28
jul
Seneste opdatering: 29/7-23 kl. 1540
10 kommentarer - Tryk for at kommentere!

“Det här har för mig blivit ett bestående trauma”

Jeg publicerede 220 kronikker af Julia Caesar fra 2010 til 2018, og hvis de har medvirket til at skubbe til et læs, man 20-30 år inden kunne se måtte falde, er jeg tilfreds. Ser man på Sverige i dag, så kunne uendelige problemer være undgået, hvis det var hende og jeg, der havde bestemt kursen i 2010. Milliarder af kroner kunne været sparet, og tusindvis af mennesker kunne have været i live endnu. Læs f.eks. bitterheden i Vem bär ansvar och varför? i dag. Hvor mange generationer ud i fremtiden skal have deres liv forpestet af denne katastrofe, der bliver værre for hvert år, der går?

I Sverige var der fuldstændig mediecensur på synspunkter som mine og Julias. Jeg havde prøvet at sende kronikker til fire svenske aviser i foråret 2002.. Jeg var luft. Så jeg vil glæde mig over, at vi var med til at vride dette spørgsmål ud af den ‘racistiske’ boks, hvor det var havnet for alle, der ville diskutere det som et almindeligt politisk emne.

Det er muligt, man kan redde et Sverige på katastrofekurs. Det er et land, der har udrettet fantastiske ting gennem historien, og hvis de evner sættes ind på at redde landet, vil jeg ikke forsværge, at det er muligt. Jeg kan bare ikke 1) se viljen til det, og 2) se hvordan. Men mennesker har kunnet organisere end Marshall-plan, D-dag, det svenske millionprogram og andre gigantiske projekter, så det er antagelig bare viljen, der mangler. Forståelsen af situationen, bør være der. Julia Caesar og efterhånden mange andre, har bidraget.

Enhver ny, svensk regering, der kommer til herefter, arver dette dilemma. Redde en fungerende nation eller ikke. Foreløbig synes det ikke at være gået op for den siddende, “borgerlige” regering, hvor alvorligt og hvor skæbnebestemmende dette er for al fremtid i landet. Alene demografisk bliver det en sværere og sværere løsning for hvert år, der går.

Halvdelen af Sverige kendte Julia Caesar i 2017

Det var et temmelig stort arbejde, ikke bare for Julia, og det var vel også et pionerarbejde, for de uafhængige svenske medier fandtes næsten ikke endnu. De der var, var ganske små. Den store Avpixlat kom først nogle år efter. Da vi var færdige, viste en Gallup at halvdelen af den svenske befolkning kendte hende og Snaphanen.

Nu om stunder har jeg trukket mig noget fra Sverige og det svenske stof. Hvad jeg har bevidnet i de år, jeg har skrevet om det fra 2001 til i dag, har berøvet mig for de fleste af de illusioner jeg havde om politik og demokrati. Selvom det er trist, synes jeg stadigvæk det er at foretrække frem for at leve på illusioner. Sandheden er altid bedre, og det var sandheden jeg forfulgte dengang.

Jeg kommer også ugerne i Sverige mere. Jeg bryder mig ikke om at se, hvad der er sket, så det er efterhånden 5-6 år siden, jeg har været der.

To svenske medier skriver om det i dag. ”Nyttig idiot” jagade pensionär med fel åsikter og Här konfronteras DN-profilen om förföljelsen av åldringen.

Julia Caesar i Sommer i Swebbtv

“Vi må sørge det, vi har mistet”

Hør også Lars Bern

5 1 vote
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

10 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
ino
ino
9 months ago

Jeg læste Julia Caesars artikler med stor interesse og afventede dem med spænding – og købte senere sommerhus i Sverige. Vi har de sødeste naboer, men ser dem sjældent af forskellige årsager, og de eneste svenske indvandrere vi ser, er chauffører som bringer en ny sofa eller andet til sommerhuset. Huset ligger i Skåne, men meget øde. Selv renholdningsselskabet har opgivet at besøge os! På 15 år har vi haft fire uventede besøgende: Jehovas vidner har aflagt to besøg med flere års mellemrum, en lokal sælger (som gerne ville købe huset, sagde han) og et ægtepar på svampejagt (tror jeg).… Read more »

trackback

[…] Julia Caesar: ”Mitt land har tagits ifrån mig”Boktips! Ombord på Titanic spelar orkestern, av Julia Caesar.Boktips! Priset. Tolv författare om svensk repression.Julia Caesars blogNiklas Orrenius’ förföljelse av “Julia Caesar” […]

Hans
Hans
9 months ago

Den lede karl ligner Jakob Ællebællemann, som vel også sympatiserer med journalystløgneren

Utlandssvensk
Utlandssvensk
9 months ago

@ Steen,

Jag var med från 2010 och kommenterade flitigt på Julias krönikor här på din blogg under många år.

Du gjorde en väldigt stor insats för debatten i Sverige och jag och många andra svenskar var länge mycket tacksamma för detta.

Men på senare år har din blogg utvecklats till att bli den i särklass mest svenskhatande på hela planeten. Det finns inget som kommer i närheten, vad gäller öppet hat och förakt mot svenskar.

Det finns inga ord för det här och all vidare debatt är totalt meningslös.

Utlandssvensk
Utlandssvensk
9 months ago
Reply to  steen

“Synes du virkelig?”

100%.

ino
ino
9 months ago
Reply to  Utlandssvensk

I det store og hele synes jeg nu ikke at bloggen her ligefrem emmer af foragt for svenskerne, mere af kærlig omsorg og rådvildhed – som en forælder der ikke forstår hvorfor ungen har udviklet sig så uheldigt.
Vi har – i det lille samfund vores sommerhuse udgør – to konflikter: den ene er vedligeholdelsen af vejen, den anden er mellem to par stockholmere og os andre.
Meget skidt kommer virkelig fra Stockholm. Utrolig meget.

Dan Christensen
Dan Christensen
9 months ago
Reply to  ino

Kalmarunionen bør genoprettes – svenskerne leverer Kalmar og danskerne leverer Unionen. Husk på, at da Kalmarunionen forsvandt, da forsvandt også det ældgamle fælles nordiske sprog. Vi sidder derfor nu og kæmper med et svensk/norsk sprogligt efterslæb, der kun bliver værre med tiden.
Norden til Ejderen!

Dan Christensen
Dan Christensen
9 months ago
Reply to  Utlandssvensk

Den amerikanske forfatter Mark Twin om overdreven patriotisme:

“Patriotism has its laws. … . It commands that the brother over the border shall be sharply watched and brought to book every time he does us a hurt or offends us with an insult. Word it as softly as you please, the spirit of patriotism is the spirit of the dog and wolf. The moment there is a misunderstanding about a boundary line or a hamper of fish or some other squalid matter, see patriotism rise, and hear him split the universe with a warcry.”

10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x