17
jan
Seneste opdatering: 17/1-24 kl. 1624
18 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Vedrørende World Economic Forum, så fjernede avisen forleden megen tvivl om, at den skulle være talerør for WEF da chefredaktøren skrev føgende fantastiske artikel den 13 januar. Hvad har danske medier ikke skrevet og sendt af fake news og ren propaganda om emner som vaccinerne, Trump, klimaet og Ukraine? For det er jo danske medier og sig selv, Gjeertsen beskriver her.

Alligevel mener Marchen Neel Gjeertsen, at det er os der leder efter noget sandt til den offentlige debat, som er “misinformatørerne.” Vi er “fjender af demokratiet” og “ekstremister.” En delikat  balancegang i en artikel hun om ikke så længe ville ønske, hun ikke havde skrevet, for ligegyldigt hvordan medierne beskriver om deres egen rolle i f.eks. vaccinepropagandaen, vil det minde stadig flere om, hvor groft og længe de har løjet, og navnlig hvad de har fortiet, der havde kunnet redde menneskeliv og sparet milliarder af kroner – og tænke over hvor mange menneskeliv de mon har på samvittigheden. 10.000? 30.000, samt fem gange så mange invaliderede?

Man må opfordre de ramte af denne katastrofe til at rejse sig og gøre oprør mod denne “elite”, der har gjort noget så lavt som at lyve for penge og egen vindings skyld på bekostning af andres liv og helbred. De håber på en blød landing ved hjælp af tavshed. Lad dem ikke få det! Vi der har diskuteret og dokumenteret emnet her i snart tre år, kender udmærket mediernes diskvalificerende rolle. Et par smagsprøver:

World Economic Forum har forsøgt at opgøre de største fælles risici for verden. I år er det en meget uhyggelig trussel, der topper listen, og vi er fælles om at bekæmpe den.

Sortsynet kan overvælde ved tanken om, hvilke trusler der venter verden. Forurening, vejrfænomener, inflation, flygtningestrømme, cybersikkerhed, terror, sundhedskatastrofer, klimaforandringer. Listen kan fortsætte, Biblens 10 plager vil være at foretrække.

Forud for World Economic Forums møde i Davos i næste uge er 1.490 eksperter blevet bedt om at rangere det globale risikobillede. Metoden kan man altid diskutere, men intentionen er god. Dystopi og apati er som bekendt handlingslammende. Hvis verden skal løse sine problemer, må den vide, hvilken risiko der er størst, og hvor den skal begynde. Det var opgaven for de mange eksperter – akademikere, erhvervsliv, regeringsrepræsentanter og civilsamfund.

Og hvad fandt de frem til? Den største trussel i de næste to år er – måske ikke overraskende, men meget tankevækkende – misinformation. Misinformation er værst, fordi det er nældens rod. Heraf vokser alt det andet. Den skruer civilisationen baglæns til før Oplysningstiden.

Misinformation er ikke bare et fjernt fænomen eller en lille tendens. Det er omsiggribende, det er en fjende af demokrati og sammenhængskraft, det er vejen til vold.

“Ved coronanedlukningen i Danmark var der…. mange, som var immune over for den fælles sandhed, og som modarbejdede vaccinationsprogrammet med hjemmebrygget lommevidenskab til fare for fællesskabet.”

Det er ikke nyt, at sandheden er et af krigens ofre. Men måden, hvorpå vi følger det på sociale medier, og måden, de flettes ind i vores nyhedsbillede på, er farlig og forværret.

Misinformation er et våben, der kan bruges af ekstremister, hvad enten deres ærinde er klimaaktivisme eller religiøs fanatisme. Ved coronanedlukningen i Danmark var der også overvældende mange mennesker, som var immune over for den fælles sandhed, og som modarbejdede vaccinationsprogrammet med hjemmebrygget lommevidenskab til fare for fællesskabet.

Vi ser tendensen til nyhedsvægring – bevidst undgåelse af nyheder – vokse. I lande omkring os talte de om news avoidance, mens vi håbede, at Danmark var noget særligt. Men tendensen har sit tag i Danmark også.

Danske medier, politikere, virksomheder, organisationer og civilbefolkning skal forstå denne uhyggelige trussel, som er uløseligt forbundet med verden omkring os. Vi kan ikke tage for givet, at tilliden til medier i Danmark er høj, selvom den er blandt verdens højeste i dag.

Vi er kringsatt af misinformation. Den krig kan ikke vindes med våben. Der er kun oplysning, viden, demokrati, samtale at gribe til. For al vores fremtids skyld, søg det og dyrk det. Øg det og styrk det.

“Misinformation er vores værste fjende”

Tucker og Floridas surgeon general

Joseph Ladapo har opfordret til at stoppe vaccineringen på grund af hjerte- og cancersygdomme, samt ændringer i vaccineredes DNA, der potentielt kan nedarves i generationer.

Could foreign DNA enter your cells through the mRNA COVID vax and change your DNA — and humanity itself — forever? Sounds nutty. It’s not. “Absolutely that could happen,” says Dr. Joseph Ladapo, the surgeon general of Florida. A shocking conversation.

Rebel News: 20 spørgsmål til Bill & Melinda Gates Foundation

Ezra Levant forsøger at få et ord ud af præsidenten for Bill & Melinda Gates Foundation Christopher J. Elias.

WHO’s Dr. Tedros confronted at Davos on ‘Disease X’, COVID lockdowns and vaccines

“This is your chance to apologize to the world for your role during COVID, would you like to take it?” The World Health Organization Director General asked accountability questions by Rebel reporter Avi Yemini at the elitist World Economic Gathering

3 4 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

18 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Limewood
Limewood
4 months ago

“Vi ser tendensen til nyhedsvægring – bevidst undgåelse af nyheder – vokse. I lande omkring os talte de om news avoidance, mens vi håbede, at Danmark var noget særligt. Men tendensen har sit tag i Danmark også”. Hvad mon den tidligere venstreradikale chefredaktør mener? “Nyhedsvægring”?? Fordi nogen ikke har tillid til den sandhed system-medierne disker op med? En sandhed, der redigeret ud fra lovgivningsmæssige kriterier og etiske værdier nyhedsmedierne ikke en gang selv tager alvorligt. Vel at mærke af folk hvis troværdighed ligger et sted mellem brugtvognsforhandleres og politikeres. Det store problem er at systemmedierne er blevet ovenud politiseret og… Read more »

Fru Olsen
Fru Olsen
4 months ago

Endnu en sportsfyr bider i græsset! Denne gang en på 46, men jow da, det er helt normalt!https://sport.tv2.dk/basketball/2024-01-17-warriors-assistenttraener-doed-under-holdmiddag

Fru Olsen
Fru Olsen
4 months ago
Reply to  steen

Det gør de ikke. Folk er dummere end pap. Jeg har en veninde, som har taget 2 eller tre sprøjter, og de – hun, hendes mand og to teenagebørn – har alle været mere syge end ellers. Da jeg sendte noget ret godt info fra en Facebook-tråd til hende, da truede hun med at anmelde den! 😱🤡 Så kender jeg også en ældre dame, som klarer sig godt og går som en yngre dame, uagtet at hun er 96, og både jeg og en anden har igen og igen advaret hende, for også hun har været syg af ‘corona’ mange… Read more »

NÅR DET ER FOR SENT VÅGNER DANSKERNE
NÅR DET ER FOR SENT VÅGNER DANSKERNE
4 months ago
Reply to  Fru Olsen

Fru Olsen, du skriver at hun klarer sig godt og
går som en yngre dame selvom hun er 96. Det
virker ret selvmodsigende, for iflg. dig har hun
fået 4 eller 5 stik, og burde så have det dårligt.
Kan du forklare dig lidt nærmere?

NÅR DET ER FOR SENT VÅGNER DANSKERNE
NÅR DET ER FOR SENT VÅGNER DANSKERNE
4 months ago

En hel stribe af kommentarer vedr. JP
og Geertsen synes FORSVUNDET???

Nielsen
Nielsen
4 months ago
Reply to  steen

Jeg håber så sandelig den kommer tilbage. Jeg så den mange gange, og fandt ingen lugtende rotter.

Hans
Hans
4 months ago
Reply to  steen

Så lad da for pokker op med at lægge to urelaterede artikler op sammen, men i stedet for gør det enkeltvis.
Håber at det kommer igennem censuren

NÅR DET ER FOR SENT VÅGNER DANSKERNE
NÅR DET ER FOR SENT VÅGNER DANSKERNE
4 months ago
Reply to  Hans

PS: Hodja har stadig den opsigtsvækkende
video, som umiddelbart virker ægte. Så se
den dér, den er ret morsom/interessant.

NÅR DET ER FOR SENT VÅGNER DANSKERNE
NÅR DET ER FOR SENT VÅGNER DANSKERNE
4 months ago

Geertsen er kun flyttet, men hvorhen?
Posten + kommentarer kan genskabes.
Bliver de så det?

Fru Olsen
Fru Olsen
4 months ago
Reply to  steen

Hvorfor det? Ham iraneren har selv lagt den ud på sin Twitter eller lign. Men det kan selvfølgelig godt være fup alligevel, selvom jeg ville finde det ret spøjst.

ino
ino
4 months ago

Mens vi nu er ved misinformation og lige har overstået en tronoverdragelse:
Læg mærke til hvordan (Ritzau formenlig) laver små korrektioner i den originale optagelse: Kongen rømmer sig ikke længere lydeligt to gange, og der er skåret lidt tid af afskedsscenen, måske også lidt andet, men jeg synes videoen har ændret sig et par gange.

NÅR DET ER FOR SENT VÅGNER DANSKERNE
NÅR DET ER FOR SENT VÅGNER DANSKERNE
4 months ago
Reply to  ino

Forstår ikke hvorfor videoen er fjernet, elle hvorfor
kommentarerne til JPs Neel Geertsen er fjernet. Man
kunne vel have nøjedes med at skrive at man ikke med
sikkerhed vidste om videoen med Fuck you Schwab og
fuck WEF var ægte eller ej. Og at kommentarerne er
fjernet, ligner en overreaktion. Eller er der en god for-
klaring på det ret drabelige indgreb? Også mærkeligt
at så mange forskellige emner er klasket sammen i
een bunke? Det er i hvert fald træls at skrive ind og
så have spildt sin tid.

Poul
Poul
4 months ago

Det er mere træls for alle andre at i insisterer på at bekræfte JP’s pointe om misinformation og gøre snaphanen til et eksempel de kan bruge fremover, fordi i ikke kan tænke 2 sekunder frem i tiden, eller ved hvad en greenscreen og basal video redigering er. Eller bare spørger jer selv hvorfor en tilfældig århusianer overhovedet skulle stå på den scene. Og til steen, du traf den rigtige beslutning. I parantes bemærket kan jeg sige at jeg så den video på youtube i går hvor den havde flere hundredetusinde visninger, og hvor den også blev præsenteret som om den… Read more »

NÅR DET ER FOR SENT VÅGNER DANSKERNE
NÅR DET ER FOR SENT VÅGNER DANSKERNE
4 months ago
Reply to  Poul

I forvejen kan MSM jo altid finde påskud til
at kritisere hvem som helst. Hodja har stadig
videoen, og hvis Snaphanen skrev at der var
tvivl om ægtheden, burde det være nok. Og
kommentarerne om JP og Geertsen er vist
stadig bortfjernet?

Poul
Poul
4 months ago

Ja jeg skrev jo også at det er fint at bringe den, HVIS man gør opmærksom på at den er fake/satire. For ellers forærer man jo JP & co et perfekt eksempel på at blogs som denne bringer “misinformation”, hvilket de jo også ville have ret i, hvis jeg ikke havde fortalt steen det. At han ikke gjorde det med vilje og at mainstream medierne nærmest ikke laver andet end at bringe misinformation døgnet rundt, det vil kritikerne af alternative medier være bedøvende ligeglade med. De leder bare efter en grund til at forlange dem lukket, ligesom de fik held… Read more »

18
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x