12
nov
Seneste opdatering: 12/11-22 kl. 0515
22 kommentarer - Tryk for at kommentere!

foto © Kim Møller

For et par dage siden, kunne man læse at Kim Møller er frifundet af retten i Århus uden at der fulgte yderligere forklaring med. Mange har spurgt efter nærmere detaljer, hvorfor Kim sender disse uddybende linjer om frifindelsen til interesserede samt Snaphanen og dens læsere:

Hensynet til pårørende var vigtigt, men der var også et hensyn til den offentlige fortælling.

Sagen har (med udsættelse) været undervejs i to år, og jeg håber i sagens natur at Anklagemyndigheden ikke anker min frifindelse ved Retten i Århus.

Anklageren var oppe på den store klinge under afhøringen sidste år, og jeg tror alle der overværede seancen godt kunne se, at hun skød gråspurve med kanoner. Hun måtte droppe en surrealistisk tillægsanklage om brud på navneforbud, og retsmødet i tirsdags var ren procedure uden min aktive deltagelse.

Anklageren fortsatte den aggressive stil, og forklarede at Landsretten havde givet fængselsstraf ved lignende sager. Hun hævdede derfor, at straffen måtte være i samme kaliber – dog værre, da jeg ikke blot havde delt en video på Facebook, men spredt billedet af et terroroffer på en redigeret blog.

Min forbrydelse var velovervejet, og ikke sket i affekt. Bloggen kunne læses globalt, og hermed kunne pårørende til det franske offer nemt finde det brutale billede. Jeg kunne have understreget min pointe om terrorismens gru uden brug af billedet, og blot beskrevet billedet, lød det. Argumentationen var virkelig dårlig.

Min forsvarer undsagde sammenligningen med Marokko-sagerne, og pointerede at det var vidt forskellige sager. Jeg havde skrevet speciale om Islam, og halshugningen af den franske kvinde havde et religiøst aspekt – hun blev ikke bare myrdet i en katedral, men blev halshugget.

Med stor tyngde tilbageviste han påstanden, om at brutale billeder ikke måtte offentliggøres. Brutale billeder måtte godt offentliggøres, hvis det havde offentlighedens interesse. Min billedbrug i artiklen om terrorangrebet var ikke væsensforskellig fra Floyd-videoen, Alan Kurdi-serien og andre ikoniske billeder som har været en del af nyhedsstrømmen.

Efter opremsningen kom han ind på kendelser fra den europæiske menneskerettighedsdomstol. Blandt andet en sag mod et fransk medie, der havde bragt et billede af en bortført mand, taget af bortførerne. Offeret blev senere fundet død, og familien ville have mediet dømt.

Det fik de ikke, og rettens forklaring kunne 1:1 bruges i min sag. Hensynet til ofre og pårørende var vigtigt, men der var også et hensyn til den offentlige fortælling.

4.3 11 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

22 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Allan G larsen
Allan G larsen
2 months ago

Det er altid mere bekvemt for myndighederne at”slå budbringeren ihjel” end at lade sandheden komme frem. Jo jo!.

Limewood
Limewood
2 months ago

Hvem skaber det “offentlig fortælling”? I går viste DR2 et afsnit af serien “Fotografier, der forandrede verden”. Her var smæk for skillingen. Omdrejningspunktet var Vietnam-krigen og billeder af en napalm-forbrændt pige blev vist for fuld skrue og med interview med offeret. Senere blev billedet at henrettelsen af Bay Loc på åben gade i Saigon af Nguyễn Ngọc Loan. Billederne blev vist med henvisning til “krigens gru” og konsekvenserne for “offentlighedens” opfattelse af krigen – altså den amerikansk/vestlige opfattelse. Eller måske rettere den internationale venstreorienterede opfattelse af Vietnam-krigen. Sjovt – not – er det så at “fotografier, der forandrede verden” sjældent… Read more »

POLITIK BEGYNDER AT LIGNE ONDSKAB
POLITIK BEGYNDER AT LIGNE ONDSKAB
2 months ago
Reply to  Limewood

Ja, Limewood har ret, der sker en nøje udvælgelse af
de fortællinger og billeder der lægges frem til offentligheden.
Målet er at ensrette danskernes tænkning og meninger i
kommunistisk-socialistisk retning. Der er tale om en
konstant holdnings-massage. Alt hvad der styrker sandhed,
ægte demokrati, borgernes frihed og tryghed og saglig
oplysning om hvad Chrborg fører os henimod af katastrofer,
nedtones, forties eller bortcensureres. Det er ildevarslende
at statslige myndigheder mv. chikanerer de endnu frie og
private/uafhængige blogs og net-aviser.

Bastardo
Bastardo
2 months ago

Tillykke. Hvad mon to års forfølgelse i form af ubegrundet anklage fra statsmagtens side koster i erstatning?

Steen Jørgensen
Steen Jørgensen
2 months ago

Hjertelig tillykke!!! Har savnet din blog, men fuld forståelse for hvad dette må have kostet på det personlige plan. Stor ros til din forsvarer.

Niels Thyge Riisgaard
Niels Thyge Riisgaard
2 months ago

Et foreløbigt tillykke til Kim Møller! Akt 2 hænger jo i luften, og truslen om en ankesag er også en del af straffen ligesom den alt for lange procestid i 1.akt. Borgerligt eller nationalt eller konservativt orienteret journalisme følges i Vesten årvågent af intolerante øjne. Det har i årevis stået klart, at ondskaben findes til venstre. Tænk på Biden regeringens ødelæggelse af USA for at få immigrationsstemmer, EU’s såkaldte Rammeaftale vedr. straffelov (racismeparagraffer), internetplatformes censur, de røde journalister overalt i de store medier. Klart, Kim Møller skal jordes til en ikke-person. Kun intolerance og dæmonisering kunne sværte en Lars Hedegaard,… Read more »

Ivan Dybdal
Ivan Dybdal
2 months ago
Reply to  steen

procestid->Hvem var det, der rejste sigtelsen? Var det en anonym? (formodentlig en venstreorienteret aktivists kamp mod online ytringsfrihed) ? Får du nogen erstatning for de 31 måneder? Ytringsfriheden taber, hvis ‘systemet’ kan komme afsted med det uden konsekvenser for andre end den sigtede, der frikendes! 🙁

Piotr
Piotr
2 months ago

Gad vide hvor mange skatte-kroner, Regimet, System-Danmark bruger denne slags retssager om året, blot for at pisse territoriet af og holde de frie medier borte/nede.
Regimet skal nok udvælge, hvilke nyheder der er relevante for pøblen.

SIAD! P.

Oslo/Norge
Oslo/Norge
2 months ago

JEG SAVNER URIASPOSTEN.

Nielsen
Nielsen
2 months ago
Reply to  Oslo/Norge

Der er flere gode alternativer. Hans Rustad laver mange gode podcasts på document.no og hanen her har også et væld af sandheder, som ellers aldrig var kommet frem til den almindelige borger. Men vi er nødt til at gøre opmærksom på deres eksistens i vores dagligdag. Vi må alle gøre hvad vi kan for at stække den frihedstruende fascistiske venstrefløj, som desværre har fået mere magt, end den er berettiget til. Som salig Glistrup sagde: At give politikere penge, er som at give børn bolscher. (Frit efter hukommelsen). Vi har brug for Stram Kurs og Dansk Samling på tinge, Så… Read more »

Oslo/Norge
Oslo/Norge
2 months ago
Reply to  Nielsen

Urias hadde sin helt egen stil som jeg satte stor pris på, og kommentarfeltet var på godt og på vondt det frieste jeg selv har bidratt til noengang.

Møller må ha brukt mye tid på bloggen sin og jeg fulgte den i over 10 år før jeg selv begynte å kommentere under samme alias som her.

Snaphanen står også mitt hjerte nær, poenget er at jeg liker både epler, pærer og appelsiner for å si det sånn…

Nielsen
Nielsen
2 months ago
Reply to  Oslo/Norge

Jeg forstår dig godt og husker dig udmærket fra kommentarsporet. Et par andre blogs, der kan være inspirerende er balletmagnifique.blogspot.com og nordensgraense.com

Inge Suhr
Inge Suhr
2 months ago

Jeg kan ikke undvære Snaphanen og jeg savner Uriasposten. Det er så vigtigt, at der er en blok der kan fremføre det som aviserne ikke kan.

Nielsen
Nielsen
2 months ago
Reply to  Inge Suhr

…som aviserne ikke VIL.

trackback

[…] dage senere kunne man læse på snaphanen.dk om baggrunden for frifindelsen.  Det er skrevet af Kim Møller og gengives her med tilladelse fra […]

Ivan Dybdal
Ivan Dybdal
2 months ago

Enig med Bastardo  22 hours ago, der spørger: “Hvad mon to års forfølgelse i form af ubegrundet anklage fra statsmagtens side koster i erstatning?” Jeg har tidligere skrevet, at Kim Møller burde have 5 mio kroner i erstatning. (Desværre vil det i givet fald være skatteyderne, der blev ramt). Erstatningen burde selvfølgelig ideelt set betales af dem, der anklagede. Var der en (anonym?) anmeldelse eller blev sigtelsen foretaget uopfordret af politiet? Selve sigtelsen, og de to år under anklage, er jo – som i hel-og halv totalitære stater – det, der er formålet med sigtelsen. Ytringsfriheden begrænses voldsomt, hvis man… Read more »

Benny Smed
Benny Smed
2 months ago

“uden at der fulgte yderligere forklaring med”

Et eller andet må da have været årsag til frifindelsen.

trackback

[…] 2022.11.08 – Denmark, Aarhus, Court: Kim Møller, a Danish Islam critic, journalist and blogger at Uriasposten.dk and Snaphanen.dk has be… […]

trackback

[…] dage senere kunne man læse på snaphanen.dk om baggrunden for frifindelsen.  Det er skrevet af Kim Møller og gengives her med tilladelse fra […]

Cat Girl
Cat Girl
2 months ago

Nu har jeg jo været en del af kommentarfeltet på uriasposten utallige gange, mellem de gange hvor jeg lige var blevet bannet og ikke havde fået etableret et nyt IP-nummer og jeg kan med stor sikkerhed sige, at det ikke overrasker mig det mindste at Kim Møller blev frifundet og hvorfor jeg ikke er overrasket kan I måske sige jer selv

22
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x