5
jul
Seneste opdatering: 5/7-23 kl. 0838
58 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Nu har vi lært på den hårde måde, at magtklassen er villig til at udsætte os for hvad som helst. Vær forberedt, når den dag kommer, hvor de vil sulte os til at makke ret.

Af Margrethe Nørskov

Blot tre dage uden strøm, så bliver indhold af fryser og køleskab en kortlivet fornøjelse. Hvis prisen på fødevarer stiger eksplosivt, hvis de overhovedet kan købes, så er vi alvorligt på den. Tomme maver er nok mere medgørlige end fyldte. Vi kan håbe på det bedste, men gøre alt for at forberede os på det værste. Ingen kan gemme mad til evig tid. Men et godt, alsidigt lager kan mindske stress og give tid til at træffe velovervejede beslutninger.

Skal vi blive eller er det nu, nellikerne skal pakkes og flytningen eller flugten planlægges? Beslutninger truffet i panik risikerer at blive dårlige beslutninger. Uanset hvad der sker, kan et lager af langtidsholdbare fødevarer, der er uafhængige af fryser og køleskab, aldrig blive spildte penge. Det vil altid være mad købt til ”gamle” priser og kan derfor betragtes som en investering.

Jeg vil gennemgå forslag til, hvordan man kan langtidskonservere, forskellige typer af fødevarer. Uafhængig af køleskab og fryser. Der er mange andre metoder end det, jeg beskriver. Så alle kan gå på opdagelse og finde det, der passer til deres temperament, økonomi og muligheder for lagring.

Hvad kan gemmes og hvordan?

Næsten alle typer af fødevarer kan konserveres, så de holder i flere måneder til år eller årtier. Jeg kommer med eksempler på konservering af frugt, grønt, svampe, kød og æg. Også lidt om mælkeprodukter. Til sidst vil der være links til yderlig inspiration.

Er det sikkert?

Nogle af de metoder, jeg bruger, vil måske få myndighedernes ekspertise til at slå sig i tøjret. Det skal derfor ikke betragtes som eksempler til ukritisk efterlevelse. Lav din egen research, og vurder om du finder de anvendte metoder sikre nok til, at du selv og din familie tør binde an med dem. Men jeg har endnu til gode at se nogen af os blive syge eller dø af disse hjemmekonserverede fødevarer.

Nogle af metoderne er blevet anvendt i århundreder, men gik i glemmebogen med fryserens, køleskabets og industrilandbrugets indtog. Er der nogen man kan lære noget af på det her område er det amerikanerne. De er mere vant til at skulle være forberedt på konsekvenserne af strømafbrydelser efter voldsomt vejr og lavvande i kassen på grund af arbejdsløshed.

Dåsemad og tørkost

Der kan gå religion i alt, også blandt dem, der har som hobby og livsprojekt at lagre fødevarer. Så er alt, hvad man ikke selv har lavet fra grunden, ikke fint nok. Det kan de fleste nok helbredes for med en heftig fødevarekrise. Derfor ser jeg ingen problemer i at gemme ”Faaborg dåseleverpostej” og lignende. Lige præcis dén leverpostej smager himmelsk, hvis man er rigtig sulten. Det har jeg erfaret fra længere vandreture, hvor regn og rusk forhindrede optænding af bål og rigtig madlavning. Dåseananas smager også skønt. Så glem de fine fornemmelser, og se at få købt dåsemad ind, især med et rimeligt indhold af proteiner og fedt. Datomærkningen på dåsemad, skal man ikke tage så bogstaveligt. Så længe der ikke er hul på dåserne, kan det holde sig noget nær evigt.

Men hold det meste lagermad på afstand af lys, varme og eroderende fugt. Langtidsholdbar mælk, kan købes hos nemlig.com. Det holder ikke lige så længe som mælkepulver, der også er betydelig nemmere at lagre, da det intet fylder. Mælkepulver er desværre også dyrt i indkøb, men nok godt at have i baghånden. Det smager også forbavsende godt, når det først er pisket op med vand. Sødmælkspulver giver en mere fyldig smag end skummetmælkspulver, men det er en smagssag. Man kan også købe smørpulver, men til ret pebrede priser.

Basale fødevarer

Jeg skal især fremhæve ris, der holder i det uendelige, hvis de er lagret rigtigt. Det er bedst med den afskallede slags, da upoleret ris, har kortere holdbarhed på grund af et højere fedtindhold. Pasta er også langtidsholdbar. Tørrede bønner og linser er vigtige på grund af proteinindholdet. Da både ris og bønner stammer fra varmere himmelstrøg, er der risiko for, at man med i købet får nogle æg fra eksotiske insekter. Hvis de klækker, kan de ødelægge et helt fødevarelager. Derfor er det et godt fif at lægge ris og tørrede bønner i fryseren, minimum et døgn.

Men husk, at plastposer ofte bliver skøre og utætte efter at være frosset. Derfor kan det være nødvendigt at om- og vakuumpakke bagefter. Vær sikker på, der ikke er sluppet fugt ind. Mel og tørgær bør der også være på lageret. Surdej kan man selv lave. Jeg foretrækker helt brødkorn, som jeg selv maler til mel med en stor amerikansk, hånddreven melkværn. Jeg har også en kornvalse til hjemmelavede havregryn. Men det tager tid og koster penge med en god kornkværn og -valse.

Vigtigt at vakuumpakke

Derfor vil jeg alternativt foreslå at købe poser med færdigt mel og gryn. Man lader det blive i originalemballagen og lægger det i en vakuumpose og vakumerer det. Det samme gør jeg ved hele kaffebønner. Her er en vigtig tommelfingerregel: Jo mindre ilt, fødevarer er i kontakt med, jo længere holdbarhed. Ilt oxiderer fedt, som derfor bliver harsk. Selvom der er tale om små mængder, er der fedt i alle former for frø, som korn, bønner og kaffebønner. En anden fordel ved at vakuumpakke er, at skulle der være mikroskopiske æg fra insekter, kan de også forhindres i at blive klækket, når der ikke er ilt til stede. De billigste vakuumposer, jeg har kunne finde er i Harald Nyborg. Vakuummaskiner kan købes til formuer, såvel som til et par hundrede kroner i Lidl, Netto mm.

Tørring af frugt, grønt og svampe

Tørret frugt, grønt og svampe smager bedre end det lyder. Tørrede svampe ligefrem bedre end de friske. Som om smagen bliver mere koncentreret. Det ligner en dårlig ide at tørre frugter som hindbær, brombær og jordbær. Det skader ikke at spise dem i en tørret version, men det føles som at tygge grus på grund af deres små kerner. Men ellers fungerer det fint med at tørre æbler, pærer, bananer, ananas og lignende kernefri frugt.

Nogle tørrer frugt og grønt ved lav temperatur i ovnen, over en brændeovn eller radiator. Jeg kører med tre elektriske dehydratorer, eller tørremaskiner. En dyr version, en mellemdyr og en helt billig model, købt i Netto eller LIdl for få hundreder kroner. Den største forskel, bortset fra prisen, er, at den dyre tørremaskine har forskellige programmer og selv slukker når indholdet er tørret. Den billigste skal man selv mærke efter om indholdet er tørt, og selv slukke, når den er færdig. Det er en overkommelig opgave. Især når man sparer tusindvis af kroner ved at købe den billige model. Man kan alligevel ikke smage forskel på det, man hiver ud af maskinerne.

Gode grøntsager til tørring

Blandt grøntsagerne vil jeg fremhæve forskellige former for kål som broccoli eller blomkål plukket i små buketter og snittet grønt, som hvidkål, gulerødder, pastinak og porrer. Ærter, bønner og majskerner er også gode i en tørret version. Køb de frosne majskerner i butikkerne. De er blancherede og skal bare i tørremaskinen. Er de nævnte grøntsager friske, har de bedst af at blive blancheret før tørring. Undtaget løg og rød peber, som jeg synes bedst bevarer sin ”kant” i smagen hvis de tørres uden forudgående blanchering. Kartofler kan også skæres i skiver eller små tern, blancheres og tørres. Eller koges og moses og her efter tørres til pulver, som senere kan anvendes til kartoffelmos.

Hvis det kniber med tiden eller lysten til at gøre forarbejdet, kan man snyde lidt ved at købe poser med frossent grønt, der er både renset, snittet og blancheret. Som eksempel har jeg gjort forsøg med at tørre økologisk, frossen broccoli, hvidkål, ærter og majs, som er købt i Rema til fornuftige priser. Smagen er forbavsende fin og intakt, når det senere bliver anvendt i madlavningen. De fleste tørrede grøntsager skal opblødes i vand nogle timer før man bruger det i sammenkogte retter, eller stegt på panden, som fyldet i en omelet, en risret eller lignende.

Tørret kød

Selvom jeg foretrækker at henkoge kød i en amerikansk henkoger, beregnet til det samme, bliver hakket kød ikke uspiselig, men kedelig i den henkogte version. Hakket kød smager bedre som tørret. Det kræver, man først steger så meget fedt ud af det som muligt. Vel at mærke uden at tilsætte fedtstoffer. Hæld en lille smule vand ved om nødvendigt og dryp fedtvandet fra i en sigte eller på fedtsugende papir. Fedt reagerer med ilt og giver maden den harske smag. Når det er tørret, ved tørremaskinens kødprogram, skal det på lufttætte glas, som det tørrede grønt, frugt og svampene.

Sådan tester du om det er helt tørt

Uanset hvilken tørremaskine, man har, er det godt at tjekke, om det er tilstrækkelig tørt på følgende måde. Hæld de tørrede fødevarer i et sylte- eller henkogningsglas og skru låget tæt til. Stil glasset i vinduet i solen eller på en varm radiator en times tid. Kommer der fugt på indersiden af glasset er det ikke tørt nok og skal tørres igen.

Henkogt kød under tryk

Det er svært at opdrive en trykkoger, beregnet til henkogning i Europa. Ikke at forveksle med almindelige trykkoger til at koge ris, kartofler og lignende. Jeg har også det indtryk at tyskere og andre europæere henkoger lystigt ved 100 grader i en almindelig WECK henkoger. Uden de store bekymringer. Og de lever endnu. Man behøver heller ikke bekymre sig, så længe der er frugt eller andet med en lav PH værdi, man henkoger.

Risiko for pølseforgiftning

Der, hvor der opstår en risiko for en alvorlig madforgiftning, er henkogning af PH neutral eller let basiske madvarer som kød, bønner, gulerødder eller lignende. Den usynlige djævel er den anaerobe jordbakterie Clostridium botulinum, som forårsager, hvad vi populært kalder pølseforgiftning. Bakterien er lige så almindelig, som forgiftninger med den er sjældne. I Danmark er det vist omkring to tilfælde om året. Men den kan forårsage lammelse af musklerne, hvilket især bliver livstruende hvis det er åndedrætsmuskulaturen, der er ramt. Det, der gør den farlig er, at den lever uden ilt, i fugtigt miljø, ved neutral PH værdi og har meget sejlivede sporer, som kan overleve længe, og som er svære at ødelægge.

Det er her en amerikansk henkoger, der under tryk klarer at få temperaturen op til 118-120 grader, kommer ind i billedet. Ved at henkoge kødet ved den temperatur i 90 minutter, er selv Clostridium botulinumsporer ødelagte. Min henkoger er af mærket ”All-American”. Den er god, men dyr i indkøb. Andre har fortalt, de har købt en langt billigere model, der henkoger præcis lige så godt.

Undgå saltet kød

Stort set alt kød og indmad kan henkoges, men hamburgerryg, bacon eller andet saltet, får en meget gennemtrængende saltsmag. Derfor fortrækker jeg generelt at henkoge uden tilsætning af salt og andre krydderier, da smagen af samme kan blive forstærket i en grad, der næsten gør det uspiseligt. Undlad også at tilsætte mælk, mel, kartoffelmel eller andre typer af stivelse, da det skiller ved opvarmning. Men det smager for eksempel godt at henkoge Gullachkød med gulerødder og løg ved.

Mælkeprodukter

Jeg er forfaldet til at købe mælkepulver, selvom det er forholdsvis dyrt. Det smager godt, når først det er rørt op med vand. Jeg tror en sikker produktion af hjemmetørret mælk, kræver en frysetørremaskine. De er nu mulige at få i handlen til private hjem. Men priserne er stadig på et niveau, hvor der kan købes meget industrielt fremstillet tørmælk for de samme penge. Udgiften skal stå nogenlunde mål med, hvad man reger med at vinde ved samme køb.

Usaltet smør kan præpareres til langtidslagring ved at blive opvarmet til ”Ghee” eller klaret smør på dansk. Hældt på steriliserede glas holder det også noget nær evigt. Det skulle også være muligt at tørre ost, men det har jeg endnu ikke gjort forsøg med. Det kræver vist også en frysetørremaskine for at være sikkert.

Æg og atter æg

Værdien af æg kan ikke fremhæves nok. Bevares. Selv det bedste blødkogte æg, har svært ved at stikke en oksemørbrad i saft og kraft. Men ikke når det gælder tilgængelighed og holdbarhed i kombination med en høj næringsværdi, uden adgang til køleskab eller fryser. Friske, uvaskede æg, kan holde i flere uger uden et køleskab til hjælp. Friske uvaskede æg kan også gemmes i en lage af vand og ”Pickle Lime”. På den måde kan de holde i minimum otte måneder. Pickle Lime er blot et smart handelsnavn for hydratkalk. Det kan købes billigere under det navn. Det er endnu ikke aktuelt at langtidslagre æg.

Men jeg eksperimenterer med forskellige muligheder for lagring, hvis det pludselig bliver nødvendigt. Høns og vagtler kan kun holdes i gang med at lægge æg hele året ved hjælp af elektrisk lys om vinteren. Hvis den mulighed forsvinder eller bliver for dyr, har vi problemet. Her kommer muligheden for lantidslagring af æg så ind.

Hvis man vil betale, hvad en frysetørremaskine koster, kan pisket æggemasse også tørres til æggepulver, der fylder betydeligt mindre end lagring af hele æg i kalkvand.

Husk kæledyrene

Er en hund, kat eller andet kæledyr en del af husstanden er det nok ingen skade til at huske på deres behov i lageret af fødevarer. En sulten og klynkende hund i hælene, letter nok ikke på den generelle stress.

Salt og krydderier

Husk masser af salt, sukker og krydderier til at pifte maden op med. Hvis saltet skal bruges til at fermentere grøntsager, er det vigtigt at købe ren salt uden tilsat jod og antiklumpningmiddel. Til daglig brug er det nok ingen skade til med salt, tilsat jod. Mangelsygdomme er der ingen grund til at samle på. Selvom salt og sukker holder evigt, skal det pakkes lufttæt, så det ikke trækker fugt. I så fald er det en ubrugelig betonklods, man pakker ud igen.

Alt det andet

Hver husstand ved nok bedst, hvad der er behov for. Det kan for eksempel være en god ide at lagre masser af drikkevand på flasker, honning, sukker, kaffe, te, eddike, bagepulver, vaskepulver til håndvask, tændstikker, en gasflaske og et gasblus, vandrenser, klortabletter, vin og sprut, hvor især det sidste, kan blive et betalingsmiddel – og nå ja toiletpapir…

Lav lister

Husk at lave lister over, hvad der er på lageret, hvornår det er lagt på lager, og omtrentlig sidste anvendelsesdato for de købte varer. Man glemmer hurtigt, hvor meget der er af hvad.

Gode glas og låg til lagring

Almindelige glas fra købte syltede rødbeder agurker med mere er glimrende at genanvende. Hvis låget ikke er intakt, kan man købe nye. Til henkogning og syltning under tryk er de tyske WECK-glas gode. De kan ofte fås på tilbud, og så er det bare om at købe stort ind. Korn lagrer jeg i store fem liters patentglas, da jeg så vidt muligt undgår plasticbøtter.

Jeg bruger en vakuumklokke til at skabe vakuum i de almindelige sylteglas. Men det er strengt taget ikke nødvendigt til den tørrede frugt, grønt og svampe. Hvis blot låget er tætsluttende og indholdet helt tørt er det alt nok. Hvis man insisterer på at alt ilt skal ud af de tørrede madvarer, der er opbevaret i glas eller de stanniolagtige Mylarposer, kan man tilsætte en lille iltabsorberpose, der ligner et lille tebrev. Ved brug af en almindelig vakuummaskine er det ikke nødvendigt

Og vær parat til at dele med din uforberedte nabo for hvem det hele kommer som et chok. Vi har ikke brug for flere horisontale fjender. De vertikale er alt rigeligt.

Gode links

Nettet bugner med gode links om emnet. Her er et lille udsnit:

Vil man købe nye låg til sine syltetøjsglas, er den tyske forretning her god. Jeg foretrækker at købe ”blue seal” låg, da de ikke indeholder PVC i forseglingsringen:

https://www.glaeserundflaschen.de/

Her kan du købe godt dansk kød, der ikke er halalslagtet og uden lange transporttider til slagteriet:

Forside

RoseRead Homestead er en rigtig god kanal for preppere. Hun ved tydeligvis, hvad hun har med at gøre. Her er opskriften på Ghee og tørring af frossent grønt fra supermarkedet:

Langtidslagring af æg. Husk de skal være friske og uvaskede:

Her kan du købe mylarbags og de små poser der absorberer ilt:

https://www.mylarshop.com/

Dette er kun et lille hjørne af alt det, man kan gøre for at sikre sig mod de værste anslag fra magthaverne. Der kan også skrives meget om, hvad man finde i naturen, lagre af gas, solceller, medicin, tøj, telte og selvforsvar ikke at forglemme, Det kan måske blive et emne en anden god gang.

Kantareller, © Snaphanen.dk

4.4 7 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

58 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Svend Giønge
Svend Giønge
1 year ago

Stor tak til Margrethe for en vedkommende og oplysende artikel. Her er et link til dem der foretrækker giftfri mad og drikke. https://hjemmeproduktion.dk/shop/frontpage.html
Tak til Snaphanen for at lægge side til at der er et nyt skib i vandet. Det gamle er sprunget læk og synker til sin skæbne. Ham kaos navigatøren rammer godt med Øerne der tales om her.https://www.youtube.com/watch?v=BnQbmsQo4Bc

Fra velfærd til statsterror og aktiv dødshjælp
Fra velfærd til statsterror og aktiv dødshjælp
1 year ago
Reply to  Svend Giønge

Længere nede er et svar til Svend Giønge.
Det er noget med at indvandringen før eller
siden vil få alt til at bryde sammen.

Svend Giønge
Svend Giønge
1 year ago

Indvandringen får ikke Universet til at bryde sammen. Alt er sådan et stort ord at bruge. Ja det gamle skib er færdigt men Rotterne klamre sig til det fordi de heldigvis ikke kan se det nye skib, hvor de heller ikke vil få plads da det er Rottefrit, der lagres nemlig Mad som mennesker har tradition for at gøre som værn mod dårlige tider derfor er der mange Katte. Du poul og mange der skriver her er Defaitister der ikke kender Rigets historie og kultur godt nok til at vide at Folk og Rige har klaret langt værre situationer. Se… Read more »

Danmark, 70-90 % debile
Danmark, 70-90 % debile
1 year ago

Sjovt nok, så skrev jeg netop om dette i en anden tråd i går. Til de, som er skeptiske og straks stempler os preppere som sølvpapirshatte så tænk på at de fødevarer man køber i dag er ca. 20 % dyrere om et år, dermed kan man også betragte det som en god investering, som endda er skattefri. Tror du på at inflationen går tilbage mod 2 %, at energipriserne og priserne på brændstof går ned, at krigen snart, stopper, at aktier stiger, ja så skal du jo blot lade som ingenting, selv tror jeg på at det er godt… Read more »

Last edited 1 year ago by Danmark, 70-90 % debile
Cat Girl
Cat Girl
1 year ago

Prepperne vandt informationskrigen for længe siden

Cat Girl
Cat Girl
1 year ago
Nielsen
Nielsen
1 year ago
Reply to  Cat Girl

Screw you counterfeit dealers.

Anders Bo
Anders Bo
1 year ago

Jeg er født i start-60´erne og opvokset på landet, så vi var vel “preppere” før begrebet blev indført…

Var det ikke 12.03.20, hvor idioterne gik A M O K fra morgenstunden?
(Hvor har du fået de 70 fra? ;-D)

Skjoldungen
Skjoldungen
1 year ago

Glimrende artikel af Margrethe Nørskov. Bør printes og hænges op på køleskabet til daglig inspiration. Supplerende vil jeg tilføje, at når ballonen går op, vil noget at det første der sker, være afbrydelsen af elektricitets-, varme og vandforsyning (internettet er forlængst lukket ned, da myndighederne frygter oplysning mere end alt andet). Så derfor: anskaf først en dieselgenerator og masser af dieselolie. Køb en transistorradio med kortbølgebånd og rigeligt med batterier. Opbyg et lager med rent vand og brænde samt varmt tøj. Lær at fiske, tag jagttegn og riffelprøve allerede nu og sørg for at have rigeligt med ammunition. Og –… Read more »

Nielsen
Nielsen
1 year ago

Det er fint Margrethe Nørskov. Jeg vil tilføje: Hvis du bor på landet, så anskaf en diesel- eller benzingenerator. Så kan fryseren i det mindste bevare indholdet. Find ud af dit mindste behov for strøm er, og find en generator, som kan levere lidt over de KWh, som de allernødvendigste elektriske apparater forbruger.

Fra velfærd til statsterror og aktiv dødshjælp
Fra velfærd til statsterror og aktiv dødshjælp
1 year ago
Reply to  Nielsen

Det med langtids-madlagre lyder besværligt og tidskrævende.
Vil det ikke være meget nemmere at droppe de uduelige poli-
tiske partier, så vi kan komme i gang med at opbygge et ægte
og direkte demokrati? Får vi ikke anlagt en bedre styreform,
med mindre mængder af idioti, løgn, propaganda og forræderi,
og mere ærlig og dansksindet politik… er vi danskere under
alle omstændigheder færdige om få år, madlagre eller ej.

Lige nu er kursen mod tilstande som i Frankrig og Sverige.

Svend Giønge
Svend Giønge
1 year ago

Mere ærlig, så er der jo stadig plads til uærlighed. Mindre mængder af idioti så vil der jo stadig være idioti. Jeg er Dansk og ikke færdig om få År !

Anders
Anders
1 year ago
Reply to  Nielsen

Hvis man har et lager af brændstof, så er en generator udmærket som back-up.
Solceller og/eller vindmøller, kombineret med højkapacitets-batterier, er mere drift-sikkert og fungerer uden om det politiske misregimente.

Husk på at politikerne ønsker at aflive dig, din kultur og dine efterkommere.

Last edited 1 year ago by Anders
Nielsen
Nielsen
1 year ago
Reply to  Anders

Ja Anders jeg husker, men det er det samme som at jeg ønsker at aflive politikerne.

Anders Bo
Anders Bo
1 year ago
Reply to  Nielsen

Hvor køber man de helt lydløse?
Eller regner du med at den første sans sultne mennesker mister er hørelsen?

Fraregnet Anders´ første linje, har han HELT ret!

Svend Giønge
Svend Giønge
1 year ago
Reply to  Anders Bo

Brint generator er lydløs og kan stå i stuen. Din egen vindmølle kan lave Brinten. Men du spurgte jo ikke af ægte interesse.

Dragen
Dragen
1 year ago

En god og inspirende artikel . Der er nok at gå igang med. Amerikanerne ( /canadierne) er super dygtige til det her.

Dan Christensen
Dan Christensen
1 year ago

De normale forhold vender tilbage, når både Biiden og Zelenskiid har passeret deres udløbsdato. Som en ekstra foranstaltning, skal nogen sørge for at de ikke går igen.
Så forsvinder inflationen, grænserne kan lukkes for migranter, våbenfabrikkerne stoppe produktionen af dræbermaskiner, MSM lukke ned for løgnen og verden komme videre.
Der bliver råd til mad igen:-)

Cat Girl
Cat Girl
1 year ago

Inflationen er selve planen. Ruiner middelklassen er målet. Kun en stærk økonomisk uafhængig middelklasse kan begrænse statens udfoldelser

Felix Krull
Felix Krull
1 year ago

Jeg bekender mig til 3/3/3-reglen:

Hav vand til de tre første dage
Hav mad til de tre første uger
Hav kontanter til de tre første måneder

Nielsen
Nielsen
1 year ago

Off Topic
Check lige seneste sommarpratere. Petra Arpi er helt forrugende. https://swebbtv.se/w/68K4cvukC4Wxw3rWriAWdU

Poul
Poul
1 year ago

“Der kan gå religion i alt, også blandt dem, der har som hobby og livsprojekt at lagre fødevarer.” Tydeligvis.. 🙄 Men ligesom at det ikke hjælper når du pakker din telefon ind i sølvpapir og gemmer den i en køletaske under et lag rockwool i garagen for så derefter at pakke den ud igen for at se om nogen har ringet, så er det nok de færreste der har plads nok til et kæmpe lager af mad, som ville holde længe nok til hvad det end er for en katastrofe som du og andre paranoide preppers tror er på vej.… Read more »

Last edited 1 year ago by Poul
Skjoldungen
Skjoldungen
1 year ago
Reply to  Poul

Din præmis forudsætter jo, at ‘almindelige mennesker’ kan få fingeren ud af gaskanalen. Og du ved udemærket (sic!), at hvad politikerne gør eller ikke gør, så bryder hele lortet sammen, når en vis befolkningsdel udgør lidt mere end den nuværende i Frankrig.

Last edited 1 year ago by Skjoldungen
Poul
Poul
1 year ago
Reply to  Skjoldungen

Tro det eller lad være, men muslimer kan også godt lide at spise mad. Og modsat danskerne som sikkert vil starte de første 3 dage uden mad med at synge fællessange om hvor god en leder mette frederiksen er, så reagerer de øjeblikkeligt hvis den mangler. Ikke bare fordi de er mere aggresive, men også fordi at de ofte har større familier at mætte. Så de er da om noget en endnu større garant for at politikerne sørger for at der altid er mad på bordet. At de så ødelægger alt muligt andet omkring dem imens er en anden snak.… Read more »

Skjoldungen
Skjoldungen
1 year ago
Reply to  Poul

politikerne sørger for at der altid er mad på bordet“. – Javist så… man ser det for sig: Mette på sin christianacykel kørende kebab rundt på Nørrebro, den lille quisling fra Græsted in sin Audi A12 fragtende fadølsfustager til Gentafte, Halte og Hørshalm o.s.v., o.s.v.. For lastbilerne, varevognene, jernbanerne og privatbilerne er forlængst enten gået i stå p.g.a. brændstofmangel eller strejker.

Men jeg kan godt lide din tiltro til “myndighederne”, som jo til fulde har vist at de magter enhver situation, incl. sygehusvæsen, skattevæsen, politi, DSB, militær og al anden, offentlig service…

Svend Giønge
Svend Giønge
1 year ago
Reply to  Poul

Poul Hvordan har det at lagre mad noget med muslimer at gøre ?

Poul
Poul
1 year ago
Reply to  Svend Giønge

Mon ikke det var dem skjoldungen mente med “en vis procentdel af befolkningen”? Det var næppe kinesiske turister, men man ved jo aldrig.

Og ja jeg har 100% tiltro til at politikernes første prioritet over noget andet er 1: at redde deres egen røv og 2: sikre at borgerne fortsat kan malkes for penge. På de 2 punkter svigter de aldrig.

Svend Giønge
Svend Giønge
1 year ago
Reply to  Poul

Hvorfor svarer du ikke på spørgsmålet ? og Hvorfor skyder du en anden noget i skoene ? (udover at det er en bortforklaring)

Cat Girl
Cat Girl
1 year ago
Reply to  Poul

Der har været mange lokale fødevare-forsyningskriser rundt omkring i den vestlige verden ifølge den stream af videoer jeg følger på platformen bitchute under covidnarrativet forår20 til nu

Margrethe
Margrethe
1 year ago
Reply to  Poul

Det er ærgerligt, du ikke levede samtidigt med Mao og Stalin. Så kunne du have ringet og fortalt dem, at dét der med at sulte folk til at makke ret, er noget pjat, der ikke virker. Du kunne have reddet 50 millioner kinesere. Hvor mange millioner, Stalin ekspederede samme vej, fordi han heller ikke var helt enig med dig, husker jeg ikke. Men det kan man vel finde ud af:

Holodomor – Wikipedia

Anders
Anders
1 year ago
Reply to  Poul

Det kan du jo fortælle til den unge hvide franskmand, som fik amputeret begge hænder af de sorte i Paris; bare rolig, der er masser af mad.

Nielsen
Nielsen
1 year ago
Reply to  Poul

Du har en pointe der Poul. Og en vægtig en synes jeg. Men det er nu sådan i de fleste samfund, at enhver er sig selv nærmest, og hvis jeg står og mangler mad i min fryser, ja så tænker jeg som Margrethe N. og bliver bange for næste gang den situation opstår. Du kan teoretisere nok så meget over politikernes gøren. Men faktum er at deres gøren altid har været destruktiv, ved det, at de stjæler din og min mad og vand. At være paranoid, er en diagnose, de kloge bruger om os dumme.

Poul
Poul
1 year ago
Reply to  Nielsen

Det sidste var præcist det jeg gjorde. Politikerne stjæler IKKE jeres mad og vand, da det vil ramme dem selv som en bommerang sekundet efter. De har intet motiv for at gøre det, og sker der noget udefra som feks et bombeangreb eller terrorangreb eller hvad ved jeg, så vil deres første og største prioritet være at sikre fødevarer og vand af samme årsag. I spilder jeres tid fuldstændigt med det ævl der, og i trækker hele skuden her ned med jer.

Skjoldungen
Skjoldungen
1 year ago
Reply to  Poul

Har du også et svar på, hvor de fødevarer dine kære politikere vil skaffe os, skal komme fra? Må jeg erindre dig om, at de alle blindt følger EU’s direktiver? Således kan man i Holland se den lokale gauleiter, Mark Rutte, konfiskere 10.000 landmænds ejendomme. Med den begrundelse at køerne prutter! Herhjemme er vi lidt bagefter, men Folketinget arbejder dog intenst på at chikanere landmændende ud af erhvervet. Måske pønser de på en Mette-Mink-taktik på kvæg og fjerkræ, så de satans bønder kan komme på offentlig forsørgelse? Det samme gælder fiskeriet og transportsektoren. Beskat fiskerne ud af deres kuttere og… Read more »

Fra velfærd til statsterror og aktiv dødshjælp
Fra velfærd til statsterror og aktiv dødshjælp
1 year ago
Reply to  steen

Hvad har det at lagre mad med indvandringen at gøre? Er det ikke selvindlysende? Før eller siden vil den føre til at alt bryder samme. Det burde SG selv have regnet ud. Og i andre lande har sult været brugt som et våben mod befolkningerne. Med digitalisering og afskaffelse af kontanter vil man iøvrigt kunne ramme præcis dem man ønsker at ramme, og så kan man sulte små grupper ad gangen. Kommunister og fascister har brugt sult til undertrykkelse adskellige gange, og i et kontantløst samfund bliver borgerne nemme ofre. Og danskerne finder sig jo i alt. Derfor gider politikerne… Read more »

Poul
Poul
1 year ago
Reply to  Skjoldungen

Det er virkelig sindssygt som i har fået bildt jer selv ind at folk i europa kommer til at sidde og æde kakkelakker med spisepinde som de gør i indonesien eller hvorend de nu gør det. (De spiser iøvrigt også masser af gris ved siden af) Alene de mistede skatteindtægter og afgifter samt fortjeneste på eksport som staten vil gå glip af fra kvæg og især svineindustrien vil jo være enorme, så alene af den grund sker det aldrig nogensinde, uanset hvad klaus schwab eller andre pseudo-diktatorer tror at de kan diktere. Ja det kan godt være at der bliver… Read more »

Hans
Hans
1 year ago
Reply to  Poul

Lover du det, Poul falsk flag?

Dine kommentarer er, alle som en, mere eller mindre veltillavede sandwicher, med bitter kritik af os modstandere af invasionen, klimaløgnen og plandemien indpakket i et lag af tilsyneladende enighed, for at få vores parader ned.

Margrethe
Margrethe
1 year ago
Reply to  Hans

En interessant og skarp iagttagelse. En skal jo være den første til at gennemskue ham. Nu tænker jeg, måske en stik i rend dreng for Redox eller lignende?

Svend Giønge
Svend Giønge
1 year ago
Reply to  Hans

Ja det minder om det der skete før kommentarene blev lukket ned for noget tid siden.

Dan Christensen
Dan Christensen
1 year ago
Reply to  Poul

Apropos mad nok: –
I 1973 udkom en Sci-fi film “Soylent Green” med Charlton Heston i hoverollen. Den skildrer New York i 2022 (altså sidste år). Miljøet er ødelagt, verden er overbefolket, og folk lever af kunstig mad, hovedsageligt fra det store firma Soylent. Filmens pointe er, at “Soylent Green” er et sammenkog af døde mennesker, med neutral farve og smag. Folk skulle nødig se sig selv som kannibaler.

Margrethe
Margrethe
1 year ago
Reply to  Poul

“Politikerne stjæler IKKE jeres mad og vand, da det vil ramme dem selv som en bommerang sekundet efter.” Hvad bygger du helt konkret den holdning på? Nu har de blindt adlydt deres arbejdsgiveres krav om at presse så mange som muligt, helst 100 procent af befolkningen til at lade sig injicere med en potentiel invaliderende og dødelig gift, hvis langsigtede konsekvenser, de ikke anede en kæft om, men hvis fatale konsekvenser, meget hurtigt begyndte at vise sig. Alligevel fortsatte de uden rysten på hånden. Og gør det stadigt. På trods af stadig mere horrible data, fra både ind- og udland,… Read more »

Nielsen
Nielsen
1 year ago
Reply to  Poul

De gør det gennem at trække os gennem fogedret, bankstersamtale og konkurs. jo Poul, de stjæler alt hvad vi ejer og har. Som jeg nyligt sagde, udtrykker Petra Agapi det udmærket. Maria og Ingrid har også forstået lidt af skattetyranniet. Bombeangreb og lignende (o.l.) er noget blandt andre (bl.a.) Interntational Monetary Fund sætter i gang. bl.a. kan betyde blandt ndre OG blandt andet, hvilket mange sjovnalister ja selv forfarrere ikke har fornamt. Politikernes motiv, er at lyve. -Når de siger, at skattekroner bliver brugt til alles bedste. For som vi ved, stikker de jo størstedelen af det inddrevne i egne… Read more »

Svend Giønge
Svend Giønge
1 year ago
Reply to  Poul

Poul Hvorfor taler du ned til dem du ikke er enig med ?

Poul
Poul
1 year ago
Reply to  Svend Giønge

Det var nielsen der kaldte nielsen dum, jeg gav ham bare ret. Hvis andre føler sig ramt er det måske fordi at de godt ved at de er ude hvor de ikke kan bunde med det prepper fis her. I læser altså en artikel fra en kvinde som for et par dage siden skrev at hun pakker sin mobiltelefon ind i sølvpapir, derefter lægger hun den ned i en køletaske, og så begraver hun køletasken under rockwool (hvad det så end skulle gøre udover at holde den varm) i garagen. Det ville måske virke, hvis hun ikke også skrev at… Read more »

Svend Giønge
Svend Giønge
1 year ago
Reply to  Poul

Hvorfor svarer du ikke på spørgsmålet ?

Nielsen
Nielsen
1 year ago
Reply to  Poul

Jajajaja poul du gav Nielsen ret. Men det takker jeg for.

Margrethe
Margrethe
1 year ago
Reply to  Svend Giønge

Han kan ikke andet.

Svend Giønge
Svend Giønge
1 year ago
Reply to  Margrethe

Tak. Mener blot at mobning af andreledestænkende er selvundergravende og samfundsundergravende. Jeg håber poul finder frem til sit hjerte og kærligheden.

Poul
Poul
1 year ago
Reply to  Svend Giønge

Læs dog hvad jeg skriver, samt de kommentarer jeg omtaler som forklarer det, eksempelvis det med muslimerne. Du kan ikke forvente flere svar på de samme spørgsmål.

Svend Giønge
Svend Giønge
1 year ago
Reply to  Poul

Poul. Vejen til skuffelse er brolagt med forventninger. En af Vejene til mental sygdom og personlig undergang er at tale ned til andre mennesker og/eller had til andre mennesker. Jeg prøver at hjælpe dig som menneske. Bare rolig det er helt op til dig selv.

Poul
Poul
1 year ago
Reply to  Svend Giønge

Du har fuldstændig ret, jeg forventede mere af både snaphanen og dens læsere end at de ville stå i kø for at bekræfte alle fordommene om paranoide sølvpapirshatte og hive bloggen helt ned under skalaen for troværdighed i den offentlige debat fremover, og jeg blev ganske rigtigt skuffet. Jeg beklager at jeg forsøgte at bringe logik ind i en samtale hvor den slags tydeligvis ikke hørte hjemme, og jeg forstår nu at det åbenlyst er mig der må have mental sygdom og være på vej til personlig undergang, når jeg påstår at danmark ikke kommer til at ligne de værste… Read more »

IMG_9410.jpeg
Svend Giønge
Svend Giønge
1 year ago
Reply to  Poul

Poul. Jeg har osse engang haft forventninger men jeg blev træt af skuffelserne. Nu har jeg forhåbninger og nogle gange går det som jeg håber andre gange ikke, men jeg bliver ikke skuffet mere. At du nu vender skytset mod dig selv og ironisk nedgør dig, gør mig oprigtigt ked af det. Vi er faktisk nogle Mennesker der ønsker det bedste for næsten. Du forstår godt hvad det betyder at nedgøre sig selv osse ironisk. Angåender mad og drikke har vi som mennesker en tradition for at lagre mad til dårlige tider. I dag tillader vore magthavere at der er… Read more »

Last edited 1 year ago by Svend Giønge
Nielsen
Nielsen
1 year ago
Reply to  Poul

Skalaen for troværdighed eller gulvbrædderne.Hvor bliver Snaphanen trukket?

58
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x