19
aug
Seneste opdatering: 19/8-23 kl. 1548
7 kommentarer - Tryk for at kommentere!

I Det Tredje Rige kaldte man diktaturtilhængerne brune. I dag hedder de grønne.

Af Lars Hedegaard

Det er 78 år siden, at Adolf Hitler skød sig en kugle for panden, og man skulle tro, at Tyskland havde fået nok af diktatur og totalitarisme. Det er tydeligvis ikke tilfældet. Helt aktuelt ønsker 47 pct. at forbyde det indvandrings- og islam-kritiske parti, Alternative für Deutschland. Hvis det sker, vil man med et slag fratage mere end 20 pct. af vælgerne deres demokratiske rettigheder. I forbundsstaterne Sachsen, Thüringen, Sachsen-Anhalt, Brandenburg og Mecklenburg-Vorpommern vil over 30 pct. af vælgerne stemme på AfD, hvis de får lov.

Men det er den ret, som så fremtrædende personer som forbundspræsident Frank-Walter Steinmeier og chefen for Bundesverfassungsschutz, Thomas Haldenwang, kraftigt antyder, at de vil fratage tyskerne. Også det indflydelsesrige ugeblad, Der Spiegel, spørger, om det er på tide at forbyde AfD, ligesom man en overgang i 1920’erne forbød Nazipartiet.

Efter kritikernes mening er AfD et højreekstremistisk parti, der har slået sig op på fremmedfjendtlighed, og som formentlig også er antisemitisk, men bare ikke tør sige det. Det skal i den forbindelse bemærkes, at enhver kritiker af folkeudskiftningen og islamiseringen – tilmed den fremtrædende socialdemokrat, Thilo Sarrazin – automatisk bliver hængt ud som højreekstremist og et frygteligt menneske.

Blandt de mest aktive i bestræbelserne på at forbyde AfD finder vi partiet Die Grünen, hvis forkvinde, Ricarda Lang, udtaler, at et forbud mod partiet ikke bør være et tabu. Ifølge Lang er AfD et parti, der ”dybt foragter dette land” og har gjort sig til talerør for Vladimir Putin. Det sidste skyldes, at AfD er modstander af den tyske indblanding i Ukraine-krigen.

Spørgsmålet er, hvem der foragter Tyskland mest. Er det AfD, der prøver at beskytte nationen mod fremmed overtagelse, eller er det de partier, der gerne ser tyskerne erstattet af mellemøstlige menneskemasser og kalder det demokrati?

Diktaturet kommer i flere afskygninger. I Det Tredje Rige kaldte man diktaturtilhængerne brune. I dag hedder de grønne, og det lyder også meget bedre.

(Snaphanen: Thilo Sarrazin fik i 2013 Trykkefrihedsselskabets Sappho-pris.)

4.3 6 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

7 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Limewood
Limewood
9 months ago

Forleden offentliggjorde Frikorps Antifa adresserne på AfD-politikere over hele Tyskland. Det kalder Frikorpset at doxx`e – Samme strategi bruges herhjemme til af venstrefløjens danske afdeling af dette internationale voldelige frikorps: Den nu feterede Pelle Dragsted var i øvrigt medstifter af denne voldsorganisation i Danmark. Den tyske AfD politiker Andreas Jurca blev forleden banket sønder og sammen af folk fra de varme lande. I 2019 blev politikeren og AfD-leder Frank Magnitz overfaldet og slået bevidstløs i Bremen af tre maskerede mænd. I følge avisen Junge Freiheit: I 2020 registrerede det tyske politi næsten 700 tilfælde af angreb mod personer fra AfD… Read more »

Danskerne, uoplyste lemminger påsat lammehale
Danskerne, uoplyste lemminger påsat lammehale
9 months ago

Jeg er lige kommet hjem fra en tur til Rhinen og dermed også et besøg i Køln og naturligvis domkirken, som altid imponerer. Jeg besøgte også Køln for ca. 30 år siden og jeg skal love for der er sket ændringer. Det er som om der har indfundet sig et slags anarki. Man må åbenbart cykle overalt, selv på Domkirkepladsen, i gågaderne, på promenaderne langs Rhinen osv. Det er ikke noget med at der er tegnet cykelstier op, nej cyklisterne kører overalt selv gennem køen ind til kirken. Cyklisterne er meget aggressive overfor fodgængere, de råber og ruller med øjnene… Read more »

Dan Christensen
Dan Christensen
9 months ago

Kølns domkirke blev grundlag i 1248. I1500-tallet stoppede byggeriet helt og i 1560 var kirkeskibet kun halvfærdigt og havde et provisorisk tag. Arbejdet blev genoptaget i 1842 og sent i 1880 blev den færdige bygning indviet – efter et byggetid på omkring 650 år – Det er den tyske effektivitet og arbejdsomhed.
Den blev tydeligt demonstreret under ww2. Her lykkedes det tyskerne effektivt at opføre hundredvis af KZ-lejre med millioner af fanger og dusinvis af gaskamre og krematorier. Som de siger dernede: “Arbeit macht frei”.

Danskerne, uoplyste lemminger påsat lammehale
Danskerne, uoplyste lemminger påsat lammehale
9 months ago

Ja jeg var i Dachau sidste sommer. Det står stadig snorlige og gaskamrene kunne nemt startes op med dags varsel. Det er måske også meningen i relation til de uvaccinerede.

Dan Christensen
Dan Christensen
9 months ago

Der går underlige rygter om, at nogle tyskere skamfuldt nu har opfundet en ny maskine. Denne maskine hedder en “Juden-unvergasser” og skulle efter sigende kunne lave gas om til jøder.

Dan Christensen
Dan Christensen
9 months ago

Som de tyske ‘Chefhunden’ kunne have spurgt, efter Paul Joseph Goebbels :

Ich frage euch: Wollt ihr den totalen Islam?! Wollt ihr ihn, wenn nötig, totaler und radikaler, als wir ihn uns heute überhaupt erst vorstellen können?

Tyske ‘Dummkopfe’ vil svare : Ja-Ja – wir wollen den totalen islam!

Dragen
Dragen
9 months ago

Klima-religionen er totalitær. Men forureningsdebatten , det stigende tryk på naturen , grundvandets forhold mm. er vel forhold og bekymringer der er super relevante. Hatten af for Hedegaard at gøre opmærksom på hvorfra det totaliitære kommer fra idag . Det er klimareligions tilhængerne og de der bakker op om den , der løfter totalitære forhold igennem og baner vejen for dem idag. Men forurenings og miljø debatten har jo relevans .

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x