13
mar
Seneste opdatering: 13/3-24 kl. 0140
11 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Af Lars Hedegaard

Det siger den venstreorienterede forfatter og journalist, Batya Ungar-Sargon, under et interview i Steve Bannons War room.

Ungar-Sargon, der er opinionsredaktør på Newsweek – er sprunget ud som Trump-tilhænger og forklarer hvorfor i en bog, hun har på trapperne. Titlen er: ”Second Class: How the Elites Betrayed America’s Working Men and Women” (Andenklasse: Hvordan eliterne forrådte Amerikas arbejdende mænd og kvinder).

Bogen bygger på rejser, som hun har foretaget rundt om i USA for at tale med almindelige mennesker. Og hun har konstateret, at de stort set mener det samme – uanset om de stemmer demokratisk eller republikansk. Den ”splittelse”, som medierne taler så meget om, er et elitefænomen – noget for de velaflagte og velsituerede, som ikke har andet at gå op i.

Ifølge Ungar-Sargon er Trump talsmand for den arbejdende befolkning, og det er grunden til, at eliterne i New England og Californien frygter og hader ham og vil ham til livs med alle midler.

Det er aldeles forfejlet at kalde Trump højreorienteret. Han er som en New Deal-demokrat, siger hun – med en underforstået henvisning til Franklin Delano Roosevelts regering fra 1933 til 1945, der lagde grundstenen til den senere velfærdsstat.

”For demokrater og venstreorienterede”, siger Ungar-Sargon, ”er Trump en ekstremist, men for Trump-støtter er han moderat. Hans syn på abort … var demokraternes indtil 90’erne. Hans syn på indvandring – den masseimmigration er klassekamp mod arbejderklassen. Det var demokraternes synspunkt indtil 1990’erne. … Du husker, at Trump er for de sorte. Han appellerer til sorte stemmer. Han støtter homoseksuelle. Det hører jeg hele tiden fra hans tilhængere, og de elsker ham for det. [Trump] er, hvad demokraterne engang var, og nu er det, hvor MAGA er. Og det siger jeg med masser af kærlighed og respekt.”

Steve Bannon; ”Og det siger du som venstreorienteret … hvordan kan det være? Demokraterne siger hele tiden, at de er et arbejderklasseparti.”

Batya Ungar-Sargon: ”Nej, det er totalt nonsens. Demokraterne er partiet for de universitetsuddannede eliter og de fattige socialklienter. Så hele partiets politik går enten ud på at smiske for de rige … eller give noget til de fattige. Det går ikke. … Folk i midten – hårdtarbejdende mennesker – … var ikke repræsenteret af noget parti, før Trump kom. Og så kom Trump og sagde: Lige et øjeblik. Hvorfor vil ingen tale for den hårdtarbejdende amerikaner?

”Hvad jeg gjorde i forbindelse med denne bog, var at rejse rundt i landet og interviewe arbejderklasse-amerikanere. Og jeg skal sige dig noget: Uanset om de stemmer demokratisk eller republikansk, om de er venstreorienterede eller konservative, så deler de alle de samme synspunkter. I virkeligheden taler ingen af partierne deres sag. Stort set er de alle enige om de vigtigste spørgsmål. Polariseringen er helt og aldeles et elitefænomen.”

Et af mine billeder fra 2019, da vi havde den opevelse at høre Bannon og spise middag med ham i Oslo. “vi” var blandt andre Uwe Max Jensen og venner fra Trykkefrihedsselskabet. Her er resten. © Snaphanen.dk

3.3 3 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

11 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Demokratier kan ende i terror-regimer
Demokratier kan ende i terror-regimer
1 month ago

Marxisterne, SF’erne, globalisterne, feministerne og “humanisterne gør intet godt for middelklassen, håndværkerne, arbejderne eller de mindre virksomheder. Næsten alle er de revnende ligeglade med almindelige mennesker. De er kun interesseret i sig selv og deres akademiske karrierer mv. De har altid travlt med at spille mænd og kvinder og land og by ud mod hinanden. Med store løgnekampagner trækker de folk rundt i manegen. Folket og nationalstaten betragter de med foragt. Det eneste der er helligt for dem er penge og deres ideologi. De er gudløse, samvittighedsløse, historieløse og fædrelandsløse. Som de nihilister de er, har de igen og igen… Read more »

Ole
Ole
1 month ago

K-V-M-DD-LA og i praksis DF er ikke meget bedre.

Dan Christensen
Dan Christensen
1 month ago

Sådan går det, når et frit og uafhængigt land som Danmark reduceres til at være klientstat og lydstat med flere overherrer – Senile Bidens USA med Nato som sugerør, politibetjent og tæskehold, EU som bureaukratisk kvælerslange med love og regler om alt fra agurkers krumning til genbrug af lokumspapir.
Gid Biden og von der Løgner var i Skanderborg – og blev der!

Ham der gerne vil standse ulykken
Ham der gerne vil standse ulykken
1 month ago

ALLE “KRISER” idag er skabt af medierne og politikerene.
ALLE ÆGTE PROBLEMER er idag skjult af de førnævnte.

Jakob
Jakob
1 month ago

Trump var faktisk demokrat dengang partiet ikke var kuppet af teknokrater. Disse teknokrater der arbejder tæt sammen med oligarkerne og som alle ender som millionærer fordi oligarkerne giver dem masser af penge for at mase middelklassen og give dem selv endnu mere magt er nu ved at nå et punkt hvor det ikke bliver sjovt at være oligark eller en del af teknokratiet. “Masserne” vil rejse sig og mon ikke disse insektfabrikker og andet klamt industri hurtig vil blive genstand for ødelæggelse, en decideret modstandskamp. I Danmark er det ved at udvikle sig hen mod det samme i miniformat. Ta’… Read more »

Alle de gamle partier er kuppet af iskolde typer
Alle de gamle partier er kuppet af iskolde typer
1 month ago
Reply to  Jakob

Hvad med at få opklaret hvem det er som
har kuppet de social partier? Er der noget som
helst tilbage af deres oprindelige politik? De
konservative er da ikke andet end radikale i
forklædning, socialdemokratiet er nu et helt,
helt, helt andet parti end for 30-40 år siden,
Venstre er også blevet et håbløst parti, og
M er endnu værre. Osv.

Den europæiske dårekiste
Den europæiske dårekiste
1 month ago
Reply to  Jakob

Det var Reagan også.

Jan Ulrik Friis
Jan Ulrik Friis
1 month ago

En dyster undertone et forsøg at normalisere Demokraternes ondskab, som i Danmark at normaliserer venstrefløjen deres daglige overgreb på den danske befolkning, det dystre at venstre og højrefløj også i Danmark flyder sammen i et, måske der sidder en håndfuld yderst på højrefløjen i det danske folketing, nogen der endnu står på folkets side imod islam – EU – WHO – WEF – medicinalindustrien – venstrefløj – globalisme – NATO og US-imperialismen, i Sverige i det mindste findes 1′ i den Svenska Riksdag der står op imod WHO og medicinalindustrien, om sådanne findes i det danske Folketing -så kan jeg… Read more »

Den europæiske dårekiste
Den europæiske dårekiste
1 month ago

MSM og deres “eksperter” og “analytikere” udspyr løgne 24/7/365.

Dan Christensen
Dan Christensen
1 month ago

Demokraterne er partiet for de universitetsuddannede eliter og de fattige socialklienter er kvæget som de rige universitetsuddannede eliter udnytter og groft tramper på.
Om de fattige socialklienter er amerikanere, hvide, sorte, latinoer, asiater eller muzzier er eliterne totalt ligegyldigt – bare de kan fungere som individuelle arbejdsrobotter. USA hader alle former for kollektiv udfoldelse udenfor arbejdsfunktionen. Individet er alt – samfundet er individets værktøj til selvudfoldelse.

Cat Girl
Cat Girl
1 month ago

Trump er sump

11
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x