21
nov
Seneste opdatering: 21/11-22 kl. 1539
20 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Af Lars Hedegaard

”En fremtrædende debattør som Lars Hedegaard har efter midtvejsvalget … sået tvivl om dette valgs gyldighed med tågede spekulationer om snyd. Det er uansvarligt, og det burde påhvile enhver at afholde sig fra den slags”, skriver Berlingskes chefredaktør Tom Jensen i en leder.

Hertil er der at sige, at det burde påhvile enhver fremtrædende chefredaktør at følge med i, hvad der sker i USA, i stedet for udelukkende at forlade sig på de historier, han kan læse i det demokratiske partis medier. Det vil sige alle de store medier bortset fra Fox News og Newsmax.

Det burde også påhvile Tom Jensen at spekulere over, hvad Barack Obama kan have ment, da han i 2008 til et begejstret publikum forklarede: ”Jeg skal fortælle jer noget. Det hjælper i Ohio, at vi har demokrater til at styre maskinerne.” Han talte om de maskiner, der bliver brugt ved stemmeoptællingen, og som gentagne gange er blevet kritiseret, fordi de er sårbare for manipulation og snyd.

Hvad mon der skete ved det netop overståede guvernørvalg i svingstaten Arizona, hvor republikaneren Kari Lake førte stort i meningsmålingerne, men ifølge det officielle resultat måtte se sig slået af demokraten Katie Hobbs med 17.000 stemmer?

For at imødegå forventet valgsvindel i Maricopa County – Arizonas folkerigeste valgdistrikt – havde det republikanske parti hyret adskillige advokater til at overvåge valghandlingen, og de har kunnet berette om mange uregelmæssigheder. Advokaterne besøgte 115 ud af Maricopa Countys 223 valgsteder og fortæller til Western Journal (20.11.), at der var tekniske problemer 72 af dem, idet tabulatorerne ikke kunne optælle stemmerne selv efter flere forsøg. Det medførte, at en del vælgere blev frustrerede og gik hjem uden at have stemt.

Andelen af stemmesedler, der ikke kunne optælles, uanset hvor mange gange vælgeren indsatte dem i tabulatoren, svingede mellem 5 pct. og 85 pct., fortæller Mark Sonnenklar, som koordinerede den republikanske indsats. Det antages, at årsagen var, at stemmesedlerne ikke var trykt med blæk, der ikke var kraftigt nok, til at maskinen kunne læse dem. I andre tilfælde måtte vælgerne vente i op til to timer for at få udleveret en stemmeseddel. Disse uregelmæssigheder er især gået ud over de republikanske vælgere, som i langt højere grad plejer at stemme på selve valgdagen end demokraterne, der er langt mere tilbøjelige til at brevstemme op til flere uger før den officielle valgdag.

Ifølge Sonnenklar har disse problemer ført til omfattende ”voter suppression” (vælgerundertrykkelse).

Naturligvis skal man ikke uden videre tage den republikanske rapport for gode varer, men når et politisk parti, der i hvert fald repræsenterer halvdelen af Arizonas vælgere, hævder, at der er blevet fusket, må det give anledning til en nærmere undersøgelse. Og det er netop, hvad Arizonas justitsminister (Attorney General) nu har forlangt.

I et brev til Maricopa County kræver justitsministerens ”Elections Integrity Unit” – den afdeling, der overvåger valgsikkerheden – en forklaring på de konstaterede uregelmæssigheder. Vicejustitsminister Jennifer Wright skriver, at ministeriet har modtaget hundredvis af klager over den måde, hvorpå valghandlingen er foregået i Maricopa County.

”Disse klager … rummer førstehånds-vidnesbyrd, der giver anledning til bekymring, om Maricopa County har overholdt Arizonas valglov”, skriver Wright. Hun påpeger, at valgmaskinerne blev testet den 7. november, dagen før valget, og fundet i upåklagelig stand. Alligevel begyndte de svigte i løbet af valgdagens første halve time. Blandt flere andre problemer påpeger Jennifer Wright, at valgtilforordnede åbenbart undlod at adskille de optalte stemmer fra dem, der endnu ikke var optalt.

”Arizonas borgere har krav på en udtømmende rapport og forklaring på de mange problemer, der forekom i forbindelse med Maricopa Countys administration af 2022-valget”, slutter vicejustitsminister Jennifer Wright.

MĂĄske skulle Jennifer Wright spare tid og i stedet skrive til Tom Jensen. Han ved nemlig, hvad der foregĂĄr.

4.5 8 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

20 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Knud Madsen
Knud Madsen
2 months ago

Berlingeren, som for snart mange år siden var et stolt og nogenlunde troværdigt medie, er i dag sunket til at være en socialistisk og uvederhæftig pamflet. Men det tager mange år, før mange læsere kan vænne sig til tanken om, at de bliver taget i røven med løgn, skrøner og sludder.

Uden sandhed gĂĄr ethvert rige til grunde
Uden sandhed gĂĄr ethvert rige til grunde
2 months ago

Berlingske er ligesom de øvrige papiraviser ejet eller
styret af særinteresser. De er ikke på danskernes
side, og de er ikke interesseret i sandheden. Tom
Jensen er blot den villige lakaj og handskedukke
for Berlingskes udenlandske ejere og visse partier
i de asociales højborg.

Anders
Anders
2 months ago

Tom Jensen er dybt uvederhæftig.
Aviser kan han heller ikke sælge.

ino
ino
2 months ago
Reply to  steen

Han har vel bare fĂĄet en ordre fra ejeren af avisen.

Dragen
Dragen
2 months ago
Reply to  Anders

Men det er jo sĂĄ en fordel, at han er sĂĄ dĂĄrlig til , at sælge aviser – nu , han ogsĂĄ er uvederhæftig. Det mĂĄ vi da glæder os over.

Cat Girl
Cat Girl
2 months ago

Der har aldrig forekommet en ærlig valghandling i menneskehedens historie. Derudover er selve konceptet med at stemme om repræsentanter, som kun repræsenterer statstyranniet og repræsentanterne, svindel i sig selv

Last edited 2 months ago by Cat Girl
Nielsen
Nielsen
2 months ago

Sjovt nok forekommer det heller ikke i Danmark. Nej nej nej nej nej. Medicinalfirmaers aflivning af mennesker er ogsĂĄ noget for sølvpapirshatte. Hvordan fik de radigale sĂĄ mange stemmer ved forrige valg? Hvordan fĂĄr “sosserne” sĂĄ mange stemmer hinsidan? Det er ikke som sĂĄdan svindel, da det er temmelig ĂĄbenlyst. Men det synes svært at huske for vi som føler os snydt ved valget og de der føler sig snydt af brevstemmeindsamlerne – brevstemmeleverandørerne i Nord Amerika. Dokumentationen mangler ikke. Der mangler nogen til at tælle stemmesedlerne. Som faktisk bliver talt ved valgstedernes lukning. Hvor mange stemmer blev erklæret ugyldige?… Read more »

Poul
Poul
2 months ago

Måske kan tom jensen så forklare hvorfor de skruer nummerpladerne af deres biler i arizona, før de afleverer ikke bare deres egen men en stor stak stemmesedler? https://swebbtube.se/w/vyiogHw5znwHcwNXsaKnqs

Vicktor Børge
Vicktor Børge
2 months ago

Stadig ikke et ord om hvorfor den faldne engel fra elfenbenstĂĄrnet ikke mener, at der er valgsnyd i Danmark.

Allan G larsen
Allan G larsen
2 months ago

Hvad med at indføre valg manuelt, hvor vælgeren går ind i en stemmeboks, sætter sit kryds, lægger sedlen i en urne hvorefter setmmerne tælles op manuelt.
Det burde mindske snyd.

Allan G larsen
Allan G larsen
2 months ago

Hvad med at indføre gammeldags valg, hvor man går ind i en stemmeboks, og putter stemmesedlen i en urne, hvorefter stemmerne tælles manuelt.

Poul
Poul
2 months ago

Et bjerg af ugyldige stemmer i danmark: https://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/rekordhoejt-antal-ugyldige-stemmer-kunne-have-aendret-valget/9524828

Og så denne detalje: ..”der var lidt flere brevstemmer denne gang end ved sidste valg, og her er det nemmere at komme til at sætte krydset forkert.”

Nåda, det lyder mystisk. måske var det alle minkavlerne der brevstemte? https://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/s-overrasker-i-nordjysk-minklandsby/9497470 Nogen burde næsten prøve at spørge dem.

Men i det mindste giver alle de uheldige fejl altid det rigtige resultat både i danmark og USA, og så er der jo ingen grund for hverken journalister eller eksperter til at undersøge det nærmere.

Margrethe
Margrethe
2 months ago
Reply to  Poul

Jeg bliver stadig mere overbevist om, at den massive overvægt af røde valgtilforordnede definerer ugyldige stemmer, som alle de, der slet og ret stemmer forkert efter deres moralkodeks. Og nĂĄr man nu tilhører en bedre menneskeart, som, historisk, har bevist til overflod, at de betragter sig selv som værende sĂĄ gode og derfor overlegne, at det giver dem mandat til at myrde millioner af de forkerte, sĂĄ godheden kan sejre, skulle sĂĄdanne mennesker have et problem med at snyde, svindle og manipulere med en bunke krydser afgivet af alle de onde? I think not. Det, der nok irriterer mig mest… Read more »

Poul
Poul
2 months ago
Reply to  Margrethe

Det kan du takke dine venstreorienterede lærere og ditto medier for, for selvom venstrefløjen har en utrolig lav moral sĂĄ er de ikke dumme. De ved udemærket at dem der ejer “sandheden” ejer stemmerne. I danmark har det fungeret sĂĄdan siden 1968, i udlandet langt længere. Ikke nødvendigvis som en organiseret form for svindel, men en venstreorienteret rektor vil altid være mere tilbøjelig til at ansætte en venstreorienteret lærerstuderende, ligesom en ditto nyhedsredaktør vil ansætte en venstreorienteret journalist studerende, osv. Derefter gentager de alle de “rigtige” meninger i deres fag overfor befolkningen og skjuler “de forkerte” for den næste generation,… Read more »

Last edited 2 months ago by Poul
Poul
Poul
2 months ago
Reply to  Poul

Glemte helt de sociale medier med deres censur oveni, hvor alt til højre for karl marx censureres og shadowbannes. Lige for tiden er twitter et perfekt eksempel, hvor venstrefløjen efter elon musk’ overtagelse hyler over at alle der nu bliver un-banned og kommer tilbage på twitter er højreorienterede.

Det falder dem slet ikke ind at de dermed i samme sætning afslører at alle de som blev censureret på platformen var højreorienterede! https://youtu.be/H_sFaAYFA5M

Man burde jo bare grine af dem, men totalitære mennesker bør desværre tages alvorligt.

Margrethe
Margrethe
2 months ago
Reply to  Poul

Nu har jeg godt nok gĂĄet i en Kristen friskole, med en leder, der, nĂĄr der var valg til Folketinget, stod til morgensamlingen efter salmerne og sagde, vi skulle gĂĄ hjem og fortælle vores forældre, at de skulle huske at stemme pĂĄ De Konservative! Det blev sagt med et skævt smil, men skolelederen var selv medlem af samme parti, sĂĄ det mĂĄ da siges at være en ĂĄben agenda, modsat den mere skjulte manipulerende af slagsen, som venstrefløjserne har udført hele vejen. Men selve valgprocessens ædruelighed har jeg ikke tidligere tvivlet pĂĄ. Kun de rødes manipulerende ageren i uddannelsessystemet ĂĄrene… Read more »

Samuel af Ugglas
Samuel af Ugglas
2 months ago

Hvor er Sheriff Joe Arpaio?

Nielsen
Nielsen
2 months ago

Han er ude at lede efter Obummers dĂĄbsattest. Og Donald Trump er ude og lede efter den mio$ som han skal betale Arpaio, nĂĄr denne finder papireet.

20
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x