21
apr
Seneste opdatering: 21/4-24 kl. 1105
74 kommentarer - Tryk for at kommentere!

NĂ„r de alternative medier nedbryder propagandalĂžgnen

Af Jette Anne Marie Hansen

Den gode, gamle professor John Mearsheimer pĂ„peger, at Max Blumenthal/Grayzone m.fl. meget tidligt tilbageviste Israels propagandalĂžgne om halshuggede babyer og voldtĂŠgter. LĂžgne, som mainstreammedierne ukritisk viderebragte – og faktisk stadig forfĂŠgter, hvis de kan komme afsted med det. Disse lĂžgne er pĂ„ ubehageligste vis blevet brugt til at skabe accept hos befolkningerne i Vesten af det verserende folkemord pĂ„ palĂŠstinenserne i Gaza.

Mainstreammedierne er degenereret til at blive propagandister for regeringen og globalisterne. Som Mearsheimer siger, ville der slet ikke have vÊret nogen debat om, hvad der skete 7. oktober, var det ikke for de alternative medier
 I det hele taget ville der ikke vÊre nogen samfundsdebat. Vi ville vÊre nÞdt til at tro pÄ alt muligt l
 for at sige det.

Af samme grund har de alternative medier ogsÄ givet mainstreammedierne baghjul, hvorfor de i stigende grad lever en hensygnende tilvÊrelse. Den konkurrence er de selvsagt ikke glade for. Derfor tager mainstreammedierne ogsÄ for tiden politikerne i hÄnden og lÊgger op til Þget censur af de alternative medier.

Pierre Collignon, der netop er udnĂŠvnt til chefredaktĂžr pĂ„ Berlingske, fortĂŠller, at han gĂ„r meget op i, “hvordan medier skal hĂ„ndtere syndfloden af lĂžgne, manipulationer og misinformation i det offentlige rum”.

Det er jo morsomt at han siger det, al den stund, det er mainstreammedierne, der er de primĂŠre kolportĂžrer af manipulationer og misinformation i det offentlige rum. F.eks. har hans egen sprĂžjte viderebragt Israels propagandalĂžgne om 7. oktober – UDEN at rette dem. Og lur mig om ikke “hĂ„ndtere syndfloden af lĂžgne, manipulationer og misinformation” er en eufemisme for censur og undertrykkelse af de alternative mediers ytringsfrihed og ytringsfriheden pĂ„ de sociale medier.

Hvis man bemĂŠrker det, bliver pĂ„standen om, at de alternative medier udgĂžr kilder til misinformation og disinformation, generelt ikke kvalificeret – blot pĂ„stĂ„et.

HVILKEN misinformation og HVILKE “konspirationsteorier” sĂ„kaldte taler vi om? Det er der ingen, der siger.

Forgangen sĂžndag blev emnet dĂŠkket pĂ„ Clements “Akkurat” pĂ„ P1. Clement havde Jeanette Serritzlev fra Forsvarsakademiet i studiet sammen med bla. Morten LĂžkkegaard (V). Serritzlev har specialiseret sig i at pĂ„stĂ„, at Rusland stĂ„r bag en syndflod af misinformation, der skyller ind over Danmark og distribueres pĂ„ de sociale medier.

Serritzlevs redegÞrelse var en ynk at hÞre pÄ. Det bedste, man kan sige om hende, er, at hun usikkert hakkede og stammede og virkede elendigt til mode. Det havde hun sandelig ogsÄ grund til. Man mÄtte tage sig til hovedet over sÄ lÞst funderet, som pÄstanden om omfattende russisk misinformation var.

HVORDAN bÊrer russerne sig ad med at pÄvirke danskerne? Det vil vi gerne vide.

Jo, de har ifĂžlge Jeanette Serritzlev nogle “trolde” eller “pĂ„virkningsagenter”. Og hvad vil det sĂ„ sige? Det kunne selvfĂžlgelig vĂŠre betalte agenter, men vigtigst at forstĂ„ var, at det ogsĂ„ kunne vĂŠre “nogle, der abonnerer pĂ„ Kremls verdensbillede og derfor frivilligt videreformidler det”. De sĂ„kaldte “konspirationsforaer” er jo ikke skabt i Moskva, men har “russiske aftryk” og er “forstĂŠrket af Rusland”, sagde Serritzlev.

Kriteriet forekommer totalt meningslÞst. Hvordan bÊrer man sig ad med at fastslÄ, at Rusland overhovedet har noget med det at gÞre? Det var mildest talt uklart.

Der er nÞdvendigvis en afgÞrende kvalitativ forskel pÄ, om folk med overlÊg viderebringer noget, den russiske stat har bedt dem om, eller om de slet og ret selv har researchet et emne, skaffet sig oplysninger og pÄ den baggrund formidler deres egen analyse. Men ikke ifÞlge Jeanette Serritzlev.

Og hvad med sandhedsvĂŠrdien? IfĂžlge Serritzlev er misinformation lig med “ting Kreml kan vĂŠre interesseret i bliver viderebragt”. Men skal der ikke vĂŠre tale om vitterligt falske pĂ„stande? Ellers er begrebet – igen – meningslĂžst. Lad os se pĂ„ det.

Eksempler pĂ„ “russisk misinformation”:

1) “WHO forsĂžger at overtage verdensherredĂžmmet”. Men det gĂžr WHO jo vitterligt, hvis man lĂŠser den pandemitraktat, WHO forsĂžger at fĂ„ landene til at forpligte sig pĂ„. Traktaten involverer at landene skal deponere deres suverĂŠnitet hos WHO, der tildeles magten til egenmĂŠgtigt at definere, hvornĂ„r der er en pandemi og hvilke forholdsregler landene i den anledning skal tage. Nedlukning af samfundet, indespĂŠrring af befolkningen, vaccinetvang. Det ER at overtage herredĂžmmet.

2) “Sanktionerne imod Rusland virker ikke”. Well. Det er simpelthen sandt, at sanktionerne imod Rusland ikke har virket, den kendsgerning kan iagttages med det blotte þje.

3) “Rusland vinder krigen”. Det er en kendsgerning at Rusland vinder krigen.

4) “Mistillid til mRNA-vaccinen”. Det er et fastslĂ„et faktum at mRNAvaccinen ikke virkede og var farlig. Selv myndighederne mĂ„tte indrĂžmme, at vaxxen hverken forhindrede, at man kunne blive smittet eller smitte andre med Corona, ligesom man heller ikke lĂŠngere kan komme uden om de mange tilfĂŠlde af hjertebetĂŠndelse, selv om man selvfĂžlgelig gĂžr, hvad man kan for at gĂ„ let hen over det. Desuden var det eksperter og videnskabsmĂŠnd fra Vesten, der pĂ„ forhĂ„nd advarede imod vaxxen – og ikke noget, der kom fra Rusland.

Disse eksempler pĂ„ “russisk misinformation” viser, at begrebet intet har med misinformation at gĂžre, men i stedet er synonymt med ikke at tro pĂ„ myndighedernes lĂžgn og propganda.

Morten LĂžkkegaard kunne imidlertid sagtens genkende det problem, Jeanette Serritzlev talte om:

“Gazakonflikten er et godt eksempel pĂ„, at denne massive strĂžm af informationer, som jeg ser som disinformation, ryger direkte ud i hovedet pĂ„ vores unge og pĂ„ kort tid skaber et foruroligende billede af, hvad der foregĂ„r dernede.

Jeg har registreret, at nĂ„r man kommer ind pĂ„ gymnasierne, sĂ„ har man pludselig en hel sal imod sig, fordi man tillader sig at sige nogle ganske saglige ting om Israel/Gaza-konflikten. Og det er jo fordi der sidder nogen og pĂ„virker de her unge mennesker pĂ„ en mĂ„de, som er usund”.

I virkeligheden sad LÞkkegaard og klynkede over, at han led nederlag i debatten, fordi de unge havde oplyst sig om realiteten i Gaza pÄ de alternative medier. Og det er sagen i en nÞddeskal: Politikerne og mainstreammedierne kan ikke klare sig i debatten, nÄr deres propaganda bliver konfronteret med de oplysninger, der formidles pÄ de alternative medier.

Rusland har i virkeligheden INTET med sagen at gĂžre.

Den underforstÄede konklusion: Noget mÄ gÞres for at fratage befolkningen adgang til disse informationer, der afslÞrer at politikerne og mainstreammedierne lyver og bedriver propaganda.

Vi mĂ„tte forstĂ„, at det var meget uheldigt med al denne “misinformation”, fordi borgerne mister tilliden til politikerne og institutionerne. (Og det er de jo glade for i Rusland).

Well, det er sandt at tilliden til politikerne og institutionerne eroderes. Men det viser bare, hvor skadeligt det er, nÄr samfundsautoriteterne lyver. LÞgnen er ÞdelÊggende for samfundsordnen. Folk bliver populÊrt sagt ogsÄ skÞre i bolden af at blive bibragt et realitetstab ved at tro pÄ myndighederne. Det kan man konstatere ved selvsyn pÄ Facebook, hvor folk er ved at rive hovedet af hinanden, alt efter om de har kÞbt propagandalÞgnen eller ej. Det skaber et skel imellem mennesker, som ÞdelÊgger kontakten og gÞr kommunikation umulig.

HVIS politikerne og mainstreammedierne sagde sandheden, kunne de uden videre gendrive den sĂ„kaldte “misinformation” med facts og argumenter. FORDI de lyver og bedriver propaganda, er de nĂždt til at undertrykke den fri afgang til informationer ved at censurere de alternative og de sociale medier.

Sig sandheden! SĂ„ forsvinder problemet. Men det er selvfĂžlgelig for meget at bede om i “Empire of Lies”.

LĂŠsetip i dag: Mikael Jalving om Sverige: En ny normal i den forstummede udlĂŠndingedebat

2.1 11 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

74 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Torben-C
Torben-C
12 days ago

Opmuntrende at hÞre, hvordan de unge skoleelever vender ryggen til Main Stream Media og i stedet prÞver at orientere sig ude pÄ nettet.

USAs og DKs fremtid ligner et fascistisk mareridt
USAs og DKs fremtid ligner et fascistisk mareridt
11 days ago
Reply to  Torben-C

Ja, det er da et lille lyspunkt. Men censur er pĂ„ vej, sĂ„ mon det varer ret lĂŠnge fĂžr ytringsfriheden er afskaffet? Og ogsĂ„ pĂ„ nettet er der mange vildledende “oplysninger”. Er der noget man kan stole pĂ„, nĂ„r videoer med de nye AI systemer kan bringes til at vise hvadsomhelst? Noget som aldrig er sket i virkeligheden. I forvejen har flertallet af borgerne svĂŠrt ved at skelne shit fra chanell og i fremtiden bliver det mĂ„ske nĂŠsten umuligt for dem. BĂžger, kritik og ubekvemme sandheder bliver forbudt, og MSM vil snart kun servere politisk korrekt oplysning. Man kan gĂŠtte… Read more »

Fru Olsen
Fru Olsen
10 days ago
Reply to  Torben-C

Se venligst dette billede fra 1940’erne. Amerikanere for Hitler. Jer, der stĂ„r imod Israel, stĂ„r sammen med antifa og Hamas. Det kan ikke diskuteres. Der findes ingen grĂ„ middelvej her, ligesom der ikke var mulighed for neutralitet under 2 verdenskrig.
Se videoer fra pro hamas optog i London, new York, etc. Vil I virkelig slÄ pjalterne sammen med sÄdanne?
https://twitter.com/stevesilberman/status/1194361105297993728

DavidK
DavidK
12 days ago

Jeanette Serritzlev er ganske rigtigt en ynk. PrĂžv at dyrk hende pĂ„ twitter, hvor hun konsekvent skriver “ruzzland”, “ruzzere” osv, og ukritisk efterplaprer alt fra det ukrainske propagandaministerium. Det er ikke en “militĂŠranalytiker” der taler, eller skriver – det giver kun mening hvis man betragter hende som statsansat lobbyist for NATO og det militĂŠr-industrielle kompleks. Temmelig meget enig i betragtningerne herover, altsĂ„ generelt – fraset at der ikke foregĂ„r et “folkemord” i Gaza. Ikke blot er det en plat devaluering af begrebet, det er ogsĂ„ udtryk for at skribenten – formentlig utilsigtet, kva blind bias – falder i selvsamme grĂžft som… Read more »

H.P.
H.P.
12 days ago
Reply to  DavidK

Nej selvfÞlgelig foregÄr der ikke folkemord i Gaza. Det der sker indtil nu er at israel bare er i gang med en organiseret udryddelse af uskyldige civile , kvinder og bÞrn m.v. i 10.000 tal. og derudover at fordrive mindst lige sÄ mange andre civile.
SĂ„ nej da, det har intet med folkedrab at gĂžre.
OG det er storken der kommer med de smÄ bÞrn.

Den EuropĂŠiske DĂ„rekiste
Den EuropĂŠiske DĂ„rekiste
12 days ago
Reply to  H.P.

Der er mange jĂžder her pĂ„ kanalen, det er en del af deres netvĂŠrk, sĂ„ du vil mĂžde massiv kritik. Sjovt nok er de fleste jĂžder slet ikke semitter men fra Ægypten, men det er en anden sag vi kan tage en anden gang.

H.P.
H.P.
12 days ago

Jeg vil tro at langt de fleste af dem der kalder sig jÞder ikke har den ringeste forbindelse til jÞdedom, ikke slÊgtsskab, ikke religiÞst. De fleste er Khazarer , altsÄ et tyrkisk folk. De har bare fundet ud af at den evige offerrolle er et perfekt skalkeskjul der giver frit lejde til alverdens uhyrligheder.

Den EuropĂŠiske DĂ„rekiste
Den EuropĂŠiske DĂ„rekiste
12 days ago
Reply to  H.P.

De ligner ogsÄ hinanden, pÄ mange mÄder ogsÄ fysisk.

DavidK
DavidK
12 days ago

Freudian slip … Du reducerer Ăžjeblikkeligt en pĂ„stand om folkemord til en debat for eller imod jĂžder. Og demonstrerer dermed ufrivilligt hvad der dybest set driver vĂŠrket, og folkemords-anklagerne. De er ikke drevet af konkrete fakta, de bliver ikke sat op imod anerkendte fortilfĂŠlde af folkemord (t.ex Armenien, Rwanda, Balkan) osv. OgsĂ„ sigende at man uden belĂŠg Ăžjeblikkeligt gĂ„r til den yderste anklage. Man kunne jo starte med at mene, at Israel begĂ„r krigsforbrydelser, f.eks overtrĂŠder Haag-konventionen, men nĂŠh nej, Israel begĂ„r folkemord, og dermed basta. Udover at man afslĂžrer sit antisemitiske sindelag er det ĂždelĂŠggende for forstĂ„elsen af begrebet… Read more »

H.P.
H.P.
12 days ago
Reply to  DavidK

DU er helt frakoblet fra virkeligheden. Arabere er et semitisk folk ! Jeg pÄpeger netop at det at drÊbe civile arabere er forkert. OG sÄ beskylder du mig ( typisk skÊldsord for dem der kalder sig jÞder men ikke er det ) for at vÊre antisemit.
Du afslĂžrer din totale uvidenhed.
Og flere israelske ministre, der iĂžvrigt IKKE er semitter; er klart fortalere for at Gaza skal ” renses” for arabere ( semitter )
HVEM er det lige der er antisemitter ?
Jeg gentager du er fuldstĂŠndigt frakoblet fra virkeligheden.
Jo der er folkemord.

DavidK
DavidK
11 days ago
Reply to  H.P.

Du ved udemĂŠrket godt, at begrebet antisemitisme er eksplicit forbundet med jĂždehad. Det er ikke et skĂŠldsord, men er generel betegnelse brugt op igennem det tyvende Ă„rhundrede. Du kan sidestille det med “islamofobi”.  Og du ved forhĂ„bentlig godt, at “semitter” hentyder til en sprogstamme og ikke beslĂŠgtede folkeslag. Det var sĂ„dan man ordnede folkene i grupper i det 18 og 19 Ă„rhundrede, altsĂ„ rent filologisk, fĂžr man fik DNA osv, og kunne dele folk op i mere korrekte etniske (haplo) grupper. Det samme gĂŠlder t.ex germanere, germanske folk, som er ordnet efter deres sprog og ikke fordi de nĂždvendigvis er… Read more »

Nielsen
Nielsen
10 days ago
Reply to  DavidK

Som jeg har forstÄet det, er bÄde arabere og jÞder semitter.

Nielsen
Nielsen
10 days ago
Reply to  DavidK

Man kan vel ikke vĂŠre for eller imod jĂžder. BĂ„de jĂžder og muhammedanere -som palĂŠstinenserne jo er, bedriver bĂžrnemishandling idet de skĂŠrer forhuden af deres drengebĂžrn.
SÄ de af os som bliver kaldt jÞdehadere og alt muligt andet, er sÄdan set bare imod genetalia mutulation om de sÄ er mandligg eller kvindelig.
Og netop i den debat, blev Dansk samling delt godt og grundigt. Hvis du husker, forsvarede Morten Uhrskov Jensen jĂžders ret til at omskĂŠre deres drengebĂžrn.
TFS har haft en konference om emnet. PÄ den udtalte bÄde deltager og tilhÞrer uvilje mod denne bestialske praksis.

DavidK
DavidK
12 days ago
Reply to  H.P.

Det kan du mene som du vil. Rent teknisk er definitionen temmelig snĂŠver – ogsĂ„ selvom begreberne folkemord/folkedrab nĂŠrmest (mis)bruges i flĂŠng – og rent lavpraktisk er der ikke taget stilling til det (endnu), ved den internationale domstol i Haag. Domstolen har indvilliget i at se pĂ„ sagen, men samtidig afvist at krĂŠve, at Israel stopper sin offensiv. Derudover ved vi som nĂŠvnt meget, meget lidt. Ingen uafhĂŠngige kilder eller journalistisk dĂŠkning overhovedet. Du taler om “organiseret udryddelse af uskyldige civile“, hvor ved du det fra? Hvis mĂ„let alene er en “organiseret udryddelse”, som ikke har noget militĂŠrt formĂ„l, sĂ„… Read more »

H.P.
H.P.
12 days ago
Reply to  DavidK

Domstolen i Haag er et teater, et redskab for de samme der styrer/ejer bÄde usa og israel. Sagen mod Milosevic demonstrer det med al Þnskelig tydelighed.
Og ja israelerne smider bla. flyveblade ned der opfordrer araberne til at flygte til bestemte lokationer hvorefter disse lokationer bliver bombet.. Flot !
OG hvis ledende israelske ministre klart tilkendegiver at Gaza skal “renses” sĂ„ er der helt klart tale om organiseret udryddelse.
Du kan fra nu af og til juleaften blive ved med at tale udenom og bortforklare det ĂŠndrer intet ved virkeligheden.

Dan Christensen
Dan Christensen
11 days ago
Reply to  H.P.

OG hvis ledende pestilensiske ministre klart brĂžler at “PalĂŠstina” skal “renses” sĂ„ er der helt klart tale om organiseret udryddelse.

Ligesom udrĂ„bet en vis Herr Adolf Schicklgruber skreg om ‘Tykskalleland’ inden han kannibaliserede det nĂŠrmeste gulvtĂŠppe.

Den hyppigste multireligiĂžse hilsen i MellemĂžsten var, er og har altid vĂŠret “Tak for sidst”.

Ole
Ole
12 days ago
Reply to  H.P.

Jeg har 3Âœ Ă„rs direkte daglig erfaring med pestilensiske fupflygtninge.

Israel ville gĂžre verden en stor tjeneste ved at udrydde hver eneste ene af dem.

H.P.
H.P.
12 days ago
Reply to  Ole

Jeg har ikke pÄ noget tidspunkt taget arabere der befinder sig her i vesten i forsvar, jeg Þnsker lige sÄ lidt som du deres tilstedevÊrelse her. MEN dem der starter disse krige og har gjort det lige siden ww2 har et klart mÄl med at skabe disse flygtningestrÞmme. EN af dem der har vÊret brugt som redskab for dette er israel.

Oslo/Norge
Oslo/Norge
10 days ago
Reply to  Ole

« hver eneste ene af dem.» inkluderer selvfĂžlgelig kvinner og barn, dermed er dette utsagnet udiskutabelt et Ăžnske om folkemord. Vet du ikke at deportasjon av palestinere FRA GAZA TIL EUROPA er en «lĂžsning» som debatteres ivrig i Israel? Hvis europeere var STANDHAFTIGE i mĂžte med fremmede erobrere i samme grad som den jevne palestiner ville fremtiden se meget lysere ut og vi ville ha en reell sjanse til Ă„ beholde vĂ„re fedreland. 
men den gang ei, du har mĂžtt usympatiske flyktninger og derfor skal vi ta stilling i en krig mellom fremmede stammer i et land langt borte, du Ăžnsker… Read more »

Den EuropĂŠiske DĂ„rekiste
Den EuropĂŠiske DĂ„rekiste
12 days ago

Hele den samlede mainstreampresse i vesten er styret og kontrolleret af USA. SĂ„dan har det vĂŠret i mange Ă„r, men det var efter Trumps valgsejr at der blev skruet voldsomt op for lydstyrken. Herefter fulgte “pandemien” hvor der bogstaveligt blev talt med en mund. Man kunne i samtlige MSM medier finde prĂŠcis de samme historier offentliggjort synkront. Herefter kom “vaccinen” som var “safe and effective” lĂžd det fra alle regeringer i vesten. Da man ikke kunne presse mere ud af disse lĂžgnehistorier mĂ„tte man finde pĂ„ noget nyt og provokerende Rusland sĂ„ meget som muligt blandt andet ved af fĂ„… Read more »

Dan Christensen
Dan Christensen
12 days ago

MSM er alle lĂžgnes moder og zomBiden er alle lĂžgnes fader – med proxykrigen i Ukraine som deres fĂŠlles vanskabte misfoster.

Hvad er sandhed, hvad er lĂžgn? Hvad e Âœ sandhed?
Hvad er sandhed, hvad er lĂžgn? Hvad e Âœ sandhed?
12 days ago

Noget som ogsÄ er slemt, eller mÄske endnu vÊrre end
lĂžgnene (som man har en chance for at gennemskue) er
FORTIELSERNE. Dem er der massevis af i MSM hver
eneste dag. Fortielser om forbrydelser, etnicitet, uretfĂŠrdig-
heder, lyssky sammensvĂŠrgelser, menneskefjendske politiske
planer, nye sygdomme, uhyrlige former for magtmisbrug og
svindel hvor uskyldige borgere og familier kvÊrnes ned, sÄ
de mister alt eller omkommer. Det er svÊrt at reagere pÄ
fortielser, og det benytter politikerne og journalisterne sig af.
Og MSMs censur forhindrer oftest borgerne i at oplyse om
hvad der foregÄr af overgreb.

Hvad er sandhed, hvad er lĂžgn? Hvad er Âœ sandhed?
Hvad er sandhed, hvad er lĂžgn? Hvad er Âœ sandhed?
12 days ago

Jette Anne Marie Hansen er iflg. nettet feminist, kĂžnsforsker og blogger. Mens John Mearsheimer er en god og gammel professor som hĂŠvder at Max B og Grayzone har afslĂžret at Hamass angrebet vist slet ikke var sĂ„ slemt som vi er blevet fortalt. Og Jette citerer sĂ„ Hamass for at Israel er i gang med et folkemord i Gaza. Ja, hvad skal man efterhĂ„nden tro?? Resten af Jettes artikel lyder fornuftig nok, men at Hamass pludselig er blevet de sĂžde drenge i klassen der skĂ„nede babyer og kvinder er lidt svĂŠr at sluge. Hidtil har vi fĂ„et fortalt at de… Read more »

Dan Christensen
Dan Christensen
12 days ago
Reply to  steen

Jeg vil ikke engang tĂžrre en hunde hĂžmhĂžm op med dagens aviser i dag:
MSM er de systematiserede skamlĂžse lĂžgnes udklĂŠkningsteder, hvor skjulte krĂŠfter Ă„bent manipulerer sandheden ved at skampule folks hjerner – for at vildlede hele folket hele tiden.
Ideelt fungerer demokratiet ved at forskellige meninger skal brydes og enighed opstÄ efter fÊlles verbale anstrengelser. Imidlertid forudsÊtter denne model, at deltagerne holder sig til sandheden, nÄr meningerne brydes; eller at man i det mindste kun lyver begrÊnset pÄ en strengt personlig basis samt eksponerer sine pÄstandes beviser for nÊrmere undersÞgelse.

Hvad er sandhed, hvad er lĂžgn? Hvad er Âœ sandhed?
Hvad er sandhed, hvad er lĂžgn? Hvad er Âœ sandhed?
12 days ago
Reply to  steen

Vi er enige om at vi er sovset ind i lĂžgne om klima, krigen, Trump, “vacciner”, EU, FN, WHO og velfĂŠrd osv. MSM kan dog bruges, hvis man er skeptisk og sorterer propagandaen og lĂžgnene fra. Det har de typiske, historie- lĂžse og hjernevaskede danskere desvĂŠrre ikke vĂŠret supergode til. Dog havde vores fremtids udsigter vĂŠret langt bedre hvis vĂŠlgerne ikke igen og igen var blevet rĂžvrendt af de gamle partier. De har fyldt os med tomme lĂžfter og falsk snak i Ă„rtier. TĂŠnk blot pĂ„ DF, R og EL osv. DF kunne med lethed have vĂŠret det stĂžrste parti… Read more »

DavidK
DavidK
12 days ago
Reply to  steen

Ikke komplet ubrugelige. Eksempelvis er Politiken fantastisk god til at suge plumret kondensvand op fra bunden af et kĂžleskab med.

Dan Christensen
Dan Christensen
12 days ago
Reply to  DavidK

Men Politiken er ogsÄ som fluesmÊkker ubrugelig. Fluerne fornemmer stanken af selvretfÊrdig besserwizzen fra sprÞjten pÄ lang afstand.
LĂŠs Politiken, Berlingeren, Jydepotten osv. og bliv skarp som en grydeslev.

DavidK
DavidK
12 days ago

Netop. Fluer har jo bevidsthed og er intelligente, hvilket man til tider kan komme i tvivl om er tilfĂŠldet hos Politikens lĂŠsere, hvis man skimmer debat-sektionen.

40 forskere har netop underskrevet en “New York deklaration omkring dyrs bevidsthed” -> https://www.nbcnews.com/science/science-news/animal-consciousness-scientists-push-new-paradigm-rcna148213

Egentlig ret utroligt, at vi skulle helt frem til 2024, fÞr denne indlysende kendsgerning begynder at slÄ rod.

Thomas KiĂŠr
Thomas KiĂŠr
9 days ago
Reply to  steen

Har Bret Weinstein sagt, at Israel begĂ„r ‘folkemord’ i Gaza?
Jeg har sÞgt efter eksempler pÄ nettet, men ingen fundet.

Jakob
Jakob
12 days ago

Hun er bias af vĂŠrste skuffe totalt sort og hvid, uoplyst og pĂ„ grĂŠnsen til at skulle censureres:-) NĂ„r man starter ud med sĂ„ speget og forrykt en sag hvor et folk holdes som gidsler af en psykopatisk terrororganisation sĂ„ kan der nemt overdrives pĂ„ alle omrĂ„der af sagen, det giver ingen mening, i krig gĂŠlder alle kneb og derfor er den debatsag om censureringen hun henviser til senere ogsĂ„ Ă„ndssvag af 2 Ă„rsager. For det fĂžrste gĂŠlder alle kneb i krig og for det andet har NATO, herunder Danmark, fĂ„et lov til at lyve i pressen BEVIDST, sĂ„ ingen… Read more »

Hvad er sandhed, hvad er lĂžgn? Hvad e Âœ sandhed?
Hvad er sandhed, hvad er lĂžgn? Hvad e Âœ sandhed?
12 days ago
Reply to  Jakob

Kan vi ikke fÄ en smule mere at
vide om hvad der hentydes til med K…..g?? Jeg
fandt ikke noget i Jettes artikel ovenfor hvor et
navn kan henfĂžres til K……g?

Danskernes fremtid ligner et fascistisk mareridt
Danskernes fremtid ligner et fascistisk mareridt
12 days ago

Sjovt som mange skandinaver gÄr op i om der
muligvis foregÄr et folkemord i Gaza, hvad ikke meget
tyder pÄ. Hvad med det folkedrab pÄ europÊerne og
Nordens folk som alt tyder pÄ er i anmarch. For hvordan
kan indstrĂžmningen af millioner af islamister ende med
andet end et kĂŠmpe-blodbad? Oveni kommer WHOs
og WEFs livsfarlige planer om massedĂžd. Plus Chrborgs
mangel pÄ interesse for at genoprette sundhedsvÊsnet.
Dets deroute siden 2015 og 2019 har allerede pÄfÞrt
tusindvis af patienter store lidelser, mens hundredvis
har mÄttet lÊgge sig til at dÞ.

Ham der gerne vil standse ulykken
Ham der gerne vil standse ulykken
12 days ago

Medier som er betalt af staten kan aldrig vĂŠre andet end den “sandhed” regeringen selv Ăžnsker.

Det er sÄ pinligt enkelt og alligevel har folk vendt det pÄ hovedet, som om at statsstÞtte til medier er den ENESTE mÄde at have frie medier pÄ?

Ned er op, op er ned, godt er ondt og ondt er godt..

Den EuropĂŠiske DĂ„rekiste
Den EuropĂŠiske DĂ„rekiste
12 days ago

Helt enig. FĂžlg pengene, regeringen/staten finansierer “journalisterne” mon de er kritiske?

Alle burde indse dette.

H.P.
H.P.
12 days ago

Helt enig. Den der betaler orkesteret bestemmer musikken. Statsuddannede journalister pÄ statsbetalte medier er helt indlysende statsmedier.

Michael T
Michael T
12 days ago

Hvis man antager, at Hamas ikke voldtog og slagtede jĂžder den 7. oktober. Hvorfor brystede Hamas sig sĂ„ af rapporteringer herom? Hvorfor festede den palĂŠstinensiske gade? Hvorfor udtalte Hamas, at de vil gĂžre det igen og igen? Hvorfor findes Israel ikke pĂ„ palĂŠstinensiske flag og landkort? Hvorfor demonstreres der for ‘from the river to the sea’? Hvorfor demonstreres der kun for vĂ„benhvile, ikke for fred med Israel? Hvorfor er Israels udslettelse indeholdt i Hamas’ charter? Hvorfor er de fleste arabiske lande jĂždefri, mens der bor omtrent 2m arabere i Israel? Hvorfor graver Hamas terrortunneller i stedet for beskyttelsesrum? HVIS Hamas… Read more »

Oslo/Norge
Oslo/Norge
10 days ago
Reply to  Michael T

Du blander kortene pĂ„ en ytterst uĂŠrlig mĂ„te her. PĂ„standen «40 halshugde babyer», var den korrekt eller ikke? Ble det drept Ă©n eneste baby av Hamas? PĂ„standen om omfattende og organiserte seksuelle overgrep og seksualdrap, om avskĂ„rede bryster brukt som fotballer etc, var disse pĂ„standene korrekte? Hamas hadde dĂ„rlig tid, de sto under ordre om Ă„ ta seg sĂ„ langt inn i Israel som mulig og Ă„ gjĂžre mest mulig skade, aller helst Ă„ ta med gisler tilbake til Gaza, at de skulle stoppe opp for Ă„ voldta i flokk i en situasjon der de hvert Ăžyeblikk vil kunne mĂžte… Read more »

Fru Olsen
Fru Olsen
10 days ago
Reply to  Oslo/Norge

Jeg har set billeder av dem. Babyer. Drepte. Jeg har set billeder af torterede, brĂŠndte uskyldige og ubevĂŠbnede civile jĂžder.
Hvor vÄger du Ä skrive slikt?? Du kan jo sjekke ut videoer pÄ YouTube hvor der finns masser av dokumentasjon. Den jÞdehadende kanalen NRK giver selvsagt kun historien fra hamas sin side.

Oslo/Norge
Oslo/Norge
10 days ago
Reply to  Fru Olsen

IfĂžlge Times of Israel 4 desember 2023 ble det drept 2 «infants», altsĂ„ babyer, i angrepet 7 oktober, dette tviler jeg ikke pĂ„ i det hele tatt men hvor mange har du sett bilder av? 40? Poenget er at det ikke hjelper israelernes sak Ă„ lyve: «40 halshugde babyer» var en lĂžgn fra en fanatisk settler som i senere tid faktisk har innrĂžmmet at han lĂžy. Israelske myndigheter har ogsĂ„ bekreftet forekomsten av «friendly fire» den dagen
men konkludert med at en detaljert undersĂžkelse av dette ville vĂŠre «moralsk uforsvarlig» Ă„ offentliggjĂžre. «Hvor vĂ„ger du Ă„ skrive sligt??» er ikke et… Read more »

Fru Olsen
Fru Olsen
10 days ago
Reply to  Michael T

Der er ikke mange rigtigt velforvarede herinde lĂŠngere, men tak, at du skriver, Michael. Snaphanen bĂžr ĂŠndre navn til “Araberens Gade”, eller noget. . Aldrig havde jeg troet, at denne side ville tage side med det mest bestialske, morderiske, lĂžgnagtige og uintelligente araber-pak, som kloden har set! Man ligger tydeligvis under for hjernevask fra den yderste venstreflĂžj; de samme, som er FOR uhĂŠmmet muhammedansk indvandring til Europa! Hvorfor tager I ikke ned og nusser lidt om dem pĂ„ KĂŠrshovedgĂ„rd? De er sikkert ogsĂ„ helt uskyldige og skĂžnne mennesker.. MĂ„ jeg anbefale en horisontudvidende tur pĂ„ fx YouTube, hvor man kan… Read more »

Skjoldungen
Skjoldungen
12 days ago

Allerede i Jette Anne Marie Hansens fĂžrste afsnit er kĂŠden hoppet af min sofa-lĂŠsecykel. Hun pĂ„stĂ„r jo, at mainstream-medierne ivrigt kolporterer beretningerne om Hamas’ myrderier, voldtĂŠgter, halshuggede og brĂŠndte baby’er – i den hensigt at retfĂŠrdiggĂžre Israels “folkemord” og etniske udrensning af pĂŠstilenserne. Jeg ved ikke, hvilke medier hun hentyder til, men i de danske af slagsen forsvandt de afskyelige beretninger nĂŠrmest dagen efter – og er nu totalt glemt, for i stedet at vĂŠre aflĂžst af bĂ„ndslĂžjfer om Israels grusomme, hensynslĂžse angreb pĂ„ de stakkels, stakkels, uskyldige, sympatiske og fredselskende pĂŠstilensere. SĂ„ noget meget epokegĂžrende mĂ„ vĂŠre sket i… Read more »

J.Spring
J.Spring
12 days ago

Hamas er frihedskĂŠmperne, jeg brĂŠkker mig. Hamas styrer hospitalerne for Gazas befolkning, de styrer skolerne og er sĂ„ glade for bĂžrn at de tager sig af undervisningen af de smĂ„. De har et ungdomsprogram hvor der er masser af redskabsgymnastik og de unge bliver ledt den rigtige vej. Al afvigelse korrigeres straks. Hamas styrer kulturlivet,forretningslivet og den religiĂžse habitus og ikke mindst, fortĂŠllingen om Gazas lidelser. Politisk er der ro for de har gjort det af med stort set alt modstand. Hamas vil have lebensraum for de holder jo kun til i et meget meget lille omrĂ„de. Deres befolkningstal har… Read more »

Nielsen
Nielsen
12 days ago

World Homicide Organization & UK Government er begge en del af World Government.

Den EuropĂŠiske DĂ„rekiste
Den EuropĂŠiske DĂ„rekiste
11 days ago

Hvorfor er det WHO, som kĂžrer en kampagne mod misinformation?

Nielsen
Nielsen
11 days ago

AngÄende broen i Baltimore begyndende pÄ en ked tone: https://www.bitchute.com/video/s5eGXVKoz2fJ/

Nielsen
Nielsen
11 days ago
Reply to  steen

Jeg tror mennesker som tror branden pÄ BÞrsn blev pÄsat fÄr ret.

hanssnah
hanssnah
11 days ago

Enig i det meste af indholdet i Jettes artikel. Men hvad angĂ„r HamasÂŽangreb 7. oktober er der visse faktuelle hĂŠndelser: (bevidnet af dusinvis journalister) En musikfestival, private beboere og militĂŠr blev angrebet 1200 personer blev mejet ned. Der var dĂžde bĂžrn, halshugget eller ej. Brutale voldtĂŠgter er mere end sandsynlige (beskrivelse af ofrene for dette er uhyrlige) 250 personer incl. smĂ„ bĂžrn og ĂŠldre blev taget som gidsler. 130 stadig fanget (nogle er dĂžde) Traditionen tro for gidsler i HamasÂŽo.a. varetĂŠgt er udsigterne til deres frigivelse enten meget lange eller mĂ„ske direkte fravĂŠrende. At benĂŠgte den brutalitet der blev udvist… Read more »

Jacob Lund
Jacob Lund
11 days ago
Reply to  steen

Steen, i 1945, skulle de allierede have stoppet ved Rhinen og Oder, fordi der i krigens sidste mÄneder gik mange civile tyskere til grunde?
Ville onkel Adolf sÄ have glemt alt om sine hensigter og vedkendt sig demokrati for bÄde Loke som for Thor?

Jacob Lund
Jacob Lund
10 days ago
Reply to  steen

Nu lyder jeg mĂ„ske som dem, der altid mĂžder min argumentation med et hĂ„nligt.: Har du det fra Fox News? UnderforstĂ„et, at sĂ„ kan man ikke regne med det. Men anser du virkeligt Al Jazeera for et medie, man som dumsker kan fĂŠste lid til? Og nĂ„r du nu selv nĂŠvner “false flag”, mon ikke der er stor sandsynlighed for, at vi her har noget sĂ„dant? Der er i hvert fald set eksempler pĂ„, at Hamas tvinger civile op pĂ„ taget af en bygning for at forhindre IDF i at bombe den! NĂ„r vi nu ser disse radmagre bĂžrn, hvorfor… Read more »

Fru Olsen
Fru Olsen
10 days ago
Reply to  steen

Jeg er pĂ„ telegram, og jeg kan sĂ„ lige fortĂŠlle, at jeg ser masser af ting, som msm ikke viser, fx at det var hamas, der – mange gange – har Ă„bnet ild mod civile, der kom for at fĂ„ hjĂŠlpepakker fra de konvojer. De myrder gerne deres egne, hvis det fremmer deres sag. Mange gazanere rĂ„ber pĂ„ hĂŠvn over hamas, og mange takker Israel for at hjĂŠlpe dem. Pestilensere har i Ă„revis brugt bĂ„de dukker og film makeup pĂ„ voksne til at fĂ„ medynk fra vesten. Jeg har videoklip, som de dummernikser selv har optaget med mobil, nĂ„r de… Read more »

Last edited 10 days ago by Fru Olsen
Nielsen
Nielsen
10 days ago
Reply to  hanssnah

Blot en tanke. Der var ogsÄ dÞde bÞrn i de to japanske storbyer, som blev bombede i 1945.

Peter Johansen
Peter Johansen
8 days ago

God artikel.. dog ikke enig i dit udsagn her..! (Disse lĂžgne er pĂ„ ubehageligste vis blevet brugt til at skabe accept hos befolkningerne i Vesten af det verserende folkemord pĂ„ palĂŠstinenserne i Gaza.) Det er ikke folkemord nĂ„r de er Terrorister som gemmer sig bag deres bĂžrn/Kvinder og hospitaler, og som vi ved ville stemme Hamas til magten sĂ„fremt der blev stemt.. (systematisk udryddelse af en befolkningsgruppe der skiller sig ud ved at have en anden etnisk baggrund, et anderledes udseende, en anden kultur el.lign). Som jo ikke er derfor de forsĂžger at slĂ„ dem ihjel, men blot fordi disse… Read more »

Den EuropĂŠiske DĂ„rekiste
Den EuropĂŠiske DĂ„rekiste
10 days ago

Russerne kommer og nu har vi heller ingen gummibĂ„de đŸ˜‚đŸ˜‚đŸ€ĄđŸ€Ą

https://www.dr.dk/nyheder/seneste/forsvaret-dropper-koeb-af-syv-gummibaade

clauswittrup
clauswittrup
11 days ago

Er det mon muligt, at kĂžbe for for 300,oo blandet lavere begavet vanvid, hos debatskriverne ?

DavidK
DavidK
11 days ago
Reply to  steen

Ja, det var rigtigt – engang! Israel havde utrolig medvind frem til 1980’erne. Og stadig er der ganske fĂ„ som henholder sig til en slags israelsk “exceptionalisme”. Men i dag er tingene vendt nĂŠrmest pĂ„ hovedet. Israel er i store trĂŠk blevet en slags paria – ogsĂ„ blandt vestlige regeringer og politikere. Mette F fik pĂ„ puklen for at ville samarbejde med Israel om “vacciner”, og blot dette at sĂŠlge eller kĂžbe noget fra landet afstedkommer kritik. Og her er vi sĂ„ ved den nuvĂŠrende fordĂžmmelse af Israels fremfĂŠrd. Personligt er jeg ganske overbevist om, at Israel nok har brugt… Read more »

Nielsen
Nielsen
12 days ago
Nielsen
Nielsen
11 days ago
Reply to  Nielsen

Er der ingen der ser, at de “skyer” vi har pĂ„ himlen er lavet af flyvemaskiner?
http://peterakirby.com/
NĂ„r solens strĂ„ler blokeres, kan planter ikke producere ilt, som de gĂžr ved fotosyntese. Hvis planterne ikke optager kulilte, bliver iltproduktionen reduceret. Ilt er en gave fra Gud og hvis planterne ikke lever, dĂžr dyr og mennesker. Og sĂ„ fĂ„r Bill Gates, David Rockefeller, darwin (‘s bror) og alle de andre eugenenikere blandt andre crocoked Hillary Clinton deres vilje.

ola Eggen Yttreland
ola Eggen Yttreland
12 days ago

snaphanen bĂžyer seg for mettes koranlov,ynkelige piss,de ogsĂ„…

Poul
Poul
12 days ago

Enhver der skriver om det “folkemord” uden at nĂŠvne at hamas har terroriseret israel i Ă„rtier forinden, herunder ved at bruge deres egne bĂžrn som selvmordsbombere, og at 3 ud af 4 palĂŠstinsere stĂžtter dem, kan ikke tages seriĂžst. Heller ikke selvom israel opfĂžrer ulovlige bosĂŠttelser nej, og slet ikke nĂ„r mĂ„let med artiklen er at tale imod misinformation og advare imod hjernevask. For hun har selv lige givet et perfekt eksempel pĂ„ hvordan man lyder bagefter. Jeg tror lige vi tager videoen fra stranden i gaza igen, sĂ„ kan hun jo selv vurdere hvor bekymrede strandgĂŠsterne er for folkemordet… Read more »

Nielsen
Nielsen
12 days ago
Reply to  steen

Tilgiv dem, thi de ved ikke hvad de gĂžr.

Hansen
Hansen
11 days ago
Reply to  steen

Hvis man vil stemple sin fjendes informationer som misinformation, skal man fĂ„ ham til at tro pĂ„ misinformationer om f.eks. 9/11 og 7. oktober som false flag operationer. Og allerbedst holocaust. De river de andre med i faldet. Morale: Man skal vĂŠlge sine “konspirationsteorier” med omhu. For at skĂŠre det helt ud i pap: TĂŠnk hvis jeg havde en blog med en masse gode informationer og analyser og sĂ„ pludselig hĂŠvdede, at KrudttĂžnden var en islamofobistisk false flag operation med lĂžst krudt, og at Finn NĂžrgaard og Dan Uzan siden var set pĂ„ et diskotek i Tel Aviv, sidstnĂŠvnte ifĂžrt… Read more »

Nielsen
Nielsen
10 days ago
Reply to  Hansen

Destruktionen af wtc og angrebet pÄ pentagon VAR en false flag operations. Beviserne derfor er nÊrmest uendelige i deres mÊngde. Broen i Baltimore, er svÊrere at blive klog pÄ, da skibet tydeligvis blev fjernstyret.

Den EuropĂŠiske DĂ„rekiste
Den EuropĂŠiske DĂ„rekiste
10 days ago
Reply to  Nielsen

FuldstÊndig enig, beviserne stÄr i kÞ, bare ikke i MSM.

Baltimore var hacking, spÞrgsmÄlet er blot af hvem.

GĂ„r ud fra at det er Putins skyld. Som en bekendt sagde til mig, prisstigninger er Putins skyld, hvortil jeg svarende, men det er da ikke ham/dem, som sanktionerer os.

SÄ blev der et Þjebliks stilhed ikke, at jeg tror der fes noget ind pÄ lystavlen.

Fru Olsen
Fru Olsen
10 days ago
Reply to  Poul

Godt skrevet. NÄr folk udsÊttes for manipulation, ved de det aldrig selv. Der mÄ som regel et kÊmpe chok til, fÞr de vÄgner.

74
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x