19
mar
Seneste opdatering: 19/3-24 kl. 0250
35 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Foto © Snaphanen.dk

Douglas Murray: The War on The West

Af Palle Almindsø

” Til slut vil partiet meddele, at to og to er fem, og man ville være nødt til at tro på det. Det var uundgåeligt, at de før eller siden skulle fremsætte denne påstand: logikken i deres situation krævede det. Ikke kun gyldigheden af erfaring men selve eksistensen af en ydre virkelighed blev stiltiende afvist i deres filosofi ” (Orwell 1984)

”Civilisationer dør ved selvmord ikke mord” (Arnold Toynbee)

Hvis dette er rigtigt, leder det hen til spørgsmålet om, hvem vi skal frygte mest, de migrerende folk eller de fastboende, der inviterer og beskytter dem ?

Kan være at vi ikke eksplicit og dagligt hører om at Vesten er i splid med sig selv, og hvordan skulle vi også det, der er jo krig i hvert fald i to dele af verden for tiden, og samtidig vakler sandhederne. Europa genlyder af en tilbagevendende antisemitisme, voksende flokke og skarer af palæstinensiske krigsråb fylder gader og stræder i storbyerne, og fra mediernes ekkoer kan vi se et gigantisk medløb.

I stedet for at forstå de uovervindelige forskelle mellem arabisk og vestlig kultur, har Europa og de stater, der er udgået fra denne civilisation valgt at underordne sig måske i forsøget på at undgå den krig, der vinker forude, måske med et ønske om at med godheden på vores side styrer vi uden om den konflikt der ligger og venter på os ude i horisonten.

Og medierne gør hvad de kan for at nedtone og eufemisere denne udvikling, ved at pege på os som fremmedhadende racister og med den arabiske befolkning som ofre for vores evigt stigmatiserende intolerance. Side om side med opfordringen til besindighed og historisk fairness bør vi have øjnene åbne for Vestens selvmord, der delvis hænger sammen med universiteternes monomane fokus på racisme og de vedvarende åbne grænser. Vi siger ikke som de politisk korrekte: åbne hjerter og åbne grænser. Nej, de seneste tyve-tredive års erfaringer byder os at sige: åbne grænser invitation til konflikt

1. En af de helt afgørende grunde til at islam har fået så relativt let spil med at komme ind i Europa, handler selvfølgelig om EU, men det handler desværre også om, at vores kultur, vores civilisation befinder sig i splid med sig selv.

Sådan set har vi tre kræfter, som arbejder for et svækket Vesten og en fremmed civilisation, der nærmest er blevet inviteret herop: vi har den arabiske kultur med egne relativt gennemskuelige dagsordener, der er eliterne, magthavere og meningsdannere rundt omkring i Europa, og så er der en stor, fad masse af vælgere, der kan svinge fra den ene side til den anden alt afhængigt af medierne og graden af underholdning i tv.

Hvis vi ser det som en kommende borgerkrig, er der mindst tre stærke grunde, årsager til den igangværende borgerkrig i Vesten.

a. Man, alle? vil gerne høre til ”de gode” med retfærdigheden på deres side. Herved får de lejlighed til at pege på de mindre gode, dvs. racister, de nationale, de uanstændige. Ondets rod hedder racisme.

b. Hvis vi forstår kristendommen som en af vestlig civilisations grundpiller (ved siden af Athen og Rom), har de seneste to hundrede år vist en stærk og alt dominerende kritik, der har ført til en nådesløs underminering af kristendommens og samtidig banet vejen for en uhæmmet sympati med de oprindelige folk og den 3. verden.

c. En voksende uvidenhed om Europas historie, herunder den nationale. Som en sideordnet gevinst ved fjernsynets voksende indflydelse er den nationale såvel som den store historie blevet erstattet af et aldrig hvilende behov for underholdning.

Læg så hertil at behovet for en religion sådan set stadig er der. Kristendommen har længe kæmpet med Marx og Mao om førstepladsen. Denne kamp lader til at være overhalet af en ny gud, som kaster sin store skygge over alt andet på jorden.

2. Om alt dette og meget mere kan man læse om i Douglas Murrays seneste bog The War on The West. (2022)

Hans hovedfokus handler først og fremmest om racisme og antiracisme i USA.

Murrays bog er delt op i henholdsvis race, historie religion og kultur. Under disse overskrifter udfolder han sine betragtninger og refleksioner. Der er i hans optik tale om en kulturkrig, intet mindre. Ikke mindst har begrebet race spillet en uforholdsmæssig stor rolle i vores nyere historie.

I tilbageblikket på slaveriets historie (det europæiske vel at mærke) hører vi om grupper der er klar til at antedatere Amerikas tilblivelses-år. I stedet 1776, er der antiracistiske grupper der ønsker året 1619, hvor det første slaveskib kom til Amerika.

I det hele taget er Murrays hovedfokus på Amerika, hvor racismen har fået nye vind i sejlene. Ting, der i går var værdsat, bliver gennem nidkære blikke på fortiden kastet på lossepladsen. Amerika har blod på sit flag kunne være en af overskrifterne. Men samtidig er der et foruroligende fravær af fokus på andre landes forbrydelse og slaveri. I hvert fald er der ingen ende på de forbrydelser Amerika bliver gjort ansvarlig for.

George Floyds død gav antiracismen ny næring. Gennem de talrige eksempler Murray giver i sin bog fremgår det, at enhver mindre gruppe aktivistiske antiracister kan få en hvilken som helst universitetsstyrelse til at gå på knæ og adlyde de mindste vink fra antiracisterne. Herhjemme ANTIFA.

Der er bl.a. talrige påpegninger af mindre forseelser der har fundet sted i skyggen af slaveriet. Der findes så at sige ikke den person, der ikke har haft aktier i slavehandlen, – herhjemme har vi jo Holberg. Bag alt dette ligger en stor aversion mod Vesten.

Tænk et øjeblik på Durbankonferencen i August-september- 2001, hvor især Israel og USA blev udskældt og lyst i band. Konferencen, der bl.a. havde som mål at imødegå diskrimination nåede hurtigt højdepunkter der rimede på racisme og diskrimination.

”Ved konferencens slutning blev man enige om, at der ikke fandtes den uret i verden som ikke kunne lægges foran Vestens døre” – Murray har et skarpt blik for den antiracisme som i sig selv er gået hen og blevet en ny form for racisme.

Alle de opregnede tilfælde af racisme begået af først og fremmest USA afføder så det næste spørgsmål, der handler om erstatninger. De fleste af os husker sikkert den korte borgerkrig mellem hutuer og tutsier i Rwanda i 1994. På bare tre måneder blev en million mennesker myrdet med macheter, kniv og andre håndvåben. Der har i moderne tid været forslag fremme fra Organisation of African Unity om, at erstatninger for Hutu-stammens drab på Tutsi-stammen skulle betales af USA’s regering. Rwanda opnåede selvstændighed fra Belgien i 1962. Hvorfor…..?

Måske fordi USA ses som et i bund og grund racistisk land …der aldrig kan vaske blodet fra slaveriet og indianerne af sit flag.

Dæmonisering af Vesten og af mennesker i Vesten er nu den eneste acceptable form for hykleri og skinhellighed i internationale fora som FN. Vestens historie er særlig skamfuld hedder det flere steder. Hvad slavehandelen angår, havde Europa og Amerika nu ikke ligefrem patent på denne. I øvrigt er det værd at bemærke, at efter at englænderne i 1807 holdt op med at deltage i slaveriet, satte de mange kræfter og penge ind på at stoppe slaveriet omkring Indien og andre steder. Og det skete ikke uden omkostninger.

”Mellem 1808 og 1860 opbragte (Royal Navy ) Den Vestafrikanske Eskadre 1600 skibe og 150.000 afrikanske slaver og mistede herved en betragtelig del af deres sømænd. Den slags bør medtages, når man ensidigt peger på englændernes andel i den globale slavehandel.

Ifølge Douglas Murray var det Luther King Jr. Der formulerede det klarest, da han sagde ”behandl mennesker som individer og forkast dem, der prøver at reducere mennesker til medlemmer af en gruppe, som de kun tilhører gennem en tilfældighed ved fødslen.”

Budskabet triumferede dengang King holdt sine store I have a Dream-speech i 1963. Men se lige på hvordan det så er gået, ikke mindst i USA. Det var sikkert ikke uden inspiration fra raceoptøjerne i USA i tresserne og Vietnam-krigen, at de politisk korrekte eliter og venstreaktivistiske kulturkrigere rundt omkring fik vind i sejlene, og der kom en særlig bevågenhed på folk fra den 3. verden, udviklingslandene, herunder araberne, der fik offerstatus efter krigene med Israel og den generelle afkolonisering.

Og i kølvandet på den racialiserede revolte måtte endog en forfatter som Shakespeare også gennem den politisk korrekte mølle og vige til fordel for mere moderne, inkluderende og mangfoldige stemmer. Shakespeare var simpelthen for hvid og ikke-inkluderende. Og dette er foregået på universiteter, i akademiske sammenhænge blandt belæste og lærde folk, der bare måtte tage del i den voksende offergørelse og nedgøre alt hvad der var hvidt!

Og dette offergørende fokus har holdt sig lige siden. Og mon ikke det også ligger bag den uophørlige import af muslimer til Europa, en bevægelse der givetvis vil føre frem til det europæiske selvmord i en ikke alt for fjern fremtid..?

Douglas Murray: The War on The West,

4.1 9 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

35 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Limewood
Limewood
1 month ago

Prøv blot for sjov at gå ind på DIIS (Danske institut for internationale studier) hjemmeside og søg på medarbejdere.. Her kan man se hvad dette instituts medarbejdere fordriver tiden med under forskning. Første foto er en hr. Abel Gwainpedi, seniorforsker, som bl.a. beskæftiger sig med afrikansk kolonial historie. Næste på den alfabetiske liste er Adam Moe Fejerskov som bruger sin tid på bl. a. udviklingsbistand, fattigdom, uligheder, verdensmål.. Og jo længere man kommer ned i listen af eksperter dukker der et mønster op angående DIIS “forskning”: “populisme, det yderste højre”, seventeenth century Europe, French colonization, British colonization, decolonization, moralsk skade, identitet, postkolonialisme,… Read more »

Margrethe
Margrethe
1 month ago
Reply to  Limewood

Skarp iagttagelse. På et område vil jeg dog medgive, at negerne har bidraget med positiv inspiration til vestligt kultur. Musikken:

https://www.youtube.com/watch?v=klCvrpy8LwU

Dragen
Dragen
1 month ago
Reply to  Margrethe

Det er rigtigt. Og Jazz er et enestående smukt exempel på sammensmeltningen af afrikansk/vestlig kultur. De vestligt skabte musik instrumenter ,- særligt blæserinstrumenterne – fra især den amerikanske borgerkrigs militære enheders hjemvenden, og afrikanske slavers tradition for gospel mm. Og – ikke mindst chancen for som tidligere slave , at opøve en FÆRDIGHED. De blev jo selvlærte på de instrumenter de overtog , fra de amerikanske soldater der havde deltaget i borgerkrigen . Færdighed giver værdighed.

Musik kan både bedøve, lokke og forføre
Musik kan både bedøve, lokke og forføre
1 month ago
Reply to  Dragen

Ja, det er jo sødt og hyggeligt at jazzklubber
kan spille smuk jazzmusik. Men hvis det halve
Afrika flytter til Europa, som EU lægger op til,
vil festen og musikken hurtigt være forbi, og det
vil komme til at handle om islamisme, erobring,
konflikter, økonomisk ulykker, besættelse,vold,
terror og blodige massakrer. Og udslettelse af
europæernes kultur og fremtid.

Limewood
Limewood
1 month ago
Reply to  Margrethe

Margrethe: Det er ikke det, jeg siger. Jeg påpeger, at marxismens mål er revolution – altså statens tyveri af produktionsmidlerne fra ejerne. Men kan godt remse en hel række dårligdomme op ved det kapitalistiske systems historiske udvikling og sikkert også ved ejendomsretten. Men gør det marxisternes forventede resultat af deres projekterede revolutionære utopi mere attraktiv? Kort sagt er det meget nemt at kritisere – men gør det deres egen løsning bedre af den grund?? Historisk kan man se at marxisternes planøkonomi og afskaffelse af ejendomsretten mv. ledte til uhørte menneskelige lidelser og katastrofer – i Sovjet, Kina, Nordkorea, Cambodia, Cuba,… Read more »

Musik kan både bedøve, lokke og forføre
Musik kan både bedøve, lokke og forføre
1 month ago
Reply to  Margrethe

Margrethe: Goddag mand, økseskaft. Er det
ikke dit svar til Limewoods kommentar?

Poul
Poul
1 month ago
Reply to  Margrethe

“På et område vil jeg dog medgive, at negerne har bidraget med positiv inspiration til vestligt kultur. Musikken”

Du mener som den gangsta-rap der siden starten af 90’erne har inspireret sorte i USA og unge mandlige muslimer i europa til at danne bander og begå kriminalitet døgnet rundt, og hvor drab og fængselsophold mv betragtes som en livsstil?

Måske skulle du lige genoverveje den tanke.

Hansen
Hansen
1 month ago
Reply to  Margrethe

hahaha – det klip understreger virkelig din pointe!

Danskernes fremtid ligner et fascistisk mareridt
Danskernes fremtid ligner et fascistisk mareridt
1 month ago
Reply to  Limewood

Murray har ret i næste alt. Men det hele er måske ikke helt så kompliceret som i bogen om Vestens selvmord. Det vi ser er jo at kommunisterne er dygtige til at organisere sig, og de er meget aktive mht. at propagandere. Hvorimod den borgerlige fløj er ret in-aktiv. Hertil kommer at mange vælgere og borgere er træge, dvaske, sløve og apatiske når det drejer sig om at forsvare egne interesser. Man interesserer sig tit ikke for politik, og forstår ikke at politik afgør om samfundet er til at leve i, eller om det udvikler sig til helvedes forgård. Hvis… Read more »

Limewood
Limewood
1 month ago

Jeg tror, det bunder i en fundamental forskellige psykologiske faktorer. Venstrefløjen siger det jo selv – man vil forandre – altså en stor lyst til at missionere, fordi man har en religiøs tro det hellige i ens egen mission. Derfor er venstrefløjens alliance med islam helt naturlig – dog kun indtil et vist punkt. Men det der binder disse to sammen er høj organisering og en fælles fjende.

Højrefløjen synes ikke at have samme religiøse tilskyndelser til at missionere, eller venstrefløjens behov for dominans og hegemoni over sjælene.

Dragen
Dragen
1 month ago
Reply to  Limewood

Super skriv du har lavet her. Det giver et godt indblik i , hvordan det kunne gå så galt . Og hvad vi fortsat trasker rundt i af “intellektuelt arve-gods”. Tak skal du ha’.

Palle Almindsø
Palle Almindsø
1 month ago
Reply to  Limewood

Det er tankevækkende! Det kommer bestemt ikke bag på mig, men godt at se det dokumenteret .
Uhyre afslørende må jeg sige. Det underliggende budskab i dette handler om uvidenhed og troen på at have godheden på deres side!!

Dragen
Dragen
1 month ago

Uvidenheden og selv-føelsen af godheds-tingen , bærer det hele eller det meste . Og så at de fleste er meget unge når de starter i de tanker.

Dan Christensen
Dan Christensen
1 month ago

Overskriften “Vesten er i krig med sig selv” kan præciseres mere skarpt:
“Vestens magthavere er, i ledtog med hadefulde islamister, i krig til døden med Vestens normale befolkninger.”

Jan Ulrik Friis
Jan Ulrik Friis
1 month ago

“En af de helt afgørende grunde til at islam har fået så relativt let spil med at komme ind i Europa, handler selvfølgelig om EU, men det handler desværre også om, at vores kultur, vores civilisation befinder sig i splid med sig selv.” Så er vi altså nået hertil, som der står skrevet i Daniels profeti hvor kongen spørger Daniel: “Er du i stand til at gengive det drømmesyn, jeg har haft, og tyde det for mig?” Daniel svarede kongen: “Den hemmelighed, som kongen spørger om, kan hverken vismænd, besværgere, mirakelmagere eller himmelgranskere fortælle kongen. Men der er en Gud… Read more »

Dagenes-ende-for-USA-NATO
Jan Ulrik Friis
Jan Ulrik Friis
1 month ago
Reply to  steen

Alt respekt herfra til Palle Almindsø, for ja vores kultur, vores civilisation befinder sig i splid med sig selv, EU har FN – NATO – US-Pentagon deres hele militære og politiske system i ryggen, en falsk tryghed der ender i et hul i jorden. Undskyld Steen at jeg også kom til at blander dig ind i min version af verdenshistorien, min version af verdenshistorien er ikke et sted at havne frivilligt, alle andre ville helt sikkert skrive en langt bedre version, udelade det negative om EU eller US militær deres undergravende virksomhed, del & hersk politik hvor så godt som… Read more »

Palle Almindsø
Palle Almindsø
1 month ago

Til Jan Ulrik Friis, NEJ, jeg synes faktisk ikke man bør udelade EU i disse refleksioner her over tidens splid og kaos. Fx kan den voksende indvandring og det som den fører med sig ikke ses og forstås uden EUs medvirken! De manglende grænser mellem Afrika og Europa fx, det negative fokus på en person som Orban, der er en af de få offentlige kritikere af Det Europæiske Fællesskab. Gennem de seneste tyve-tredive år er de danske tv-seere blevet hypnotiseret til at se på verden gennem EUs magtfulde dispositioner og derigennem blevet kritiske over for de nationalt-sindede. Dette er en… Read more »

Jan Ulrik Friis
Jan Ulrik Friis
1 month ago

Ja sådanne som administrerer EU hører til verdens allermest forbryderiske og gennemkorrumperede, reelt hører de hjemme i en dyb fangekælder, utroligt nok EU har haft helt frie hænder kunne gøre præcist hvad de ville, alligevel sætter idioterne i EU alt over styr. Havde EU istedet gennemført at ALT og ALLE relateret til islam forlader EU, have vi alle idag levet i tryghed i lykke i overflod, nu mangler endda fremtidshåbet som de stjal fra os, istedet fik vi den etniske udrensning som pt. er i fuld gang. Vi venter på de næste selvskabte katastrofer, idioterne i EU skaber ulykker som… Read more »

Palle Almindsø
Palle Almindsø
1 month ago

Til J. Ulrik – En tidligere tekst du måske har læst en gang :
https://www.snaphanen.dk/2021/03/27/danmark-eller-eu-det-store-bedrag/

Jan Ulrik Friis
Jan Ulrik Friis
1 month ago

Vi danske er idag alle nedprioriteret i forhold til islam, resultat af venstrefløjens konstante hetz imod folket. Uden venstrefløj og deres menneskesyn ville vi alle idag leve i fred i overflod, venstrefløjens parløb med islam ved at ende i middelalderlige tilstande af vold-anarki-kaos, i nationalstatens undergang. Problemerne relateret til islamisk virksomhed er uendelige, selvforstærkende problemer, der fra start end ikke hører hjemme i Danmark, alt for mange islamiske bekvemmelighedsflygtninge som umuligt lader sig integrere, præcist som vi har set det ske i eksempelvis Sverige og Frankrig den regulære borgerkrig, men tiden løber også ud for Danmark. EU & venstrefløjen helt… Read more »

Jonna
Jonna
1 month ago

EU ønsker ikke og stoppe indvandringen af muhamedanerne. Indvandringen er en af EUs redskaber til at destabilisere hele Europa og ødelægge nationalstaterne, så de kan få indført en verdensregering med velsignelse af de forskellige politikere rund omkring i Europa. Næsten alle politikere på Christiansborg er globalister og vi er blot skatbrikker i deres spil. At de så i deres arrogance ikke kan se hvad muhamedanere vil gøre ved Europa, når de bliver mange nok, er så karmaen for politikerne og vores nationer. Gog og Magog

Last edited 1 month ago by Jonna
Den europæiske dårekiste
Den europæiske dårekiste
1 month ago

Når krybben er tom bides hestene. Det er en sandhed, som snart bliver relevant endnu en gang.

Forbered jer mens tid er

Dan Christensen
Dan Christensen
1 month ago

Det er nok snarere sådan, at det er migrerede kameler og dromedarer forrest ved krybben, som bider hestene. Krikkerne er ved at komme i mindretal, som arrangeret af deres egne ledende bovlamme øg.

Den europæiske dårekiste
Den europæiske dårekiste
1 month ago

Nej, danskerne er bygget op på en sådan måde, at de foretrækker at bekrige hinanden i stedet for at stå sammen mod fjenden.

Det så vi senest under vaccinetvangen hvor jeg selv blev chikaneret for at have nægtet at indtage eleksiren. Her skulle folket have stået sammen mod nedlukningen og andre sindssyge tiltag, men det skete ikke og vil aldrig ske thi dansken er snotdum.

Den der ler sidst ler bedst, selvom der nu ikke er noget at grine ad.

De frække og grådige udnytter de troskyldige
De frække og grådige udnytter de troskyldige
1 month ago

Det er vel næsten sådan at den ene halvdel
af danskerne lever af at snyde, bedrager og
bestjæle den anden halvdel. Det er de kyniske
aktivister mod de naive og godtroende syvsovere.

Nielsen
Nielsen
1 month ago

Og hvis du tror John Brennan og David Keith er onde mennesker; ja så er det nok muligt, at du har fat i noget. Og som altid med den slags mennesker, er filantropisten Bil Gates ikke sen til at have en kvalificeret mening om deres nyttige og uselviske arbejde.
-ironi kan forekomme

Dan Christensen
Dan Christensen
1 month ago
Reply to  Nielsen

Der var engang en rigtig god Hollywood film, som hed “Kill Bill”. Hvad hed nævnte Bill monstro til efternavn?

Cat Girl
Cat Girl
1 month ago

Alle burde vide at CIA skabte Rwanda-folkemordet ved brug af våben som påvirker menneskets biologi/følelser

Anders Bo
Anders Bo
1 month ago
Reply to  Cat Girl

En af de største skirke i verdenshistorien er nok linialgrænserne.

Nielsen
Nielsen
1 month ago

Quote: “It’s not really a moral hazard. It’s more like free riding on our grandkids.”

Piotr
Piotr
1 month ago

@ Palle Almindsø! Takker for super-skarpt skriv. Helt ufatteligt at dansken ikke fatter/ser, at dette handler om deres egen frihed/udryddelse, OG; ikke mindst den fremtid der venter deres efterkommere. Dorskhed eller Dumhed, hvad der nu er årsagen, kommer også af, at majoriteten fastholdes i det jerngreb, der kaldes “velfærd”. Den kommer med en billig Dope, der konstant fortæller denne gruppe af borgere, at de har har det rigtig godt, det går rigtig fint, hvis de så også lige hopper ned på den venstre-liberale(det socialistiske fællskab) galej så er MetteFUSK rigtig glad når hun spiser Makrel i tomat! Denne gruppe borgere… Read more »

Poul
Poul
1 month ago

” Til slut vil partiet meddele, at to og to er fem, og man ville være nødt til at tro på det. Det var uundgåeligt, at de før eller siden skulle fremsætte denne påstand: logikken i deres situation krævede det. Ikke kun gyldigheden af erfaring men selve eksistensen af en ydre virkelighed blev stiltiende afvist i deres filosofi ” (Orwell 1984)” Det punkt passerede vi for 3 år siden, da venstrefløjen besluttede sig for at matematik var racistisk: https://youtu.be/HIOeosYK1_Q?si=JrZEKc-xYYnIKfY_ Der er mange flere eksempler på youtube hvis man søger på det, bare til info hvis i sidder og tror at… Read more »

Den europæiske dårekiste
Den europæiske dårekiste
1 month ago

Som et lille PS eller OT så er det da glædeligt at se at Mette Hitler stille og roligt er på vej mod udgangen.

Ikke at det vil ændre på noget, vi har jo det, som hedder en unity government.

35
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x