3
okt
Seneste opdatering: 10/10-22 kl. 1556
14 kommentarer - Tryk for at kommentere!

TFS-Vilks, 2015, I 142

Fotos © Snaphanen.dk, klik for helskærm

I dag er det et år siden, Lars Vilks døde. Da det skete, var jeg desværre for syg til at markere det, men jeg vil så gøre det nu med nogle billeder og en video fra hans første besøg i Danmark i 2007 som forfulgt kunstner og fjorten år frem. Det møde, hvor Tøger Seidenfaden udvandrede for at vise sin foragt for Trykkefrihedsselskabet, der havde inviteret Vilks. En sær pueril gestus fra en formodet voksen mand.

Jeg var så privilligeret at møde ham omkring 40 gange gennem årene, og jeg vidste ikke i 2007 hvilken gave og oplevelse, det ville blive de næste mange år. Jeg har gennem mit arbejde kendt mange kunstnere, men det er sjældent at jeg har set så mange sjældne kvaliteter samlet i én person. Jeg så ham i hans hjem ved Höganäs, men oftest i København i forbindelse med Trykkefrihedsselskabet eller Lars Vilks-komitteen. De første mange år var han så ugleset i den svenske nomenklatura, at den mest opmuntrende del af hans liv, må have udspillet sig i København.

Han var populær blandt almindelige svenskere, hvis man en sommerdag kom ned på Nimis med ham. De flokkedes om ham som var ABBA genopstået, men i det officielle Sverige blev han skældt huden fuld i årevis. Da han døde,  var vi mange i Danmark der følte, at vi havde mistet en enestående ven, der var en oprigtig sorg hos de mange, der kendte ham. I dag tænker vi på ham og taler om ham. (fotos © Snaphanen.dk, klik fotos for helekærm)

Van Gogh 2.11.2014, II 027


TFS-Vilks, 2015, I 126

Vilks 70 år 2016 (42)

Vilks 70 år 2016 (45)

Det første besøg i 2007 – lyden er god, billedet ikke

70 års dagen holdt Vilks i København

5 4 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

14 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Jan Ulrik Friis
Jan Ulrik Friis
1 year ago

I dag for et år siden, jeg havde nys fået besked om Lars Vilks hans grusomme død, sad i hotellets spisesal i Nordsverige et 4 stjernet hotel, tænkte på hvordan den svenske stat, det svenske folk havde svigtet Vilks, og nu helt ind i døden! Jeg sad denne morgen tidligt ved morgenbordet, morgenaviserne var endnu ikke kommet i hotellets reception, troede derfor at kun jeg der vidste besked om Vilks hans helt uventede død. Spisesalen var fyldt, men denne morgen en usædvanlig højstemt tavshed, imod alle mine forventninger var Vilks navn på alles læber, uden at behøve de store ord… Read more »

Jan Ulrik Friis
Jan Ulrik Friis
1 year ago
Reply to  steen

Det gjaldt nemlig om for mig og altid tidligt, helst som allerførste at være på plads i receptionen, kom jeg for sent kunne det ske at jeg kom til at sidde tilbage med sportstillægget (jeg hader nemlig sport) denne morgen i hotellet at morgenavisen var forsinket, skyldes sikkert også Lars Vilks, at avisen dagen derpå måtte rydde forsiden. Til min overraskelse alle omkring mig i spisesalen vidste alligevel allerede besked, Vilks de alle talte om, intenst efter en så tragisk hændelse at sidde i et hotel i Nordsverige, kan sikkert sammenlignes med dengang Kennedy, eller den anden Kennedy bror blev… Read more »

Last edited 1 year ago by Jan Ulrik Friis
Jan Ulrik Friis
Jan Ulrik Friis
1 year ago
Reply to  steen

Ikke bare læse, men også huske at genlæse Snaphanen, så ja hvorfor ikke, Steen du er mere end velkommen at genbruge min kommentar igen imorgen, tænker at folk nu venter i stor spænding til imorgen, at de kan få lov at genlæse min kommentar, selv lukker jeg sikkert ikke et øje i nattens løb af bare spænding.

Nielsen
Nielsen
1 year ago

Dan Park, Rasmus Paludan og Salman Rushdie er også udødelige. Det endda i levende live. Behøver jeg nævne Ed Snowden m.fl.?

Jan Ulrik Friis
Jan Ulrik Friis
1 year ago
Reply to  Nielsen

Ja nogle udødelige går rundt midt iblandt os andre dødelige.

Jeg blev nu efter det svenske valg hængt ud offentligt af en svensk msm journalist i Sverige, fordi jeg ville at også Rasmus Paludan & Gustav Kasselstrand (Alternativ for Sverige) burde have indflydelse, det helt indlysende at nu oprette et Återvandringsverket istedet for Migrationverket, for alt imens der endnu festes på øverste dæk, oversvømmer muhamedanerne landet.

Återvandringsverket.png
Nielsen
Nielsen
1 year ago

Det svenske shariaPolisen gider hverken beskytte Wilks, Paludan eller de mange tusindevis kvinnor och flickar som udsættes for Muhammeds lystige svendes angreb i SVERIGE. De svenske politikere nægter at islam er en krigsrelegion. Desuden ytrer de at muhammedanere er lige som svenskere.
Hvor længe skal de stjæle alt fra os, før vi siger stop og kræver hjemsendelser af fremmede?

Allan G larsen
Allan G larsen
1 year ago

Jeg tænker på om det ikke nærmere drejer sig om et attentat end en ulykke
Var det mon ikke meningen at Lars Wilks skulle ryddes af vejenMin teori . Nu så vi hvad der ske med Kurt Westergaard. Han måtte under politi beskyttelse.
Jeg mener bare at det er en fallit erklæring for det danske samfund .

Nielsen
Nielsen
1 year ago
Reply to  Allan G larsen

I så fald fik morderen to svenske dhimmistrissere med købet. Gad vide om de havnede i himlen sammen med Lars Wilks eller i helvede sammen med Oluf Palme og Thøger Seidenfaden..

Nielsen
Nielsen
1 year ago

Raaschou
Det er i dag du skal anke sagen. Jeg hjælper gerne med et par gamle biler og nogle motorcykler jeg nok i givet fald kan omsætte til kontanter. Lyt til de råd, som mange af os har givet dig. Lad dig ikke knægte af det korrupte ofte grundlovstridige (u)retssustem. Det er ikke 266b hæderstegnet du blev uretmæssigt dømt for i byretten. Med en betinget fængselsstraf vil Mette Forræderiksens lystige embedskællinger (offentlige anklagere) let finde en ny paragraf at sigte dig efter. § 264 D bliber ifgl. Aia Fog på Pittelkow-Jespersen i dag beskrevet som endnu en gummiparagraf.

Allan G Larsen
Allan G Larsen
1 year ago

Nyhedsdækning mere ensporet end msm? Læs Snaphanen!

14
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x