1
maj
Seneste opdatering: 1/5-23 kl. 0333
10 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Og man kan i al fald sige, at det er billigt og helt uskadeligt. CBD er en del af hampeplanten, der i modsætning til THC er ikke-euforiserende, og så er det lovligt i Danmark og kan blandt andet købes på nettet. Ifølge Campbell mindsker CBD virusmængden 40 gange på fire dage. Campbell henviser til to studier, og den glimrende internetside COVID-19 early treatment: real-time analysis of 2,795 studies har hele syv studier over CBD og Covid. Se også kommentarerne til videoen, hvor mange fortæller om deres erfaringer med Cannabidiol.

EU er skuffet over Elon Musk

I enhver totalitær stat er det ulovligt, der irriterer magthaverne.

Af Lars Hedegaard

Han har nemlig ikke i tilstrækkelig grad rettet sig efter EU’s ordrer.

Trods gentagne henstillinger fra Bruxelles om at udøve mere censur mod ytringer, der strider mod EU’s ideologi, har Twitters chef, Elon Musk, ikke rettet nok ind. VÄ›ra Jourová, som er vicepræsident for Den Europæiske Kommission, er skuffet.

EU-bureaukrater har truet med at forbyde platformen inden for Unionen, med mindre Musk efterkom dens krav om censur. I december 2022 skal Thierry Breton, EU’s kommissær for det indre marked, ifølge avisforlydender have givet Musk ordre til at opgive sine planer om at tillade ytringsfrihed pĂĄ Twitter. Ellers risikerede han et forbud mod Twitter i EU.

Som reaktion har Musk prøvet delvis at imødekomme censurkravene og har tilkendegivet, at han ikke har til hensigt gøre Twitter totalt frit, men har lovet at begrænse indhold, som EU anser for stødende.

Men, som Financial Times i december sidste ĂĄr kunne rapportere, var det ikke nok for kommissær Breton, der forlangte, at Musk skulle bøje sig for hvert eneste af EU’s krav. Og hvad gĂĄr de nærmere bestemt ud pĂĄ?

Det fik vi svar på tirsdag i den forløbne uge. Eller rettere: Vi fik et tåget svar, som ligger i forlængelse af Tysklands lov kaldet NetzDG beregnet på at komme ”ulovlige” ytringer til livs og slå ned på ”hadetale”, ”fornærmelser” og ”misinformation”. Gør de sociale medier ikke, som den tyske lov kræver, risikerer de bøder på op mod 50 millioner euro.

Dertil er vi altså kommet i Europa. Myndighederne har indført en regel om ”ulovlige ytringer”, der er så ubestemt, at ingen kan vide, om politiet banker på døren kl. 4 om natten, fordi man har sagt noget ulovligt. Og hvad der er ulovligt, er noget som myndighederne afgør fra sag til sag eller person til person, og som de politiske vinde blæser.

Den danske straffelov opregner forbudte handlinger, som man kan blive straffet for. På samme måde måtte man forvente, at en lov mod ulovlige ytringer rummede en liste over, hvad man ikke må sige. Men det er ikke så ligetil, for den ene dag er noget ulovligt, og næste dag kan det være lovligt. For et par år siden kom man i fedtefadet, hvis man betvivlede, at vacciner og mundbind beskyttede mod at blive smittet med covid. I dag må man godt sige det, fordi det i mellemtiden har vist sig at være en løgn, der ikke lader sig skjule. Det er alt sammen meget forvirrende, og vi kan ikke gøre andet end at følge med i de seneste meningsdirektiver fra EU.

Deri er der intet overraskende, for sådan er det i enhver totalitær stat. Ulovligt er det, der irriterer magthaverne.

Med EU’s nyligt vedtagne Lov on Digitale Tjenester har Unionen indført et hidtil uhørt opsyn med Internettet og vil pr. 25. august underkaste 19 platforme streng censur. Blandt de censurerede er Facebook, Google, Instagram, TikTok, Wikipedia og YouTube. Hvis de 19 selskaber ikke danser efter Bruxelles’s pibe, risikerer de at mĂĄtte aflevere op til 6 pct. af deres globale indtjening og kan blive forbudt i EU.

Totalitære regler bliver altid fremstillet som det modsatte af, hvad de går ud på. Således bliver Loven om Digitale Tjenester markedsført som en bestræbelse på at beskytte ytringsfriheden. Det var derfor i bedste overensstemmelse med Unionens opfattelse af ytringsfrihed, at den signalerede tilfredshed med Twitters oprindelige beslutning om at blokere præsident Trump.

Som kommissær Věra Jourová sagde i forgangne uge, vil hun gerne forklare Elon Musk, at EU går ind for ytringsfrihed. ”Men i EU er ytringsfriheden ikke ubegrænset.”

Man forstĂĄr hende: Hvis folk frit kunne sige, hvad de havde pĂĄ hjerte, kunne det nemt blive et problem for magthaverne, som kan kendes pĂĄ, at de for enhver pris vil beholde magten.

Senior EU Official Issues Warning to Twitter over Moderation Failings

EU warns Twitter over disinformation

4.3 6 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

10 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Nielsen
Nielsen
1 year ago

Næh, i nEUropa er ytringsfriheden ikke ubegrænset.
Den samling tyvepak, der befolker bureaukratiet i Bryssel, skulle have et los i røven, så de aldrig viser deres ækle ansigter igen. Det begynder at blive lidt vanskeligt at skelne EU fra forgangne USSR.

Dan Christensen
Dan Christensen
1 year ago

Glimrende, hvis al ‘hadetale, ‘misinformation’, ‘fornærmelser, ‘ulovlige ytringer’ skal censureres væk. Det skal ogsĂĄ gælde for EU’s slyngler i EU parlamentet.
Så slipper europæerne for at blive udsat for EU parlamentsmedlemmers beskidte fornærmelser og løgnehistorier. Disse parasitære personager kan herefter ikke mere tvinge europæerne til at hade og afsky deres egne nationalstater, samt forære det væk til fremmede primitive folkeslag.
Problemet er, at EU frækt tiltusker sig et udemokratisk monopol pĂĄ ytringsfrihed – uden folkeligt mandat. Problemet er EU’s ulovlige ytringer og angreb pĂĄ den nationale frihed, ikke folkets frie tale. EU er en underlødig pilrĂĄdden kræftbyld pĂĄ demokratiet.

Danmark, landet for de virkelig dumme
Danmark, landet for de virkelig dumme
1 year ago

Hverken EU, Folketinget, WEF, FN og WHO og deres medløbere skal bestemme hvad vi, folket, skal tænke, mene og sige.

Intet skal censureres, går man over stregen så må det i sidste ende være domstolene, som afgør spørgsmålet. Desværre er domstolene inficeret af woke.

Nielsen
Nielsen
1 year ago

“EU’s ulovlige ytringer”
Har vi ikke alle ytringsfrihed?
Det må også gælde EU. Jeg kan dog ikke forstå hvem EU er.
Lever vi i en tid, hvor grupper/kollektiver tiltager sig retten til at ytre “sig” frit, pĂĄ bekostning af den individuelle frihed? Ytringsfriheden indskrænkes overalt omkring os. Det eneste vi kn gøre, er at praktisere den. Som en tidlig amerikansk præsident sagde: Give me Liberty or Give me Death.
Med andres ord: Den som veksler sin frihed med sikkerhed, skal have ingen af dem.
>D.C.

Dan Christensen
Dan Christensen
1 year ago
Reply to  Nielsen

Her er “Mark Twain’s” underfundige forklaring pĂĄ censurens idĂ©.

I am always reading immoral books on the sly, and then selfishly trying to prevent other people from having the same wicked good time.

Nielsen
Nielsen
1 year ago

Ka’ det nu ‘ĂĄ pas’? Hvem er for resten ham der Nark Twaim?
Er han i familie med Groucho? Er han overhovedet marxist og har han nogensinde været i Paris?

Dan Christensen
Dan Christensen
1 year ago
Reply to  Nielsen

Mark Twain (1835-1910) var en verdensberømt amerikansk humorist og satiriker, som sikkert kan kaldes sin tids førende anti-islamist.
Han udgav en populær illustreret bog i 1869 med titlen “The Innocents Abroad” – pĂĄ dansk “Naive rejsende” om en rundtur til fortrinsvis islamiske lande i mellemøsten. Siden har mange islamister forsøgt at sværte Mark Twain til, med vilde udsagn om hans rejsebeskrivelse og dens postulerede islamofobe udskejelser. Læs den før din lokale imam.

Danmark, landet for de virkelig dumme
Danmark, landet for de virkelig dumme
1 year ago

OT: Har I lagt mærke til hvor mange yngre og midaldrende mennesker, der dør i øjeblikket?

Tendensen er desværre stigende igen.

Danmark, landet for de virkelig dumme
Danmark, landet for de virkelig dumme
1 year ago
Reply to  steen

Ja det er sikkert timer sĂĄledes at “langtidsvirkningerne” først for alvor slĂĄr igennem nĂĄr næste vaccinationskampagne er færdiggjort. Vi er op mod de ondeste mennesker i vores historie.

10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x