4
jan
Seneste opdatering: 5/1-24 kl. 2252
19 kommentarer - Tryk for at kommentere!

“1983 Soviet nuclear false alarm incident” viste, hvor tæt vi var ved at udslette os selv. “Vi ville være forsundet som dinosaurerne og planeten ville blive en ørken.”

Stanislav Yevgrafovich Petrov ( 7 September 1939 – 19 May 2017) was a lieutenant colonel of the Soviet Air Defence Forces who played a key role in the 1983 Soviet nuclear false alarm incident. On 26 September 1983, three weeks after the Soviet military had shot down Korean Air Lines Flight 007, Petrov was the duty officer at the command center for the Oko nuclear early-warning system when the system reported that a missile had been launched from the United States, followed by up to five more. Petrov judged the reports to be a false alarm. Wikipedia

Et lille mirakel af en dokumentarfilm med indlagte spillefilmscener, der viser hvad der skete den august-dag i 1983, da Petrov valgte ikke at følge proceduren på en alarm om et amerikansk atomangreb. Havde han gjort det, havde ingen af os levet i dag, eller på denne planet nogensinde senere. Og så er den lavet af en dansk instruktør, der kan mere end sit fadervor.

Det viser blandt andet flere spillefilmscenerne, hvor han kan vise at han kan instruere den sarteste kærlighed og sorg imellem Petrov og hans unge, døende kone. Men også i de rent dokumentariske scener fra USA, hvor beundreren af ham, Kevin Costner, inviterer ham over for at tale i FN og rejse rundt og møde Matt Damon, Robert de Niro og Walter Cronkite. Vi er så tæt på Petrov, at man spørger sig selv, hvordan det har været muligt at filme det.

Filmen begynder med en vred, irritabel og deprimeret Petrov. Han har mistet alt. Sin familie, sin kone, sit arbejde, og er ved at gå til i druk. Efter at han reddede menneskeheden, blev han straffet for det absurde, at ville sætte den sovjetiske ledelse i dårligt lys. Men den slutter med en lille lysning, da det trøster ham at opleve USA og blive hyldet for det, han gjorde. “Jeg er bare et almindeligt menneske, jeg er  ingen helt,” siger han.

Stanislov Petrov ved præcis, hvad en altomfattende atomkrig vil betyde

Men der er en anden grund til, at jeg vil anbefale jer at se den. 1983 Soviet nuclear false alarm incident viste, hvor tæt vi var ved at udslette os selv. Det hele afhang af, hvad Petrov skønnede i den lille halve time, han havde til at afgøre, om alarmen var sand eller falsk, og så nær er vi altid katastrofen, døgnet rundt.

I to år har risikoen endda været forhøjet på grund af USA-Nato’s aggressive stedfortræderkrig mod Rusland, der føres af en regime i Washington, der ledes af en dement mand og nogle globalistiske kupmagere i baggrunden, vi knapt ved hvem er. Og atomkrig er i al fald det sidste, de ved noget om eller har respekt for. De kender ikke deres fjender, de lider af uddateret, gammel russofobi mod Sovjet, og det er livsfarligt for verden.

Stanislov Petrov ved præcis, hvad en altomfattende atomkrig vil betyde, selv om den er nok så meget udløst ved en fejltagelse. Han var leder af “early warning-stationen” og eneansvarig for, hvordan der skulle reageres.  Han ved, hvor mange sprænghoveder, der er i hvert enkelt atommissil, og at “hver af dem får Hiroshima-Nagasaki bombere til at ligne knaldperler.” Han ved, at på første dagen, dør en milliard mennesker, og på de følgende dage dør resten af jordens befolkning på forskellige måder for aldrig siden at komme tilbage. Desværre er Petrov overbevist om, at menneskeheden gør dette mod sig selv en dag.

Hændelsen i 1983, han var ansvarlig for, viste sig at være nogle solreflekser i nogle sattelitter, men alt pegede på et virkeligt angreb med fem raketter og måske hundrede sprænghoveder med brintbomber, der hver for sig kunne have udslettet en storby. Den russiske gengældelse ville have udslette halvdelen af USA’s befolkning, og det næste forløb hele verdens. Petrov måtte gætte, og han var dybt usikker på, at han gættede rigtigt. Så tynd en tråd hang hele kloden i.

Krigshetzere kan kujonere medier og politikere til at holde kæft

Jeg kom til at tænke på, hvor meget den myrdede præsident Kennedy gjorde ud af at deeskalere faren for selvudslettelse, og hvilke manende taler, han kunne holde om den, fordi han forstod hvad den indebar. I dag er der ingen der frygter Armageddon, eller taler om det farlige ved, at vi nu hele tiden flirter med den og går på grænsen af den.

Det kan kun være fordi  medierne ikke taler om den, fordi de er underlagt de krigshetzere til magthavere, vi har. De synes ikke, vi skal spekulere over de livsfarlige bivirkninger der er ved deres grådige aggressioner over for Rusland, og det kan de åbenbart kujonere både medier og danske politikere til at holde kæft med. Derfor går alle rundt og tror, der er fred og ingen fare. Det bliver den ikke mindre af. Udløser de den, har vi en halv times tid, til at tænke over, hvordan vores død bliver.

Derfor har filmen mere at byde på i dag under USA og Ruslands helt unødvendige konfrontation i Ukraine, end den havde i 2014 hvor den blev lavet, og derfor er det en meget vigtigere film at se end de hjernevaskende medier bryder sig om at vi skal vide. Så i det mindst, er vi helt blanke, når atomdøden rammer os, men vi kommer til gengæld ikke til at gøre noget, der forhindrer det. Det er en af propagandajournalistikkens bedrifter. Se den derfor! Bare at se den, er en modstand mod vanviddet,

Den kan også ses på bibliotekernes Filmstriben, hvis man er låner på et dansk bibliotek: The man who saved the world.

Se den!

3.4 5 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

19 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Mogens
Mogens
3 months ago

Stor tak til Steen for denne fantastiske hjertegribende beretning. Jeg husker den kolde krig. Vi var mange, der frygtede en atomkrig. Jeg husker folks naive tro på, at vi bare kunne nedruste og at alt fremover ville blive fryd og gammen efter murens fald. Man fik ikke mange point for at have en anden mening. Som Kevin Costner siger i slutningen af filmen, burde alle mennesker på jorden se denne film. Hele jordens befolkning skylder Stanislav Petrov tak for at rede menneskeheden.  

Dan Christensen
Dan Christensen
3 months ago
Reply to  Mogens

På nettet kan man slå op på: https://www.atomicarchive.com/almanac/broken-arrows/index.html
Hjemmesiden indleder med denne ‘hyggespreder’:

Since 1950, there have been 32 nuclear weapon accidents, known as “Broken Arrows.” A Broken Arrow is defined as an unexpected event involving nuclear weapons that result in the accidental launching, firing, detonating, theft, or loss of the weapon. To date, six nuclear weapons have been lost and never recovered.

Læs videre på hjemmesiden, hvis din læge eller ‘hovedjæger’ siger god for det.

Sort betaling, farverigt liv
Sort betaling, farverigt liv
3 months ago

Ja det er udenfor emne, jeg skal beklage, men se alligevel her fra et hospital i berlin hvor arabere prygler den læge, som ellers behandler deres familiemedlem:

https://www.bild.de/regional/berlin/berlin-aktuell/berlin-angehoerige-pruegeln-klinik-arzt-krankenhausreif-86627334.bild.html

Det er sikkert meget almindeligt i Berlin, vi har noget at glæde os til.

Jan Ulrik Friis
Jan Ulrik Friis
3 months ago

“I dag er der ingen der frygter Armageddon, eller taler om det farlige ved, at vi nu hele tiden flirter med den og går på grænsen af den.” Vi skal ikke længere tilbage i tid end Mette i hendes nytårstale:  “Og de danske F16-fly skal på vingerne snart.” Ensbetydende med at danske F16-fly sættes ind, ikke i et forsvar af Danmark, men i et angreb på Rusland, mig en gåde fordi Rusland mig bekendt aldrig nogensinde har gjort Danmark noget ondt, tværtimod. Indfrier Mette dette sit nytårsløfte, er det helt op til Rusland hvordan de vil gengælde. “…..har vi en… Read more »

Politik er tit løgn, herskesyge, idioti og ondskab
Politik er tit løgn, herskesyge, idioti og ondskab
3 months ago

WEF og WHO fremstår næsten som sande
menneskevenner, da de kun vil myrde 90% af
landenes befolkninger, i modsætning til de krigs-gale
som synes at tilstræbe at udrydde 100% af menneskeheden.
De krigsgale leger gerne med atom-ilden, og at det kan ende
med at hele kloden bliver brændt af, rører ikke disse galninge.

Dan Christensen
Dan Christensen
3 months ago

Rusland skulle under “Store Nordiske Krig” (1700-1720) skaffe Skånelandende tilbage til Danmark.
Rusland sendte i 1716 en flåde og en hær på 30.000 mand til Sjælland, for sammen med den danske hær at befri Skånelandende tilbage fra taberlandet Sverige. Den danske kong Frederik 4, en liderlig pervers dværg, var imidlertid mere optaget af fester og hor. Efter nogle måneders venten mistede Zar Peter den Store tålmodigheden med den lille danske festabe; så rejste han hjem igen.

Jan Ulrik Friis
Jan Ulrik Friis
3 months ago

Den danske hær af idag er til ingen verdens nytte, kun en byrde på den danske befolkning, men tænk om Danmark idag havde haft disse 30.000 russiske soldater til rådighed, om tilbudet af anno 1716 endnu gælder, da ville det være muligt at rydde Danmark at rydde Skånelandene for muhamedanere, at give Skånelandene tilbage til Sverige renset og frit, at give Danmark tilbage til det danske folk renset og frit.

Dan Christensen
Dan Christensen
3 months ago

Det skal ske snart.
På “samnytt.se” fra i dag kan man om læse de svenske sossers diabolske plan: Nemlig at “Befolkningen måste blandes”.
Altså, svenske mænd og kvinder skal tvangbolle med islamiske kvinder og mænd – hvis altså der skal befrugtes nogen.
Hvis det er med den lumske bagtanke hos sosserne, at de svenske gener skal forstærke de islamiske ditto, er det kun svenske mænd som bør tvangsbolle med islamiske kvinder. Måske efter betaling.

Manden, som fortsætter med at betale sort i 2024
Manden, som fortsætter med at betale sort i 2024
3 months ago

Endnu et eksempel på hvorfor kvinder hverken skal have stemmeret, kunne beklæde ministerposter eller kunne vælges til lovgivende forsamlinger:

https://www.fla.de/tyskland/politik/66023/sachsens-socialminister-et-forbud-mod-afd-skal-undersoges

Last edited 3 months ago by Manden, som fortsætter med at betale sort i 2024
Dan Christensen
Dan Christensen
3 months ago

At give det fascistiske USA og Nato nukleart legetøj er ligesom at give 5-års børn en ladt maskinpistol, en lighter og en kasse nytårsraketter.
Med deres begrænsede hjernekapacitet forstår de ikke selv hvad de har gang i.
FJB og Nato-drengene elsker at lege med tændstikker helt henne ved de store fine raketters lunter – alene for at sørge for fed profit til de amerikanske våbenfabrikkers investorer.
Men hvad kan oligarkerne i USA bruge profitten til, når de ryger ad helvede til sammen med den nordlige halvkugles beboere?

Manden, som fortsætter med at betale sort i 2024
Manden, som fortsætter med at betale sort i 2024
3 months ago

USA og dermed Nato er kontrolleret af en lille sindsyg klan, som ønsker krige overalt for enhver pris.

I de senere år har de startet krigen i Ukraine, som er en ren stedfortræderkrig, krigen mellem Israel og Palæstina og nu den næste krig, der er på tegnebrættet med Iran.

Resten af Nato retter altid ind efter klanen, dette vil vi snart fortryde.

Jan
Jan
3 months ago

Ved ikke, hvad du skriver om. Var det ikke Rusland, der invaderede Krim i 2014? Da Vesten så passivt til, kunne man forudsige, at Putin ville føle sig dristig nok til at gøre det igen. Det er så sket igen otte år senere med en total invasion af Ukraine. Var det ikke palæstinenserne, der angreb uskyldige mennesker i Israel i år? Du minder om de danske pacifister, man oplevede i 1970’erne.

Dan Christensen
Dan Christensen
3 months ago
Reply to  steen

Vise ord i januar. Den amerikanske slyngelstat USA skulle hellere genindføre frihed og demokrati i USA, før de, som påstået, vil indføre det i fjerne slyngelstater som Ukraine.
USA kunne også nedlægge Nato og frisætte sine vasalstater i Europa. Helst inden vilddyrene i Nato går amok og begynder at kyle rundet med atommissiler.
Nato udgør den største trussel mod verdensfreden; med sin aggressive ekspansions- og omringningspolitik rettet mod andre stormagter.

Anders Bo
Anders Bo
3 months ago
Reply to  Jan

Du er jo TOTALT historieløs… (har du fået 4 eller 5 Pfizer?)
Jeg kan desværre kun give dig én ned og Steen en op.

Manden, som fortsætter med at betale sort i 2024
Manden, som fortsætter med at betale sort i 2024
3 months ago
Reply to  Jan

Tror du skal opdatere dig selv på: Irak, Kuwait, Afghanistan, Syrien m.fl.

H.P.
H.P.
3 months ago
Reply to  Jan

Krim har været russisk siden 1776 !!
De fik kortvarigt deres uafhængighed i forbindelse med sovjets opløsning.
Det så usa og nato som en perfekt anledning til at overtage Sevastopol. den sovjettiske/russiske sortehavsflådes hovedkvarter.
Var det lykkedes ville usa/nato have en flådebase nærmest midt i rusland.
Og det skulle russerne så selvfølgelig bare acceptere ..ikke ?

Politik er tit løgn, herskesyge, idioti og ondskab
Politik er tit løgn, herskesyge, idioti og ondskab
3 months ago

Herunder udfolder “Jan” sin uvidenhed som stammer fra for megen tid brugt på radio, tv og papiraviser. Han tror at massemedierne oplyser om hvordan verden og samfundet fungerer, selvom det de leverer først og frem- mest er halve sandheder, fortielser og løgnekampagner. Og Mettes aggressive politik overfor Rusland er vist ikke ordentligt gennemtænkt. I det hele taget virker S, M og V regeringen som om den ikke tænker ret meget, men mere handler impulsivt og tilfældigt. Og danskernes værdier, rettigheder og interesser hånes systematisk. Og nu er man også ved at igangsætte direkte livsfarlige og dødbringende former for WHO, FN… Read more »

Lars S
Lars S
3 months ago

Fantastisk film, helt igennem unik!

19
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x