7
okt
Seneste opdatering: 7/10-22 kl. 0458
9 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Politik i en sammenbrudstid

Af Lars Hedegaard

Man sporer allerede en vis vælgertræthed, selv om valget lige er udskrevet – en fornemmelse af, at det hele kan være ligegyldigt, fordi de samme politikere vil føre den samme politik efter 1. november. Politikerne vil selvfølgelig puste sig op og love alle alt – med undtagelse af to-tre småpartier, der forgæves vil prøve at råbe de dvaske danskere op.

Det bliver stadigt tydeligere, at Danmarks fremtid ikke bestemmes af det teaterstykke, der går under navnet Christiansborg, og som medierne udfolder gigantiske bestræbelser på at skildre som et drama med skæbnesvangre følger. Vi skal ligge vågne om natten, mens vi spekulerer på, om statsministeren kommer til at hedde Mette Frederiksen eller Søren Pape, eller hvem der klarer sig bedst under partilederrunderne.

I den sidste ende er det imidlertid ikke politik, der kommer til at bestemme landets fremtid, men økonomi, som er en hård hund. Uanset hvilke badutspring politikerne opfører, kan hverken de eller den intetanende befolkning undslippe dens bid.

Som min ven, Philip Brandt, har gjort opmærksom på, har corona-cirkuset foreløbigt kostet 120 milliarder, som er smidt ud af vinduet oven i de 90 milliarder, som vi årligt giver ud til folk fra den tredje verden. Vi kan også glæde os til nye corona-varianter, der skal skræmme livet af os og give politikerne muligheder for at bruge flere penge – penge som vi ikke har, men som skal hentes gennem gældsætning eller den form for beskatning, der går under navnet inflation. Og hvis nye epidemier ikke giver regeringen penge nok at rutte med, har vi ”klimakampen”, som er en uudtømmelig kilde til nye udgifter. Dertil kommer flere masseansættelser af kolde hænder i den offentlige sektor, der i stigende grad befolkes af ”papirnussere”, som de hed i gamle dage, og hvis nul-arbejde består i at holde øje med den svindende skare, der udretter noget nyttigt.

Denne dødedans kan ikke vare evigt. På et tidspunkt forfalder regningen til betaling.

I mellemtiden kan vi bare hĂĄbe, at de to-tre smĂĄpartier, der har bevaret en rest af fornuft, holder hovedet koldt og forbereder sig pĂĄ den dag, da det rød-blĂĄ system bryder sammen. Men lyset af den store forbrødring i “blĂĄ blok” skal vi nok ikke regne med for meget.

3.9 8 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

9 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Morten Dreyer
Morten Dreyer
7 months ago

Danmark bør erkende, at ĂĄrtiders tilslutning til allehĂĄnde internationale konventioner har taget overhĂĄnd. Der er vel næppe nogen som kan overskue de mange konventioner, som skiftende regeringer og flertal har forpligtet kommende generationer pĂĄ.  Folketinget bør som en at de første handlinger efter valget, vedtage at danske love stĂĄr over konventionerne. Derved vil Danmarks love som udgangspunkt være gældende regler, og nĂĄr kommer der en sag, hvor de to systemer rammer hinanden, sĂĄ holder man sig til Danmarks love. Ved kommende nye og reviderede danske love kan man godt se pĂĄ, hvad konventionerne indeholder. Men det ændre ikke ved at… Read more »

Klodshans
Klodshans
7 months ago
Reply to  Morten Dreyer

Kommer aldrig til at ske. Rød og blå blok elsker EU og EU kommer i første række uanset, at de siger noget andet.

Bastardo
Bastardo
7 months ago

Da 80 % af “lovgivningsarbejdet” blot består af blåstempling af imperiets forordninger, går de og keder sig på hoppeborgen. DE har også fornemmelsen af, at der ikke rigtig er noget, der betyder noget.
Derfor finder de på alle mulige tåbeligheder, dels i form af overflødige plager, dels som statister i MSMs evige dødedans.
LEV MED DET (bliver Mettes politiske eftermæle).

Allan G larsen
Allan G larsen
7 months ago

Jeg må sige at valget, for mig, efterhånden forekommer mig ligegyldigt, da rød og blå blok taler stort set om det samme. Hvor er forskellen?.

Realisten
Realisten
7 months ago

Fuldstændig korrekt. Det er totalt ligegyldig hvad der sker inde på Borgen. Det eneste der ville batte noget, er hvis SK havde en plads og blev lyttet til. Men det kommer ikke til at ske.. Jeg har kun gaben til overs for det der sker derinde.. Er der virkelig nogen der tror på dét system længere? Jeg gør ikke..

Last edited 7 months ago by Realisten
Samuel af Ugglas
Samuel af Ugglas
7 months ago

Varför kan en politiker ”ALDRIG” bestraffas för sina lögner, förtal, stölder m.m?
Hoppas att det blir ett riktigt stort ”MINKVALG”?

Historieløs
Historieløs
7 months ago

Lad os nu fĂĄ atomkraft!

9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x