12
feb
Seneste opdatering: 12/2-24 kl. 0311
36 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Af Lars Hedegaard

Der er ingen tvivl om, at Tucker Carlsons nylige interview med Vladimir Putin får status af et historisk aktstykke, der vil blive citeret og kommenteret i mange år. Det er under alle omstændigheder sjældent, at lederen af en stormagt afsætter to timer til at tale med en journalist.

Ved en vurdering af interviewet bør man huske, at Putins udtalelser er partsindlæg. Han fremstiller sin egen rolle og sit lands sag, som han ønsker, at andre skal gøre. Hans udtalelser er givetvis en blanding af sandhed og forsøg på at binde verden en bestemt historie på ærmet.

I den forstand ligner han enhver anden politiker fra Mette Frederiksen til Joe Biden. Opgaven for en analytiker bliver efter bedste evne at skille skæg fra snot eller mere formelt udtrykt: søge sandheden, og den finder vi ikke, før russiske, amerikanske, britiske, tyske og ukrainske arkivalier forhåbentlig bliver tilgængelige om 70 år.

Vi er altså tvunget til at overveje, om Putins udtalelser giver mening. Vi må stille spørgsmålet: Kan vi genkende elementer af Putins forklaringer i de begivenheder, vi har kunnet iagttage? Og svaret må blive, at det kan vi. Faktisk giver Putins forklaring mere mening end de historier, som de fleste vestlige ledere og medier underholder os med.

Tucker Carlson har ikke fortalt, om han havde indvilget i et undlade spørgsmål om russisk indenrigspolitik. I hvert fald spurgte han ikke til de mange dødsfald, der har ramt Putins kritikere, eller de mange, der er endt i fængsel for at kritisere Kremls stærke mand.

Det er imidlertid en ofte begået fejl at affærdige onde mænds forklaringer med, at de er onde. Men også onde mænd kan have ret.

Når det gælder Vladimir Putins redegørelse for de seneste årtiers geopolitiske forhold, er der ikke mange overraskelser for dem, der har fulgt med.

Efter Sovjetunionens sammenbrud i 2001, håbede de russiske ledere, at de ville blive accepteret som medlemmer af den vestlige familie. De var trods alt gået over til kapitalisme og demokrati. Der var tilmed forslag om, at Rusland kunne blive optaget i NATO, og at USA og Rusland kunne skabe et fælles missilforsvar.

Men som Putin forklarer, blev russerne afvist af et amerikansk-ledet Vesten, der insisterede på at behandle dem som fjender og en trussel mod Europa. Putin hævder, at amerikanerne hele tiden har haft til hensigt at svække Rusland – og på baggrund af en række krigeriske udtalelser og handlinger fra vestlige ledere er det svært at give ham uret.

Vesten har i virkeligheden aldrig – trods ophøret af den kolde krig – villet behandle Rusland som en del af den civiliserede verden. Derfor har CIA manøvreret i Ukraine for at sabotere enhver udsigt til en fredelig løsning på landets interne konflikter mellem russisk- og vestligt-orienterede.

Derfor sprængte CIA Nordstream.

Ifølge Putin gik Rusland for to år siden ind i Ukraine, fordi han var nødt til at svare på de amerikanske forsøg på at destabilisere Rusland. Hertil kom, at Rusland måtte dæmme op for ”nazismen”. I den forbindelse nævner han, at de ukrainske ledere, der allierede sig med Nazityskland, og således bifaldt massemordene på polakker, jøder og russere, er kommet til ære og værdighed i Ukraine.

Denne bekymring kan forekomme hysterisk, men kan man fortænke en russisk leder i at være bekymret, når en SS-morder modtager en stående hyldest i det canadiske parlament?

Hvorfor har Rusland ikke gjort mere for at imødegå Vestens dæmonisering? spørger Tucker Carlson.

Med et opgivende smil svarer Putin, at Rusland ikke har mange chancer, når alle de vestlige medier kontrolleres af USA.

Adskillige andre dele af interviewet kunne fortjene at blive refereret og kommenteret. Hovedindtrykket er imidlertid, at den vestlige verden insisterer på at betragte Rusland som en så fremmed kultur, at vi ikke kan rumme den og derfor er nødt til at forberede os på krig.

Den permanente krig

Hør Doc TV: Søndag 11. februar 2024 – Hvem er på vei ned?

3.4 5 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

36 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Mette Hitler er en menneskeven og ægte patriot
Mette Hitler er en menneskeven og ægte patriot
5 months ago

Vi har været i krig med Rusland i 2 år. Rusland er et kristent velorganiseret samfund med en homogen befolkning. Dette bryder den vestlige elite sig ikke om, de fortrækker et kaos af immigranter, negere, arabere osv. som nedbryder den vestlige kultur og undertrykker befolkningen. Drømmen er at kunne skabe det samme kaos i Rusland, indsætte en ny marionetregering, stjæle landets enorme ressourcer og efterlade et veritabelt kaos.

Dan Christensen
Dan Christensen
5 months ago

Vesten mislykkedes første gang i Rusland i 1920’erne og i Kina med imperialisme og kolonialisme. I 1940’erne mislykkedes de tyske hunner med deres udryddelseskrig. Nu prøver Vesten tredje gang at smadre Rusland – med Ukraine som kanonføde og nyttig idiot. Blot er omkostningerne nu vokset til en total destruktiv verdenskrig – den mest brutale. Det er meget betegnende for de vestlige stormagter, at de startede en kontrarevolution i Rusland lige efter Den Russiske Revolution. De undertykte russiske folkemasser måtte ikke fratage Vesten muligheden for fri plyndring Ruslands råstoffer. De såkaldte “hvide hære” fra Vesten slagtede løs blandt både ukrainere og… Read more »

Korrupte tosser og hovedløse høns regerer verden
Korrupte tosser og hovedløse høns regerer verden
5 months ago

Er efterhånden pessimistisk mht. danskernes og europæernes fremtid. Magten i landene er overgivet til rabiate feminister og til woke og kønsforvirrede personer. I Danmark, Norge, Sverige, Tyskland og EU er det kvinder der er de ordførende. Mændene har givet op, og lader sig diktere af kvindesagskvinder, metoo aktivister, ligestillings-prædikanter, feminister og kvindekamps amazoner. I 50 år i træk har danske mænd ladet sig udnytte, nedrakke og tyrannisere på familie- og skilsmisse-området, og de har lydigt og føjeligt fundet sig i at blive diskrimineret i forhold til migranterne. De har også affundet sig med at politik-kvinderne vil have dem udskiftet med… Read more »

Jan Ulrik Friis
Jan Ulrik Friis
5 months ago

Med Trump forsvandt musketereden, morsomt den dag Danmark står alene på Østfronten op imod Rusland, vi får 15 – 20 minutter at tænke over vore liv fra fødsel til død. Danmark nedkæmpede sig selv i Syrien, i 3 måneder bombede Danmark Syriens infrastruktur, 3 måneder og Danmark havde nedkæmpet sig selv, Danmark rejste sig aldrig nogensinde igen. Danmark er færdig nedluset i islamisk immigration, Danmark går ikke længere at redde som nationalstat, Danmark havde sikkert tænkt at USA ville dukke op redde os i en konfrontation imod Rusland, at USA vil redde os fra vores egen skæbne, fra vores eget… Read more »

Last edited 5 months ago by Jan Ulrik Friis
Dan Christensen
Dan Christensen
5 months ago

Nu har russerne mindst 2 gange reddet Europa. Napoleons drømme om verdensdominans blev knust i selve Kreml. Hitlers drømme om verdensdominans blev knust i Stalingrad, Kursk og Berlin. Desuden var det Rusland der knækkede det tyrkiske imperium. Bemærk at Ruslands forsøg på Europa er få og små – det gik mest ud over de nærmeste slaviske og tyrkiske landområder. Nato’s musketéred kan du stoppe op, hvor solen aldrig skinner. USA bruger kun den ed som lokkemad for de dumme europæiske småstater. USA hjælper kun Danmark, hvis USA kan få noget ud af det – normalt vil USA blæse os en… Read more »

Dan Christensen
Dan Christensen
5 months ago
Reply to  steen

Nordlige Atlanterhavs Torske Overskud.
Nato er lusen i skindpelsen, bylden i røven, slangen i paradis, myggen på din arm, mugpletten på rabarbergrøden, næsehornet i porcelænsbutikken, amen i kirken, hæmoriden i din mås og bumsen på din næsespids.

Oslo/Norge
Oslo/Norge
5 months ago

Vi er IKKE i krig med Russland, vi ville nok ha merket det hvis så var tilfelle.

«Krig ved stedfortreder» passer bedre.

Limewood
Limewood
5 months ago

Det er betegnende at f.eks. Danmarks Radio ikke har brugt megen tid på indholdet af interviewet. Man satte f.eks. Steffen Kretz til at tegne og fortælle om interviewet – eller rettere om Tucker Carlson. For denne har jo været ansat på Fox og dér spredt “konspirationsteorier, misinformation og i sine fakta-fri talk shows”. Med vanlig knibske forargelse kommer Danmarks Radio og Steffen Kretz ikke ind på, hvad de mener med “konspirationsteorier” – men NPR (National Public Radio) kan oplyse, af det drejer sig om – konspirationer vedrørende Covid 19, befolkningsudskiftning, valgfusk og kupforsøget 6. januar 2021. Men det er symptomatisk… Read more »

Mette Hitler er en menneskeven og ægte patriot
Mette Hitler er en menneskeven og ægte patriot
5 months ago
Reply to  Limewood

Du har ret, yderst påfaldende at indholdet ikke analyseres.

Dan Christensen
Dan Christensen
5 months ago
Reply to  Limewood

Det hjælper aldrig at klage til DR over deres lakajer. Du får et høfligt intetsigende svar, som fortæller at korrespondenten arbejder indenfor tilladte rammer og at alle regler er overholdt.
Realiteten med at korrespondenten blot er propagandistisk talerør for magthaverne, tillader DR’s religion ikke. Hvad skal man med nikkedukker og eftersnakkere, fulde af løgn, halve sandheder, undladelser og mundsvejr? De pagehårede lebbere med hesteansigterne har taget magten.

Limewood
Limewood
5 months ago

I Sverige har der været demonstration/fakkeltog mod SRs partiskhed. I en kommentar til omtalen af fakkeltoget svarede SR P4 med sådan: “Grundlaget for vores journalistik er troværdighed og upartiskhed. Sveriges Radio er uafhængig i forhold til politiske, religiøse, økonomiske, offentlige og private særinteresser”. Jeg troede ellers, at journalistik gik ud på at afdække sandheden så godt, som det lader sig gøre. Tilsyneladende er Sveriges Radio ligesom Danmarks Radio fuldt tilfreds med at fremstå troværdigt og upartisk. Dette lader sig kun gøre i den udstrækning at brugerne af disse medier ikke har adgang til andre kilder. Dette kan også kun lade… Read more »

Margrethe
Margrethe
5 months ago

Jeg tvivler ikke på, at det er sandt, når Putinhadere påstår, han har ladet ind til flere journalister og andet godtfolk myrde, som var lidt for kritiske over for hans gøren og laden. Lige som jeg tvivler lige så lidt på den lange mordliste “Killary” Clinton, som hun af samme grund er ophøjet til at hedde, har ansvaret for. Eller den homoseksuelle Obama, der for nyligt myrdede sin kok. Angiveligt et homo erotisk opgør, når man ser et billede af kokken, eller måske for at feje en risikofaktor for afpresning af vejen, eller hvad det nu kan være. Den eneste,… Read more »

Last edited 5 months ago by Margrethe
Mette Hitler er en menneskeven og ægte patriot
Mette Hitler er en menneskeven og ægte patriot
5 months ago
Reply to  Margrethe

Hvor mange journalister i “det frie Vesten” er blevet chikaneret, fængslet og udsat for berufsverbot? Jeg kan godt komme men en lang liste.

Vesten er i dag totalitær kommunisme.

Fru Olsen
Fru Olsen
5 months ago
Reply to  Margrethe

Margrethe – jeg tror, at du roligt kan sætte et nul på tallet de 13.000. Det er mange, mange flere, der er blevet aflivet. I min lille landsby på lidt over 3000 indbyggere var der i sidste uge 5 begravelsesannoncer og denne uge 6. Det har været sådan i månedsvis. Folk på 30, folk i fyrrene begraves også, og så står der “x er pludseligt blevet revet fra os”, eller noget i den dur. Det er sært, at folk ikke tror, at politikere kan være onde bæster, for al den tale om ‘eutanasi’ som noget rosenrødt godt, afslører jo, at… Read more »

Margrethe
Margrethe
5 months ago
Reply to  Fru Olsen

Jeg talte lige med en af naboerne, som var ved at være lidt udmattet over at skulle afsted til Vestjylland for femte gang denne vinter for at begrave en af hans gamle fars søskende. Faderen er selv 95 år, og ud af en søskendeflok på 11. Så jeg kan nok regne ud, ingen af dem er årsunger. Men fem døde af naturlige årsager ud af en søskendeflok på 11, på bare én vinter? C’est possible – meeeen…

Last edited 5 months ago by Margrethe
Fru Olsen
Fru Olsen
5 months ago
Reply to  Margrethe

Ja, det er helt unormalt. Et gammelt par, som jeg kender, har begravet to af mandens søskende sidste år, og for noget tid siden faldt manden om i køkkenet og har været til undersøgelser. De har makket ret og har begge fået 5 clot shots. Hun er endda sygeplejerske. . . Ikke til at hugge og stikke i, selvom jeg sendte den artikel af Jeanne Rung, som Steen lagde ind her på siden sidste år. Helt blanke i roen. . . Man kommer til at tænke på filmen ‘Dum, dummere’.

Fru Olsen
Fru Olsen
5 months ago
Reply to  steen

Ja, der har været en del tale om, at folk ændrer adfærd – og endda udseende. Det kan jeg bekræfte, for jeg ser, hvordan folk pludseligt ser 10 år ældre ud. En veninde på Sjælland havde tre kolleger, der døde efter nr 2 clot shot: een på 38 – turbo brystcancer, een på 42 – husker ikke den angivne årsag, og een på 63, der faldt om. Det er faktisk, som om de vaccinerede er blevet dummere, end de var. . En gammel, kristen overlæge på 76, som har haft en blogspot – tildekristneiendetiden, hed den vist, skrev til mig,… Read more »

Last edited 5 months ago by Fru Olsen
Mette Hitler er en menneskeven og ægte patriot
Mette Hitler er en menneskeven og ægte patriot
5 months ago

Hvor kloge fredselskende statsminister gør alt hvad det er muligt så russerne rigtig får sat supermagten Danmark på landkortet.

Man græmmes.

https://www.dr.dk/nyheder/seneste/mette-frederiksen-deltager-i-indvielse-af-tysk-vaabenfabrik

ino
ino
5 months ago

Hans Hækkerup var faktisk en forsvarsminister der forstod at samarbejde konstruktivt med Rusland, og hans fik ros af sin amerikanske kollega!
Mørkere kræfter i USA modarbejdede sikkert Hans Hækkerups indsats. Hvad ved jeg?

Oslo/Norge
Oslo/Norge
5 months ago

Korrigering: Det kan ansolutt skyldes en tastefeil, et utelatt komma: «Etter Sovjetunionens sammenbrudd, i 2001, håpet de…».

2001 er gamske riktig etter 1991.

Smil
Smil
5 months ago

Hm
USA stopper støtte til Ukraine, militærekspert udtaler at nu må Ukrainerne kæmpe mere “sikkert”.
Skal Ukraines tropper drænes før Amerikanerne rykker ind og redder landet?
Kunne godt være bekymret om det siger bum lige om lidt……

Nielsen
Nielsen
5 months ago
Oslo/Norge
Oslo/Norge
5 months ago

Sovjetunionens sammenbrudd i 2001?

Her er det vanskelig å skylde på en tastefeil…

Marcus
Marcus
5 months ago

Russia is so big, that they need people, not land. Baltic states ? 2 neighborhoods of Moscow. Why can somebody think that Russia is obsessed to conquer Europe? Russia needs Europe for business. They have a lot of resources to sell in order to get money and technologies from Europe. For the past 50 – 60 years, Europe got involved by USA (NATO) in many conflicts in Africa, Middle East, south Asia. And in the past 10-20 years, Europe receives millions from those countries that suffered because of the bombardments and wars where Europe was involved. What do you think… Read more »

Hans
Hans
5 months ago
Reply to  Marcus

The backassawkward shithole countries didn’t need any help to make them unliveable.
The poor genes and the resulting “culture” is the culprit.
We just need to do what DDR did, but reverse the guns to keep all Africans out, on top of eliminating those already here, one way or another

Poul
Poul
5 months ago

Da de klappede af en nazistisk SS morder i det canadiske parlement, skete det ved en fejl fordi de ikke havde sat sig ind i hvad han havde gjort. De tog afstand fra ham i samme sekund det gik op for dem.

Når i klapper af putin her på snaphanen og forsøger at flytte ansvaret for hans handlinger over på alle andre end ham selv, så ved i hvad han har gjort. Og i bliver ved.

Det er forskellen på gode og onde mennesker.

Anders
Anders
5 months ago
Reply to  Poul

Hverken de gode eller de onde, orker dine infantile prædikener.
Men lad det ikke stoppe dig.

Hans
Hans
5 months ago
Reply to  Poul

Poul er fuld af påtaget indignation, som sædvanlig

Ham der gerne vil standse ulykken
Ham der gerne vil standse ulykken
5 months ago
Reply to  Poul

Poul, istedet for at agere ekkokanmer for lamestream, vil du så ikke fortælle hvor putin lyver ift hans fortælling om optakten til ukrainekrigen?

Fordi hvis han ikke lyver så lyder det unægteligt ret meget som om at vi/NATO også selv er skyldige i situationen vi står i.

Poul
Poul
5 months ago

Putin lyver ikke om at NATO er rykket tættere på, ej heller om at de havde aftalt noget andet med USA mfl for år tilbage. Jeg tror også godt på at det var USA som sprang nordstream gasledningen i luften, og meget andet. Men i modsætning til jer ser jeg ikke noget af det som en gyldig grund til at invadere et land og slagte 1/2 million uskyldige mennesker. Så det som nogle af de mest udfordrede herinde kalder for “påtaget indignation” er skam en helt reel afsky over en lille gruppe selvfede egoistiske danskere der sidder trygt og sikkert… Read more »

Marcus
Marcus
5 months ago
Reply to  Poul

Poul,
how many Russian civilians from east Ukraine, citizens of Ukraine, were killed by Ukrainians in the last 15 years ?
How many times Russia asked ukrainians to stop the ethnic cleansing in east Ukraine ?
When russians are killed, is perfect ?
I am not russian, but I do remember how many times I read in the news about bombing of russians in Ukraine.
But…forget about about that war….we already have our enemies on our streets. Better be ready to fight like russians if you love your children.

Marcus
Marcus
5 months ago
Reply to  Poul

By the way,
I am from a land that got stolen a big chunk of land when Ukraine was created by soviets.
Jelensky got to the point of closing the schools for minorities in those areas few years ago. Romanians, Hungarians, Slovaks, Polish people can no longer use their language, does no longer have education in their native language. Many of the minorities are not catholic… they can no longer practice their religion. Jelensky locked down all non-Catholic religious churches. Hungarians, romanians, polish, slovaks did protested…but Ukraine was the new protegee of USA…so…nobody see and hear.
Is this OK ?

36
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x