22
mar
Seneste opdatering: 22/3-23 kl. 1101
27 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Shock and awe (2017) spillefilmen om journalisten Judith Miller, der inden krigen afslørede at den hvilede på løgne og var ved at få en årtier lang fængselsdom for det.

Af Lars Hedegaard

I går var tyveårsdagen for den amerikansk-ledede invasion af Irak, som førte til Saddam Hussein-regimets fald. Flere af de store nyhedsmedier har markeret dagen med kommentarer, og temaet er, om det nu var en klog beslutning. Skal man være ærlig, går det jo ikke synderligt bedre i Irak, end da Saddam sad ved magten, og invasionen fremmede på ingen måde friheden eller den vestlige alliances stilling i Mellemøsten.

Enkelte har i denne forbindelse følt trang til at forklare, hvad de mente om invasionen, da den fandt sted. Det vil jeg også gerne gøre, og kan fortælle, at jeg blev ringet op af en kvinde fra en dansk radiokanal, der ville vide, om jeg ville stille op til en diskussion om krigen. Hun gik ud fra, at jeg som højreorienteret var tilhænger af invasionen, men hun mistede hurtigt interessen, da jeg fortalte, at jeg var krigsmodstander. Hun gad end ikke høre min begrundelse.

Men her er den: Jeg var allerede før 2003 kommet til den konklusion, at man ikke kan påtvinge en islamisk befolkning noget, som man kalder frihed. Ifølge islam er frihed nemlig en vederstyggelighed og en anmasselse mod Allahs herredømme. Man kan sagtens besejre den irakiske hær og marchere ind i Baghdad, men hvad så? Irakerne bliver ikke demokrater eller frihedselskende af den grund og vil selvfølgelig sætte sig til modværge mod en orden, som de betragter som afvigende fra Allahs plan.

Og sådan er det gået trods de vestlige lederes triumferende proklamationer.

Nogle år efter invasionen mødte jeg Bernard Lewis – velsagtens Vestens betydeligste islam-kender – som jeg vidste havde været en af de rådgivere, der havde tilskyndet præsident George W. Bush til at gå i krig. Syntes han stadig, at det havde været en god ide?

Ideen fejlede ikke noget, svarede han, men den var blevet dårligt praktiseret.

Det undrede mig såre, at en så kyndig mand kunne mene det.

4 5 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

27 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
S Jakobsen
S Jakobsen
1 year ago

Måske er han ikke så “ kyndig “ når det kommer til stykket!
Det er vulgært som politikere i vesten, altid skal blande sig i ikke vestlige landes måde at gøre tingene på, istedet for at bruge tiden på deres egne borgeres ve og vel. Tænk om danske politikere havde fokuseret på danskere, og ikke brugt tusindvis af milliarder på fremmede de sidste 40 år.
Ulandsbistand, overførselsindkomst til negere og arabere, krig i Irak og Libyen osv.

Jan Ulrik Friis
Jan Ulrik Friis
1 year ago

Dagen idag vil nok gå over i historien, blive husket som dagen hvor Storbritannien endegyldigt mistede sin ytringsfrihed til islam, som vi så de ske i Sverige, så det ske i Danmark, turen er nu også kommet til Storbritannien. Idag ville ellers være blevet en festdag ikke mindst for de i Wakefield, men overnight ytringsfriheden såvel som sandheden forsvandt med lodrette løgne, ifølge BBC er Paludan »en farlig mand«, der »tidligere har været fængslet i Danmark for sine hadefulde og racistiske udtalelser«. »Han vil ikke få adgang.« Paludan: »….. i dag sagt i Underhuset, at jeg har været fængslet. Sandheden… Read more »

Cat Girl
Cat Girl
1 year ago
Reply to  steen

Pamela Geller. Alex Jones, David Icke alle youtube truther-kanalerne som forsvandt, det er jo mange tusinde

Last edited 1 year ago by Cat Girl
Jan Ulrik Friis
Jan Ulrik Friis
1 year ago
Reply to  steen

Danmark virker som lovløst land på mig, at der lefles for islam (ond hedensk religion) at den hærger frit i gaderne, vi så hvor ulykkeligt det gik for Sverige, men Danmark dag for dag ligner mere og mere på Sverige. Jeg begynder efterhånden at blive i tvivl, følger vi sharialovgivning eller følger vi dansk lov, i Sverige ligesom uden tvivl hvor politiet åbent indrømmer de har mistet voldsmonopolet tør ikke at iværksætte loven, hvor politiet er infiltreret af islam, endda udstationeret islamiske grænsevagter, det første man møder ved den dansk-svenske grænse, er islamiske grænsevagter: “Välkommen till Sverige!” – Det er… Read more »

Dan Christensen
Dan Christensen
1 year ago

I Danmark kunne vi lynhurtig tømme udrejselejren i Jylland effektivt.
Man skal bare tvinge alle indsatte til hver dag at overvære alle videoer med Mette Frederiksens politiske taler; i mindst 2 timer.
I løbet af nul komma fem er den lejr tømt – Hvis da ikke menneskerettighedsbestyrelsens kammerjægere i EU forbyder dette, som en umenneskelig hård og inhuman straf mod uskyldige nassemigranter af udansk herkomst og observans.

Venstermand
Venstermand
1 year ago

Hvor har du dog ret

Anders Bo
Anders Bo
1 year ago
Reply to  steen

Også løjet dem tidligere straffet?

Anders Bo
Anders Bo
1 year ago

Hvis ikke Paludan anlægger sag for æreskrænkelse – + det løse – er han LIGEGYLDIG!

Felix Krull
Felix Krull
1 year ago

Bernard Lewis var jøde, og Irak handlede ikke om at redde stakkels irakere fra en grum diktator eller beskytte Europa mod Saddams atomraketter, det handlede om at knuse een af Israels fjender. Det samme var tilfældet med Libyen og i dag med Syrien hvor vi (sidst jeg checkede) stadig er involveret i en folkeretsstridig krig. I sensommeren 2003, lyttede jeg til eet af de programmer på P1, hvor journalister interviewer andre journalister om jouralistik og den slags. I studiet var udenrigsredaktørerne fra 1) Dagbladet Information 2) Politiken 3) Jyllands-Posten 4) DR nyheder Programmet handler egentlig om noget andet, men netop… Read more »

Dragen
Dragen
1 year ago
Reply to  steen

WW2 fra tabernes side…….Den dokumentar giver info og opmærksomhed , på andre dimensioner og agenda’er i vores historie , historiske forståelsé og politiske verden og virkelighed af idag. Den er værd at se.

Felix Krull
Felix Krull
1 year ago
Reply to  Dragen

Yes. Hvis man ikke forstår Anden Verdenskrig, forstår man ikke noget af det tyvende århundrede.

DK: Løgneland, galeanstalt og syg bananstat
DK: Løgneland, galeanstalt og syg bananstat
1 year ago
Reply to  Felix Krull

Antony Beevors bøger om 2. v-krig er fremragende.
Man bør dog også læse bøger om tyrannerne Stalin,
Lenin, Hitler, Mao, Pol Pot, Ceaucesko og deres
statsterror mod millioner af uskyldige og fredelige
mennesker. Solsjenitsyns bøger er også spændende
og oplysende læsning.

Margrethe
Margrethe
1 year ago
Reply to  steen

Var det ikke jøden Henry Kissinger, der er manden bag udtrykket useless eaters?
Hvis det er rigtigt er han en af de jøder, man godt kan ærgre sig over slap fra Hitler.

Dan Christensen
Dan Christensen
1 year ago
Reply to  steen

Only the poor elderly – the rich elderly are a useless nuisance.

Dan Christensen
Dan Christensen
1 year ago
Reply to  steen

Georg Soros er mellem 92 år og skindød. Joe Bisonette Biden er mellem 80 år og uddød. Nancy Patricia D’Alesandro Pelosi er mellem 82 og mumie.

Margrethe
Margrethe
1 year ago

En anden tolkning, jeg hørte til et foredrag med en af initiativtagerne til denyepenge.dk :

Saddam ville forsøge at vriste sig fri af petrodollarens diktatur. Det ville Gadaffi også. Det kom til at koste dem dyrt. Nu gør Putin det samme, og han er en tand for stærk til at team pædodementia bare lige kan vride armen om på ryggen af ham. Guldstandarden er tilbage.

Last edited 1 year ago by Margrethe
ino
ino
1 year ago
Reply to  Margrethe

Swebbtv.se har i flere udsendelser været inde på det samme: USA står til at miste sit “monopol”, nemlig det at al handel med olie fra Mellemøsten skal foregå i dollars. Det vil nye store lande som Kina, Indien og Iran mv. ikke finde sig i længere. Så USA’s overherredømme kommer til at svinde ind, og de vil heller ikke have råd til eller grunde til at opretholde verdens største militære slagstyrke.
Dollaren bliver en andenrangsvaluta på linje med pundet.

Anders Bo
Anders Bo
1 year ago
Reply to  ino

Jeg betragter sandsynligheden for enten Dollaren eller Euroen kollapser inden 2030 som værende over 50%.
Det gælder nok også Magrethe.

Allan G larsen
Allan G larsen
1 year ago

Ikke alene det at man ikke kan påtvinge folk en egen holdning, det går begge veje, så “sad” Saddam Hussein på “Pandoras æske”, den som holdt div. terrorbevægelser i ave. I det øjeblik vi fjernede ham fjernede man også den person, som holdt “låget nede” .
Det skal ikke forståes på den måde, at jeg støttede Hussein over hovedet, nej, tvært imod. Han var en ond diktator.
Jeg tror nok at man skulle have ladet opgøret komme indefra i stedet for at invadere landet.
dag ser vi de katastrofale følger af vestens krigs liderlighed. Min udlægning.

Margrethe
Margrethe
1 year ago
Reply to  Allan G larsen

Det var en katastrofe for landets sidste kristne, at de fjernede Saddam. Han holdt hånden over dem.

I øvrigt: Der kan aldrig sidde en lille blød fløjlshånd og holde sammen på noget, der skal forestille at være ét land, hvis det består af flere klaner. Den mindste tegn på svaghed og naboklanens hyæner er parat til at myrde kalorius. Man skal være en Pia Ohlsen Dyhr/Rosa Lund for at tro, det hænger anderledes sammen.

Last edited 1 year ago by Margrethe
Fordrukken Taber
Fordrukken Taber
1 year ago

Det værste ved det her er at når et land først er blevet muslimsk/islamisk, så er det som om der ikke er nogen vej tilbage. Landet lader til at synke ned i evig elendighed på alle mulige måder. Kun kæmpestore kraftpræstationer som Spaniens langvarige kamp for endelig frigørelse fra islam, og korstogene, kunne få fravristet muslimerne grebet om henholdsvis Spanien og Israel og de europæiske lande, som de havde invaderet/prøvede at invadere. Og hvad så idag? Tjah. Kig på hvordan Verden ser ud idag og hvor enorm islams indflydelse og fremmarch er. Dét synes jeg helt ærligt er langt mere… Read more »

ino
ino
1 year ago

Allers Konversations Leksikon fra omkring år 1900 skrev meget rammende om området Palæstina under Osmannisk herredømme (efter sultan Selim den Første’s erobring i 1517): “Det er en Kendsgerning at alt visner under tyrkisk Herredømme, og det blev da også Tilfældet med Palæstina.”

Fordrukken Taber
Fordrukken Taber
1 year ago
Reply to  ino

Lige netop, ino. Godt eksempel. Og idag kan man bare kigge sig omkring og se hvordan samfund/lande, der er under islamisk indflydelse, fungerer dårligere og dårligere og har mindre og mindre sammenhængskraft og strukturel effektivitet samt især leveforhold/levestandard. Det lader til at være noget, der bare følger automatisk med som en naturlov overalt hvor islam hersker- og uanset hvor godt forsynet et sådant samfund/land er med gode betingelser, råstoffer, mulighed for udbygning af landets velstand osv osv. Der er jo sjovt nok også en del muslimer, der har talt om dette begreb og fundet frem til at det er deres… Read more »

27
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x