10
apr
Seneste opdatering: 10/4-24 kl. 0845
9 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Lars Hedegaard, EU Parlamentet, Bruxelles, 2012, © Snaphanen.dk. (click f. fullscreen)

Venstrefløjen er gået over til ufrivillig komik

Af Lars Hedegaard

Da jeg var ung og dummere end i dag, var jeg bl.a. tiltrukket af venstrefløjen, fordi det var her, man havde de bedste fester, kunne møde de friskeste piger og få et godt grin. Satire var et venstrefløjsfænomen, mens de statsbærende partier, deres medier og præster – om de var borgerlige eller socialdemokratiske – prædikede moral og økonomisk ansvarlighed, og det var slet ikke sjovt.

På venstrefløjen havde man Hans Scherfig – en af de morsomste stalinister, noget land har fostret – og teaterstykker som ”Gris på gaflen” og ”Teenagerlove”, hvis samfundsanalyse måske ikke imponerede, men i det mindste gav anledning til moro eller et velrettet spark i underlivet. Venstrefløjen ruskede op og fik folk til at tænke sig om. I dag får den dem til at falde i søvn af ren kedsomhed.

Venstrefløjen er blevet en munkeorden af humorforladte. Hvornår har man sidst hørt en vittighed fra den kulturbærende elite, der ikke har andet på programmet end klima, racisme, krig og kvindernes frygtelige liv?

Engang var kvinder nogle, man kunne være heldig at møde til en fest. I dag er det bedst at flygte, hvis man skulle møde en af frygt for at blive udsat for en vækkelsesprædiken. (Der er dog visse undtagelser, som jeg skal undlade at nævne i denne forbindelse.)

Klima, racisme og krig er ikke morsomme, men kun egnet til at skabe mismod i befolkningen, og det tror venstrefløjens teoretikere er nok til at skaffe dem evigt herredømme.

Men af mangel på rigtig humor er venstrefløjens talsmænd gået over til ufrivillig komik.

Foregangskvinden er Greta Thunberg, som har berettet, at hun kan se CO2, hvilket må kaldes en bedrift i betragtning af, at den kun udgør 0,04 pct. af atmosfærens indhold og i øvrigt er usynlig. Denne fortjeneste har skaffet hende plads som en af venstrefløjens mest feterede anførere.

For ikke at stå tilbage for den svenske ungmø, er repræsentanter for venstrefløjen begyndt at forklare alt med ”klimaet”. Senest har studieværten Sunny Hostin fra ABC fortalt sine seere, at såvel gårsdagens solformørkelse som sidste uges jordskælv i New Jersey skyldtes klimaet.

Og da Donald Trump er ansvarlig for at have ødelagt klimaet, er det ham, der står bag de seneste tildragelser.

Det kan ende med, at amerikanerne stemmer på ham, fordi hans magt ikke står tilbage for Guds, og at det derfor er bedst at holde sig gode venner med ham.

2.8 5 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

9 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Michael Hansen
Michael Hansen
21 days ago

Ha ha ha! Så sandt som det er sagt. Tak for et godt grin.

De rødes teorier er tragikomiske og livsfarlige
De rødes teorier er tragikomiske og livsfarlige
21 days ago
Reply to  Michael Hansen

Ja, venstrefløjserne burde være totalt til grin, når de vælger at en skulkende og psykisk syg pige skal bruges til at belære verden om klima-dannelsen. Og når de kører frem med deres vanvittige teorier om berigelse, om at der er 217 forskellige køn, om at danske mænd undertrykker kvinderne og femini- sterne med glas-lofter, patriarkalske metoder og strukturel fascisme, om at at det er bedst at børn opdrages af staten, om at lillebitte Danmark kan sørge for velfærd, ro og orden i 150 forskellige lande, om at Marx og Lenin stadig bør være vores ledestjerner, selvom kommunismen har været en… Read more »

Nielsen
Nielsen
21 days ago
Reply to  Michael Hansen
Tim Pallis
Tim Pallis
21 days ago

Forrygende morsomt og klogt og sandt

Finn A. Skov
Finn A. Skov
21 days ago

Altid en fornøjelse at læse Lars Hedegårds indlæg!
Hans bidende humor giver anledning til et godt grin, og stof til eftertanke.
Og ja, du kan ikke overbevise en fanatiker med fakta, og mod dumhed kæmper selv Guderne forgæves!

Niels R. Laugesen
Niels R. Laugesen
20 days ago
Reply to  steen

Vi har også Niels Lillelund og Mikael Jalving.

jdm
jdm
21 days ago

Alinsky’s Rules for Radicals beskriver de ting at radikaler (på venstrefløjen) burde gør for at sejre og samtidigt have det sjøvt medens de gør det. Nu har venstrefløjen sejrede (af helvede til, må man sige) og den styrer alt.

Nu er det ikke sjøvt længere fordi der er meget at tabe. Stillinger, penge, magt, alle de ting man ikke havde som ung. Nu er det da alvor.

Dan Christensen
Dan Christensen
21 days ago

CO2 er en farveløs gas uden lugt eller smag.
Hvis tunfisken siger at hun kan se CO2, er det sandsynligvis en af hendes egne udledte gasprodukter hun har set (og lugtet). Så du røgen, da tunfisken fes i Hamborg.

9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x