29
feb
Seneste opdatering: 29/2-24 kl. 0316
23 kommentarer - Tryk for at kommentere!

En sort Wehrmachtsoldat og en etnificeret viking

Af Lars Hedegaard

Googles kunstige intelligent-generator, Gemini, har vakt opsigt med billeder af sorte vikinger, asiatiske nazister i tyske uniformer, sorte ”founding fathers” og andre historiske nyskabelser. En bad Gemini om billeder af amerikanske senatorer i 1800-tallet. Nogle af dem viste sig at være sorte kvinder. Der var også en indianer i fuldt western-udstyr.

Det er tydeligt, at mændene og kvinderne bag den nye søgemaskine er sygeligt optaget af race – så meget, at de er villige til at forvanske historien i en sådan grad, at det, der nu skal gå for at være historie, bliver ren løgn og digt.

Det hele minder om George Orwells ”Nittenfireogfirs”, hvor partiet har en afdeling, der er travlt beskæftiget med at omskrive ikke bare historiske fremstillinger, men også de kilder, som fremstillingerne bygger på. Hver eneste gang, monopolpartiet ændrer kurs, må man omskrive historien, så den passer til den nye fortælling. Den, der behersker nutiden, styrer fortiden, og den, der styrer fortiden, bestemmer fremtiden.

Orwell var naturligvis inspireret af Stalins Sovjetunion, hvor tidligere prominente personer, der var kommet i unåde, pludselig forsvandt uden at efterlade sig spor. Et særligt grinagtigt eksempel på historiemanipulation var den skæbne, der overgik Stalins politichef, Lavrentij Beria, som blev arresteret og henrettet i 1953 efter diktatorens død. Denne begivenhed gjorde det nødvendigt at fjerne artiklen om Beria i et større leksikon, og folk fik derfor besked på indklæbe en artikel om Beringsstrædet, hvis længde lige præcis passede til den plads, som opslaget om Beria havde optaget.

Samme fænomen i dag. En galskab har ramt USA’s demokrater, medier, universiteter og IT-virksomheder. Alt skal nu anskues ud fra race og køn, og af de sidstnævnte er der som bekendt et stort antal.

Journalisten Matt Taibbi, der var med til at afsløre, hvordan det tidligere Twitter (nu kendt som X), gik de demokratisk-kontrollerede statsinstitutioners ærinde, fik sig en overraskelse, da han spurgte Gemini, hvad der kunne oplyses om ham selv.

Resultatet, som han har beskrevet i dagens artikel på Racket (betalingsmur) er højst opsigtsvækkende. Gemini kan nemlig fortælle om og tilmed citere fra artikler, som Taibbi aldrig har skrevet, og referere udtalelser, som han aldrig er kommet med.

Taibbi citerer fremstående iagttagere, der priser Gemini som en kilde til historisk viden, som skoleelever og journalister kan øse af. Konsekvensen bliver selvfølgelig, at der ikke længere findes noget, man kunne kalde historieforskning eller -formidling i den forstand, vi indtil nu har kendt fra den vestlige verden.

Fra nu af er historie noget, der genereres af algoritmer, som er skabt af mennesker med et bestemte ideologisk – læs venstreekstremt og nihilistisk – program. Vi kommer således til at leve i en verden, hvor selve sandhedsbegrebet er ophævet, og hvor en rationel diskussion – og dermed et demokrati – ikke længere er mulig.

Tilbage bliver kun den rå undertrykkelse og en altfortærende dumhed.

4.5 8 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

23 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
DavidK
DavidK
1 month ago

Machine Learning – eller såkaldt “kunstig intelligens” – er lige præcis så god som de data du har fodret dem med. Hvis du træner en ML med “Mein Kampf” og hele Der Stürmer-korpusset, og fortæller det er udtryk for progressiv wokeisme, så vil den fortælle dig, at “Heil Hitler” er et woke udsagn. Analogt til hvordan massemediernes propaganda påvirker sindelaget hos folkemasserne. Det gælder naturligvis også billedgenerations-tjenesterne. Og selv en forholdsvis ikke-biased tekstgenerator som ChatGPT er dybest set blot en Dunning-Kruger maskine på speed. Den gætter næste ord, det kaldes en Markov-kæde, og findes der ikke lige noget oplagt at… Read more »

Dan Christensen
Dan Christensen
1 month ago
Reply to  DavidK

Globalisme er kulturblanding på speed – folkevandring er globalismens moder:
Globalismens skjulte agenda er nok den at blande alt sammen i en pærevælling og konstruere et globalistisk verdensbillede, som altså udgør et idealiseret blændværk – et globalistisk skønmaleri, hvor alt mixes med alt til forvirring af alle.
Det perverse i den plan er, at man så samtidig besværliggør kulturel diversitet, som netop dyrker og fremhæver klare og tydelige naturlige og nedarvede forskelle mellem kulturerne.
Man kan ikke både være globalist og gå ind for diversitet samtidig.

DavidK
DavidK
1 month ago

Du er et produkt at folkevandringer. Men Javist, jeg tror der er stærke kræfter som netop forsøger dette. Jeg hører dig, dem du er imod opfinder en pseudovidenskab for at kunne bortforklare nødvendigheden af at importere negre og fjernkulturelle muslimer. Men i disse år smuldrer mange ting, se f.eks “kontroversielle” Robert Seperths’ take på “Out of Africa”-teorien, som jeg altid har ment var komplet forfejlet. https://www.youtube.com/watch?v=lABvt4l0S3Y Jeg har altid været tilhænger af “den multiregionale teori”, for det var den eneste der addede op. Men i dag er jeg faktisk kommet i tvivl, og derfor uenig med t.ex Seperth, for hvis… Read more »

Dan Christensen
Dan Christensen
1 month ago
Reply to  DavidK

Folkevandringer i dag kan ikke sammenlignes med folkevandringer for 1500 år siden. I dag er folkevandringer kun mulige, når ‘modtagerlandene’ bevidst tillader og støtter det på regeringsniveau.
De vestlige samfund er slet ikke gearet til at absorbere skrællinger fra verdens skraldelande. Magthaverne lader som om, at “alle mennesker har samme værdi” er det samme som at “alle mennesker har samme niveau af civilisation”.
De politiske magthavere er plastisk ler, som æltes og formes til lydighed, styret af de griske pengedrenge og lignende tobenede med psykiske lidelser i roen.

Frihed og ægte demokrati eller endeløse rædsler
Frihed og ægte demokrati eller endeløse rædsler
1 month ago
Reply to  DavidK

Bortforklare nødvendigheden, mener du ikke
forklare “nødvendigheden”? Det er da ingen
nødvendighed at importere negre og muslimer.

Familiepolitikken er rød og pervers
Familiepolitikken er rød og pervers
1 month ago

Nederst i denne stribe er der lidt
om hvordan danske familier sjofles og
tyranniseres.

Frihed og ægte demokrati eller endeløse rædsler
Frihed og ægte demokrati eller endeløse rædsler
1 month ago
Reply to  DavidK

Allerede nu er der videoer på nettet som er manipulerede, så de viser noget som aldrig er sket, og noget som aldrig er sagt. Globalister, kommunister og radikale nihilister er ved at skabe en verden så fyldt med løgne, svindel og perversiteter, at den typiske borger og vælger nok er fortabt, medmindre der etableres effektive modsvar. Men vores demokrati er så svækket og udhulet, at det pt. ikke kan forventes at være på borgernes side. Tværtimod ser det ud til at partiernes mål er at etablere et diktatur med total over- vågning og afskaffelse af privatlivet. Digitale penge, aflytning af… Read more »

Jakob
Jakob
1 month ago

Du er frøen der befinder sig i gryden. Hvornår du er kogt afhænger af alder, men de unge i dag elsker overvågning og føler sig trygge, det er for farligt med frihed du kan føle dig fremmedgjort. Hele dette nye setup er beregnet på den yngre generation, der er vokset op med kvinder og følelser alle steder i næromgivelserne, hjemmet, institutioner etc. De lærer generelt ikke om erkendelsesledende eller rationelt betinget adfærd og derfor bliver de nervøse når de støder på problemer i hverdagen der skal løses rationelt, de prøver at løse problemer med værktøjer fra wokeism og det giver… Read more »

Frihed og ægte demokrati eller endeløse rædsler
Frihed og ægte demokrati eller endeløse rædsler
1 month ago
Reply to  DavidK

Anden halvdel af David Ks skriv afviger meget
fra første halvdel, og er noget kontroversielt. Det
generelle er i hvert fald at nazisterne myrdede løs
på millioner af jøder som var sagesløse, fattige og
harmløse. Tyskerne myrdede også mange andre
selvom de ikke var jøder, men blot skolelærere,
apotekere, professorer, borgmestre, journalister,
læger, rektorer, postmestre osv. Formålet var at
udslette alle institutioner og grupper der kunne
tænkes at være imod den nazistiske besættelse.

DavidK
DavidK
1 month ago

Korrekt, men det er for pædagogikkens skyld jeg bruger jøder som eksempel. Det kan alle forstå. Hvis jeg havde skrevet bagermestre, eller sigøjnere, eller homoseksuelle, eller mongoler, så ville folk have sagt “what”? Men du er indirekte inde på noget centralt. Netop fordi jøder er blevet så systematisk et sindbillede på “nazismen”, og nazismen er blevet til et europæisk skyldsspørgsmål, så er det efterhånden blevet umuligt at kritisere jøder. Og det ser vi effekten af i dag, hvor det er meget svært at kritisere den israelske straffeaktion i Palæstina. Omvendt er der utrolig nok sket dette også, at muslimer er… Read more »

Margrethe
Margrethe
1 month ago

Apropos: Nu mangler vi bare at se Tarzan og Klokkeren fra Notre Dame, afbildet som negere.

Margrethe
Margrethe
1 month ago

Og nye horder af “nydanskere”, som Google uden tvivl vil kalde dem, som nu er på vej, Takket være Netanyahu, der bomber sig til mere Lebensraum. Hvordan var det lige det gik med de palarabere og deres efterkommere, vi kom til at hænge på sidste gang?:

Flygtningnaevnet-tillader-Gazaborgere-at-soege-asyl
Dan Christensen
Dan Christensen
1 month ago
Reply to  Margrethe

Hvad fa’en vil de her, bortset fra at indføre sharia og masser af sten i forskellige størrelser?
I øvrigt ligger Ægypten kun et stenkast fra Gaza!

Nielsen
Nielsen
1 month ago

Netop. hvad fanden? Set i nyere dansk historie, er der mange eksempler på hvad de vil.

DavidK
DavidK
1 month ago

Til alle jer bekymrede, man kan stadig se forskel. Det er ikke sådan at computergenerede billeder tager over. Det sker måske en dag, men er ikke sket endnu. Og hvorfor? Fordi vi er mennesker. Vi kan altid ane at noget er galt. Netop Google indså dette problem, og så byggede de et AI-system der kunne ane om et menneskeansigt så forkert ud, som os mennesker jo fornemmer instinktivt, og så lavede de et andet system som generede ansigter, og så stod disse to systemer og hyggede sig en måneds tid. Resultatet er måske, jo og næsten. For I kan stadig… Read more »

Jakob
Jakob
1 month ago
Reply to  DavidK

Et forsøg i Amazon viste at folk reagerede før faren opstod, man målte deres udskillelse af adrenalin. Nogle var bedre til det end andre, lidt som fasaner der render ud foran bilen, de sidste årtier er de blevet bedre(klogere) til at forstå at det er dumt at rende ind i bilen i stedet for udenom. Det er de kloge der overlever og deres afkom bliver klogere……….gid vi kunne sige det samme om mennesket, men onde kræfter har bevidst sat en stop for en udvikling i den retning er mit gæt!

DavidK
DavidK
1 month ago
Reply to  Jakob

Bingo. Fasanernes største problem, sådan evolutionært, er, at der konstant sættes nye fasaner ud i naturen som de kan skyde, så den dumme genpool holdes ved lige. Men har hørt at der er i hvert fald to bestande som lever i skovene og holder sig langt væk fra jægerne. Om 30-40 år kan vi nok tilføje “dansk fasan” til som art, for så har den anden adfærd osv end de fasaner der sættes ud. Den overtager vel den niche Urfuglen havde, Et nyligt studie viste, at folk på Sydpolen udvikler deres eget sprog efter blot 6 måneder i isolation [Note… Read more »

Dan Christensen
Dan Christensen
1 month ago
Reply to  DavidK

Le Chateliers princip: Enhver tvungen forskydning af en ligevægt vil medføre den ændring som formindsker tvangen.

Det gælder nok også for tvungne demografiske forskydninger i Danmark. I følge dette princip kommer de invandrede folkemasser til at vandre væk igen frivilligt, eller også hjælper nogen dem væk.
Alternativet er, at danskerne blive numseløftere efter ordre.

Filmen “Kampen om ilden” er givetvis en af verdens bedste film. Der kom desværre ingen opfølgende film.

Dan Christensen
Dan Christensen
1 month ago
Reply to  DavidK

Ikke for at være kontrær, kun modsat – selv det meste idiotiske indenfor “virtual reality” og ‘AI’ kan være nyttigt. ‘AI’ gør glimrende fyldest for læger, ved at assistere med billedanalyse på røntgenbilleder, som ellers kan være langsommeligt og kompliceret for det menneskelige øje. “Virtuel Reality” vil være yderst interessant ved fremtidige rumrejser. De stakkels astronauter, som skal suse rundt til fjerne mål i universet, kan vel få opmuntring med en “virtual reality” opsætning, som kan genskabe scener og oplevelser fra jordkloden – noget ligesom med langturssejlere, der gerne vil se land ind imellem. Tosserne i Nato kan få lov… Read more »

DavidK
DavidK
1 month ago

100% der findes enormt mange perspektiver. Hørte t.ex om et projekt, hvor man i Familieretshuset arbejder på at erstatte de indledende samtaler med chat-robotter. Det er til indlysende fordel for mænd, for i stedet for at sidde 2 timer i røret med en kvinde som måske har følelser inde over, og kan blive træt, kan det klares med en chat-robot som ikke har følelser og aldrig bliver sur hvis man råber sgu og fanden ned i telefonen.

Folk skal jo bare have afløb, det behøver ikke at være et menneske. Det kan vi også se her på snaphanechat 🙂

Familiepolitikken er rød og pervers
Familiepolitikken er rød og pervers
1 month ago
Reply to  DavidK

Familieretshuset er et lyssky, sjofelt og
woke feministisk foretagende som udøver et
bureaukratisk terror-regime overfor mænd, børn
og familier. Mændene er retsløse og behandles
som affald, og børnene er også retsløse og deres
behov, ønsker og meninger pisser man på.

Overfor fædre er samfundet en rød politi-stat,
og overfor børn er bureaukraterne og juristerne
iskolde og hjerteløse. Det er bevisligt at faderløse
børn klarer sig væsentligt dårligere end børn der
har en far og mand i nærheden, så de ikke skal
nøjes med en enlig mor. Den kommunistiske
familiepolitik er så rådden at man tror det er løgn.

Oslo/Norge
Oslo/Norge
1 month ago

Angående X/Twitter: Det er på tide å rett og slett begynne å skrive X-Twitter, det vil jo stemme på både den ene og den andre måten.

Altså: «X-Twitter».

23
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x