29
nov
Seneste opdatering: 30/11-22 kl. 1513
8 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Gammel Vagt, © Snaphanen.dk, klik f. helskÊrm

Af Lars Hedegaard

”Dette er en kamp for civilisationens fremtid. Hvis ytringsfriheden gĂ„r tabt endog i Amerika, har vi ikke andet at se frem til end tyranni.” Det skrev Elon Musk pĂ„ Twitter i gĂ„r.

Ordentlige mennesker kan umuligt vÊre uenige i denne betragtning, alligevel mÄ vi konstatere, at mange af de medier, som vi troede levede af ytringsfriheden, er de fÞrste til at krÊve den afskaffet.

HĂžr bare hvad techkommentator Astrid Haug den 24. november skrev i Politiken:

”PĂ„ fĂ„ uger har Elon Musk Ăždelagt mange Ă„rs arbejde hos Twitter med at gĂžre platformen trovĂŠrdig og reducere mĂŠngden af misinformation. 
 Men hvordan genvinder han omverdenens tillid?”

Ja, hvis det stÄr til Politiken, er det en smal sag. Musk skal bare genindfÞre de tidligere Twitter-regler og censurere enhver mening, som Politiken ikke bryder sig om.

ForelĂžbigt har Musk gjort det modsatte. Senest har han meddelt, at Twitter ikke lĂŠngere vil lukke munden pĂ„ folk, der sĂ„ede tvivl om den statsautoriserede covidfortĂŠlling – altsĂ„ folk, der hĂŠvdede, at virussen var kunstigt skabt i et laboratorium i Wuhan og betalt af den amerikanske regerings covidekspert Anthony Fauci, eller som hĂŠvdede, at de sĂ„kaldte vacciner ikke virkede, og at mundbind og nedlukninger var til ingen nytte. Alt dette er siden blevet bekrĂŠftet, men i mere end halvandet Ă„r var det udelukkelsesgrund.

Hvad mon Astrid Haug og Politiken mener om det? Har de krĂŠvet, at Twitter skulle genvinde omverdenens tillid, fordi platformen praktiserede et lĂžgneregimente?

SelvfÞlgelig ikke, for hele balladen om Elon Musk har hverken med lÞgn eller sandhed at gÞre og heller ikke med omsorg for ytringsfriheden, men derimod med venstreflÞjens rÊdsel over mÄske at tabe kontrollen med meningsdannelsen. VenstreflÞjens medier betragter ytringsfriheden som en trussel mod ytringsfriheden, som de definerer som en tilstand, hvor der ikke er plads til andre meninger end dens egen.

Vil der komme ”misinformation”, lĂžgne, opspind, falske beskyldninger, nederdrĂŠgtige angreb og forkastelige politiske meninger pĂ„ Twitter? SelvfĂžlgelig vil der det, for sĂ„dan er ytringsfriheden. Og hvor der er ytringsfrihed, har man ingen anden udvej end at imĂždegĂ„ onde ytringer og falske pĂ„stande med gode ytringer og sande pĂ„stande.

Men det er mange Ă„r siden, at journalisterne tĂŠnkte i de baner.

4.6 9 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

8 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Limewood
Limewood
1 year ago

Ytringsfrihed? Man siger at viden er magt og i den forbindelse kan man jo godt forstĂ„, at system-medierne er trĂŠtte af, at man kan kigge dem i kortene og stille spĂžrgsmĂ„l til den redigering af virkeligheden af virkeligheden disse medier reprĂŠsenterer. De statsstĂžttede medier lever jo allerhĂžjeste grad af symbiosen med magten: et slags ritual, hvor spĂžrgsmĂ„l og svar fĂžlger en helt fast og underforstĂ„et rutine – ofte med formen “you dont ask and I dont tell”. Men denne rutinemĂŠssige form, der ofte ender i bizarre absurditeter – forleden i USA skĂžd og drĂŠbte en mand 5 og sĂ„rede 25… Read more »

Trolde og pulverhekse fordĂŠrver alt
Trolde og pulverhekse fordĂŠrver alt
1 year ago

Danskerne tyranniseres allerede pÄ en lang
rÊkke omrÄder, men de finder sig i det, og vil
derfor blive tyranniseret mere og mere i fremtiden.
EfterhÄnden vil det udvikle sig til en altomfattende
statsterror mod befolkningen, hvor big tech, big
pharm og alle mulige tvangsordninger og totalitĂŠre
svinestreger vil blive taget i brug mod borgerne.
WEF, WHO, EU og rĂždbrune medlĂžbere vil fĂžre
an i den kommende totale undertrykkelse og
mishandling af menige borgere og almindelige
familier.

Allan G larsen
Allan G larsen
1 year ago

TĂŠnk lige pĂ„ George Orwells roman fra 1944, under titlen, 1984, hvor folk blev fjernstyret af en “maskine”.
Det er det sÄ er ved at genopstÄ i dag. Jeg diskuterede en gang med en computernÞrd om emnet, og han fastholdt pÄstanden om at sÄdan noget aldrig ville kunne ske.
Jeg kan ikke lade vÊre med at tÊnke pÄ, at det er sÄdan de elitÊre meningsdannere ter sig nu om dage, og det fremmer farlige situationer. Almindelige mennesker er ved at blive fjernstyret, som i Orwells roman. Der kan ikke advares nok imod sÄdanne situationer.

Olsen
Olsen
1 year ago

Tjah.. men Elon Musk har sĂ„ Ă„benbart ikke haft lyst til at fjerne blokeringen af Alex Jones pĂ„ Twitter. En mand, som mange betragter som “farlig”, fordi han engang fik Sandy Hook galt i halsen og kĂžrte ud af en tangent. Nu vil de have at han skal betale en bĂžde pĂ„ et vanvittigt belĂžb for at have videregivet forkerte oplysninger.
Hvis det skal vÊre prÊcedens, hvorfor giver man sÄ ikke Anthony Fauci og de andre, statsautoriserede og dokumenterede lÞgnere, inklusive Joe Biden og hans ministre, milliardbÞder??!

Benny Smed
Benny Smed
1 year ago
Reply to  Olsen

“Joe Biden og hans ministre”

“Folkevalgte”. Derfor.

Olsen
Olsen
1 year ago
Reply to  Benny Smed

Ja, folkevalgte har en sĂŠrlig beskyttelse, selvom de lyver og manipulerer pĂ„ samlebĂ„nd. Man kan bare se pĂ„ “vore egne” lovbrydere i regeringen. Hvis man institutionaliserer lĂžgnen er den jo ikke lĂŠngere en lĂžgn, sĂ„ er den officiel sandhed, uanset at realiteterne fortĂŠller noget andet.
Konsekvenserne af dette er mangefold vĂŠrre end at forĂŠldrene til ofre i Sandy Hook-sagen blev udsat for at Alex Jones engang sad og fyrede noget Ă„benlyst usandt af i en rant, som han nu har undskyldt- i modsĂŠtning til nutidens “ledere”, der nĂŠgter at undskylde for flere Ă„rs ubegrundet tyranni mod deres befolkninger.

Nielsen
Nielsen
1 year ago

Kanske Astrid Haug mener nok ogsÄ, at munden skal lukkes pÄ den tyakejournalist Alina Lipp skal have hendes bank konti lukkede? Naturligvis ogsÄ hendes families. Censur fortalerne synes at mÄlet helliger midlet, som Den kinesiske _beundret- af Justin Castro Trudeau. https://www.indiatoday.in/world/story/german-journalist-detention-ukrainian-crimes-donbass-1973896-2022-07-10

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x