23
jul
Seneste opdatering: 23/7-23 kl. 1505
21 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Memorandum of conversation between Mikhail Gorbachev and James Baker in Moscow

Jeg har set i de statsbetalte medier, at dette løfte ikke skulle eksistere, men hvem tror efterhånden på dem? Dette memorandom af en samtale i Kreml i 1990 ser ægte ud, og det er det da også ifølge National Security Archive. Man kan prøve at søge den engelske tekst.

Vi forstår behovet for forsikringer til landene i øst. Hvis vi opretholder vores tilstedeværelse i et Tyskland, som er en del af NATO, vil der ikke være nogen udvidelse af NATO’s jurisdiktion for NATO tropper en tomme mod øst.

We understand the need for assurance to the countries in the east. If we maintain a precense in a Germany that is part of NATO, there would be no extension of NATO’s jurisdiction for forces of NATO one inch to the east.

Derefter udvidede NATO de følgende år tusind kilometer og 12 lande mod øst.

Forstår man, at russerne mener, at Ukraine som NATO-EU medlem er et eksistentielt spørgsmål for dem, og at det er her, de trækker grænsen? Næh, mængder af vestlige politikere forstår det ikke, hvorfor det desværre ser ud til mere krig. Masser af krig fra “forsvarsalliancen NATO og fredsprojektet EU.”

Hvis man ikke forstår sin fjende, går det galt, og det kommer til at gå os alle helt af H til, hvis ingen kan stoppe de pengekræfter, der med valgsvindel indsatte marionetten Joe Biden. Det er dem, der vil have fat i Ruslands rigdomme. Ukraines har de allerede efter flere af Larry Finks besøg hos Zelensky. Det generer formodentlig ikke Larry Fink at en del af prisen er op imod 500.000 unge ukraineres liv. Det er fortjenesten, Black Rock tænker på. At han bringer hele menneskeheden i fare, synes heller ikke at genere ham.

Det værste, amerikanske styre i mands minde

De samme globalister vejrede dollars, da Boris Jeltsin sejlede rundt i sin brandert fra 1991-1999, men så kom Putin og ødelagde det hele. Derfor siger amerikanske politikere nu, at han skal fjernes, og derfor har vi i danske medier skullet hade ham i mange år. Ligesom vi hver dag skal hade Trump på forsiden af Berlingske ikke hver, men hver eneste dag. Det er nemlig deres avis, og er man dansk journalist, er man kuli for dem.

Der er flere meninger om hvorfor vi har denne krig, end der serveres i Berlingske og i DR. Og Folketinget – gør de andet end at levere milliarderne til at fortsætte myrderierne og den mest destabiliserende og umoralske politik siden anden verdenskrig  med?

Folketinget følger bevidstløst det værste, amerikanske styre i mands minde. Det har ikke opdaget, at det nuværende Rusland er et helt andet end Sovjet var. Det er bomstærkt økonomisk og militært, og det kan man ikke sige om USA og Europa.

Vi går mod nederlag, hvis vi ikke udløser en atomkrig

Hæren er nu på 700.000 veluddannede soldater, hvor Ukraine er løbet tør for mænd, og sender unge indfanget på gaden ind i kødhakkeren efter en måneds uddannelse. Industrien producerer det, hæren skal bruge, det gør NATO’s ikke. Der er ikke en tank, der bliver sendt til Ukraine, som ikke bliver ødelagt med det samme. 16 tyske Leopard tanks er ødelagt. NATO er løbet tør for 155 mm granater, det kan ikke føre en konventionel krig på Europæisk grund.

Hvorfor NATO og EU så indtrængende byder op til krig, er derfor gådefuldt set ud fra et militært synspunkt. Politisk inkompetence synes at være en nærliggende mulighed. Bliver der tænkt tanker på Christiansborg om Ukraine? Findes der tanker, der ikke flugter med det korrupte Biden-regimes? Jeg har ikke hørt dem.

Vi går mod nederlag, hvis vi ikke udløser en atomkrig – så taber vi nemlig allesammen, og der er ikke mere at snakke om for homo sapiens. Ikke en markmus vil overleve det. Medierne er gode til at skjule faren for atomkrig, vi skal ikke gå og bekymre os, som vi gjorde i 1962.  Man skulle næsten tro, de er klar over, hvem der ville være skyldig i at udløse den.

Der er nu gået halvanden generation siden Anden Verdenskrig sluttede. Europa synes at være klar til en ny storkrig. Vi skal være glade for, at det er en tilbageholdende Putin, der hidtil har bestemt, og ikke de mere krigeriske kræfter, der også findes i Moskva.

Memorandum of conversation between Mikhail Gorbachev and James Baker in Moscow, 13 sider, det aktuelle citat står på side 6.

Ukraine is closer to #NATO than ever before

Former Australian Special Forces Commander Riccardo Bosi on Ukraine

4.4 7 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

21 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Danskerne mod nye afgrunde
Danskerne mod nye afgrunde
10 months ago

Rusland har på alle måder vundet krigen, både direkte og moralsk. Vesten har fejlet på alle parameter. Sanktionerne viser at vesten er totalt ligeglade med egne indbyggere og våbenhjælp har foreløbigt kostet 400.000 mennesker livet, fuldstændig uden formål ud over USAs drøm om at kæmpe til sidste ukrainer. Den dybe stat vil knække Putin og Rusland og derefter udnytte kaos og gå ind i landet og stjæle dets enorme naturressourcer og samtidigt benytte muligheden til pengevask. Blackrock, Goldman og de andre står klar i kulissen ligesom i Ukraine. Det kommer aldrig til at ske, modsat her mod vest har Rusland… Read more »

Snurrberghet
Snurrberghet
10 months ago

“Den dybe stat vil knække Putin og Rusland og derefter udnytte kaos….”

ChatGPT kiksede vist lidt dér..

Anders Bo
Anders Bo
10 months ago

Når EU er fredens projekt – hvad var EF egentligt? – og islam er fredens religion, giver det jo – i føderalisternes egen idiotlogik – god mening, at importerer muslimer en masse til Europa*

Nogen her der har link til, hvordan “indvandringssituationen” ser ud i de selvstændige suveræne stater i Europa, der ikke er føderationsregioner?

* dét kalder føderalisterne jo Føderationen for.

Last edited 10 months ago by Anders Bo
Anders Bo
Anders Bo
10 months ago
Reply to  Anders Bo

Hvorfor skrives der “Last edited…”, når der ikke kan rettes, efter indlægget er godkendt?

Limewood
Limewood
10 months ago

Det bedste man kan kan gøre er vel, at sende en go` gang broderlig hjælp til Rusland i form af styrelser bestående af EU-bureau- og teknokrater evt. med Trine Bramsen som formand? Men mon ikke Rusland betakker sig – de har jo haft deres del af apparatjikker i en ikke alt for fjern fortid?

Danmark er truet på sin eksistens
Danmark er truet på sin eksistens
10 months ago
Reply to  Limewood

Var Gorbatjov ikke vildt naiv da han lod Tyskland genopbygge sin magt og udstrækning? Eller var han tvunget af omstændighederne? I politik og storpolitik er det ikke smart at stole på løfter der skal række 10- eller 50-100år frem. Se f.eks. hvordan Bismarck snød danskerne i 1864. Hans løfter var overlagt løgn og svindel, der havde til formål at få en krig i gang. Løfterne holdt kun få uger. (At vi tabte krigen, skyldtes først og fremmest at den tids politikere og magthavere opførte sig som idioter i tiden 1850-1864. Politisk uduelighed lader til at være en evig forbandelse, en… Read more »

Dan Christensen
Dan Christensen
10 months ago

Som altid i politik er der i operatørernes “modus operandi” nogle grundlæggende principper; frit efter Otto von Bismarck svinestreger: 1) Tal altid i brede vendinger, som tilrettet af fremtidige omstændigheder kan omfortolkes. 2) Foretræk mundtlige private aftaler og løfter, da de altid senere kan benægtes. 3) Tal altid mangetydigt. 4) Bluff modparten og lyv uhæmmet under topartsforhandlinger. 5) Afgiv aldrig entydige løfter med angivelse af faste forpligtende værdier. 6) Vær parat til at skifte holdning omgående, hvis der dukker nyt om under forhandlinger, som modparten ikke kender til. 7) Hold altid rede på løgne of eventyr fortalt i flere udgaver,… Read more »

Danskerne mod nye afgrunde
Danskerne mod nye afgrunde
10 months ago

Rusland trak sig fra kornaftalen fordi en af de sidste kornskibe på vej ud af Sortehavet inden udløbet af aftalen blev brugt til affyring af de undervandsdroner, som ramte krimbroen. Hvad angår et Natomedlemskab så bliver Ukraine aldrig medlem. Et gæt på hvad der kommer til at ske nu, dvs. indenfor nogle uger, er at ledelsen indenfor det ukrainske militær overtager magten i landet og forhandler en våbenhvile og derefter vil man forhandle en permanent løsning med russerne. Det er den operationelle ledelse, som tager ledelsen, de kan ikke forsvare fortsat at sende deres drenge direkte i døden. Zelinsky kan… Read more »

trackback

[…] “Ikke en tomme” […]

Nielsen
Nielsen
10 months ago

Hvad blev der af Sappho ? Og hvorfor går jeg rundt og ser kortjlippede lebber i hverdagen? Er det dig der er skør? Er jeg ved at blive debil ? Ser jeg små blå mænd? Er det mig der er skør?
Rolig nu Nielsen. Whisky’en står under trappen og Cognac’en ligger i stalden. Ingen grund til din panik. Du er jo ikke på utøja eller i storebælt. Vel ?

Henrik Jensen
Henrik Jensen
10 months ago

Et mundtligt tilsagn kan aldrig være juridisk forpligtende. Og et tilsagn fra 1990 til en stat (Sovjet) og en forsvarsalliance (Warszawapagten), der begge ophørte med at eksistere allerede året efter, er absolut intet værd nu 22 år efter. Putins argumentation er patetisk.

Anders
Anders
10 months ago
Reply to  Henrik Jensen

En mundtlig aftale er juridisk bindende.
Særligt når den kan bevises, som i dette tilfælde.
At vestens politikere lyver dagen lang, ændrer ikke på sandheden.

Henrik Jensen
Henrik Jensen
10 months ago
Reply to  Anders

Et mundtligt tilsagn givet for 32 år siden til en stat og en forsvarsalliance, der
ikke længere eksisterer, gælder ikke politisk og næppe heller juridisk.

Le Chiffre
Le Chiffre
10 months ago

Samtalen mellem Baker og Gorbatjov sker i en sammenhæng, hvor ingen eller i hvert fald de allerfærreste i verden kunne forestille sig, at hverken Sovjetunionen eller Warszawa-pagten ikke skulle eksistere. Den tyske forening er end ikke på plads – og det er dette “east”, der sigtes til. Citatet skal ses i sin tidsmæssige sammenhæng, men er genstand for utrolig mange misforståelser.

Snurrberghet
Snurrberghet
10 months ago

Der var et løfte, fra vesttyskland, om ikke at anbringe NATO tropper og udstyr i det daværende Øst-Tyskland, såfremt at USSR accepterede en tysk genforening. Fra Fransk side var der, som sædvanligt, et ultimativt krav om at et genforenet Tyskland ikke blot accepterede euroen, men arbejdede progressivt på at støtte og fremelske den nye valuta.
Der var INGEN løfter om at NATO skulle afvise medlems ansøgninger fra lande i europa, uanset om landende var tidligere medlemmer af Warsawa pagten.under USSR

Snurrberghet
Snurrberghet
10 months ago

Jeg vil parafrasere Terry Pratchett: Russia has nothing we need, and we have nothing that Russia can afford.

21
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x