16
nov
Seneste opdatering: 16/11-22 kl. 1901
15 kommentarer - Tryk for at kommentere!


Af Lars Hedegaard

Der var flere bemærkelsesværdige detaljer i gårsdagens tale i Mar-a-Lago, hvorunder Donald Trump meddelte sit kandidatur ved præsidentvalget i 2024. For det første undlod han at gentage sine anklager mod 2020-valget for at være forfalsket. Det har ellers været en fast ingrediens under alle hans massemøder, siden han måtte forlade præsidentposten i januar 2021. For det andet afstod han fra at beskylde medierne for at være fjender af folket. En enkelt gang nævnte han ”fake news”, men mere blev det ikke til.

Hermed trak han utvivlsomt flere tænder ud på de kritikere, der har beskyldt ham for at være brovtende, en farlig fanatiker og en trussel mod demokratiet. Det vil de givetvis blive ved med, men effekten bliver nok mindre, hvis Trump fortsætter med sin nye, afdæmpede stil. Den tidligere præsident understregede i den forbindelse, at han ville føre en ”elegant” kampagne. Vi vil ikke være folk, der klager sig, sagde han.

Og det var en ny Trump, der talte for de begejstrede tilhørere i Mar-a-Lago. Han fremhævede naturligvis sine egne bedrifter, da han sad pĂĄ præsidentposten – den sikre grænse, USA’s energiuafhængighed, den lave inflation, skattesænkningerne, hans myndige optræden over for Kina, nedkæmpelsen af Den Islamiske Stat, Abraham-aftalerne i Mellemøsten og det forhold, at han holdt USA ude af fremmede krige. Alt dette lovede han at genskabe, nĂĄr han igen sad i Det Hvide Hus.

Flere gange betegnede han USA som en stat i nedgang, efter at Biden og hans ”radikale venstreorienterede galninge” var kommet til. Desværre havde befolkningen endnu ikke helt gjort sig klart, hvilke ulykker Biden-administrationen har afstedkommet, men det vil den have fundet ud af i 2024, spåede Trump. I øvrigt afviste han, at han skulle være skyld i republikanernes skuffende midtvejsvalg og fremhævede, at 232 af de kandidater, som han havde støttet, havde vundet, mens kun 22 havde tabt. Trump nævnte også, at republikanerne på landsplan fik fem millioner flere stemmer end demokraterne.

Trump gjorde meget ud af at understrege, at den kommende præsidentkampagne ikke ville blive hans alene, men at han ville føre den sammen med amerikanere fra hele det politiske spektrum, og at han ville bringe parterne sammen. Det her bliver vores kampagne, sagde han under tilhørernes jubel. Det er jer, de kommer efter, understregede han. Jeg står bare i vejen.

Mens Trump anslog forsonlige partipolitiske toner, var han nådesløs i sin kritik af Biden-administrationens politisk skabte ulykker, som han lovede at rette op på gennem en ”national dagsorden for storhed”. Der venter USA en gylden tidsalder, forsikrede han.

Den republikanske præsidentkandidat gjorde sig ingen forhåbninger om, at kampen bliver nem. Vi vil, sagde han, møde modstand fra forenede kræfter bestående af the establishment, medierne, særinteresser, globalisterne, marxisterne og woke selskaber og møde anslag fra den føderale regerings politiserede agenturer så som Justitsministeriet og FBI. Der vil komme en tidevandsbølge af ”dark money” og censur, advarede han, og betegnede systemet som det farligste, USA nogen sinde har haft.

Alligevel lovede Donald Trump at føre sin populistiske bevægelse til sejr.

Det skal blive interessant at se, hvordan han vil bære sig ad med at besejre en så formidabel kombination af fjender. Om ikke andet – og uanset om man kan lide ham eller ej – må man i det mindste berømme ham for hans mod.

Og hvis Trump holder fast i sin nye tone, er det svært at se, hvilken republikansk udfordrer, der skal kunne slå ham ved det kommende primærvalg.

Who’s In the Crowd at Mar-a-Lago Tonight for President Trump’s Big Announcement – Photos by TGP’s Joe Hoft

4 4 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

15 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
POLITIK BEGYNDER AT LIGNE ONDSKAB
POLITIK BEGYNDER AT LIGNE ONDSKAB
12 days ago

Selv den bedste, dygtigste og klogeste republikanske
kandidat kan ikke slĂĄ valgmaskinerne og det democratske
optællings-system. Medmindre det lykkes republikanerne
at gennemtvinge ændringer af valgloven og -reglerne kan
de ikke undgå at komme til kort. Det ser desværre sort
ud for USA-demokratiet. Og de næste to år vil democrats
kunne befæste deres magt. I 1933 lykkedes det for
nazisterne at gøre Tyskland til et diktatur på få uger.

Poul
Poul
12 days ago

Ligesom han kunne have gjort noget ved de sociale mediers censur sidst han præsident, sĂĄ kunne han jo overveje at lave et valgsystem baseret pĂĄ bitcoin teknologi. Jeg er ikke super meget inde i hvordan det fungerer, men groft sagt er bitcoins digitale enheder som ikke kan kopieres, dvs at en “mønt” er den samme mønt hele vejen igennem fra ejer til modtager. Man burde kunne lave noget lignende med stemmesedler, som sĂĄ registreres med det samme direkte under valget ligesom nĂĄr der gĂĄr penge ind pĂĄ en bankkonto. Selvfølgelig sammen med en form for sikker identifikation sĂĄ demokraterne ikke… Read more »

Torben Caroc
Torben Caroc
11 days ago
Reply to  Poul

Supergod idé. Etherium bruges netop til håndtering af kontrakter for at de ikke skal kunne forfalskes. Næste spørgsmål er så, om landenes ledere er interesserede i fejlfrie systemer. Jeg tvivler !

POLITIK BEGYNDER AT LIGNE ONDSKAB
POLITIK BEGYNDER AT LIGNE ONDSKAB
12 days ago

Det er “sjovt” som vores danske MSM ikke kan se skoven for bare træer. De kan ikke fĂĄ øje pĂĄ Bidens store fejltagelser og skandaløse overgreb selvom de ruller frem i tætte kolonner, de kan ikke se de ulykker og katastrofer i Bidens kølvand der hober sig op pĂĄ række og geled, de sanser ikke at USA de sidste to ĂĄr har været pĂĄ en uafbrudt nedtur som nærmer sig det frie fald. De kan ikke se forskel pĂĄ fremgang og katastrofer, pĂĄ helte eller skurke, eller pĂĄ barbari og civilisation. Hører man DRs P1 program er det som at… Read more »

Klodshans
Klodshans
11 days ago

MSM kan sagtens se Biden’s fejl, men han har samme ideologi som dem.

Poul
Poul
11 days ago

Fordi danske journalister er venstreorienterede aktivister, hvis opgave det er at tale venstrefløjen op og højrefløjen ned. https://www.dr.dk/nyheder/indland/80-procent-af-danske-journalister-stemmer-paa-r-s-sf-og-oe

Sådan har det iøvrigt været siden 1968 uden at højrefløjen har fundet det værd at gøre noget ved det som feks at privatisere DR, på trods af flere lange perioder ved magten.

Journalistik og politik i danmark er en del af den samme indavlede klub, og ingen af os der betaler deres løn er inviteret.

Klodshans
Klodshans
11 days ago
Reply to  Poul

Venstrefløj og højrefløj er i Danmark næsten det samme i dag, præcis som demokrater og republikaner i USA er det, når vi taler den globale elite.

Poul
Poul
11 days ago
Reply to  Klodshans

Ja det er rigtigt det er forældede begreber, især efter at lars løkke sprang ud som radikal og indrømmede at han bare førte symbolpolitik som han vidste ikke gjorde nogen forskel alligevel. Det er nok mere elitære globalister mod national konservative eller noget i den retning, men så længe de stadig leger rød klovn/blå klovn derinde på borgen må man jo bruge deres ord.

Allan G larsen
Allan G larsen
12 days ago

Det skal blive interessant at se om Trump kan arbejde sig op, trods div. beskyldninger, verden trænger til ham.

Limewood
Limewood
11 days ago

Gad vide om det amerikanske establishment er ved at løbe ud for muligheder? FBIs massive kriminelle handlinger mod DJ Trump, fupanklager om samarbejde med Rusland , Justitsvæsnets politisering mod DJ Trump, fup-senatshøringen, FBIs infiltrering (og mĂĄske optræden som agent provocateurs) af protesterne ved Capitol 6 januar 2021, undersøgelseskommissioner og indstævninger af DJ Trump – intet har bĂĄret frugt. Man kan frygte, at Democraterne har viklet sig sĂĄ meget ind i sit eget edderkoppe-spind af ulovligheder, korruption, løgn, svindel, fup og fidus – at dette establishment kunne se det som en løsning at kappe hovedet af MAGA-bevægelsen?

Torben Caroc
Torben Caroc
11 days ago
Reply to  Limewood

Frontlinien går ikke længere mellem demokrati og autokrati, men mellem blåøjede vælgere som intet-anende lader sig skubbe i autokratisk retning og den meget lille del som er begyndt at lugte lunten.

Torben Caroc
Torben Caroc
11 days ago

Jeg har sjældent set SÅ kvalificerede kommentarer som i denne blog . .

Limewood
Limewood
10 days ago
Reply to  Torben Caroc

I det mindste kan ogsĂĄ du kommentere pĂĄ denne blog – den slags er jo ikke noget man er forvænt med i systemmedierne. Da slet ikke pĂĄ f.eks. Danmarks Radio. Og det pĂĄ trods af at Danmarks Radio bryster sig af at varetage “demokratiets” interesser og at være “den fjerde statsmagt” – sĂĄ mener Danmarks radio tilsyneladende ikke, at det ligger indenfor det opdrag, at kommentarer fra dets skattebetalende brugere at udfordre dets synspunkter og slagside offentligt og i realtid. Du kan sĂĄ selvfølgelig rose dig selv af at have en mere “kvalificeret” holdning eller mene at din kommentar er… Read more »

15
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x