3
okt
Seneste opdatering: 10/10-22 kl. 1556
14 kommentarer - Tryk for at kommentere!

TFS-Vilks, 2015, I 142

Fotos © Snaphanen.dk, klik for helskærm

I dag er det et √•r siden, Lars Vilks d√łde. Da det skete, var jeg desv√¶rre for syg til at markere det, men jeg vil s√• g√łre det nu med nogle billeder og en video fra hans f√łrste bes√łg i Danmark i 2007 som forfulgt kunstner og fjorten √•r frem. Det m√łde, hvor T√łger Seidenfaden udvandrede for at vise sin foragt for Trykkefrihedsselskabet, der havde inviteret Vilks. En s√¶r pueril gestus fra en formodet voksen mand.

Jeg var s√• privilligeret at m√łde ham omkring 40 gange gennem √•rene, og jeg vidste ikke i 2007 hvilken gave og oplevelse, det ville blive de n√¶ste mange √•r. Jeg har gennem mit arbejde kendt mange kunstnere, men det er sj√¶ldent at jeg har set s√• mange sj√¶ldne kvaliteter samlet i √©n person. Jeg s√• ham i hans hjem ved H√∂gan√§s, men oftest i K√łbenhavn i forbindelse med Trykkefrihedsselskabet eller Lars Vilks-komitteen. De f√łrste mange √•r var han s√• ugleset i den svenske nomenklatura, at den mest opmuntrende del af hans liv, m√• have udspillet sig i K√łbenhavn.

Han var popul√¶r blandt almindelige svenskere, hvis man en sommerdag kom ned p√• Nimis med ham. De flokkedes om ham som var ABBA genopst√•et, men i det officielle Sverige blev han sk√¶ldt huden fuld i √•revis. Da han d√łde,¬† var vi mange i Danmark der f√łlte, at vi havde mistet en enest√•ende ven, der var en oprigtig sorg hos de mange, der kendte ham. I dag t√¶nker vi p√• ham og taler om ham. (fotos ¬© Snaphanen.dk, klik fotos for helek√¶rm)

Van Gogh 2.11.2014, II 027


TFS-Vilks, 2015, I 126

Vilks 70 år 2016 (42)

Vilks 70 år 2016 (45)

Det f√łrste bes√łg i 2007 – lyden er god, billedet ikke

70 √•rs dagen holdt Vilks i K√łbenhavn

5 4 votes
Article Rating


Don√©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

14 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Jan Ulrik Friis
Jan Ulrik Friis
1 year ago

I dag for et √•r siden, jeg havde nys f√•et besked om Lars Vilks hans grusomme d√łd, sad i hotellets spisesal i Nordsverige et 4 stjernet hotel, t√¶nkte p√• hvordan den svenske stat, det svenske folk havde svigtet Vilks, og nu helt ind i d√łden! Jeg sad denne morgen tidligt ved morgenbordet, morgenaviserne var endnu ikke kommet i hotellets reception, troede derfor at kun jeg der vidste besked om Vilks hans helt uventede d√łd. Spisesalen var fyldt, men denne morgen en us√¶dvanlig h√łjstemt tavshed, imod alle mine forventninger var Vilks navn p√• alles l√¶ber, uden at beh√łve de store ord… Read more »

Jan Ulrik Friis
Jan Ulrik Friis
1 year ago
Reply to  steen

Det gjaldt nemlig om for mig og altid tidligt, helst som allerf√łrste at v√¶re p√• plads i receptionen, kom jeg for sent kunne det ske at jeg kom til at sidde tilbage med sportstill√¶gget (jeg hader nemlig sport) denne morgen i hotellet at morgenavisen var forsinket, skyldes sikkert ogs√• Lars Vilks, at avisen dagen derp√• m√•tte rydde forsiden. Til min overraskelse alle omkring mig i spisesalen vidste alligevel allerede besked, Vilks de alle talte om, intenst efter en s√• tragisk h√¶ndelse at sidde i et hotel i Nordsverige, kan sikkert sammenlignes med dengang Kennedy, eller den anden Kennedy bror blev… Read more »

Last edited 1 year ago by Jan Ulrik Friis
Jan Ulrik Friis
Jan Ulrik Friis
1 year ago
Reply to  steen

Ikke bare l√¶se, men ogs√• huske at genl√¶se Snaphanen, s√• ja hvorfor ikke, Steen du er mere end velkommen at genbruge min kommentar igen imorgen, t√¶nker at folk nu venter i stor sp√¶nding til imorgen, at de kan f√• lov at genl√¶se min kommentar, selv lukker jeg sikkert ikke et √łje i nattens l√łb af bare sp√¶nding.

Nielsen
Nielsen
1 year ago

Dan Park, Rasmus Paludan og Salman Rushdie er ogs√• ud√łdelige. Det endda i levende live. Beh√łver jeg n√¶vne Ed Snowden m.fl.?

Jan Ulrik Friis
Jan Ulrik Friis
1 year ago
Reply to  Nielsen

Ja nogle ud√łdelige g√•r rundt midt iblandt os andre d√łdelige.

Jeg blev nu efter det svenske valg h√¶ngt ud offentligt af en svensk msm journalist i Sverige, fordi jeg ville at ogs√• Rasmus Paludan & Gustav Kasselstrand (Alternativ for Sverige) burde have indflydelse, det helt indlysende at nu oprette et √Ötervandringsverket istedet for Migrationverket, for alt imens der endnu festes p√• √łverste d√¶k, oversv√łmmer muhamedanerne landet.

√Ötervandringsverket.png
Nielsen
Nielsen
1 year ago

Det svenske shariaPolisen gider hverken beskytte Wilks, Paludan eller de mange tusindevis kvinnor och flickar som udsættes for Muhammeds lystige svendes angreb i SVERIGE. De svenske politikere nægter at islam er en krigsrelegion. Desuden ytrer de at muhammedanere er lige som svenskere.
Hvor l√¶nge skal de stj√¶le alt fra os, f√łr vi siger stop og kr√¶ver hjemsendelser af fremmede?

Allan G larsen
Allan G larsen
1 year ago

Jeg tænker på om det ikke nærmere drejer sig om et attentat end en ulykke
Var det mon ikke meningen at Lars Wilks skulle ryddes af vejenMin teori . Nu så vi hvad der ske med Kurt Westergaard. Han måtte under politi beskyttelse.
Jeg mener bare at det er en fallit erklæring for det danske samfund .

Nielsen
Nielsen
1 year ago
Reply to  Allan G larsen

I s√• fald fik morderen to svenske dhimmistrissere med k√łbet. Gad vide om de havnede i himlen sammen med Lars Wilks eller i helvede sammen med Oluf Palme og Th√łger Seidenfaden..

Nielsen
Nielsen
1 year ago

Raaschou
Det er i dag du skal anke sagen. Jeg hj√¶lper gerne med et par gamle biler og nogle motorcykler jeg nok i givet fald kan oms√¶tte til kontanter. Lyt til de r√•d, som mange af os har givet dig. Lad dig ikke kn√¶gte af det korrupte ofte grundlovstridige (u)retssustem. Det er ikke 266b h√¶derstegnet du blev uretm√¶ssigt d√łmt for i byretten. Med en betinget f√¶ngselsstraf vil Mette Forr√¶deriksens lystige embedsk√¶llinger (offentlige anklagere) let finde en ny paragraf at sigte dig efter. ¬ß 264 D bliber ifgl. Aia Fog p√• Pittelkow-Jespersen i dag beskrevet som endnu en gummiparagraf.

Allan G Larsen
Allan G Larsen
1 year ago

Nyhedsdækning mere ensporet end msm? Læs Snaphanen!

14
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x