1
aug
Seneste opdatering: 2/8-22 kl. 1930
1 kommentar - Tryk for at kommentere!

Et historisk overgreb pÄ et folk

Journalisten med pseudonymet Julia Caesar skrev i Ă„rene 2010-2018 over 200 kronikker pĂ„ denne blog. Der er nĂŠppe andre i Sverige, der enten kan eller tĂžr udtrykke hvordan det er at miste sit land pĂ„ mindre end et halvt liv end Julia Caesar. Det krĂŠver alderens erfaring og perspektiv, modet, skrivetalentet og den kulturelle ballast at gĂžre det, og jeg kan nĂŠsten ikke komme i tanker om andre i Sverige, der har det. Det indre og det ydre eksil og parallellerne til Stefan Zweig’s flugt, selvmord og sorgen fra die Welt von gestern.

 Jeg har af og til forsĂžgt at leve mig ind i, hvordan det mĂ„ have vĂŠret, at vĂŠre svensker i disse Ă„rtier. Jeg kan bare holde mig vĂŠk fra landet, hvad jeg gĂžr. Selvom det er en stor omvĂŠltning sammenlignet med tidligere,  er det til at leve med. Her hĂžrer man, hvordan det opleves. StilfĂŠrdigt og suverĂŠnt. Et historisk overgreb pĂ„ en befolkning er gennemfĂžrt med lĂžgn og undertrykkelse af frie meninger pĂ„ ganske fĂ„ Ă„rtier. I virkeligheden et folkemord der falder ind under FN’s 26 forskellige juridiske definitioner af folkemord. Det har ingen chance for at gĂ„ godt eller uvoldeligt, hvad det allerede ikke gĂžr.

Fra reportage med udlandssvenskere 2020, Lennart Mattikainen

3.7 3 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

1 Comment
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Birger Hansen
Birger Hansen
1 year ago

FN’s 26 forskellige former for folkemord er sĂ„ snedigt indrettete, at kun en majoritet kan udfĂžre denne ugerning. Det samme gĂŠlder med hensyn til racisme, hvor minoriteter per definition ikke kan vĂŠre racister. Det er f.eks. derfor at arabere, bosiddende i Europa, altid er sĂ„ hurtige til at trĂŠkke offerkortet.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x