem der stod bag optøjerne ved og i kongresbygningen den 6. januar 2021. Den virkelige hensigt var at hænge Trump og hans tilhængere ud som forbrydere, der skal i fængsel. Disse bestræbelser er en direkte fortsættelse af det demokratiske kongresflertals rigsretssager mod Trump for at være russisk eller ukrainsk agent – altså landsforræder.

Beskyldningerne er for længst afsløret som grundløse og frit opfundne af demokraterne, der er villige til at bruge alle midler for at få ram på deres forhadte modstander.

Komiteens høringer er bemærkelsesværdige ved, at ingen repræsentant for de anklagede har mulighed for at krydsforhøre vidner. Ofrene må heller ikke føre deres egne vidner. Da den tidligere Trump-medarbejder, Cassidy Hutchinson, fremsatte den mærkværdige påstand, at Trump skulle have prøvet at gribe fat i rattet på den bil, som hans sikkerhedsvagter kørte ham i, nægtede tribunalet at høre de vagter, der havde været til stede, og som fortalte, at optrinnet ikke havde fundet sted. Det er naturligvis blevet dysset ned i de fleste medier. Komiteen benytter sig også af anonyme vidner, der kan fremsætte de mest uhyrlige påstande uden at skulle give sig til kende.

Meningsmålinger viser, at de færreste amerikanere tror, det vil lykkes at få Trump straffet, men komiteen har en vis succes med at komme efter Trumps tilhængere. Præsidentens tidligere medarbejder, Steve Bannon, er netop blevet dømt for foragt for Kongressen og står nu til en fængselsstraf. Det er første gang, noget lignende er sket siden 1974. Årsagen er, at Bannon har nægtet at give møde for komiteen, hvad man næppe kan fortænke ham i. Hvem ville frivilligt stille op til en Moskva-proces i 1938?

Demokraterne sætter deres lid til, at de konstante beskyldninger mod Trump vil gøre indhug i hans og det republikanske partis folkelige tilslutning og hjælpe på Joe Bidens miserable opinionstal. De havde også håbet, at Højesterets nylige afgørelse, som betyder, at abort-lovgivningen igen bliver et anliggende for hver enkelt af de 50 stater, ville vende stemningen til ugunst for republikanerne. Men ingen af delene synes at have haft nogen større virkning.

En opgørelse fra RealClearPolitics, der næsten ramte 2020-valget rigtigt, viser, at Trump trods hetzen slår Biden i syv ud af de ti seneste målinger. Kun én måling har Biden som vinder.

Bidens opinionstal er så skrækkelige som nogen sinde. Rasmussen daily presidential tracking kunne i går meddele, at præsidenten nyder støtte fra 37 pct. af de sandsynlige vælgere, mens 61 pct. tager afstand fra ham.

Sjette januar-komiteen lader forstå, at de såkaldte høringer skal fortsætte helt op til midtvejsvalget den 8. november. Skulle republikanerne – som meningsmålingerne tyder på – gå hen og vinde flertallet i Repræsentanternes Hus, vil det nye flertal nok lave høringer om høringerne.
Den, der graver en grav ….

3 2 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Limewood
Limewood
1 year ago

Jeg troede ellers, at DJ Trumps rådgiver Steve Bannon nød den juridisk – executive privilege – beskyttelse han fik udstedt af præsident DJ Trump mod netop tilfælde som dette…. Eller det var i hvert fald det Demokraterne og Burack Hussein Obama havde sendt våben til narko-kartellerne og disse våben efterfølgende (surprise…) blev brugt ved en lang række forbrydelser og til mordet på en amerikansk grænsebetjent – Operation Fast and Furious. Obamas statsadvokat nægtede at udlevere dokumenter mv. og Burack Hussein Obamas regering påberåbte sig executive privilege i denne sag. Eric Holder blev undsagt for foragt for Kongressen ved en afstemning… Read more »

Nielsen
Nielsen
1 year ago
Reply to  Limewood

Absolutely. Bannon was cheating Andrew Breitbart! After Andrev Breitbarts death, that was. He took over Andrews rhriving site, giving us the impression that he would continue the expose of Barry Soetoro alias Barack Obama.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x