22
jul
Seneste opdatering: 22/7-23 kl. 1447
43 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Vi havde engang et levende demokrati.

Af Las Hedegaard

I anledning af mit seneste opslag om demokratiets bedrøvelige tilstand i Bidens USA spørger en, om det står meget bedre til herhjemme. Kan vi med rette kalde Danmark et demokrati?

Det første svar må være, at hvis en stat skal kunne kaldes demokratisk, må borgerne (demos) have noget at bestemme over. Der må være et genstandsområde, hvis indretning vælgerne kan påvirke ved at gå til valg. Hvis de afgørende beslutninger allerede ligger fast i diverse konventioner, som aldrig har været forelagt vælgerne, eller internationale aftaler indgået bag vælgernes ryg, må man jo se på, hvor meget der er tilbage til demokratisk afgørelse.

Tag EU, der hed EF, da de danske vælgere med stort flertal besluttede at melde sig ind ved folkeafstemningen i 1972. Det må betegnes som en demokratisk afgørelse, men med tiden har EU udviklet sig til en overnational magtfaktor, som i realiteten har opslugt store dele af, hvad vi kunne kalde ”det demokratiske råderum”. Det meste af suveræniteten er afstået til kommissærer og bureaukrater, der aldrig er på valg – i hvert fald ikke i Danmark.

Vi lever således i et indskrænket demokrati, hvor borgerne får lov at stemme om, hvad der er tilbage, når EU, konventionerne og lokumsaftalerne har været der.

Dertil kommer, at et demokrati forudsætter, at borgerne har noget at vælge imellem. Det har de også formelt, for der findes et stort antal partier, som man sætte kryds ved, efter at de har ført drabelige valgkampe. Men hvor meget er de egentlig uenige om? Ikke om ”klimaet”, ikke om udenrigspolitikken, krigen i Ukraine, covid-politikken, velfærdsstaten eller ”højrefløjens” ondskab. Der er nuancer, men ikke nogen, der batter. De danske partier er med undtagelse af Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige én stor venstrefløj. Det er således svært at følge den radikale foregangsmand, Viggo Hørups, opfordring: ”Del jeg efter anskuelser”. Næsten alle partier deler fundamentalt set samme anskuelse, så der er ikke meget at dele sig efter. Og bedre bliver det ikke af, at alle de statsstøttede medier stort set trækker på samme ideologiske hammel, hvilket betyder, at de færreste nogen sinde opdager, at man godt kan tænke andre tanker end de statsautoriserede.

Vi havde engang et levende demokrati. Det var dengang, såvel politiske partier som medier kæmpede for vidt forskellige programmer – socialdemokrater mod kommunister mod konservative mod liberale mod radikale.

Men den tid er forbi. Vi lever nu under en slags enhedsvælde, som man selvfølgelig godt kan kan kalde et demokrati, hvis man ikke kan finde på en mere rammende betegnelse.

3.5 6 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

43 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Anders
Anders
1 year ago

Der er intet folkestyre i Danmark.
Politikerne “tager ansvar” og løber derefter fra det hele.
De svinger pisken over slaverne og sørger for sig selv. Deres næstekærlighed udmøntes i
eksotiske projekter, som skatteslaverne skal finansiere.
“Velfærden” er blot et fattigt ord – en kæmpe løgn.
Men en skønne dag vil hammeren falde. Og tak for det.

H.P.
H.P.
1 year ago

Den eneste korrekte betegnelse for styreformen i danmark er kleptokrati. Staten stjæler ca. 75 % af skatteslavernes penge.I gamle dage hed det ridefogeden i dag hedder det skattevæsnet. Derefter uddeler tyven/staten lommepenge til hvem de nu synes fortjener det. Og danskerne finder sig i det da de er velfærdsnarkomaner. Det afgørende for langt flertallet af danskerne er at få tildelt så mange lommepenge som muligt da de ikke kan eksistere uden tyvens/statens nådige uddeling. Det danske folk er at sammenligne med en narkoluder, hun er villig til at finde sig i den mest ydmygende og nedværdige behandling bare for at… Read more »

Dan Christensen
Dan Christensen
1 year ago
Reply to  H.P.

Danmark er et selektivt kleptokrati, hvor kleptokraterne er politikerne og de, som af politikernes får licens til at plyndre deres medborgere. Staten styrende princip for skatteopkrævning går ud på, at de som hverken er formuende eller virksomhedsejer kun skal have have småslanter til overlevelse. Får plebejerne mere i pungen end til overlevelse, bliver kapitalisterne snydt for deres ‘retmæssige’ del af kagen. Allerede Karl Marx beviste dette ved simpel dataindsamling og høkerregning. Skatter og modregning sørger for at holde dig nede på overlevelse. Du får intet ud af at knokle. De eneste undtagelser fra dette, er de personer, som politikerne tror,… Read more »

Danmark er truet på sin eksistens
Danmark er truet på sin eksistens
1 year ago

Meget enig med D.C., skatteplyndringen er gået helt over gevind,
især fordi ca. halvdelen af de inddrevne penge bruges på formål
der ikke gavner danskerne, eller som ligefrem skader dem. Hvert
år spildes 5-600 milliarder på indvandring, beton-bureaukrati og
alle mulige skøre projekter mv. Chrborg er et moralsk fallitbo
og en mental solformørkelse. Af de 179 derinde er ca. 160 ikke
andet end snakkemaskiner, hyklere, løgnere, uslinge og pulverhekse.

Danmark er truet på sin eksistens
Danmark er truet på sin eksistens
1 year ago

PS: Sundhedsvæsnet kunne forlængst have været rettet
op, den sociale velfærd og retssikkerheden kunne have
været ordnet, boligmangelen kunne have været afhjulpet,
og folkepensionen havde ikke behøvet at halte langt bagefter.
Men politikerne vil hellere fjolle pengene væk, eller bruge dem
på asylanter, co2-molekyler og kolde hænder osv.

Danskerne mod nye afgrunde
Danskerne mod nye afgrunde
1 year ago

Jeg afgav min sidste stemme til hende den lille med babserne, men det var også sidste gang jeg begiver mig hen mod valgurnerne for mit vedkommende.

Jeg deltager ikke længere i dette politiske teater.

Mojn.

Finn A. Skov
Finn A. Skov
1 year ago
Reply to  steen

Hvordan vil du vise din foragt for de herskende politikere Steen?
Jeg har altid stemt, enten til søs, i udlandet eller herhjemme.
Jeg har i mange tilfælde stemt blankt, et slag i dynen måske, men jeg har benyttet mig af min ret,
Hvis mange flere ville stemme blankt, ville man få et synligt tegn på at ingen af de som er opført på listen, fortjener tillid.
At blive hjemme fra valgurnerne er kapitulation!

Ole Mejlstrøm
Ole Mejlstrøm
1 year ago
Reply to  Finn A. Skov

Flere jeg kender, nægter at stemme, men vil gerne regnes alligevel, så de tager en bred rød tusch-pen med ind i boksen..

Et diagonalt X henover hele sedlen og du har stemt, men ikke på nogle partier eller kandidater! Du har vist din foragt for systemet/regimet!

Det skal nok give en del snakken mellem de valgtilforordnede!

Preben M.Jacobsen
Preben M.Jacobsen
1 year ago
Reply to  Ole Mejlstrøm

Netop – et stor tyk rødt kryds eller flere er bedre end blank stemmeseddel som stemmetællerne selv straks udfylder i rette socialistiske ånd. Har selv efterhånden mange gange brugt det tykke røde kryds.

Frankly Frank
Frankly Frank
1 year ago

Ditto her 🙁

Henrik Wegmann
Henrik Wegmann
1 year ago

Tja, når der de facto kun er et parti i Folketinget – Folketingspartiet, som Asger Aamund kalder det – og alle væsentlige beslutninger i øvrigt bliver truffet i overnationale fora uden for Danmark, så kan man selvfølgelig ikke længere kalde Danmark et demokrati. Det minder faktisk mere om en cirkusforestilling.

Det mærkelige er dog, at et stort flertal synes vældig godt tilfredse det danske skindemokrati.

Dan Christensen
Dan Christensen
1 year ago
Reply to  Henrik Wegmann

Folketingspartiets eneste politik hedder ‘Globalisering’ = “Frit lejde for de internationale oligarker at plyndre i alle verdens lande uden hæmmende lovgivning af nationale regeringer.”

Dragen
Dragen
1 year ago
Reply to  Henrik Wegmann

….folketingspartiet……jeg kendte den ikke . Asger Aamund har før været meget præcis . Jeg kalder det for “hen-over-midten-partiet” . Men Aamunds folketingspartiet udtrykker det bedre.

Cat Girl
Cat Girl
1 year ago

“Demokrati” er bare socialisternes betegnelse for et diktatur

Last edited 1 year ago by Cat Girl
Dragen
Dragen
1 year ago
Reply to  Cat Girl

Demokraturet hører så dejligt hjemme i apparatnik ordbogen.

Skjoldungen
Skjoldungen
1 year ago

Den 2. oktober 1972 stemte danskerne sig Heim ins Reich og ved vort Anschluss den 1. januar 1973 døde demokratiet. Resten er bare pjat og falbelader.

Dan Christensen
Dan Christensen
1 year ago
Reply to  Skjoldungen

Derved fik tyskerne udsigt til deres eget attråværdige Sommerhaus Gebiet Nordmark, hvor de indfødte, som dertil afrettet og sædvanligt, gerne lefler for das Herrenvolk.
Lars von Unglück bliver nok udnævnt som første Gauleiter der Nördliche Feriengebiet. Han har den rette underkastende ydmyge holdning til at rense toiletter for das Herrenvolk.

Utlandssvensk
Utlandssvensk
1 year ago

“Derved fik tyskerne udsigt til deres eget attråværdige Sommerhaus Gebiet Nordmark” Danskar köper betydligt fler hus i utlandet än vad utlänningar köper i Danmark. Antalet tyskar som köper sommarhus i Danmark ligger kring 50-100 om året. Samtidigt köper danskarna kring 500 om året enbart i Spanien. Vidare äger danska medborgare mer än 10 tusen sommarhus i Sverige. Dan Christensen påminner faktiskt väldigt mycket om en typisk arab. Ständig klagan och gnäll på allt och alla, helt utan koppling till verkligheten. OM du ska klaga på att tyskar köper hus i Danmark, bör du väl börja med att klaga på att… Read more »

Anders
Anders
1 year ago
Reply to  Utlandssvensk

Lad os lige opsummere:
Du har altså evakueret Sverige og sidder nu i Schweiz, hvorfra du klager over de danske og den danske “tone”, som en fornærmet skolefrøken med hængemule og citron-mund.
Det svenske pive-dyr medbringer forargelsen, hvor end han befinder sig.
Jeg gætter på at du også er godt i gang med at demontere Schweiz, hvor indbyggerne slet ikke opfører sig som du forventer.
Det er lidt grinagtigt og vældig svensk. Men nissen flytter jo med, som man siger.

Utlandssvensk
Utlandssvensk
1 year ago
Reply to  Anders

Visst, låt oss summera! Svenskar som bor kvar i Sverige är absoluta idioter som sitter i ett land som i full fart håller på att gå under och svenskar som lämnar landet är förrädare som även förstör de länder de flyttar till. Vi är helt enkelt en genomrutten grupp. Enda lösningen är rimligen total utrotning. Vilket väl även gäller alla andra grupper, utom danskar. “hvorfra du klager over de danske og den danske “tone”” Danskar har obegränsad rätt att klaga på alla utlänningar, helt utan någon förankring alls i verkligheten. Svenskar hatar ryssar och på grund av detta pumpar de… Read more »

Anders
Anders
1 year ago
Reply to  Utlandssvensk

Jeg takker for dit klarsyn og komplimenterne. Helt åndssvag er du ikke.
De tilbageblivende svenske i Sverige er absolut ikke idioter, men blot skræmte og apatiske. De har ikke, som du selv, formået at pakke sydfrugterne og stikke halen imellem benene.
Men godt at du kan opdrage på os alle fra dit “safe-space” i Schweiz.

Utlandssvensk
Utlandssvensk
1 year ago
Reply to  Anders

“De tilbageblivende svenske i Sverige er absolut ikke idioter, men blot skræmte og apatiske”

Ok! Annat är det i Danmark! Som vi kan se här, för danskarna en väldigt aktiv debatt om hur man ska göra för att inte rösta. Ingen apati alls!

Anders
Anders
1 year ago
Reply to  Utlandssvensk

Sejrede du i den svenske stemmeboks, inden du svigtede dit land og gemte dig i udlandet?
Man genkender let kujonens motormund, når han føler sig på sikker afstand.

Dan Christensen
Dan Christensen
1 year ago
Reply to  Utlandssvensk

Velkommen i “gnälla & hacka” klubben. Danskerne har et langt mindre areal at sælge til udlændinge – vi skulle gerne helst selv have et sted at bo. Frankrig forærede Skånelandende til Sverige (3 gange) som løn til Frankrigs svenske krigshunde – så derfor er Danmark blevet så meget mindre. Sverige må gerne returnere det stjålne land tilbage til ejerne gennem 1000 år. Derefter kan Danmark sælge flere sommerhuse; også til svenskere.

Utlandssvensk
Utlandssvensk
1 year ago

“Danskerne har et langt mindre areal at sælge til udlændinge – vi skulle gerne helst selv have et sted at bo.” Population density in Denmark = 139 persons / km2 Population density in Spain = 95 persons / km2 Population density in Germany = 239 persons / km2 Så, tyskarna har MYCKET mindre land per person än danskarna. Med din argumentation har de då rimligen större rätt än danskarna att köpa hus i andra länder? Men uppenbarligen struntar du helt i fakta. Du bara utgår från rena fantasier som bekräftar din världsbild. “Sverige må gerne returnere det stjålne land tilbage… Read more »

Danmark er truet på sin eksistens
Danmark er truet på sin eksistens
1 year ago
Reply to  Utlandssvensk

Utlandssvensk lyder efter min mening som lidt af
en støjsender der prøver at forstyrre og forvirre
debatten. Det han skriver er ikke direkte forkert,
men der er noget hykleri eller falskhed med i hans
skriverier. Han prøver at bagatellisere tyske og
udenlandske opkøb af danske huse, firmaer, om-
råder og landskaber. Opkøb som er en alvorlig
trussel mod danskernes ret til selvbestemmelse,
frihed og eget land.

Utlandssvensk
Utlandssvensk
1 year ago

Tyskar äger väldigt få sommarhus i Danmark och det finns absolut inga tyskar som anser att hela eller delar av staten Danmark bör tillhöra Tyskland.

Danskar äger däremot massor av sommarhus i Sverige och som vi ser på denna blogg finns det MÅNGA danskar som anser att delar av staten Sverige bör tillhöra Danmark.

Men det är danskarna som är hotade????

Hyckleriet slår alla rekord…..

ino
ino
1 year ago
Reply to  Utlandssvensk

Sidst jeg så en opgørelse (for nok 10 år siden), var der nogle og 30.000 danskejede sommerhuse i Sverige.

Dan Christensen
Dan Christensen
1 year ago
Reply to  Utlandssvensk

De fleste danskejede sommerhuse i Sverige ligger i Skånelandende. Der er en hemmelig dansk konspiration for at genvinde de stjålne østdanske provinser – alene ved demografiske metoder. Ligesom muslimerne i Sverige forsøger at islamificere Sverige demografisk vil danskerne gerne danificere Skåne.
Svenske kvinder hader børn og bleskift så meget, at Sverige affolker sig selv. De vil helst kun optræde på SVT1 eller 2.
Hvad foretrækker skåningerne – et dansk domineret Skåne eller et muslimsk domineret Skåne?

ino
ino
1 year ago

Sydsvenskan, tror jeg, havde en afstemning blandt sine læsere om de ville stemme sig hjem til Danmark eller forblive i Sverige. Det har været omkring 2010. Afstemningen endte sådan cirka fifty – fifty.
I øvrigt er Småland vist det mest danskbeboede område hvad sommerhuse angår.

Piotr
Piotr
1 year ago

Demokrati? nejda, det har vi afskaffet, det var alt for besværligt! I 24nyt.dk beskriver André Rossmann(Ledere), hvordan vort tidligere demokrati er blevet overtaget af levebrødspolitikere, der år efter år vedtager store dyre planer, der aldrig munder ud i noget. Medlemmerne af “Folketingspartiet´s” største bekymring er at bevare atburetten ved næste valg. (Ingen reformer tak! nu sidder vi lige så godt). Embedsfolket og lobbyister er blevet briefet på forhånd, når der udskrives en, al for kort hørringsfrist. Derefter ingen indsigelser fra mindre private aktører, da disse ikke har midlerne til at udarbejde en kvalificeret indsigelse med kort frist. Yderst læseværdig Ledere… Read more »

Allan G larsen
Allan G larsen
1 year ago

Dengang i perioden lige efter 1.verdenskrig var det sådan at mange mennesker, der i blandt mange tyskere levede i dyb fattigdom og sult efter nederlaget, hvor man var nemme at manipulere med. Informations midlerne var stærkt begrænsede i modsætning til i dag. Men eliten og magthaverne prøver af al kraft at gøre sådan som man gjorde tidligere, men, heldigvis, har man, imodsætning til dengang så mange informations muligheder, så myndighederne har meget sværere ved at styre befolkningerne end dengang. Problemet er bare nu, at især EU har taget det middel i brug som går ud på at invitere kultur fremmede… Read more »

Dragen
Dragen
1 year ago

Hedegaard er spot on . Det er en god artikel.

Allan G larsen
Allan G larsen
1 year ago

A, propos, oprør, så tænker jeg ikke på de hærværks aktioner som sker fra migrant Idioterne, men det oprør som kommer indefra, os. Bare for at undgå misforståelser.

ino
ino
1 year ago

Glimrende beskrivelse af demokratiets sørgelige tilstand. Alt for mange beslutningsområder er foræret væk til “omgivelserne”. Personligt har jeg derfor besluttet mig for ikke at stemme mere (dog muligvis ved kommunalvalget).
Det hedder sig at “ikke at stemme” også er en stemme (på de vindende partier). Sådan ser jeg ikke på det; det bliver et politisk og et demokratisk problem når stemmeprocenten for alvor falder, et problem som politikerne på et tidspunkt bliver nødt til at handle på.
Faren er at Danmark er bortskaffet inden.

Søren Jakobsen
Søren Jakobsen
1 year ago

De fleste i dk ønsker det samfund vi har, ellers vil de ikke blive ved med at stemme på landsforrædderne. Så jo, vi har demokrati i dk/eu!

Finn A. Skov
Finn A. Skov
1 year ago

Joh, men skællene må falde af øjnene på et tidspunkt.
Man kan jo håbe!

Nielsen
Nielsen
1 year ago
Reply to  Finn A. Skov

Utivlsomt. Men stemetallene siger jo DhimmiRadioens opgørelse. Og prognoserne er noget vi scroller igennem hver gang vi læser en avis, hvis da vi er så dumme, at gøre det.

43
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x