23
okt
Seneste opdatering: 25/10-22 kl. 0750
11 kommentarer - Tryk for at kommentere!

HUT__feb_2008_027.jpg

Fotos: Kønsadskilt HUT demonstration, Sankt Hans Torv, Nørrebro 15.2 2008,  © Snaphanen.dk

Hizb ut Tahrir er ikke en fundamentalistisk kult, men islams gyldne middelvej

Af Asger Aamund

Det er jo stærke ord i oktober, lige midt i valgkampen på vej mod folketingsvalget den 1. november, der som bekendt er demokratiets festdag. Citatet stammer fra plakater og opslag, som den islamiske interesseorganisation Hizb ut Tahrir har distribueret og ophængt i almene boligområder, hvor der bor mange muslimer. Opråbet er en opfordring til alle muslimer om ikke at deltage i folketingsvalget, som får hårde ord med på vejen:

”Demokratiet som idĂ© og styreform er grundlæggende i strid med islam. Demokratiet er baseret pĂĄ sekularisme, idĂ©en om at mennesket og ikke Skaberen af mennesket, afgør, hvad der er ret og slet. Det er i strid med vores grundoverbevisning som muslimer at vælge personer eller partier til en lovgivende forsamling. Enhver støtte til et sekulært parti er ’haram’ (forbudt). (Kære muslimer – Det kriseramte demokrati strider imod jeres Islam. Tag ikke del i det ubetydelige valgritual!)

Vi er pålagt at engagere os i samfundet og være politisk aktive, men udelukkende på islams præmisser. I bekender jer til Allahs Sharia, og I skal holde fast i de islamiske principper og egenhændigt tjene muslimernes reelle interesser. Den største gavn i dette liv og det hinsidige findes i den fuldkomne underkastelse til vores skaber, Den Almægtige Allah. Vi kalder jer derfor, indgående og oprigtigt til at tage afstand fra det sekulære demokrati, som modstrider jeres islam og i fællesskab arbejde med os for at kalde til islam fuldt og helt”

Sagen har vakt en del opsigt i danske medier, som spørger, hvad det nu er for noget? Islam er jo kærlighedens og fredens religion, så hvad har det dog med folketingsvalget at gøre? Opslaget fra Hizb ut Tahrir har heller ikke vakt begejstring hos alle i de almene boligområder. Formanden for boligforeningen i Vapnagård i Helsingør, Anja Holmstad står uforstående over for, hvorfor man som muslim ikke skulle kunne deltage i et folketingsvalg. Hun mener endda, at hvis man af religiøse grunde ikke ønsker at stemme, bør man heller ikke have adgang til at modtage sociale ydelser som boligsikring, sygesikring og børnetilskud.

Danske medier og politikere ser ingen grund til, at muslimer ikke skulle være gode demokrater. Politik og tro har jo i vore tider ikke noget med hinanden at gøre. Og samtidig anses Hizb ut Tahrir for en formørket fundamentalistisk kult, der er uden forbindelse til moderne muslimers liv og holdninger. Denne opfattelse af islam er imidlertid en monumental, men bevidst fornægtelse af en virkelighed, vi ikke kan leve med. Islam består af tre komponenter: en fanatisk personkult, et totalitært samfundssystem og en tro rullet sammen til en uadskillelig helhed.

Islam bygger på tre ’testamenter’: koranen, hadith (traditionerne) og sira (Muhammeds biografi). Alle tre skriftsamlinger anses for hellige, indstiftet af Allah og styrer tilsammen muslimens liv fra morgen til aften, fra vugge til grav. Det er utænkeligt, at en muslim kan acceptere, at Skaberens vilje skal udfordres af menneskeskabte love. Ligesom det er utænkeligt, at islam nogen sinde vil godkende en adskillelse af religion og politik. Hvad Allah har sammenføjet, skal mennesker ikke adskille.

Hizb ut Tahrir er således ikke en fundamentalistisk kult, men repræsenterer islams gyldne middelvej, hverdagens islam som det praktiseres i Pakistan, Indonesien, Iran, Irak og Saudi-Arabien. Og også i det islamiske samfund i Danmark. En Wilke opinionsundersøgelse for Jyllands-Posten fra 2015 viste, at 77 procent af adspurgte muslimske migranter og deres efterkommere i Danmark ønskede, at koranens bud også i dette land skulle efterleves fuldt ud. I klartekst betyder det, at grundloven byttes ud med sharia, altså et Danmark, hvor befolkningen opdeles i mennesker (muslimske mænd) og undermennesker (kvinder, jøder, kristne og andre vantro). Det, at herboende muslimer accepterer at leve i et demokrati, betyder ikke, at de ønsker det. Tværtimod er der dokumenteret et udbredt ønske om at få det udskiftet med en totalitær sharia-stat.

Så længe danske politikere og medier ikke tør erkende, at islams politiske bevægelse er lige så vigtig som troen, står vi som demokratisk samfund uden muligheder for at standse islams totalitære ekspansion i Danmark. Hvis ikke man tør se faren i øjnene, går man fortjent sin undergang i møde. Folkestyret overlever næppe i det lange løb mødet med en uforsonlig og totalitær bevægelse i vækst, der ikke accepterer fredelig sameksistens mellem forskellige kulturer.

Kulturel mangfoldighed og demokratisk sindelag overlever ikke i et islamisk samfund. Man behøver bare at se sig omkring i Mellemøsten. Hvis ikke politikere og befolkningen i Danmark tør konfrontere virkeligheden og mobilisere mod og handlekraft til forsvar for grundlov og folkestyre, vil Hizb ut Tahrir få ret i sine mål og planer: Demokratiet er en synkende skude på vej mod havets bund.

Kilde: AsgerAamund.dk

JP: 11.10.2015 Muslimske stemmer: Alle meningsmĂĄlingerne

HUT__feb_2008_032.jpg

4.2 5 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

11 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Benny Smed
Benny Smed
3 months ago

Jeg ser for mig, hvordan raske danske ungersvende smøger ærmerne op og viser muselmændene døren efter devisen “i gĂĄr var for sent”.

Poul
Poul
3 months ago
Reply to  Benny Smed

Jeg ser for mig hvordan muslimer overtager det hele fordi samtlige danske mænd ikke rører en finger for noget som helst, udover når de skriver noget håbløst naivt og altid anonymt på internettet. Hvem i alverden skulle frygte det?

Benny Smed
Benny Smed
3 months ago
Reply to  Poul

Du har glemt at oplyse dit efternavn og din adresse.

Allan G larsen
Allan G larsen
3 months ago

Hvis man vil gøre sig den ulejlighed at sætte sig ind i islams væsen og læse de forskellige sura vers i Koranen, vil man ikke andet end at kunne erkende at noget er grueligt galt ALENE DEN KENDSGERNING at der opfordres til drab, mord pĂĄ ikke muslimer er i sig selv et problem Jeg har selv læst dele af Koranen, pĂĄ dansk, og kan garantere for at det ikke er hyggelæsning. (citat), træet siger, oh, troende muslim, bag mig gemmer sig en jøde, find ham og dræb ham. Se det virker jo ikke særligt fredeligt, tværtimod. Jeg har kun et… Read more »

Dragen
Dragen
3 months ago
Reply to  Allan G larsen

Min store frygt er , at politikerne HAR forstĂĄet hvor falig islam , – er . At de ikke har givet op. MĂĄske handler det for dem , mest om bekvemmeligheden ved en fortsat rolle pĂĄ rolleliste i et teater , der idag KUN er et teater . Men hvor aflønningen / indkomsten/kr. er sĂĄ afgørende , at de bliver og hængende . Løkke er et skræmmende godt exempel.

Limewood
Limewood
3 months ago

Jamen, Muhammeds og koranens tilhængere går da helt, fuldt og fast ind for de universelle menneskerettigheder, blot de ikke strider mod Muhammed og koranens ideologi/tro.

PĂĄ samme mĂĄde gĂĄr Muhammed og koranens tilhængere helt, fuldt og fast ind for Danske Riges Grundlov – blot den ikke strider mod Muhammed og koranen tro og ideologi.

Dragen
Dragen
3 months ago
Reply to  Limewood

Ja , det er det.

Kirsten Damgaard, kulturpsykolog
Kirsten Damgaard, kulturpsykolog
3 months ago

Man kan med fordel læse på http://www.respublica.dk den anerkendte amerikanske forsker Anne E. Mayers præsentation af islams menneskesyn i form af dets syn på menneskerettigheder.Samt den herboende iranske forsker Fariba Parsas fremstilling af den islamiske forestilling om meningen med menneskelivet og menneskets underordning til Allah.Så erkender man at troende muslimer lever i en anden kosmologi end vores med folkestyre, ligestilling og selvstændig tankevirksomhed.
Venligst redaktør på http://www.respublica.dk

Limewood
Limewood
3 months ago

Såkaldte akademikere hjælper sandelig også antidemokraterne på vej:

https://youtu.be/zQlG1WxfG74

Ole Mejlstrøm
Ole Mejlstrøm
3 months ago

Demokrati er de dummes diktatur!

Derfor er det, at vores lande overtages af lavintelligente, indavlede folk fra Afrika og Mellemøsten med størstedelen af de dumme europæiske vælgeres fulde, gentagne velsignelse!

NĂĄr man stædigt vedbliver at stemme pĂĄ landsforrædere i hele EU-omrĂĄdet, ja sĂĄĂĄĂĄĂĄ….

11
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x