9
aug
Seneste opdatering: 8/8-23 kl. 2241
19 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Vi håndterer kulturligvis koran-afbrændinger efter vore egne love, og det finder mange muslimske lærde og politikere forkasteligt

Af Kirsten Damgaard, kulturpsykolog cand.pæd. psych

Torben S. Hansen, Helle Merethe Brix og Lars Hedegaard udgav for 20 år side bogen “I Krigens Hus – islams kolonisering af Vesten”, hvor de redegjorde for hvorledes store dele af den islamiske verden – efter indvandring af mange muslimer, og det tabte Spanien – anser områder i Europa for en del af deres jurisdiktion. Det vil sige at europæere skal følge det islamiske dannelsessyn og deraf udledte dekreter, ellers vanker der hårdtslående argumenter. Bogen bliver åbenbart mere og mere aktuel!

Samarbejde om at tryne Vesten

57 udenrigsministrene fra muslimske lande holdt et hastemøde i paraplyorganisationen Organisationen for Islamisk Samarbejde (OIC) 31. august og diskuterede hvordan landene skal agere, hvis koran-afbrændingerne fortsætter. Det preller helt af på OIC, at de i deres optik skændige handlinger foretages helt lovligt af enkeltpersoner, og ikke af stater eller officielle myndigheder.

Politolog og forsker Heini í Skorini har redegjort for det anderledes skyldsbegreb hos muslimer i sin bog Kampen om Ytringsfriheden – Religion, politik og global værdikamp (2023) ligesom jeg har redegjort for den specielle muslimske voldsparathed i adskillige psykologiske artikler. Mere om det om senere, først nogle citater.

OIC har i flere ti-år arbejdet på at indskrænke ytringsfriheden og få fordømt kritik af islam via FN systemet. Under Rushdie-sagen i slutningen af 1980’erne udtalte den libyske repræsentant på hele organisationens vegne, at ”ingen kan nedværdige muslimerne uden at kunne forvente en reaktion.”( í Skorini 2023)

Da OIC præsenterede den første resolution i 1999 udtalte den pakistanske FN-ambassadør,”at negative billeder og portrætter af islam truer stabiliteten i verden”.( í Skorini 2023)

Ansvar og skyld

”Sikkerhedsargumentet bygger på den opfattelse, at det er afsenderen, som bærer skylden og ansvaret for de voldelige reaktioner. Det er satiretegneren, forfatteren, blasfemikeren eller religionskritikeren, som er den oprindelige årsag til uro og vold. (…) Ifølge OIC ’s logik kan tilskyndelse til vold også være en ytring vendt mod et religiøst symbol, som afstedkommer voldelige modreaktioner ”. (í Skorini 2023)

Logikken er at ytringer/tekst/afbrændinger, der mishager, er vold i sig selv. At myrde diplomater og brænde ambassader ned er kun rimeligt modsvar for privatpersoners eller avisers handlinger. At forsøge at dræbe franske betjente er kun rimeligt, når politiet søger at anholde en muslimsk vaneforbryder, osv.

Irans åndelige leder, ayatollah Ali Khamenei har for nylig udtalt at personer, der vanhelliger Koranen, bør modtage den hårdeste straf. Han tilføjede ifølge Reuters, at den “svenske regering er gået i krig mod den muslimske verden ved at støtte de ansvarlige”.

Hævnen vil komme

Sætningen “bør modtage den hårdeste straf”, kan efter min bedømmelse udlægges som en hokm ‘dom’ eller ‘ordre’ i betragtning af Khameneis høje religiøse status. En hokm har en mere bindende karakter en den vejledende fatwa. Derfor kan Danmark og Sverige være på vej ind i en ny bølge af hævnvold mod alle fra ministre og folketing til naboens datter og LGBT-grupper jfr. Säpos sidste udmelding. Vold udført af troende ensomme ulve eller mere koordinerede angreb fra nye eller allerede etablerede jihadi-grupper.

“Det er en klar trussel, når Khamenei og Hassan Nasrallah (generalsekretær i libanesiske Hizbollah.KD) placerer Danmark og Sverige i det, der i islam kaldes for krigens hus,” analyserer Mehdi Mozaffari, forfatter og professor emeritus ved center for forskning i islamisme og radikaliseringsprocesser ved Aarhus Universitet. (Allan Sørensen Kr.D 29.07.23)

Mozafarri uddyber i Kristeligt Dagblad 8.august at vi ikke skal ryste i bukserne over manglende handel og interaktion med OIC : ” Hvis man skal trække det lidt skarpt op, så er sandheden, at de hovedsageligt eksporterer tre ting: olie og gas, migration og terrorisme”. Endvidere påpeger den tidligere forsker ved Sorbonne Universitet at OIC ofte er meget uenige indbyrdes. Mozaffari analyserer at det handler mere om magt end religion. Unge i Stormellemøsten kunne blive styrket i en forestilling om at religion ikke skal styre alt.

Selvkontrol er ikke en dyd

Det er tilladt i islam at gå amok, når krænkelsen er stor. Selvkontrol er ikke en maskulin dyd. Ofte dør der flere muslimer end vesterlændinge når det islamiske samfund tager hævn.”Two moslems in a room? – call an ambulance!” lyder den sarkastiske kommentar til vedvarende historisk muslimsk uenighed. Den har reddet Israel mange gange, for alle vil bestemme mest. Og på det helt lave politiske plan skabt uendelige knopskydninger af muslimske arabiske grundskoler i Danmark. Med alle de våben der findes hos bander i Sverige og Danmark, og den nye taktik med indhyring af lejemordere, som pågår i bander i Sverige i kombination med dokumenteret overlap mellem bande- , terror- og moskemiljøer, forventer jeg dog ikke vi bliver reddet af muslimske uoverensstemmelser…

Trusselsniveauet vil være højt længe. Den svenske sikkerhedstjeneste vurderer nu Sverige til at være et prioriteret mål.

Kirsten Damgaard, kulturpsykolog cand.pæd. psych. , medlem af Forum for islamforskere i Danmark ( FIFO), redaktør af www.respublica.dk

kilder:

Gads leksikon om islam 2008;

Allan Sørensen ,korrespondent: Korankrise tager til i omfang og styrke. Kristeligt Dagblad 29.07.23

Heini í Skorini: Kampen om ytringsfriheden – Religion, politik og global værdikamp (2023)

4.5 8 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

19 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Viktor Børge
Viktor Børge
8 months ago

Unge mænd med en IQ. på under 80 og med et tomt blik i øjnene er islams fjernstyrede soldater. De vil altid stå til rådighed for fremmede islamiske magter og vil altid være en trussel mod vores demokrati.

Send dem hjem før det er for sent.

Nielsen
Nielsen
8 months ago
Reply to  Viktor Børge

Fremmede islamiske magter. Har vi hjemlige islamiske magter?

Fra velfærd til løgn, kollaps og aktiv dødshjælp
Fra velfærd til løgn, kollaps og aktiv dødshjælp
8 months ago
Reply to  Viktor Børge

hokm-dom? hokm?? Har brugen af forkortelser
ikke taget overhånd mange steder?

Kirsten Damgaard, kulturpsykolog
Kirsten Damgaard, kulturpsykolog
8 months ago

“hokm” er et arabisk ord, og det betyder dom, altså islamisk dom. Det transkriberes forskelligt. Hokm er ikke en forkortelse. Læs evt. selv under fatwa i Gads islam leksikon.
Vh
Kirsten Damgaard

Tim Pallis
Tim Pallis
8 months ago

Kirsten Damgaard har en meget stor indsigt og formuleringsevne. Hendes blog respublica.dk burde følges af alle politikere og journalister i landet. Kirstens viden og forståelse omkring islam i Danmark er enorm. Jeg ville ønske at de ville lytte til hende. Hun har øst af sine psykologiske kundskaber og viden om islam i over tyve år. Det er snart på tide at vågne op, inden det er forsent.

Chrborg: hurra for alt der skader danskerne
Chrborg: hurra for alt der skader danskerne
8 months ago
Reply to  Tim Pallis

Også Ole Hasselbalchs, Arne Kappelgaards, Jeppe Juhls, Snaphanens, Søren Krarups, Asgers Aamunds, Solsjenitsyns, Bent Nielsens, Trumf Es, Hodjas, Mogens Camres, Glistrups, Ninn Hansens og mange andres indsigt er betydelig, i hvad indvandring, islamisme, kommunisme, feminisme og pladder- humanisme medfører af ulykker, terror, mord og blodbade. Men kun få har forstået og lyttet til deres advarsler..og DR og MSM har bagtalt eller udelukket dem. Danmark ligner de nationer der som Frankrig, England, Tyskland og Sverige er ved at blive ødelagt indefra eller “ovenfra” af de snakkende kliker og “eliter”. Bl.a. er noget der ligner planer om massemord og diktatur på vej… Read more »

Niels Henriksen
Niels Henriksen
8 months ago

Jeg gentager lige linket til Henrik Dahls glimrende kronik fra forleden om dette emne 😉 https://jyllands-posten.dk/debat/kommentar/ECE16330574/den-vestlige-verden-skal-holde-op-med-at-hade-sig-selv/ Den vestlige verden skal holde op med at hade sig selv Regeringens følgagtighed over for OIC er det sidste, Danmark står og mangler HENRIK DAHL sociolog, MF (LA) Debatten om – lad os være ærlige – at genindføre blasfemiparagraffen har i det mindste to aspekter, der kun har meget lidt med hinanden at gøre. … Et langt større problem er, at den danske regering helt åbenlyst accepterer, at en forening af udemokratiske og dobbeltmoralske lande blander sig i Danmarks indre anliggender. ”At blande sig… Read more »

Limewood
Limewood
8 months ago

Noget der undrer mig er, at alle de der trækker et nummer i, hvad man kunne betegne som en forebyggende underkastelse – eller forebyggende dhimmi-status – for en del år tilbage kaldte de det islamiske tørklæde for et stykke 30 grams stof. Den samme personkreds fra dette segment er ret inkonsistente i deres argumentation for det sidste de kunne finde på – er kalde koranen for 500 gram pulp og tryksværte…, Sura 9 vers 29:Bekæmp dem, som ikke tror på allah og den yderste dag, og som ikke forbyder, hvad allah og hans udsending forbyder; og blandt dem, der har… Read more »

Cat Girl
Cat Girl
8 months ago

Befolkningen i Danmark er nok om ikke allerede klar til et opgør med Islam og har sikkert været det hele tiden skjult under valgsvindel og hjernevaskende medier

BieverBørge
BieverBørge
8 months ago

Islam er virkelig en gammel pølle! Og de muslimske stater meget svage ulande uden hverken økonomisk eller militær styrke. Dertil er de muslimske befolkninger dårligt uddannede og generelt dårligt begavede. I middelalderen var der lidt fut i Islam (ca 800 til 1100), men det holdt op efterhånden som udviklingen overskred de gamle snævre kulturelle rammer menneskeheden så længe havde levet indenfor. Islam er et reservoir af gammeldavshed med dybe rødder i antikken. Mere bronzealder end middelalder. Hvorfor så de mange Islam-relaterede problemer i vores hyper-moderne verden? Svar: De vestlige eliter! Efter at have opgivet deres gamle koloni-imperier har de vendt… Read more »

Dan Christensen
Dan Christensen
8 months ago

Mellemøsten eksporterer energi til verden, dumper mennesker i Europa og ødelægger lokalsamfund med vold.
EU burde arrangere migrering af sine islamiske migranter til det nordlige Mexico. USA vil gerne beriges kulturelt med islam og Europa er allerede totalt overmættet med islamisk kulturel berigelse. Hvis vi skal absorbere mere islamisk kulturel berigelse, dør vi overbelastet med islamisk fred, lykke og kærlighed. Overflyt det glade budskab til Guds eget land, så det kan konvertere til Allahs eget land – USA har fortjent det.
PS. Ironi kan forekomme.

Dragen
Dragen
8 months ago

“KULTURLIGVIS”, Det er et ord, der er værd at hæfte sig ved . Det er i en nøddeskal hvad stadigt stigende spændinger mm kommer af . Sagt i et ord . En nødeskal . Kulturligvis . Ord kommer før bevidsthed . Tak for ordet . Og tak for ordene.

Kirsten Damgaard, kulturpsykolog
Kirsten Damgaard, kulturpsykolog
8 months ago
Reply to  Dragen

Tak Drage!
Jeg er glad for at du kan lide det ord, jeg fandt nødvendigt at konstruere for flere år siden. Jeg er jo kulturpsykolog (siden 1993) – en der studerer kulturs indvirkning på psyke – hvilket så et par mere danske psykologer efterfølgende også betegner sig som. Jeg mener imidlertid at bevidsthed kommer før ord.
Ansvar.Loyalitet.Menneskesyn.Dannelsessyn.Forståelse af personlig udvikling.Forståelse af mental sygdom osv. osv. Virkelig mange forhold i tilværelsen er kulturafhængige. Amerikanske forskere er ikke så bange for at studere og årsagsforklare udfra kultur.

Bastardo
Bastardo
8 months ago

Allah – Den store ballademager.

Kirsten Damgaard, kulturpsykolog
Kirsten Damgaard, kulturpsykolog
8 months ago
Reply to  Bastardo

Islam blev kulturligvis etableret som en modsætning til Jødedom og Kristendom.Det er vedvarende selvforståelsen. Muslimer kan integrere sig – islam kan ikke. بِسۡمِ ٱللَّهِ ٱلرَّحۡمَٰنِ ٱلرَّحِيمِ 109:0 play_arrow share Bismillah hir rahman nir raheem SAHIH INTERNATIONAL: In the name of Allah, the Entirely Merciful, the Especially Merciful. قُلۡ يَـٰٓأَيُّهَا ٱلۡكَٰفِرُونَ 109:1 play_arrow share Qul yaaa-ayyuhal kaafiroon SAHIH INTERNATIONAL: Say, “O disbelievers, لَآ أَعۡبُدُ مَا تَعۡبُدُونَ 109:2 play_arrow share Laaa a’budu maa t’abudoon SAHIH INTERNATIONAL: I do not worship what you worship. وَلَآ أَنتُمۡ عَٰبِدُونَ مَآ أَعۡبُدُ 109:3 play_arrow share Wa laaa antum ‘aabidoona maaa a’bud SAHIH INTERNATIONAL: Nor are you worshippers of what I worship. وَلَآ أَنَا۠ عَابِدٞ مَّا عَبَدتُّمۡ 109:4 play_arrow share Wa laaa ana… Read more »

Nielsen
Nielsen
8 months ago

Titter eller Faeses Book hastosee stinker langt ind i himlen.
Og Danskernes Parti og Dansk Samling var gode nok.

Cat Girl
Cat Girl
8 months ago

GAME THEORY – YOU ARE WATCHING A MOVIE
https://www.bitchute.com/video/q9G59dpxUO32/

Danskerne, uoplyste lemminger påsat lammehale
Danskerne, uoplyste lemminger påsat lammehale
8 months ago

Kebabistan.

19
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x