23
jul
Seneste opdatering: 23/7-23 kl. 1505
21 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Memorandum of conversation between Mikhail Gorbachev and James Baker in Moscow

Jeg har set i de statsbetalte medier, at dette lÞfte ikke skulle eksistere, men hvem tror efterhÄnden pÄ dem? Dette memorandom af en samtale i Kreml i 1990 ser Êgte ud, og det er det da ogsÄ ifÞlge National Security Archive. Man kan prÞve at sÞge den engelske tekst.

Vi forstĂ„r behovet for forsikringer til landene i Ăžst. Hvis vi opretholder vores tilstedevĂŠrelse i et Tyskland, som er en del af NATO, vil der ikke vĂŠre nogen udvidelse af NATO’s jurisdiktion for NATO tropper en tomme mod Ăžst.

We understand the need for assurance to the countries in the east. If we maintain a precense in a Germany that is part of NATO, there would be no extension of NATO’s jurisdiction for forces of NATO one inch to the east.

Derefter udvidede NATO de fĂžlgende Ă„r tusind kilometer og 12 lande mod Ăžst.

ForstĂ„r man, at russerne mener, at Ukraine som NATO-EU medlem er et eksistentielt spĂžrgsmĂ„l for dem, og at det er her, de trĂŠkker grĂŠnsen? NĂŠh, mĂŠngder af vestlige politikere forstĂ„r det ikke, hvorfor det desvĂŠrre ser ud til mere krig. Masser af krig fra “forsvarsalliancen NATO og fredsprojektet EU.”

Hvis man ikke forstÄr sin fjende, gÄr det galt, og det kommer til at gÄ os alle helt af H til, hvis ingen kan stoppe de pengekrÊfter, der med valgsvindel indsatte marionetten Joe Biden. Det er dem, der vil have fat i Ruslands rigdomme. Ukraines har de allerede efter flere af Larry Finks besÞg hos Zelensky. Det generer formodentlig ikke Larry Fink at en del af prisen er op imod 500.000 unge ukraineres liv. Det er fortjenesten, Black Rock tÊnker pÄ. At han bringer hele menneskeheden i fare, synes heller ikke at genere ham.

Det vĂŠrste, amerikanske styre i mands minde

De samme globalister vejrede dollars, da Boris Jeltsin sejlede rundt i sin brandert fra 1991-1999, men sÄ kom Putin og Þdelagde det hele. Derfor siger amerikanske politikere nu, at han skal fjernes, og derfor har vi i danske medier skullet hade ham i mange Är. Ligesom vi hver dag skal hade Trump pÄ forsiden af Berlingske ikke hver, men hver eneste dag. Det er nemlig deres avis, og er man dansk journalist, er man kuli for dem.

Der er flere meninger om hvorfor vi har denne krig, end der serveres i Berlingske og i DR. Og Folketinget – gĂžr de andet end at levere milliarderne til at fortsĂŠtte myrderierne og den mest destabiliserende og umoralske politik siden anden verdenskrig  med?

Folketinget fĂžlger bevidstlĂžst det vĂŠrste, amerikanske styre i mands minde. Det har ikke opdaget, at det nuvĂŠrende Rusland er et helt andet end Sovjet var. Det er bomstĂŠrkt Ăžkonomisk og militĂŠrt, og det kan man ikke sige om USA og Europa.

Vi gÄr mod nederlag, hvis vi ikke udlÞser en atomkrig

HĂŠren er nu pĂ„ 700.000 veluddannede soldater, hvor Ukraine er lĂžbet tĂžr for mĂŠnd, og sender unge indfanget pĂ„ gaden ind i kĂždhakkeren efter en mĂ„neds uddannelse. Industrien producerer det, hĂŠren skal bruge, det gĂžr NATO’s ikke. Der er ikke en tank, der bliver sendt til Ukraine, som ikke bliver Ăždelagt med det samme. 16 tyske Leopard tanks er Ăždelagt. NATO er lĂžbet tĂžr for 155 mm granater, det kan ikke fĂžre en konventionel krig pĂ„ EuropĂŠisk grund.

Hvorfor NATO og EU sÄ indtrÊngende byder op til krig, er derfor gÄdefuldt set ud fra et militÊrt synspunkt. Politisk inkompetence synes at vÊre en nÊrliggende mulighed. Bliver der tÊnkt tanker pÄ Christiansborg om Ukraine? Findes der tanker, der ikke flugter med det korrupte Biden-regimes? Jeg har ikke hÞrt dem.

Vi gĂ„r mod nederlag, hvis vi ikke udlĂžser en atomkrig – sĂ„ taber vi nemlig allesammen, og der er ikke mere at snakke om for homo sapiens. Ikke en markmus vil overleve det. Medierne er gode til at skjule faren for atomkrig, vi skal ikke gĂ„ og bekymre os, som vi gjorde i 1962.  Man skulle nĂŠsten tro, de er klar over, hvem der ville vĂŠre skyldig i at udlĂžse den.

Der er nu gÄet halvanden generation siden Anden Verdenskrig sluttede. Europa synes at vÊre klar til en ny storkrig. Vi skal vÊre glade for, at det er en tilbageholdende Putin, der hidtil har bestemt, og ikke de mere krigeriske krÊfter, der ogsÄ findes i Moskva.

Memorandum of conversation between Mikhail Gorbachev and James Baker in Moscow, 13 sider, det aktuelle citat stÄr pÄ side 6.

Ukraine is closer to #NATO than ever before

Former Australian Special Forces Commander Riccardo Bosi on Ukraine

4.4 7 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

21 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Danskerne mod nye afgrunde
Danskerne mod nye afgrunde
4 months ago

Rusland har pĂ„ alle mĂ„der vundet krigen, bĂ„de direkte og moralsk. Vesten har fejlet pĂ„ alle parameter. Sanktionerne viser at vesten er totalt ligeglade med egne indbyggere og vĂ„benhjĂŠlp har forelĂžbigt kostet 400.000 mennesker livet, fuldstĂŠndig uden formĂ„l ud over USAs drĂžm om at kĂŠmpe til sidste ukrainer. Den dybe stat vil knĂŠkke Putin og Rusland og derefter udnytte kaos og gĂ„ ind i landet og stjĂŠle dets enorme naturressourcer og samtidigt benytte muligheden til pengevask. Blackrock, Goldman og de andre stĂ„r klar i kulissen ligesom i Ukraine. Det kommer aldrig til at ske, modsat her mod vest har Rusland… Read more »

Snurrberghet
Snurrberghet
4 months ago

“Den dybe stat vil knĂŠkke Putin og Rusland og derefter udnytte kaos….”

ChatGPT kiksede vist lidt dér..

Anders Bo
Anders Bo
4 months ago

NĂ„r EU er fredens projekt – hvad var EF egentligt? – og islam er fredens religion, giver det jo – i fĂžderalisternes egen idiotlogik – god mening, at importerer muslimer en masse til Europa*

Nogen her der har link til, hvordan “indvandringssituationen” ser ud i de selvstĂŠndige suverĂŠne stater i Europa, der ikke er fĂžderationsregioner?

* dét kalder fÞderalisterne jo FÞderationen for.

Last edited 4 months ago by Anders Bo
Anders Bo
Anders Bo
4 months ago
Reply to  Anders Bo

Hvorfor skrives der “Last edited…”, nĂ„r der ikke kan rettes, efter indlĂŠgget er godkendt?

Limewood
Limewood
4 months ago

Det bedste man kan kan gĂžre er vel, at sende en go` gang broderlig hjĂŠlp til Rusland i form af styrelser bestĂ„ende af EU-bureau- og teknokrater evt. med Trine Bramsen som formand? Men mon ikke Rusland betakker sig – de har jo haft deres del af apparatjikker i en ikke alt for fjern fortid?

Danmark er truet pÄ sin eksistens
Danmark er truet pÄ sin eksistens
4 months ago
Reply to  Limewood

Var Gorbatjov ikke vildt naiv da han lod Tyskland genopbygge sin magt og udstrĂŠkning? Eller var han tvunget af omstĂŠndighederne? I politik og storpolitik er det ikke smart at stole pĂ„ lĂžfter der skal rĂŠkke 10- eller 50-100Ă„r frem. Se f.eks. hvordan Bismarck snĂžd danskerne i 1864. Hans lĂžfter var overlagt lĂžgn og svindel, der havde til formĂ„l at fĂ„ en krig i gang. LĂžfterne holdt kun fĂ„ uger. (At vi tabte krigen, skyldtes fĂžrst og fremmest at den tids politikere og magthavere opfĂžrte sig som idioter i tiden 1850-1864. Politisk uduelighed lader til at vĂŠre en evig forbandelse, en… Read more »

Dan Christensen
Dan Christensen
4 months ago

Som altid i politik er der i operatĂžrernes “modus operandi” nogle grundlĂŠggende principper; frit efter Otto von Bismarck svinestreger: 1) Tal altid i brede vendinger, som tilrettet af fremtidige omstĂŠndigheder kan omfortolkes. 2) ForetrĂŠk mundtlige private aftaler og lĂžfter, da de altid senere kan benĂŠgtes. 3) Tal altid mangetydigt. 4) Bluff modparten og lyv uhĂŠmmet under topartsforhandlinger. 5) Afgiv aldrig entydige lĂžfter med angivelse af faste forpligtende vĂŠrdier. 6) VĂŠr parat til at skifte holdning omgĂ„ende, hvis der dukker nyt om under forhandlinger, som modparten ikke kender til. 7) Hold altid rede pĂ„ lĂžgne of eventyr fortalt i flere udgaver,… Read more »

Danskerne mod nye afgrunde
Danskerne mod nye afgrunde
4 months ago

Rusland trak sig fra kornaftalen fordi en af de sidste kornskibe pĂ„ vej ud af Sortehavet inden udlĂžbet af aftalen blev brugt til affyring af de undervandsdroner, som ramte krimbroen. Hvad angĂ„r et Natomedlemskab sĂ„ bliver Ukraine aldrig medlem. Et gĂŠt pĂ„ hvad der kommer til at ske nu, dvs. indenfor nogle uger, er at ledelsen indenfor det ukrainske militĂŠr overtager magten i landet og forhandler en vĂ„benhvile og derefter vil man forhandle en permanent lĂžsning med russerne. Det er den operationelle ledelse, som tager ledelsen, de kan ikke forsvare fortsat at sende deres drenge direkte i dĂžden. Zelinsky kan… Read more »

trackback

[…] “Ikke en tomme” […]

Nielsen
Nielsen
4 months ago

Hvad blev der af Sappho ? Og hvorfor gÄr jeg rundt og ser kortjlippede lebber i hverdagen? Er det dig der er skÞr? Er jeg ved at blive debil ? Ser jeg smÄ blÄ mÊnd? Er det mig der er skÞr?
Rolig nu Nielsen. Whisky’en stĂ„r under trappen og Cognac’en ligger i stalden. Ingen grund til din panik. Du er jo ikke pĂ„ utĂžja eller i storebĂŠlt. Vel ?

Henrik Jensen
Henrik Jensen
4 months ago

Et mundtligt tilsagn kan aldrig vĂŠre juridisk forpligtende. Og et tilsagn fra 1990 til en stat (Sovjet) og en forsvarsalliance (Warszawapagten), der begge ophĂžrte med at eksistere allerede Ă„ret efter, er absolut intet vĂŠrd nu 22 Ă„r efter. Putins argumentation er patetisk.

Anders
Anders
4 months ago
Reply to  Henrik Jensen

En mundtlig aftale er juridisk bindende.
SÊrligt nÄr den kan bevises, som i dette tilfÊlde.
At vestens politikere lyver dagen lang, Êndrer ikke pÄ sandheden.

Henrik Jensen
Henrik Jensen
4 months ago
Reply to  Anders

Et mundtligt tilsagn givet for 32 Ă„r siden til en stat og en forsvarsalliance, der
ikke lĂŠngere eksisterer, gĂŠlder ikke politisk og nĂŠppe heller juridisk.

Le Chiffre
Le Chiffre
4 months ago

Samtalen mellem Baker og Gorbatjov sker i en sammenhĂŠng, hvor ingen eller i hvert fald de allerfĂŠrreste i verden kunne forestille sig, at hverken Sovjetunionen eller Warszawa-pagten ikke skulle eksistere. Den tyske forening er end ikke pĂ„ plads – og det er dette “east”, der sigtes til. Citatet skal ses i sin tidsmĂŠssige sammenhĂŠng, men er genstand for utrolig mange misforstĂ„elser.

Snurrberghet
Snurrberghet
4 months ago

Der var et lÞfte, fra vesttyskland, om ikke at anbringe NATO tropper og udstyr i det davÊrende Øst-Tyskland, sÄfremt at USSR accepterede en tysk genforening. Fra Fransk side var der, som sÊdvanligt, et ultimativt krav om at et genforenet Tyskland ikke blot accepterede euroen, men arbejdede progressivt pÄ at stÞtte og fremelske den nye valuta.
Der var INGEN lĂžfter om at NATO skulle afvise medlems ansĂžgninger fra lande i europa, uanset om landende var tidligere medlemmer af Warsawa pagten.under USSR

Snurrberghet
Snurrberghet
4 months ago

Jeg vil parafrasere Terry Pratchett: Russia has nothing we need, and we have nothing that Russia can afford.

21
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x