23
feb
Seneste opdatering: 24/2-24 kl. 1050
56 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Kim Møller og Jaleh Tavakoli, Højesteret i mandags. Begge tidligere dømt efter straffelovens paragraf 264 d ligesom undertegnede. Dommen, der overrasker de fleste, der har nogen erfaring  med retsvæsnet og sager der tangerer det politiske, kan få betydning for Tavakolis anke. Jeg gav ikke mig selv en chance, da sagen helt tydeligt var politisk, så jeg ankede ikke. Det var muligvis et fejlskøn, min sag drejede sig om Marokkovideoen. Den kostede mit et for en pensionist betydeligt beløb og to nye laptops. En politiet ødelagde, og en de bare beholdt. Fotos © Snaphanen.dk

Sensationelle nyheder: Kim Møller frikendt i Højesteret

Af  Lars Hedegaard

Højesteret har i dag, fredag den 23. februar, afsagt dom i redaktør Kim Møllers ankesag, efter at Landsretten havde idømt ham en betinget fængselsstraf på tre måneder for at have offentliggjort et foto af en fransk kvinde, der blev myrdet at islam-tilhængere.

Kim Møller blev i første omgang frifundet i byretten og senere dømt i Landsretten, men opnåede bevilling til at indbringe sagen for Højesteret, som altså nu har tilsluttet sig byrettens dom og frifundet den tidligere redaktør af den meget læste blog, Uriasposten.

Uriasposten blev nedlagt i 2022, men forinden, nemlig den 30. oktober 2020, havde redaktør Møller ledsaget en artikel med et foto af det kvindelige offer for en islamisk terrorhandling. Billedet viste, at kvinden havde fået skåret halsen over.

På billedet kunne man ikke se kvindens ansigt.

Sagen vedrører en påstået overtrædelse af straffelovens § 264, stk 2 ved under særligt skærpende omstændigheder uberettiget at have offentliggjort billedet.

I sit domsresume skriver Højesteret, at ”brug af billeder kan have til formål at dokumentere begivenheder, og at billeder i øvrigt kan have en meget mere umiddelbar og kraftig effekt end det skrevne ord. Brugen af billeder kan således være beskyttet ud fra de hensyn, der ligger bag artikel 10 [i Den Europæiske Menneskerettighedskonvention] på grund af den gennemslagskraft, de kan have. På den anden side kan billeder af en voldsom begivenhed bidrage til at forstærke den krænkelse, der ligger i offentliggørelsen.”

Højesteret fandt videre, at ”artiklens funktion med det ledsagende billede kunne sidestilles med den, de traditionelle medier udøver, således at beskyttelsen af artiklen skulle vurderes efter samme målestok som den, der gælder for den traditionelle presse for så vidt angår beskyttelsen i henhold til artikel 10. Ved vurderingen af hensynet til ytringsfriheden lagde Højesteret betydelig vægt på, at artiklen angik islamistisk terrorisme og således et emne, som har væsentlig samfundsmæssig interesse, og at billedet i den forbindelse blev brugt til at illustrere den bestialske måde, som terrordrabet på kvinden var blevet begået på.”

”Under de anførte omstændigheder fandt Højesteret, at hensynet til ytringsfriheden vejede tungere end hensynet til privatlivet. Videregivelsen af billedet kunne herefter ikke anses for uberettiget. Højesteret stadfæstede herefter byrettens dom, således at tiltalte blev frifundet.”

Højesterets afgørelse må opfattes som en skelsættende sejr for ytringsfriheden, der i stigende grad er under pres. Det er også en kraftig begmand til Østre Landsret, som altså truede Kim Møller med fængsel, hvis han igen skulle finde på at træde islam for nær.

Det er også bemærkelsesværdigt, at Højesteret taler om ”islamisk terrorisme”. Man kan altså nu uden frygt kalde en spade for en spade. Uanset, hvor meget medierne og politikerne prøver at skjule det faktum, at terror udspringer af islam, er det nu muligt at sige det uden at skulle frygte fængsel.

Iagttagere afventer med spænding udfaldet af sagen mod forfatteren og debattøren Jaleh Tavakoli, som i 2019 blev sigtet efter den samme paragraf, som anklagemyndigheden prøvede at hænge Kim Møller op på. Tavakolis brøde var at dele en video af halshugningen af Louisa Jespersen i Marokko. Oprindeligt idømte byretten Tavakoli tre måneders betinget fængsel. Så kunne den iranske indvandrer lære, at man ikke ustraffet skal gøre opmærksom på islamisk bestialitet.

Heller ikke i den video, som Jaleh Tavakoli delte, kunne man se ofrets ansigt.

Man må derfor håbe, at Højesterets principielle afgørelse får afsmittende virkning på Tavakolis ankesag.

Højesteret udtaler

[…]  Højesteret fandt, at artiklens funktion med det ledsagende billede kunne sidestilles med den, de traditionelle medier udøver, således at beskyttelsen af artiklen skulle vurderes efter samme målestok som den, der gælder for den traditionelle presse for så vidt angår beskyttelsen i henhold til artikel 10. Ved vurderingen af hensynet til ytringsfriheden lagde Højesteret betydelig vægt på, at artiklen angik islamistisk terrorisme og således et emne, som har væsentlig samfundsmæssig interesse, og at billedet i den forbindelse blev brugt til at illustrere den bestialske måde, som terrordrabet på kvinden var blevet begået på.

Heroverfor stod hensynet til den myrdede kvindes eftermæle og hensynet til efterladte (privatlivsbeskyttelsen). Højesteret udtalte, at der ved vurderingen af krænkelsen måtte lægges vægt på, at kvinden ikke umiddelbart var genkendelig på billedet, idet hendes venstre arm dækkede den øverste del af ansigtet, og at der ikke var omstændigheder ved billedet, der var egnede til at belaste kvindens eftermæle.

Under de anførte omstændigheder fandt Højesteret, at hensynet til ytringsfriheden vejede tungere end hensynet til privatlivet. Videregivelsen af billedet kunne herefter ikke anses for uberettiget. Højesteret stadfæstede herefter byrettens dom, således at T blev frifundet. Læs det hele og læs hele dommen Offentliggørelse af billede af terroroffer

Ovre i Jyllands strømmer lykønskninger og gaver ind Facebook.

Dette meddeles også i Norge med overraskende mange kommentarer til følge: Oppsiktsvekkende nyheter: Kim Møller frikjent i Høyesterett

4.7 12 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

56 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Michael Hansen
Michael Hansen
2 months ago

Frifundet, men alligevel straffet. 
Processen er straffen!

ino
ino
2 months ago

Til lykke til Kim; endelig en smule medvind. Jeg savner stadig hans blog, men den kommer næppe tilbage.

Dragen
Dragen
2 months ago
Reply to  ino

Jeg savner også Kim Møllers blog . Jeg glæder mig over hans frifindelse .

Islambert
Islambert
2 months ago

Stort tillykke til Kim.
Taget i betragtning at den danske dommerstand tilhører den radigale venstre klan, var det nok ikke det udfald vi havde ventet.

Cat Girl
Cat Girl
2 months ago

Tillykke. Umiddelbart indlysende, burde være afvist som sag. Tværtimod skulle gangsterstatvældet dømmes til henrettelse for terror og censur

Naive tror at S, V, M, SF, R og EL vil redde dem
Naive tror at S, V, M, SF, R og EL vil redde dem
2 months ago
Reply to  Cat Girl

Nu burde det jo være muligt at genoprette Uriasposten.
Hvis Kim Møller er blevet “træt” kunne en anden eller
andre måske klare det? Måske endda i en endnu bedre
udgave.

DavidK
DavidK
2 months ago
Reply to  steen

Synes han engang skrev, da Uriasposten lukkede, at han overvejede at udgive en bog. Dengang vel mest tænkt som en opsummering af Uriaspostens indhold, hvilket var en god idé. I dag kan det jo suppleres med en sikkert spændende historie om retssagen. Er sikker på det kunne sælge, og adskillige “rigtige” forlag vil stå i kø.

DavidK
DavidK
2 months ago

Det er vanskeligt ligefrem at dele den begejstring, som folk her og andre steder giver udtryk for. Projektet lykkedes jo! Man fik effektivt lukket munden på Kim Møller og Uriasposten. Det koster penge, sved og “tårer” – har formentlig haft en række kedelige konsekvenser, som er langt værre for ham selv end at Møller lukkede Uriasposten ned. Er det “godt nyt for ytringsfriheden”, som diverse skribenter hævder? Det ville det have været, hvis det havde fået konsekvenser for de politikere, som har misbrugt politiet og retsvæsenet til at føre skueprocesser imod kritikerne af deres politik. Eneste lyspunkt er, at Højesteret… Read more »

Nielsen
Nielsen
2 months ago
Reply to  DavidK

Du har ret DavidK det burde have konsekvenser for de landsforræderiske snyltere på galeanstalten Christiansborg og for de løgnagtige sjovnalister. Det er primært dem, som har sat heksejagten ind på nationalt sindede danskere. Hvis du er nationalist, og bliver omtalt i MSM, kan du være sikker på at blive betegnet, som ekstremt højreorienteret.

DavidK
DavidK
2 months ago
Reply to  Nielsen

Ja, men man behøver jo hverken være nationalist eller højreorienteret for at kritisere magthaverne. Eller bekymre sig om samfundsudviklingen eller tage Grundloven alvorligt.

Der foregår ikke noget “skred” blandt borgerne, som jeg tolker det. Der foregår et politisk skred – der er stort set ikke nogen forskel på partierne, folkestyret er reduceret til et uniformt partivælde – og der findes stort set ikke længere nogen kritisk presse, den “fjerde statsmagt” er forlængst smeltet sammen med magthaverne og embedsapparatet.

dunk
dunk
2 months ago

Stort tillykke ,ja maaske er der ved at snige sig lidt fornuft ind.Har savnet Moeller rigtigt meget.Det slaeng der anlage sagen er nogle kedelige typer

Frankly Frank
Frankly Frank
2 months ago

Tillykke, tillykke! – Måske er der trods alt lys forude??

Galskab og dårekister anno 2024
Galskab og dårekister anno 2024
2 months ago

Udenfor emne, men hvad laver Mette Hitler i Kiev? Er hun overe og hente sin returkommission?

Frankly Frank
Frankly Frank
2 months ago

Forræderiksen er danmarkshistoriens hidtil mest bekostelige person.
Nedlukning, dødssprøjter, mink, doneringer til krig….

I øjeblikket har hun travlt med at positionere sig til en anden position, så hun kan smyge ansvaret af sig.

Uduelige politikere er farlige og dyre i drift
Uduelige politikere er farlige og dyre i drift
2 months ago
Reply to  Frankly Frank

Ja, det er ret fantastisk hvad underfrankerede
og ikke tænksomme politikere kan påføre de forsvarsløse
skatteydere af udgifter. Mette Fupsen og Lars Buksetrold
har nok kostet de bedragne danskere noget der ligner 500
milliarder kroner som er blevet spildt på vanvid. Hertil kom-
mer de mange tab, ulykker og lidelser der har ramt tusinder
af erhvervsdrivende, patienter, pårørende, børn, gamle, løn-
modtagere, boligejere, bilister, hjemløse og helt almindelige
familier.

Niels Thyge Riisgaard, DK
Niels Thyge Riisgaard, DK
2 months ago

Uriasposten jagtet til døde af den politiske korrekthed. Et skræmmende varsel om en ny tvangstid, vi er havnet i, præget af lawfare og usikker domspraksis. Bare man er mange nok tillades morderiske demonstrationer mod lille Israels eksistens, medens kritik af den snu og nærtagende storebror Fredhellig holdes i skak af det nyeste, utilbørlige værn og våben i den juridiske værktøjskasse: Islamofobi. Glædelig frikendelse, Kim Møller! Det var en overraskelse.

Svend Giønge
Svend Giønge
2 months ago

Holger Danske Vågner !

Tim Pallis
Tim Pallis
2 months ago
Reply to  Svend Giønge

En glædelig vækkelse! Det må jeg ha-en dram på!

Galskab og dårekister anno 2024
Galskab og dårekister anno 2024
2 months ago

Umiddelbart en oplagt dom, stort tillykke. Jeg havde Jens Peter Christensen som underviser i statsforfatningsret for mange år siden. Dengang var han fornuftig, men jeg synes dog der kommer nogle udtalelser fra ham fra tid til anden, som rammer ved siden af. Her rammer han dog korrekt.

Jan Ulrik Friis
Jan Ulrik Friis
2 months ago

Så mange nationalhelte har Danmark heller ikke og de store tænkere, de store filosoffer glimrer ved deres fravær nu Danmark står midt i sin overlevelseskamp, vi må værne om de få nationalhelte vi endnu har. Stor glæde når og hvor nationalhelte dukker op, Kim & Jaleh har jeg for længst placeret i den kategori, når engang regnskabet gøres op, Danmarks fremtid Danmark frit, de onde år vi nu gennemlever er forbi, vi kommer ud på den anden side, og Danmarkshistorien skrives nyt. Tillykke med frifindelsen, en stor overraskelse i disse tider hvor der er langt imellem glædelige nyheder, et stort… Read more »

T. Flodur
T. Flodur
2 months ago

Tak til Kim Møller for at lægge helbred- og økonomi, til – Også for vi andre – at gå hele den umenneskelig vej gennem systemet (jeg var ved at skrive, retssystemet, men beherskede mig og nøjedes med systemet)

Nu må vi forvente, at de involverede dommere fra Østre Landsret, som frivilligt lod sig politisk vildlede, bliver suspenderet og henvist til andet administrativt arbejde; hvor de ikke er til fare for de stumper af ytringsfriheden som trods alt er tilbage…

Flemming Lau
Flemming Lau
2 months ago

Tillykke herfra djævleøen. Så er der alligevel håb for dansk jura. Men sagen skulle aldrig være rejst.

Polka
Polka
2 months ago

Det er en meget glædelig overraskelse. Tillykke til Kim Møller og til danskernes fortsatte ytringsfrihed og ret til at dele information af væsentlig samfundsinteresse. Desværre kommer det nok til at lykkes for politikernes og hornbrille-damernes ‘rollemodeller’, at få lagt vort fædreland, vor traditioner og vor kultur i graven alligevel. I virkeligheden er det – hvis vi skal være ærlige over for os selv – blot et lille lysglimt i et ocean af dårlige nyheder. Jeg håber at der er nogle folkevalgte, der har modet og viljen til at zoome endog meget kritisk ind på denne sag – og få afdækket… Read more »

Naive tror at S, V, M, SF, R og EL vil redde dem
Naive tror at S, V, M, SF, R og EL vil redde dem
2 months ago
Reply to  Polka

Ja, et lillebitte lysglimt i et ocean af dårlige nyheder. Det kan
endda tænkes at frifindelsen er taktik, for at den brede naive
befolkning skal bevare sin tro på at Danmark stadig er en
retsstat. Hvem var forresten justitsminister da man havde
travlt med at arrestere folk kl. 5 om morgenen, herunder Steen
og andre, som blot havde fortalt nogle sandheder om indvan-
dringens konsekvenser. Var det Pape fra K eller hvem var det?

Naive tror at S, V, M, SF, R og EL vil redde dem
Naive tror at S, V, M, SF, R og EL vil redde dem
2 months ago
Reply to  steen

Kan det tænkes at Lars Ulykke og Pape har
stukket hovederne sammen og er blevet enige
om at ytringsfriheden burde indskrænkes, for at
redde fædrelandet, danskerne og civilisationen
fra ubekvemme og irriterende sandheder?

Polka
Polka
2 months ago
Reply to  steen

Uanset hvor det kom fra, så var det en hidtil uset svinestreg begået mod fuldstændigt lovlydige og retskafne borgere i øvrigt!

Polka
Polka
2 months ago

Min personlige vurdering er mere, at det er et embedsværk, som er helt ude af kontrol, og kun i mindre grad enkelte politikere, der står bag det justitsmord, som bl.a. Steen Raaschou og Jeppe Cholewa Juhl blev udsat for. Jeg tror ikke at “frau-manden” Pape personligt har ofret meget tid på de sager. Jeg tror mere at han prioriterede at holde meget unge mænd i hånden (eller hvad de nu lavede) på ministerkontoret. Embedsværket derimod, som er notorisk islambegejstret, rødt eller radigalt, er en helt anden sag.

Bastardo
Bastardo
2 months ago

Det er glædeligt, at Højesteret ikke lader sig tryne af Regeringen, men håndhæver Grundlovens bestemmelser om magtens tredeling. Måtte det blive ved!

Det er bekymrende for retssamfundet, at Anklagemyndigheden bliver ved med at rejse denne slags sager, efter i det seneste år at være blevet underkendt af Højesteret i to højt profilerede, politiske sager. Kunne man udskille Anklagemyndigheden fra Justitsministeriet, og lægge den direkte under Folketinget?

Limewood
Limewood
2 months ago

Stort tillykke til Kim Møller for sejren i retssagen, der aldrig burde have fundet sted. Særligt kan man lægge mærke til dette: ”artiklens funktion med det ledsagende billede kunne sidestilles med den, de traditionelle medier udøver, således at beskyttelsen af artiklen skulle vurderes efter samme målestok som den, der gælder for den traditionelle presse for så vidt angår beskyttelsen i henhold til artikel 10. Ved vurderingen af hensynet til ytringsfriheden lagde Højesteret betydelig vægt på, at artiklen angik islamistisk terrorisme og således et emne, som har væsentlig samfundsmæssig interesse, og at billedet i den forbindelse blev brugt til at illustrere… Read more »

Hansen
Hansen
2 months ago

Kim Møller har et godt fjæs. Billedet af ham og den smukke Tavakoli efter dommen er lige til at printe ud og hænge op på væggen sammen med de andre husguder. Tak.

Hansen
Hansen
2 months ago
Reply to  steen

Det var det andet billede, jeg mente.

H.P.
H.P.
2 months ago

Stort tillykke til Kim Møller herfra.

Lotte
Lotte
2 months ago

Stort til lykke til Kim.
Jeg håber, han får en klækkelig erstatning for tab, samt tort og svie.
Det fortjener han.
Forhåbentlig frikendes Jalah også.

Hvor ærgerligt, du ikke også ankede. Kan du ikke skifte mening?

Viktor børge
Viktor børge
2 months ago

Herlige nyheder.
Måske er der håb endnu!

Nielsen
Nielsen
2 months ago

Blot en undtagelse, der bekræfter reglen. Men det er glædeligt, at justitsmorderne, havde taget de nådige briller på overfor Jaleh og Kim. Det ligger ikke til deres natur, men måske har en eller anden oppefra beordrt dem til det, eller de kan have fået et pludseligt anfald af god moral, hvad jeg ikke i min vildeste fantasi vil kunne forestille mig at den slags r…….. kan få. Men hvis det sidste, får de nok ikke en lang karriere, og forfremmelser, kan de kigge i vejviseren efter.

Galskab og dårekister anno 2024
Galskab og dårekister anno 2024
2 months ago

Udenfor emne, men alligevel, der sker så mange ting for tiden at jeg ofte spørger mig selv om det er mig der er noget galt med. Jeg har talt om de enorme CO2 støvsugere, og Mette Hitlers tale om danske soldater i Ukraine og nu læser jeg så en artikel om koprutter. Jeg begriber ikke at folk hopper med på vognen, men på den anden side mange lader sig også injicere med ukendte væsker osv. så hvorfor ikke.

Her lidt om koprutter:

https://fyens.dk/fyn/maelkebonden-torben-maaler-koeernes-prutter-paa-lykkesholm-og-det-kan-en-klimaminister-godt-lide-xx-citat?teaser-referral=1061f748-a04c-417c-ad91-056911f03018-7

H.P.
H.P.
2 months ago
Reply to  steen

Jeg kommer til at tænke på udsagnet “den fælles sandhed” fra en hjernevasket robot af en dansker der var vred på os antivaxere fordi vi ikke ville bøje knæ for Baal. At tænke sig at vi var nogen der vovede at stille kritiske spørgsmål til det som magthaverne havde besluttet var sandheden.

Hansen
Hansen
2 months ago

Forbyd levende væsner. De æder, skider og prutter og ødelægger det for alle os andre.

Naive tror at S, V, M, SF, R og EL vil redde dem
Naive tror at S, V, M, SF, R og EL vil redde dem
2 months ago
Reply to  Hansen

Kan man ikke nøjes med at forbyde politikere
og journalister? Så vil de fleste af os kunne
leve i fred, og mængden af ægte velfærd og
livsglæde vil sikkert blive mangedoblet. Een
flink og fornuftig mand vil nemt kunne gøre
det bedre end de 179 vanvittige.

Anders Bo
Anders Bo
2 months ago

Hvis du ikke kan sove, er her “noget” der ville holde dig vågen alligevel…

https://www.bitchute.com/video/dwdaaoKjS7jw/

Anders Bo
Anders Bo
2 months ago
Reply to  steen

Hvorfor tro du, jeg mente “beroligende og søvndyssende”? 🧐

Anders Bo
Anders Bo
2 months ago
Reply to  steen

💪

Bastardo
Bastardo
2 months ago

Godt, at venstrefløjen ikke har haft held til at få Grundloven ændret. Højesteret fungerer stadig.

Anders Bo
Anders Bo
2 months ago
Reply to  Bastardo

Hvis Steen ikke ansøger Procesbevillingsnævnet, får han ikke ja…

Bastardo
Bastardo
2 months ago

Jeg venter stadig (forgæves) på MSMs breaking-overskrifter
“ANKLAGEMYNDIGHEDEN UNDERKENDT AF HØJESTERET”

Sønderjysk Kaffebord
Sønderjysk Kaffebord
2 months ago

Steen, du skulle dele dette interview med Mark Collett fra engelske Patriotic Alternative:

https://rumble.com/v4eemcc-mark-collett-white-nationalism-western-imperialism-and-the-zionist-agenda-b.html

trackback

[…] er en illusion, at retsstaten eroderer  (jf. de mange domme til islamkritikere – også selv om Kim Møller blev frifundet i Højesteret), og at den såkaldt frie presse er en fiktion (jf. her og her og her) befolket med presstitutes og […]

Poul
Poul
2 months ago

Tillykke til møller og tavakoli, måske kan det lære højrefløjen at stå lidt mere fast i fremtiden når de bliver udsat for meget forudsigelige angreb, fra en lige så forudsigeligt anti-demokratisk venstrefløj og deres håndlangere. (Jeg tænker på møller her som lukkede uriasposten da han fik lidt modvind) Udover det, det her er vigtigt: Mainstream medierne har nu været nødt til at forholde sig til at covid vaccinerne faktisk medførte en masse bivirkninger: https://youtu.be/XxUKm4j68po?si=Eo7Admhnm5FIkMU1 Om de danske medier følger trop får vi at se, jeg er efterhånden ligeglad. De mennesker fortjener ikke at få deres skæbne afgjort i en retssal… Read more »

jdm
jdm
2 months ago

Yes! Storartet.

56
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x