22
feb
Seneste opdatering: 22/2-23 kl. 1030
21 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Rettighedskulturens karneval, © Snaphanen.dk, klik f. helskærm

Af Lars Hedegaard

Verden har tydeligvis udviklet sig til et galehus. Medierne og det meste af politikken er overtaget af afsindige ideologer, som mest går op i ”klimaforandringer”; den hvide mands medfødte ondskab og racisme; nutidens skyld for fortidens gerninger; mænd, der kan blive til kvinder; politikere, der danser omkring i nøgenoptog til fejring af diverse seksuelle afvigelser; drag queens, der vrider sig af liderlighed foran småbørn; børn, der i skolen skal lære at foragte deres land og den vestlige kultur. Enhver kan fortsætte listen. Hvad er der på færde, og hvad kan vi gøre for at genskabe et minimum af sund fornuft?

Blandt andet det var temaet for en længere samtale mellem den canadiske psykolog Jordan Peterson og den russisk-fødte komiker Konstantin Kisin. Der er mange indgangsvinkler til indholdet af denne på mange måder dybsindige, filosofiske meningsudveksling, men her er, hvad jeg bed mærke i.

Peterson og Kisin var enige om, at vi aldrig kan bekæmpe woke-vanviddet blot ved at fordømme det. De unge på 16-20 år, som udgør wokisternes kernetropper, leder efter noget, der giver deres liv mening, noget heroisk, som de kan forbinde sig med, og hvis højrefløjen ikke har noget meningsfyldt at tilbyde dem, vil de kaste sig ud i den rene destruktion og nihilisme. Som fylder deres liv med mening i den forstand, at bestræbelsen kalder på kamp og tilbyder et kollektiv, som de kan indgå i.

Som Kisin understreger, er et apokalyptisk verdenssyn (Jordan går snart under, så lad os hjælpe undergangen på vej) tiltrækkende for mennesker, som ikke har noget formål med livet. Woke, der går ud på at eliminere alle tilvante forestillinger og enhver historisk erfaring, er i virkeligheden et udtryk for selvhad: Da jeg ikke kan se noget formål med noget, kan jeg opnå en vis tilfredsstillelse ved at nedrive alt omkring mig. Hermed kan jeg også – som Jordan Peterson påpeger – få opfyldt mit behov for at blive straffet for mine synder – et behov, der består, selv om det moderne mennesker måske betragter sig som aldrig så irreligiøs.

Hvis anti-woke-folkene ikke kan andet end automatisk at forkaste alt, hvad woke-tilhængerne siger, bliver de blot et spejlbillede af det, som de vil til livs. Hvis man blot bliver det modsatte af, hvad man vil bekæmpe, vil man møde de samme problemer som modstanderne døjer med. Eller som Konstantin Kisin udtrykker det: Man kan ikke vinde idekampen ved at sige, at modstandernes synspunkter er det rene lort, selv om de er. Moraliseren over tidens dårskab kommer højrefløjen heller ingen vegne med. Højrefløjen må præsentere de unge for et håb, en positiv vision om noget efterstræbelsesværdigt, som kan give livet mening.

Men hvordan gør man det i en tid, hvor Gud er død og erstattet af andre religioner så som klimatroen, afvisningen af de biologisk betingede forskelle på mænd og kvinder, troen på den hvide mands medfødte ondskab og overbevisningen om, at menneskeheden her i det 21. århundrede befinder sig i et rum helt adskilt fra millioner af års historie – en enestående tilstand, hvor vi er frie og berettigede til at kaste os ud i ethvert tænkeligt eksperiment?

Petersons svar er, at vi må spørge hvert enkelt menneske, hvad han eller hun har som mål i livet – uanset hvad det måtte være – og derefter spørge, hvad han eller hun har tænkt sig at gøre for at realisere målet. Man må altså gøre det klart for den enkelte, at hvis man vil leve et tilfredsstillende liv, må man bygge noget, skabe noget – om det så er en familie, at få børn, skaffe sig et meningsfyldt arbejde, få venner eller hvad det kan være. Kan man få folk til det, vil de ikke længere være woke, for det kan man ikke være, hvis man er ved at opbygge noget. Det er imidlertid ikke en transformation, der kan påtvinges fra samfundets top, men må komme nedefra.

Som Kisin understreger, må vi forstå, at verden aldrig bliver perfekt – at vi altså ikke kan skabe et paradis på Jorden. Alt, hvad vi kan gøre, er at prøve at gøre den bedre.

Video: Konstantin Kisin and the Counter-Woke Revolution

George Orwell 1984

Already we know almost literally nothing about the Revolution and the years before the Revolution. Every record has been destroyed or falsified, every book has been rewritten, every picture has been repainted, every statue and street and building has been renamed, every date has been altered. And that process is continuing day by day and minute by minute. History has stopped. Nothing exists except an endless present in which the Party is always right. I know, of course, that the past is falsified, but it would never be possible for me to prove it, even when I did the falsification myself. After the thing is done, no evidence ever remains. The only evidence is inside my own mind, and I don’t know with any certainty that any other human being shares my memories. Just in that one instance, in my whole life, I did possess actual concrete evidence after the event — years after it.’ (Steen/Snaphanen)  1984, side 103

4.2 5 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

21 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Er borgens politik = galopperende hundegalskab?
Er borgens politik = galopperende hundegalskab?
1 year ago

Et af tidens største problemer er at det store flertal af danskere lever i uvidenhed om hvad der politisk og på landsplan sker omkring dem. Deres “viden” får de stort set kun fra de masse- medier der 24/7 fordrejer, forvrænger og fortier på fuld kraft, for at folk ikke skal opdage at hyklernes borg er ved at udslette det danske folks fremtid. Går Snaphanens oplysninger videre til Twitter og Facebook og andre steder? For det burde de jo. Og når private danskere har givet mange millioner til Ukraines redning, hvorfor giver de så næsten intet til Danmarks redning? Vores land… Read more »

Poul
Poul
1 year ago
Reply to  steen

Jeg har vist skrevet det før, men du kan jo bare tilføje en knap eller opfordring i bunden af hver artikel til at dele den på sociale medier. Så kan folk jo selv gøre det, eller om ikke andet mindes om muligheden.

Er borgens politik = galopperende hundegalskab?
Er borgens politik = galopperende hundegalskab?
1 year ago

Noget som har været med det at opbygge det woke vanvid der hærger Vesten, er nok ødelæggelsen af familie-værdierne. At få opløst og splittet så mange familier som muligt, har altid været de radikale og røde ekstremisters mål. Jo flere skilsmisser, jo flere faderløse børn, desto bedre. Enlige mødre og statsopdragelse af børnene er de rødes ideal. Hele familier der hviler i sig selv, skal bekæmpes. Det har også hjulpet galskaben på vej, at politiserende kvinder nu findes i et aldrig før set antal i medierne, i skolerne, i partierne, i kirkerne osv. Deres motto er “Op med kvinderne, ned… Read more »

Danmark, landet for de rigtigt tunge
Danmark, landet for de rigtigt tunge
1 year ago

Dårlige uddannelser, dårlige medier giver dumme og uoplyste borgere. Dumme og uoplyste borgere kan lokkes, skræmmes eller hjernevaskes til hvad som helst.

Dan Christensen
Dan Christensen
1 year ago

Lige hvad kapitalfascisterne har brug for.
Hvorfor mon magthaverne importerer tabere, ligegyldigt hvor tumpede de fremtræder?
Almindelige danskere har sågu ikke brug for at blive udskiftet med kontanthjælpsnassere.

Dan Christensen
Dan Christensen
1 year ago

Woke fænomenet er sandsynligvis et velfærdsfænomen. Når de basale behov for overlevelse er tilfredsstillet med stabile udsigter, frigøres en masse tid til selvdyrkelse. Derfor er Woke idiotiet typisk for de rige vestlige lediggangslande og er måske arvtager til Sartre’s eksistensialisme – altså overklassens lede ved sine egne medlemmernes tomme liv; hvor en rask lille krig i østEuropa omkring postuleret “Frihed & Demokrati” i Ukraine, midlertidigt kan uddrive selvhadet og ørkesløsheden hos USA’s oligarker. Fra en artikel i Time Magazine om Sartres bog ‘Kvalme’ fra 1938 – her er Woke: “Sartre’s fundamental observation, an overstatement of something found in the writings… Read more »

Ole Larsen
Ole Larsen
1 year ago

Det er ikke kun venstrefløjen der laver katastrofale ting. Woke bevægelsen kan kun omfatte en lille del af den råddenskab der hærger samfundet. Hvis man f.eks. tager en som Lars Løkke, så har han i en tale sagt at han vil holde regnbuefanen højt. Vorherre bevars. Der findes et spektrum af politiske meninger, men der findes ikke et spektrum af sexuelle afvigelser. Og i forbindelse med 100 året for salget af de Vestindiske Øer sagde Lars Løkke at det betød enden på Danmarks sorte slavefortid. Nu var Danmark det første land der forbød slavehandel og blandt de første til at… Read more »

Cat Girl
Cat Girl
1 year ago
Reply to  Ole Larsen

LL er “venstre”, det er sandt at partiet “Venstre” en gang var til “højre” (men for hvad?), men det er meget længe siden. Partiet “Venstre” er mere “venstreorienteret” i egentlig “venstreorienteret” forstand end de øvrige “højrefløjspartier”, da de alle er en enhed, infiltreret gennem de sidste 100 år af “venstrefløjen” indtil der – som nu – kun er “venstrefløj” tilbage i etablissementets univers og “Venstre” (partiet) er mere etablissement end flere af de øvrige “partier” Sandheden om “partier” er af de er Kabuki Sandheden om klassesamfundet er, at der eksisterer i menneskehedens historie altid 3 klasser, som kan inddeles i… Read more »

Ole Larsen
Ole Larsen
1 year ago
Reply to  Cat Girl

Cat Girl jeg har læst din kommentar mindst to gange. Men Cat Girl, tror du også at det var en spionballon der blev skudt ned i USA? Man kan ikke styre en ballon et bestemt sted hen. En ballon er nem at opdage.Der er fredstraktater så alle ved hvor mange atombomber de andre har.Derfor behøver man ikke spionere så meget. Hvis kineserne brugte spionballoner ville Taiwan have snakket om dem for længe siden. Kunne Kina forberede et overraskels angreb med spionballoner. Der også atomubådene. Den første ballon USA skyder ned viser sig med det samme at være kinesisk. Jeg tror… Read more »

Urban Wikström
Urban Wikström
1 year ago

Sverige är redan förlorat.
Det kommer att bli nordens första muslimska stat.
Vi kan inte göra nått.
Våra politiker står i kö för att sätta på turbanen
Centern ett parti i Sverige har valt en Muslim som partiledare.
Ridå.
Danmark,Norge och Finland.
Se på Sverige.
Ta adversel det kan bli ni i fremtiden

Cat Girl
Cat Girl
1 year ago

Norden vil jo også gå tabt, hvis vi lader Sverige falde. Derfor vil de fire øvrige nordiske lande smide muslimerne ud så snart svenskerne falder. Det kræver jo så bare lige, at vi når at redde os selv først, så vores skæbne er under alle omstændigheder fælles

Benny Smed
Benny Smed
1 year ago

Jordan P har vist klaret grejerne. Og ellers gør Rick Flatzugeln det.

Danmark, landet for de rigtigt tunge
Danmark, landet for de rigtigt tunge
1 year ago

Er det Helle Thorning Schmidt på det foto?

Allan G larsen
Allan G larsen
1 year ago

Der bliver spurgt om, om Snaphanens vidensbase går videre?.
Jeg ved ikke rigtigt, i det det stortset, tilsyneladende er et ,næsten, fasttømret”team” som skriver kommentarene.
Jeg kunne ønske at de statsstøttede medier også ville citere fra andre, end lige , dem selv. Men nej!. og det skader demokratiet, hvis noget sådant efterhånden findes mere.

Poul
Poul
1 year ago
Reply to  Allan G larsen

Det gør det ikke, jeg har sendt de store medier hundredevis af artikler fra snaphanen gennem flere år, og ikke en eneste gang har jeg set dem citere et ord herfra, uanset hvor stor historien ellers var i udlandet. Ikke fordi jeg regnede med at de ville gøre det, men mere for at teste hvor korrupte de egentlig er. Det har de så i den grad bekræftet. Og at staten som giver dem alle mediestøtte som et stort hold-kæft bolsje oveni agerer som en mafia, har de sat en tyk streg under alle de gange de har sendt et hold… Read more »

Cat Girl
Cat Girl
1 year ago
Reply to  Poul

Du er så god Poul. Det er så vigtigt arbejde du laver der

Cat Girl
Cat Girl
1 year ago

Jordan Peterson er så 100% sikkert plantet af de sædvanlige som styrer alt andet og er intet andet end en sand kommunist/Leninist i forklædning

Danmark, landet for de rigtigt tunge
Danmark, landet for de rigtigt tunge
1 year ago

Helle, stolt mor til Milo.

Anders Bo
Anders Bo
1 year ago

Ved at afskaffe demokratiet!

Ca 70% af Danmarks stemmeberettede har ikke den mentale kapacitet, til at afgøre hvad der på sigt er bedst for vores efterkommere og Danmark…

Hvis ikke danskerne selv – kontrolleret! – afskaffer demokratiet, gør andre det for os. Og dét bliver KAOTISK…

21
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x