20
dec
Seneste opdatering: 20/12-23 kl. 1244
8 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Af Lars Hedegaard

Demokraterne vil nu afskaffe demokratiet for at forhindre Donald Trump i atter at blive USA’s præsident. Senest har staten Colorados højesteret‚ som udelukkende har demokratiske dommere, besluttet, at Trumps navn ikke må stå på stemmesedlen ved præsidentvalget i november 2024.

Det sker i en situation, hvor den tidligere præsident fører i meningsmålingerne over demokraternes kandidat, Joe Biden.

Rettens begrundelse er, at Trump har gjort sig skyldig i ”oprør” (insurrection eller rebellion), hvilket ifølge forfatningens 14. tillæg forbyder enhver, der har aflagt ed på forfatningen, og som har brudt denne ed, at bestride et føderalt eller statsligt embede.

Bestemmelsen tog oprindeligt sigte på at straffe sydstatsofficerer og politikere, der havde støttet sydstaterne under borgerkrigen i årene 1861-1865.

Colorados højesteret har besluttet at kalde urolighederne ved Capitol den 6. januar 2021 et oprør, som dommerne med stemmetallet 4 mod 3 vil gøre Trump ansvarlig for.

Det interessante er, at Trump hverken er blevet anklaget ved nogen domstol endsige dømt for at have foranstaltet oprør. Det ville også være underligt, da Trump under sin tale til menneskemængden denne dag opfordrede sine tilhængere til at lave en ”patriotisk og fredelig” demonstration.

I adskillige andre stater prøver demokrater og Trump-hadende republikanere at forhindre Trump i at stille op, hvilket betyder, at man vil fratage ca. halvdelen af de amerikanske vælgere muligheden for at stemme på den kandidat, de foretrækker. Eller med andre ord vil de ved et kup afskaffe demokratiet.

Den prominente juraprofessor og ekspert i forfatningsret, Jonathan Turley, kalder Colorados højesterets afgørelse ”slående udemokratisk”. ”Det er et tidspunkt, hvor vi faktisk behøver demokratiet. Vi har brug for at tillade vælgerne at vælge, og domstolen har netop sagt, at den ret har Colorados vælgere ikke”, siger han.

Flere af de andre republikanske præsidentkandidater synes at ville solidarisere sig med Trump, selv om nogle af dem har kritiseret ham. Det gælder bl.a. multimilliardæren Vivek Ramaswamy, som meddeler, at hvis Trump ikke får lov at stille op, vil han heller ikke have sit navn på stemmesedlen var det forestående primærvalg.

Ramaswamy betegner afgørelsen i Colorado som ”uamerikansk, forfatningsstridig og uden fortilfælde”. ”Efter at have brugt ethvert trick for at forhindre præsident Trump i at stille op ved dette valg, mobiliserer [det demokratisk-republikanske] establishment en ny taktik for at forhindre ham i atter at have et embede”, bemærker Ramaswamy.

Trump-kampagnen vil naturligvis appellere afgørelsen i Colorados højesteret til USA’s føderale højesteret, der forventes af ville omstøde kendelsen.

Forsøgene på at forhindre Trump i at stille op til præsidentvalget viser imidlertid, at der ikke er grænser for de metoder, som den tidligere præsidents demokratiske og republikanske modstandere er villige til at bruge for at holde ham ude og forhindre utallige millioner af vælgere i at stemme på ham.

***********************************’

Berlingske daglige Trump bashing. Og jeg mener d a g l i g. Denne er fra i dag.  (Steen)

“Hvis fascime betaler sig, så er jeg fascist”

Hør Victor Davis Hanssons analyse af Demokraterne

4.2 5 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

8 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Manden, som (be)talte sort
Manden, som (be)talte sort
5 months ago

Dengang da jeg studerende tog man Berlingske Tidende alvorligt. Det er mange år siden, jeg har faktisk ikke læst deres artikler siden engang i nullerne.

Det er utroligt pinligt at behandle tidligere præsident Trump på den måde. Hvad angår afgørelsen fra domstolen så er det jo hvad man kan forvente i en bananrepublik.

Jeg tror desværre ikke at Trump bliver præsident. Om der igen bruges massiv valgsvindel eller CIA finder det tunge skyts frem er ikke til at vide, men noget kommer til at ske.

Bastardo
Bastardo
5 months ago
Reply to  steen

Der er da (endnu) Kristeligt Dagblad og Nordjyske Tidende, der prøver at leve op til titlen AVIS.

Dan Christensen
Dan Christensen
5 months ago

Mam må konstatere, at det amerikanske retssystem nu er lige så politiseret som det danske.Dommerne bliver bestukket, ikke altid med penge, men med udsigt til fede forfremmelser og politisk bevågenhed, for at dømme efter magthavernes vilje. Det er nu slut med magtens 3-deling i det mest af Vestens lande, bureaukratiet og retssystemet skal fra nu af betragtes som den udøvende magts lydige køtere. De sidste fjender er de medlemmer af proletarieatet, som endnu ikke er blevet bedøvet af MSM’s kakofoni af støjsendere, der kun skal bedøve de store dumme masser. EU’s seneste udspil er ren løgn og bedrag – den… Read more »

Bastardo
Bastardo
5 months ago

Det er hvad man må forvente, når man sætter en ikke-valgt svensk overklasse suppehøne til at skrive EUs grænseløber-politik.

Cat Girl
Cat Girl
5 months ago

Det er sandt at Trump og MAGA er det eneste som virker til at være opposition, men Trump er 100% dem. Må jeg minde jer om, at han faldt igennem på selve natten, hvor han havde vundet (9/11 16), hvor han “tilgav” Hitlery Cuntington. Der er ingen der kommer og redder os. I kan tro på Alex Jones, den store løgner og selvfede idiot og Tucker Carlson som ikke kunne gennemskue 911 og alle de andre CIA figurer, som Elon Musk (transhumanisten i satankostume som vil indoperere chips i vores hjerner), men de er kun fraktioner indenfor etablisementet og de… Read more »

Last edited 5 months ago by Cat Girl
Manden, som (be)talte sort
Manden, som (be)talte sort
5 months ago
Reply to  Cat Girl

Jeg er sådan set enig med dig langt hen ad vejen. Musk og Tucker er begge “false flags” og deres arbejdsgiver er den samme som de andres.

Trump derimod får du mig ikke til at sige et ondt ord om, jeg kan virkelig godt lide manden.

Vi må se hvad der sker.

Dan Christensen
Dan Christensen
5 months ago
Reply to  Cat Girl

Den mest effektive måde at eliminere Trump på, er at udnævnte ham til den første NATO guvernør i Danmark, nu da Danmark har skiftet status fra frit land til amerikansk NATO militær base med importerede medbragte brintbomber.
Efter få møder med hans danske politiske skødehunde, er Trump færdig som rationelt tænkende individ og skifter til biden gulvtæpper af frustration. De danske magthavende politikere kan gøre enhver normalt tænkende rablende skør, med deres tvetungede bizarre løgnehistorier.

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x