12
apr
Seneste opdatering: 12/4-23 kl. 1045
9 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Europæerne gør nok klogt i at belave sig på en kinesisk fremtid

Af Lars Hedegard

Donald Trump har givet sit første interview siden sin arrestation for frit opdigtede anklager.

Den tidligere præsident beskylder med rette den demokratiske administration for at have ”weaponized” statens organer mod sine politiske modstandere – altså ligesom når Mette Frederiksen udkommanderer politi og militær for at sætte en skræk i livet på minkavlerne eller truer uvaccinerede med al landsens ulykker.

Det mest interessante er imidlertid Trumps udtalelser om USA’s storpolitiske deroute, som er manifesteret af den æreløse flugt fra Afghanistan, Putins invasion af Ukraine og Kinas militære provokationer mod Taiwan og tilmed i USA’s eget luftrum. Svaghed skaber krig, mens styrke garanterer freden.

Gud ved om de europæiske regeringer, der jublede over Bidens valgsejr, er lige sĂĄ glade i dag. Ser de med fortrøstning pĂĄ en fremtid, hvor USA’s globale indflydelse eroderes med rasende hast?

Nogle i såvel Amerika som herhjemme sætter deres lid til, at Trump eller en anden republikaner, der deler hans politiske anskuelser, vinder præsidentvalget næste år. Men med et gennempolitiseret statsapparat og en altdominerende løgnepresse er det stærkt tvivlsomt, om USA nogen sinde igen får en præsident, der ikke er medlem af unipartiet bestående af demokrater og lydige republikanere.

Europæerne gør nok klogt i at belave sig på en kinesisk fremtid – en fremtid, som de selv har bidraget til med deres sygelige Trump-had.

Trump: Democrats using the ‘old Soviet process’ to crush opponents like me

USA’s allierede hopper af

Man tæller på knapperne i flere europæiske hovedstæder

Af Lars Hedegaard

Hvem er bange for en stormagt, hvis vigtigste politiske problemer er abort og mænd, der kræver retten til at være kvinder? Ingen, viser det sig.

Man skulle ellers tro, at den amerikanske regering havde nok at se til med de ĂĄbne grænser, de hundredtusinde ĂĄrlige dødsfald som følge af fentanyl-overdoser, de hjemløse, der efterlader deres ekskrementer og kanyler pĂĄ storbyernes gader – for ikke at tale om dollaren, der er pĂĄ vej til at miste sin position som verdens reservevaluta, og de kinesiske kommunister, der har rottet sig sammen med Putin og mullaherne i Teheran for at overtage USA’s gamle rolle som verdens supermagt. Og sĂĄ den amerikanske økonomi, der er ved at bryde sammen som følge af statens uhæmmede pengeudpumpning og stærkt voksende gæld.

Men nej! Biden-administrationens og mediernes hovedanliggende er retten til at slå levedygtige fostre ihjel, småbørns ret til at skifte køn uden deres forældres vidende og opfindsomme seksuelle variationer som den sikre vej til en stilling i Washington. Engang skulle man kunne noget for at blive til noget. Nu skal man være noget – helst transseksuel.

Det kan næppe undre, at en række tidligere amerikanske allierede, bl.a. Saudi-Arabien og Brasilien, er begyndt at orientere sig mod Beijing, som allerede har taget kommandoen i det meste af Afrika.

Fra den amerikanske regering behøver de kinesiske kommunister ikke frygte noget, for de har betalt Biden-familien kæmpebeløb for at få Joe til at gøre, hvad han får besked på. Så kan det godt være, at det ikke interesserer de amerikanske mainstream-medier, og at de fleste amerikanere ikke aner, hvad der foregår, men man kan være sikker på, at verdens regeringer følger godt med.

Det gør de bl.a. i Frankrig, hvis præsident, Emmanuel Macron, netop har været i Kina og i den anledning anbefaler Europa at distancere sig fra USA og opgive sin afhængighed af dollaren. Man kan sĂĄ gætte pĂĄ, hvilken valuta han forestiller sig skal overtage dollarens plads. Macron advarer ogsĂĄ europæerne mod at blande sig USA’s udenrigspolitiske konflikter. Et klart signal om at Kina ikke vil høre et ondt ord fra Paris, hvis Beijing gør alvor af truslen om at erobre Taiwan.

Den republikanske senator Marco Rubio, der sidder i Senatets udenrigskomite, er stærkt utilfreds og forlanger at få at vide, om Macron taler på hele Europas vegne eller blot på sine egne.

Indtil videre er det vel mest det sidste, men hans udtalelser er et klart tegn pĂĄ, at man tæller pĂĄ knapperne i flere europæiske hovedstæder. Og hvis Joe Biden eller en anden woke-demokrat skulle gĂĄ hen og vinde næste ĂĄrs præsidentvalg, kan resultatet blive USA’s endelige sammenbrud som supermagt.

Vi gør nok bedst i at vænne os til tanken om USA som blot et land blandt så mange andre.

4.2 6 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

9 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Allan G larsen
Allan G larsen
1 year ago

Taler Macron pĂĄ hele Europas vegne! hele Europas vegne? Hvad er det?!. EU?!.
Beijing,= Peking. God artikel.

Fordrukken Taber
Fordrukken Taber
1 year ago
Reply to  Allan G larsen

Han har ihvertfald meget høje tanker om sig selv og sin position i det fremtidige Europa. En af de mange vestlige “statsledere”, der opfører sig som en enerĂĄdig, alvidende og bedrevidende person, der slet ikke behøver rĂĄdgivere, for han ved jo bedst af alle hvor vi andre skal hen.. med andre ord en lille, opblæst …! Ja, nu tør jeg sĂĄ ikke skrive et kaldenavn for man skal jo passe pĂĄ disse dage med kaldenavne om Macron, det kan jo være at den franske ambassade læser med her og forlanger en bødestraf for at kalde ham øgenavne, ligesom franskmanden, der… Read more »

Der var engang et yndigt land...for 50 ĂĄr siden!
Der var engang et yndigt land...for 50 ĂĄr siden!
1 year ago

Vestens borgere har lullet sig selv i søvn, i forventning om at velfærd, velstand, tryghed og demokrati er noget som fortsætter pr. automatik. Men nĂĄr befolkninger sover, fĂĄr tosser, diabolske og fascistiske kræfter frit spil. I Sverige sov befolkningen alt for længe, og se resultatet! OgsĂĄ i Danmark har flertallet snork- sovet i ĂĄrtier. Selv efter 40 ĂĄr med masseindvandring fatter en meget stor del af danskerne ikke problemets alvor. Og i ĂĄrtier har mændene fundet sig i politik-kvinders tyranni og pladder- humanisme og i rabiate kvindesagskvinders terror-regime pĂĄ familie- og skilsmisse-omrĂĄdet. Og man stemmer igen og igen pĂĄ partier… Read more »

Fordrukken Taber
Fordrukken Taber
1 year ago
Reply to  steen

Jeg ser det lidt fra den positive side. Vi har nemlig hårdt brug for at få et øjeblikkeligt og stort tilskud af mange kristne mennesker/ikke-muslimer, til bare nogenlunde at kompensere for/neutralisere det kolossale antal muslimer, der er kommet til landet i løbet af de seneste år.
Har hørt og selv oplevet at ukrainerne deltager temmelig aktivt i det danske kirkeliv ude omkring, så jeg ved ikke rigtig hvor negativt det er hvis de bliver. Hvis overhovedet.

Dan Christensen
Dan Christensen
1 year ago

De anti-islamiske danske partier bør foreslĂĄ en klækkelig skatterabat for alle danske skatteslaver. De danske politikere har ansvaret for, at mange danskere belemres med et uønsket projekt – nemlig ved social omgang at fĂĄ islamisterne til at konvertere til sund fornuft, almindelig høflig omgang med mennesker, man er uenige med om alt og totalt ophør af aggressive angreb pĂĄ offentlige danske kasser. Danskerne vil da sandsynligvis gerne tilrettevise uønskede samfundselementer i etisk og moralsk social omgængelse, samt instruere i hvorledes man tjener en ærlig løn. Disse menneskevenlige danskeres ihærdighed med at forbedre deres næste, forbliver ĂĄbenbart for politikerne at betragte,… Read more »

Nielsen
Nielsen
1 year ago

Han taler sĂĄ absolut pĂĄ mine vegne hvis han siger: “Europa skal modstĂĄ USAs pres mod europæiske lande til at true andre lande med krig” Her mĂĄ jeg indskyde at jeg er europæer. Men først og fremmest er jeg dansker og skandinav. Men hvis der bliver sagt: “Stability in the Taiwan Strait is of paramount importance…” Tales der direkte mod mine interesser. Mine interesser værende Danmark og dansk jord. Der blev da ogsĂĄ svaret: “Den som tror han(hun) kan pĂĄvirke Kinas syn pĂĄ Taiwan er desillusioneret” Frit oversat fra mine kilder, som først og fremmest er ronpaullibertyreport. Det er lige… Read more »

Nielsen
Nielsen
11 months ago

“bl.a. i Frankrig, hvis præsident, Emmanuel Macron, netop har været i Kina og i den anledning anbefaler Europa at distancere sig fra USA.”7 Jeg blandt andre husker Da “The Patriot Act” kom over os med George Bush’s ord: “Either you are with us or you are with the terrorists” Alle os idioter, som havde købt det nye Pearl Harbor, som var hvad nine eleven var, stemte i kor: Død over Araberne. der var det sĂĄ Afghanerne til en begyndeklse (2001) senere kom Irak, hvor den af CIA indsatte præsident, mĂĄtte lade livet sammen med en stor hĂĄndfuld irakere. VI SPOLER… Read more »

Dan Christensen
Dan Christensen
1 year ago

“…Europæerne gør nok klogt i at belave sig pĂĄ en kinesisk fremtid….” Kinesisk mad er den bedste i verden. Kinesiske kokke er de eneste, der kan lave pragtfuld smagende sovs af opvaskevand med vredet gulvklud som krydderi. Derimod er amerikanske fastfood giftblandere de eneste, der kan servere blodig chicken mixed med stegt rottelort og skimmelsvamp – som illustreret af Gordon Ramsay pĂĄ TV. Mange danske madproducenter er specialister i at fĂĄ en medisterpølse med 10% gammel gris og 90% strĂĄforkortet mel og PFAS-krydderi til at smage som tungen ud af vinduet. Den kulinariske WW3 er startet, med madproducenterne som angribende… Read more »

9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x