1
aug
Seneste opdatering: 2/8-22 kl. 1930
1 kommentar - Tryk for at kommentere!

Et historisk overgreb på et folk

Journalisten med pseudonymet Julia Caesar skrev i årene 2010-2018 over 200 kronikker på denne blog. Der er næppe andre i Sverige, der enten kan eller tør udtrykke hvordan det er at miste sit land på mindre end et halvt liv end Julia Caesar. Det kræver alderens erfaring og perspektiv, modet, skrivetalentet og den kulturelle ballast at gøre det, og jeg kan næsten ikke komme i tanker om andre i Sverige, der har det. Det indre og det ydre eksil og parallellerne til Stefan Zweig’s flugt, selvmord og sorgen fra die Welt von gestern.

 Jeg har af og til forsøgt at leve mig ind i, hvordan det må have været, at være svensker i disse årtier. Jeg kan bare holde mig væk fra landet, hvad jeg gør. Selvom det er en stor omvæltning sammenlignet med tidligere,  er det til at leve med. Her hører man, hvordan det opleves. Stilfærdigt og suverænt. Et historisk overgreb på en befolkning er gennemført med løgn og undertrykkelse af frie meninger på ganske få årtier. I virkeligheden et folkemord der falder ind under FN’s 26 forskellige juridiske definitioner af folkemord. Det har ingen chance for at gå godt eller uvoldeligt, hvad det allerede ikke gør.

Fra reportage med udlandssvenskere 2020, Lennart Mattikainen

3.7 3 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

1 Comment
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Birger Hansen
Birger Hansen
1 year ago

FN’s 26 forskellige former for folkemord er så snedigt indrettete, at kun en majoritet kan udføre denne ugerning. Det samme gælder med hensyn til racisme, hvor minoriteter per definition ikke kan være racister. Det er f.eks. derfor at arabere, bosiddende i Europa, altid er så hurtige til at trække offerkortet.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x