28
jun
Seneste opdatering: 28/6-22 kl. 1516
20 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Allerede for syv måneder siden havde Swebbtv en video om dette med Lennart Mattikainen og den fhv. politibetjent Conny Andersson, hvor man også hører optagelser af de uidentificerede smæld (minut 30:15) , der omtales i denne artikel. Man hører også lydfilen på Dagens Juridik, og det lyder unægtelig som tre skud indenfor få sekunder. Denne video er så seværdig, at den får en reprise.

Mystiske lyde høres før dødsulykken

Af: Helena Edlund

Kunstneren Lars Vilks (75) og to politifolk omkom i en bilulykke på E4 ved Markaryd 3. oktober i fjor. Efter otte måneders etterforskning erklærede Politimyndigheten og Statsadvokatembetet at det var en ulykke og at alle videre undersøkelser derfor er afsluttet.

Men avisen Dagens Juridik publicerer nu information som tyder på at der fortsat er mange ubesvarede spørgsmål. Politiet har blandt andet ikke klaret at identificere indspillede lyde som er registreret af ulykken, og der er fundet en affyret pistolkugle med kaliber 9 mm i bilen, som der heller ikke er givet nogen forklaring på.

Lige ved stedet hvor Lars Vilks og to politimænd forulykkede, ligger en kameraovervåget villa som optog lyd da ulykken fandt sted. Dagens Juridik har fået adgang til lydfilen fra overvågingskameraet, og lige før ulykken høres to smæld i tæt rækkefølge. Så bliver der stille i fem sekunder – før et tredje smæld høres.

Journalisten på Dagens Juridik mener at «det lyder som når skud som affyres». Førstestatsadvokat Per Nichols meddeler imidlertid at muligheden er udelukket at der er løsnet skud mod bilen fordi efterforskerne ikke har fundet spor efter skuddveksling på køretøjet. Nichols oplyser at de har søgt efter «kuglerester, eksplosive rester og så videre», men uden at finde noget. På spørgsmål om hvad som da høres i filmen, er svaret kort:

– Vi ved det ikke.

Hvad efterforskerne forventede at finde af spor i et køretøj som frontalkolliderede og derefter brændte, er ikke rapporteret. Men faktum er at der ikke bare blev fundet kuglerester i det stærkt demolerede bilvrag – men en affyret kugle, som er identificeret som en 9 mm Luger. At kuglen har noget med kollisionen at gøre afvises imidlertid. Ifølge efterforskerne er det i stedet en tidligere affyret kugle som en af politibetjentene i bilen af en eller anden ukendt årsag havde med sig. Til ventre er efterforskningsbilledet af kuglen:

Samtidig som efterforskningen dermed afviser at påkørslen skete efter skydningen, finder den at påkørslen i stedet sandsynligvis er sket på grund af at et dæk af ukendte årsager gik i stykker. Men dækkene kunne heller ikke undersøges, da mindst to af de fire dæk blev totalskadet i branden efter kollisionen:

Däcken var kraftigt brandskadade och gummit var nästan helt borta», skriver teknikeren i referatet angående de to bagdæk. Billedet viser forundersøgelsens billede af et af bilens bagdæk:

Det foreløbige efterforskningsmateriale indeholder også to lydfiler. I den anden af  dem høres lyde optaget efter ulykken, da bilen stod i brand. Disse lyde beskrives som «dækeksplosioner». Politiet har imidlertid ikke klaret  at identificere lydene i det første klip, de tre smæld.

Politiets rapport om efterforskningen nævner de to lydoptagelser:

«Fordon, fordonsdelar och spårrester från vägbanan har kriminaltekniskt undersökts för att eventuellt finna rester av explosiva ämnen. Några sådana ämnen har emellertid inte anträffats. Den ovan nämnda ljudfilen har analyserats av NFC (Nationellt forensiskt center) som inte kan uttala sig om vad det repetitiva ljudet innan däckskriken är orsakat av.»

Fordansket af Snaphanen

5 3 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

20 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Jan Ulrik Friis
Jan Ulrik Friis
1 year ago

Hvor er de store svenske kriminalhelte: Kurt Wallander – Martin Beck, eller danske Mordkommissionen, Gundvald & Martin Beck ville helt sikkert kuglegrave denne mordsag indtil de finder de skyldige, for det gør de i hvert afsnit, aldrig en BECK film hvor de midt i filmen henlægger mordsagen, noget sĂĄdant ville være uhørt! Drabet pĂĄ Vilks og de 2 betjente, langt fra den perfekte forbrydelse, alt for mange beviser, alt for mange løse ender som politi og “Säkerhetspolisen” Säpo helt vælger at ignorerer, det fremstĂĄr nu som en regulær henrettelse, som svensk politi og Säpo gør alt for at skjule skal… Read more »

Jan Ulrik Friis
Jan Ulrik Friis
1 year ago
Reply to  steen

Jan Guillou : “Det handlar om att Lars Vilks gett sig pĂĄ en av de svagaste grupperna i samhället. Och han har gjort det med stöd av islamofober och rasister som Sverigedemokraterna (SD). Och han tror uppenbarligen att han har stöd frĂĄn mĂĄnga fler än vad som egentligen är fallet. Eller att SD är inflytelserikare än vad som är fallet. MĂĄhända lever Lars Vilks i sin egen värld? Väsensskild frĂĄn den vi andra lever i.” I en Jan Guillou version ville filmmanuskriptet sikkert slutte der hvor Vilks bliver dræbt, hvor globalisterne, venstrefløjen og muhamedanerne jubler og hylder mordet som endnu… Read more »

Jan Ulrik Friis
Jan Ulrik Friis
1 year ago
Reply to  steen

Uffe Ellemann et godt eksempel pĂĄ et menneske det aldrig gik at tale til fornuft, sikkert for den del at han sad i alle sĂĄdanne ‘tænketanke’ organisationer dybt infiltreret af New World Forum – EU – NATO – FN – US vĂĄben, olie og medicinalindustri, Uffe blev et talerør for alle disse destruktive udenlandske interesser, han valgte derfor altid laveste fællesnævner i debatten. Ærgerligt fordi Uffe Ellemann engang havde en magtposition kunne havde gjort den store forskel, chancen at redde Danmark, dertil kom det aldrig fordi Ellemann først skulle redde New World Forum – EU – NATO – FN –… Read more »

Nielsen
Nielsen
1 year ago

Jan Gullou er svenskernes svar pĂĄ Carsten Jensen.

Jannick
Jannick
1 year ago

Säpo gør nok kun, hvad Säpo får besked på.

Jan Ulrik Friis
Jan Ulrik Friis
1 year ago
Reply to  Jannick

Hvem gav ordren at dræbe Lars Vilks ?

Hvorfor dækker Säpo over den skyldige ?

Säpo har svaret, ved hvem der ikke vil at drabet på Vilks udredes, sandsynligvis helt samme der gav ordren at dræbe Lars Vilks, eller som Steen gør opmærksom på, Steen plejer at have fingeren direkte på pulsen, med henvisning til islamisk terror Mossad.

“(Tænk pĂĄ, hvordan Mossad kan myrde i udlandet, hvem de vil.) Det er ikke i den svenske stats interesse, at opklare det. ALT for megen ballade”

Anders
Anders
1 year ago

Vold, drab, snigmord, røverier, voldtægter klansamfund og befolkningsudskiftning?
Næh nej da. Passér gaden. Intet at se her.
Betal blot din skat, du lede racist, sĂĄ du ikke fĂĄr abekopper eller syfilis.
Det siger videnskaben.

Anders
Anders
1 year ago
Reply to  Anders

Jeg behøver vel ikke at irettesætte mig selv. Nej, det mente jeg da heller ikke ville være nødvendigt!

Poul
Poul
1 year ago

Der blev fundet én kugle i bilen! Men det er selfølgelig også én for meget.

BAndersen
BAndersen
1 year ago

Vi lever i den post demokratiske periode

Samuel af Ugglas
Samuel af Ugglas
1 year ago

Socialisterna sprider lite för mycket rök för att vidmakthålla sin trovärdighet.
Anna Lindh, Olof Palme, Estoniakatastrofen och nu Lars Vilks. Plus allt annat som ännu inte avslöjats?

Hur kan man begära att befolkningen skall hålla sig på RÄTT sida om LAGENS rågång utan att begå TERROR?

Anders
Anders
1 year ago

Her i landet gider myndighederne ikke engang at gøre noget selvom de får stukket en rygende pistol lige op i ansigtet.

Vognmand i Slagelse
Vognmand i Slagelse
1 year ago

Jeg har læst med her i årevis, men på det seneste synes jeg det ser ud som om det hele er på vej udover kanten. Er Steen her ikke længere?

Vicktor Børge
Vicktor Børge
1 year ago

Ja, det er jo meget tydeligt, at man ikke selv mener, at man har noget at komme med og at man ikke stoler pĂĄ egene argumenter.

Havde man stolet på egene argumenter, ville man tage debatten, men det gør man ikke.

Urban Olsen
Urban Olsen
1 year ago

Jeg har snart opgivet at holde styr på mine mange profilnavne, men det står klart, at der ikke er ret mange andre end undertegnede, der kommenterer her på Snaphanen. Lidt sørgeligt og lidt ligesom at lege Tordenskjolds soldater.

Nielsen
Nielsen
1 year ago

Det minder mistænkeligt om National Institute of Standards and Technology’s udredning af nine eleven, ledet af famøse Philip Zelikow. Det er vel efterhĂĄnden offentligt kendt, at sĂĄdanne undersøgelser er mere at feje realiteter ind under gulvtæppet end det er at informere folket om de faktiske hændelser. Der er temmelig for mange rĂĄdne æbler blandt politi og embedsmænd, som hævder at have offentlighedens interesser pĂĄ sinde, men som i virkeligheden skjuler de virkelige omstændigheder. Tænk blot pĂĄ Mink sagen og sandhedsstyrelsens ageren under corona plandemien. Ja og det engelske politis udredning af pakistanske pædofile.

trackback

[…] frĂĄn Stram Kurs Sverige gör i Ă–rebro i kväll 31 maj – poliser frĂĄn hela landetLæs ogsĂĄ Kugle fundet i Lars Vilks’ bilLæs desuden David Trads’ hus – konens […]

20
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x