2
okt
Seneste opdatering: 4/10-23 kl. 1341
16 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Jalving interviewer på Mark Steyn’s hotelværelse i København i 2010, fotos © Snaphanen.dk

Mikael Jalving fyret fra det jyske organ. Lars Hedegaard og Hans Rustad skriver

Af Lars Hedegaard

Da jeg var ung og dum på Aarhus Universitet, morede vi os ved at kalde Jyllands-Posten ”Morgen-fascisten Jyllands-Pesten”. Vi mente nemlig, at avisen var så fascistisk, at Benito Mussolini ville have taget den til sit hjerte.

Jyllands-Postens redaktion synes åbenbart også, at avisen har været på en forkert kurs og har derfor de senere år prøvet at rette op på denne skavank ved at omlægge den redaktionelle linje efter Politikens og DR’s forbillede.

Hensigten er, at alle medier skal udbrede samme ideologi. Om man køber Politiken, Information, Berlingske eller J-P, kan stort set komme ud på ét. Det er de samme historier, de tager op, og de samme historier, de ikke tager op. Vinklingen er også altid ens, men det er ikke så underligt, da alle redaktører og journalister enten er venstreorienterede eller meget venstreorienterede. Og skulle der endelig komme en skribent med andre meninger end Enhedslisten og De Radikale, skaffer man sig af med ham.

Som nu Mikael Jalving, der har fået sparket fra det jyske organ.

Til avisernes overraskelse viser det sig, at stadigt færre har lyst til at betale for mediernes enhedsprodukt, når de kan få samme vare i DR – som de er tvunget til at betale for over skatten.

Man skulle tro, at det kunne være en forretningside for en avis at skille sig ud fra de andre, f.eks ved at skrive noget andet. Men det er åbenbart ikke faldet dem ind.

Vi må derfor regne med, at medierne vil stille krav om mere statsstøtte – naturligvis af hensyn til mangfoldigheden og den fri meningsdannelse.

Mikael Jalving sparket fra Jyllands-Posten

Af Hans Rustad

Mikael Jalving er en av Jyllands-Postens siste kommentatorer som er verd å lese. Den andre er Niels Lillelund. Søndag hadde Jalving bursdag. Han fikk en gave fra redaktøren: Sparken.

Jalving er til tider skarp overfor islamisering og woke, men han har unngått pandemien og vaksinen. Det hjelper ikke.

Når en avis økser en fremragende skribent som Jalving er det et klart signal om hvor avisen vil. Det er ikke der avisen kommer fra.

Sjefredaktør Marchen Neel Gjertsen har en bakgrunn fra ytterste venstre. Antifa-segmentet. Hun har foretatt en karrierevei som vi kjenner fra USA: Aktivisme på ytterste venstre fløy er ingen hemsko, men et pre.

Under Gjertsens ledelse kvitter avisen seg med brysomme skribenter og blir talerør for krigspartiet. Det samme har skjedd med Berlingske. Politiken var der allerede.

Felles for disse avisene er et forsvar for neocons og krig og et innett hat mot alt som har med Trump å gjøre.

Man kan kort og godt si: Den liberale tradisjon disse avisene springer ut av, er død.

Jalving forkynte selv at han ble sparket på sin facebookside søndag:

Jeg havde en dejlig søndag med cykelløb, hjemmelavet æblekage og stærk indisk mad, der mindede os om, at vi er i live.
Blev også begavet. Min søn gav mig et par aerosokker. Min datter gav mig et nyt bælte, så jeg kan holde bukserne oppe nu, hvor jeg skal på smalkost efter fyringen fra JP. Og min bedre halvdel forærede mig en hammerlækker transportabel højtryksspuler, som kan bruges mod åndssvage chefer (og til rens af cykler og cykeltøj).
Ved ikke, hvad jeg skulle gøre uden min familie.

Konklusjonen er riktig: Familien er det tilværelsen hviler på.

Cykelrytteren Jalving, 2018

4.1 9 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

16 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Niels Thyge Riisgaard, DK
Niels Thyge Riisgaard, DK
6 months ago

Endnu en overflødig avis. Mikael Jalving passede åbenbart dårligt til JP’s one-size sko, som også Politiken og Berlingske o.a. abonnerer på. Statsmedia bliver strømlinet og opfører sig, som om brugerne er overflødige, hvilket de også bliver i takt med milliontilskud fra staten. Resultatet minder om Pravda og Izvestia, skabt for sovjetstatens propaganda. Mikael Jalving fik sparket (endog på sin fødselsdag!) men betragt udrensningen som et ridderslag, og forude venter bitter kamp mod Ludermedia-Marxisme-Storkapital Inc., hvor der er brug for kamptrænede riddere, gerne med kors, med slagkraftige og spidse våben. Tak til Mikael Jalving for utallige, fint formulerede, personlige kommentarer i… Read more »

Dan Christensen
Dan Christensen
6 months ago

Danmark styres ikke mere af morgen-fascister, men af fuldtids-spytslikkere, som med sugerør langt nede i spyttebakken på Nato-slyngelstuens beskidte gulv, søber af imperialisternes savlende mundspyt.

Cat Girl
Cat Girl
6 months ago

Flokken af socialistiske aktivister overalt i den danske presse har til alle tider udgjort de 95% medløbere som altid findes i alle akademiske grupper og således også blandt journalister. Dem som ikke opfinder løsningerne, ikke får priserne, ikke starter virksomhederne og resultaterne, men som tilgengæld bruger de fleste af pengene og bestemmer det meste i centraladministrationen og den private administration, hvor de leder virksomhederne efter de er etableret og statsmonopolerne hvor kasten af politikere jo tydeligvis ikke hyres fordi de er kreative og opfindsomme, men fordi de er regelryttere og nidkære elskere af magtkoncentration og ideologi. Journalisterne som gruppe har… Read more »

"Kanonerne i august 1914" viser elitens idioti
"Kanonerne i august 1914" viser elitens idioti
6 months ago
Reply to  Cat Girl

Den tomatrøde kvindelige chefredaktør på den nu blodrøde tryksag JP er endnu et eksempel ud af hundreder på, at når for mange kvinder får for megen magt, går alting ad helvede til. De politiserende og herskesyge kvinder i Norge, Sverige, Danmark og Tyskland har ikke skabt andet end kaos, roderi, forvirring og skandaløse tilstande omkring sig. Også EUs top-damer er slået ind på en vej som fører mod elendighed, vanvid, løgn, censur, woke-isme, rød pladderhumanisme, masseindvandring, kæmpekriminalitet, fattigdom, co2-idioti og hadkampagner mod mænd, børn og familier. Politik- kvindernes navlepillende tankesæt undergraver også demokratiet, fædrelandet, traditionerne, sundhedsvæsnet og meget mere. Politik-kvindernes… Read more »

Limewood
Limewood
6 months ago

Michael Jalving har jo beskrevet ikke mindst Sveriges deroute – nu vil Sverigstan sætte det svenske militær (..ikke Det svenske Forsvar – for hvad skal man da forsvare sig imod?? ..mod dumhed kæmper selv guderne forgæves..) ind mod “banderne”. Som om “banderne” er det eneste problem. I den udstrækning de svenske institutioner virkeligt har tænkt sig at gøre noget ved den selvpåførte situation – som Michael Jalving har advaret imod igen og igen i bøger og artikler – vil det jo kun bekræfte at Michael Jalving har haft ret, og er der noget godmennesket hader – så er det at… Read more »

Manden, som nægtede at tie
Manden, som nægtede at tie
6 months ago

Det var der også nogen, som kaldte den da jeg troppede op på Aarhus Universitet i 1990. Vi holdt selv JP i mit hjem, så det forstod jeg ikke noget af.

Jeg har ikke læst den i mange, mange år, så vidt jeg forstår er det bare copy paste af New York Slimes osv. samt DR, primært styret af WEF.

Presstitutes.

Last edited 6 months ago by Manden, som nægtede at tie
Anders Bo
Anders Bo
6 months ago

Det er forbigået min opmærksomhed, at EL-kosten er blevet chefredaktør der…

Dragen
Dragen
6 months ago

At fyre Jalving , er da det dummeste avisen kan gøre . Han er den eneste der altid er værd at læse. Og sådan har det været i alle de år han har været der.

trackback

[…] Dagens tekst blev i en lidt anden version trykt som søndagskronik i Jyllands-Posten for over 10 år siden – d. 6.5.12. Det var før Jyllands-Posten gik woke – og nu senest helt ekstremt med den nye chefredaktør Marchen Neel Gjertsen. […]

trackback

[…] Dagens tekst blev i en lidt anden version trykt som søndagskronik i Jyllands-Posten for over 10 år siden – d. 6.5.12. Det var før Jyllands-Posten gik woke – og nu senest helt ekstremt med den nye chefredaktør Marchen Neel Gjertsen. […]

Peter Krogsten
Peter Krogsten
6 months ago

Så er der Lillelund tilbage. God, men ikke nok til at købe omslaget rundt om Lillelund’s artikel om søndagen. Venstrefløjen har sejret – ad helvede til.

Mogens
Mogens
6 months ago

Min reaktion som følge af Mikaels fyring: Til redaktionen JP Så blev målet fyldt… igen. Mikael Jalving betragtes af mange som en af de dygtigste debattører i Danmark. Mikael er en af de få i msm, der vover at kalde “en spade for en spade”. Det er meget trist og et stort tab for det frie ord og for læserne. Jeg har før opsagt mit abonnement p.g.a. JP.s manglende respekt for demokratiet, det frie ord, læsernes intelligens og viden.   (Om JP vil, kan JP finde korrespondancen desangående) Jeg opsiger abonnementet, når dette udløber. Om jeg nogensinde vender tilbage…tjae  Med venlig hilsen  Derudover orienterede… Read more »

Mogens
Mogens
6 months ago
Reply to  Mogens

Ps. JP har lige oplyst mig, at der er flere der har opsagt JP abonnementet p.g.a. fyringen af Mikael Jalving

T. Flodur
T. Flodur
6 months ago

Højest sandsynligt er det, det aldrende pattebarn Jørgen Ejbøl som stadig sidde og forpester redigeringen af JP – Jeg tror ikke at det, alene, er Marchen Neel Gjertsen som står bag dette perverterede karaktermord på Jalving…

16
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x