11
apr
Seneste opdatering: 11/4-24 kl. 0619
19 kommentarer - Tryk for at kommentere!

EU er for første gang lykkedes med at enes om en omfattende asylpolitik. Kritikere på venstrefløjen mener den undergraver asylretten, kritikere på højrefløjen vil have en strengere asylpolitik. Foto: AP / NTB

Af: Erling Marthinsen 

EU-Parlamentet stemmer for en større reform af asyl- og flygtningepolitikken i EU. Polen gør det klart, at man ikke vil overholde alt, hvad der er blevet vedtaget.

Det skriver NTB, som hævder, at den nye asyl- og migrationspagt vil gøre det sværere for migranter og flygtninge at komme ind i EU. Men det er ikke alle enige i.

EU-aftalen skal sikre en bedre byrdefordeling mellem medlemslandene. I praksis betyder det, at EU-landene mister kontrollen over deres egne grænser og skal dele de byrder, de pålægges af lande, der ikke er villige til at beskytte EU’s ydre grænse.

Forslaget om en omfattende asylpolitik for EU’s medlemslande blev første gang lagt på bordet i 2016, men det skulle tage otte år, før det blev vedtaget. Pagten består af ti forskellige lovforslag, som alle blev vedtaget ved onsdagens afstemning. Det var også en forudsætning for, at pagten kunne træde i kraft.

Europarådet skal godkende aftalen inden for to år, så den er ikke umiddelbart gældende. Men strømmen af migranter fortsætter med uformindsket styrke. Sidste år søgte 1,14 millioner mennesker asyl i EU-landene, det højeste antal siden 2016, ifølge nyhedsbureauet AFP. Derudover er antallet af illegale ankomster steget til omkring 380.000 sidste år.

Egen undergang skal registreres

Det virker umuligt for EU-landene at deportere selv kriminelle illegale migranter. Men EU investerer i bedre registrering af det europæiske selvmord.

Alle lande, inklusive Norge, bliver forpligtet til at screene alle asylansøgere, herunder fingeraftryk og biometriske data. Dataene vil blive lagt ind i et fælles register, Eurodac, som vil gøre det lettere at opdage “asylshopping”. Asylansøgere vil heller ikke få lov til at rejse ind på et lands territorium, før deres asylstatus er blevet afklaret.

Pagten indeholder også en “solidaritetsmekanisme”. Medlemslande, som ikke ønsker at erstatte deres egen befolkning, kommer til at betale dyrt for det. Norge er ikke omfattet af denne lov, men vil sandsynligvis vælge at tilslutte sig frivilligt.

Dublin-forordningen, hvor det første land, en asylansøger ankommer til, er ansvarlig for asylbehandlingen, vil blive delvist opretholdt.

Polsk nej

“Polen anerkender ikke solidaritetsmekanismen,” siger premierminister Donald Tusk. Flere andre EU-lande er også skeptiske over for dele af pagten.

Mange på venstrefløjen mener, at pagten systematisk vil bidrage til at underminere retten til asyl, en kritik, som også Amnesty International og andre organisationer har fremført. Partier på højrefløjen mener derimod, at pagten ikke går langt nok i forhold til at lukke EU’s ydre grænser. EU’s kommissær for indre anliggender, Ylva Johansson, er stolt af den asylpagt, som EU har vedtaget.

“Jeg er utrolig stolt,” siger Johansson.  “Det er en fantastisk forbedring. Nu har vi en helt ny politik, som vil skabe meget mere orden i migrationen, men som også beskytter asylansøgere og retten til asyl.

Fra Document.dk

3 2 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

19 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Bastardo
Bastardo
21 days ago

Svenske woke kvinder! Bliver civilisationens undergang.

Pladderhumanisterne har sejret ad helvede til
Pladderhumanisterne har sejret ad helvede til
21 days ago
Reply to  Bastardo

Svenske, danske, norske, tyske, franske og engelske woke
og gak-gak humanistiske kvinder m/k bliver Europas undergang.
Økonomien, freden og kulturen i vores lande vil blive ødelagt og
udslettet i de kommende år.

Pladderhumanisterne har sejret ad helvede til
Pladderhumanisterne har sejret ad helvede til
21 days ago
Reply to  Bastardo

Ylva Johansson er utrolig stolt, og frau Merkel er vel også stolt. Men de har ingen grund til stolthed. For de har medvirket til at undergrave deres egne lande og hele Europa. Og da pagten på ingen måde styrker europæernes sikkerhed, tryghed og frihed, er den en falliterklæring. Men den vil blive udråbt som en stor sejr, og medierne vil fylde os med bluff om at den viser at EU ønsker at beskytte os. Men sandheden er at feministerne og de radikale munkemarxister ønsker at alle europæere skal leve og dø i en kopi af sovjet-unionen, dog tilføjet et digitalt… Read more »

Ham der gerne vil standse ulykken
Ham der gerne vil standse ulykken
20 days ago
Reply to  Bastardo

Woke kvinder har ligeså meget magt som et spædbarn.
Hvis du reagerer på at de skriger så bestemmer de, overlader du dem til sig selv i et par dage dør de.

Civilisationens(vestens) undergang er svage mænd som er bange for “skældsord”, Woke kællinger og muslimske svinehunde.

Stine Bosse elsker EU og foragter DK
Stine Bosse elsker EU og foragter DK
20 days ago

Stine Bosse fra Larses “moderate” parti er god til at kæfte op. Hun går 100% ind for flere indvandrere til Danmark, gerne 7000 flere pr. år. Men hun taler i tåger, hun taler om at nu skal der findes “løsninger”, nu skal DK tage sin del af “ansvaret”, nu skal vi være “solidariske” med EU, nu skal vi modtage et “forsvindende lille antal flygtninge”, nu skal vi have “en meget mere stram” indvandringspolitik. Et øjeblik senere skal vi så have en “bedre politik” overfor invasionen. Stine Bosse er ikke en strammer, men en slapper, men ordene vælter ud af hende… Read more »

Dan Christensen
Dan Christensen
20 days ago
Reply to  steen

Hun er et fæ og et virrehoved.

Preben Møller Jacobsen
Preben Møller Jacobsen
20 days ago

Forslaget skal alene tjene til at øge hastigheden hvormed diktaturet kan modtage og med fly hente muslimerne til EU-diktaturets medlemslande – husk på, at EU-diktaturet 2018 officielt på TV meddelte at 60 mio. muslimer skal ankomme til EUs medlemslande i tiden fra nu (2018) til senest 2050. Danmark har derfor som statsminister Mette Fup 2022 i TV meddelte: Vi mangler boliger har derfor iværksat boligbyggeri af 20.000 nye boliger. NB: EU-diktaturet meddelte 2021 skifter navn 2025, samtidig sløjfes alle interne grænser og alle tidligere politiske valgbegivenheder ophøre for altid, landenes resterende suverænitet overflyttes til EU-diktaturet dvs Fjolsetingets magtbeføjelser ophører 2025… Read more »

Enhedslisten oversvømmer gerne DK med afrikaniseri
Enhedslisten oversvømmer gerne DK med afrikaniseri
20 days ago

Der har lige været en såkaldt debat på P1
ang. indvandring. Stine Bosse, Pia Kjærsgaard
og en hidsig kvinde fra Enhedslisten plus Gitte
Hansen var enige om at der ikke skulle snakkes
ret meget om migrant-kriminalitet og andre skyggesider.

Derimod var der især fra Stine og kommunist-damen
en masse snak om indvandrernes menneskerettigheder
og sociale behov. Danskernes MR og ret til ikke at blive
fordrevet, udskiftet og udsat for terror, gad Stine og
den røde dame ikke bruge ord eller tid på. EL er kun
human og næstekærlig når det gælder folk fra fjerne
lande.

Dan Christensen
Dan Christensen
20 days ago
Reply to  steen

Til gengæld er disse typer helt fænomenale til at blive styret af deres impulser.
Når alle i et samfund bliver primært impulsstyret, bliver samfundet meget mere livligt. Folks impulser på de kanter er mestendels af liturgisk karakter og derfor udenfor den sædvanlige logiks regler.

Preben Møller Jacobsen
Preben Møller Jacobsen
20 days ago
Reply to  steen

Somalias gennemsnitlige IQ målt år 2022 = 67,67 befolkning 17.597.511. Somalias lave IQ ift. verdens lande rækker til plads nr. 173. Et lands befolkning IQ < 85,00 er den laveste værdi for normal udvikling af samfundets infrastruktur m.m. alt derunder er kaos og korruption.

Preben Møller Jacobsen
Preben Møller Jacobsen
20 days ago

Aktuelt – Palæstina her lever alle af bistandshjælp bl.a. fra Danmark i alt ca. 200 mio. kroner hvert år hertil formentlig >2 mia kroner. pr. år fra det muslimske FN samt andre lande. Der er ingen produktion overhovedet så der er kun tiggervejen, palæstinensere i Danmark lever alle på bistand og er ekstrem kriminelle mod alle ikke-muslimer IQ = 77,69 altså betydelig lavere end 85,00. Derfor ingen produktion stort set ingen uddannelse alt i kaos og korruption vold og drab typisk muslimsk levevej.

Den Europæiske Dårekiste
Den Europæiske Dårekiste
21 days ago

Bare rolig, indenfor meget kort tid ændrer Tusk mening, de har fået deres helt egen landsforræder lige som alle os andre.

Eurofobiske Egon
Eurofobiske Egon
19 days ago

Afskaf EU! Et håbløst lorteprojekt som intet andet har lavet end enorme ulykker!

Så længe vi hænger på overnational styring er vi under storkapitalens støvle.

Og storkapitalens plan for Europa hedder Kalergi-Brasilien eller “Mudderstrup” på godt dansk.

Et helt kontinent af mulat-halvhjerner der alene dur til at heppe fodbold og save hovedet af hinanden i endeløse favela-krige.

Og denne åbne kloak er hvad den borgerlige magtklasse går og ønsker sig brændende.

Vorherre på lokum!

Dan Christensen
Dan Christensen
20 days ago

Nu er mafiabanden EU også gået over til pengafpresning af Frankrigs & Tysklands lydstater – også kaldt EU.
Makker lydstaterne ikke ret, får de en heftig dummebøde der rykker på kontoen. Til at begynde med skal lydstaterne hoste op hvis de ikke aktivt vil modtage nyt affald fra andre lydstater. Overgangsterne i Bruxelles, Paris og Berlin sidder bag lukkede døre og bestemmer hvor meget affald, de enkelte affaldsdepoter – undskyld – lydstater skal modtage.
Hold kaje og accepter deponeringen; eller bliv udplyndret af bosserne i Bruxelles. Nu skal de dumme europæere afrettes og dresseres til de underkaster sig.

Dan Christensen
Dan Christensen
20 days ago

Send alle yngre mandlige asylansøgere til Ukraine først. Her skal de rydde minefelter i mindst et år, hvorefter de overlevende kan vende tilbage til lejre ved EU’s grænser, for der at ansøge om asyl. Så demonstrerer de, at de kan foretage sig noget nyttigt for menneskeheden og ikke bare for sig selv.

Dan Christensen
Dan Christensen
20 days ago

“EU-aftalen skal sikre en bedre byrdefordeling”. Nu må de godhjertede mæfikker i EU snart finde ud af, om migranter er en velsignelse eller en byrde. Hidtil har man mestendels kun hørt om alle de kulturberigende hjernekiruger og professorer i matematik, der brænder efter at berige os (og måske en lille smule sig selv?) dumme vantro. Lad os høre EU’s koryfæhunde udlægge ordet ‘byrde’ i den nye migrantplan. Det er helt nye toner fra det ellers kakofoniske EU hornorkester. Den million bob, jeg ellers havde tænkt mig at donere til ngo’erne får ngo’erne naturligvis slet ikke, hvis ngo’erne kun er i… Read more »

Peter
Peter
20 days ago

Et køn skulle aldrig have haft stemmeret, da de i deres tilfælde er ved, af følelses mæssige årsager at forære det (såkaldte Europa) væk… 🙁
(da det andet køn følger det førelses besluttende køn (grundet sex) der føler der skal være plads til alle)

Last edited 20 days ago by Peter
19
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x