1
aug
Seneste opdatering: 2/8-22 kl. 1930
1 kommentar - Tryk for at kommentere!

Et historisk overgreb pĂĄ et folk

Journalisten med pseudonymet Julia Caesar skrev i ĂĄrene 2010-2018 over 200 kronikker pĂĄ denne blog. Der er næppe andre i Sverige, der enten kan eller tør udtrykke hvordan det er at miste sit land pĂĄ mindre end et halvt liv end Julia Caesar. Det kræver alderens erfaring og perspektiv, modet, skrivetalentet og den kulturelle ballast at gøre det, og jeg kan næsten ikke komme i tanker om andre i Sverige, der har det. Det indre og det ydre eksil og parallellerne til Stefan Zweig’s flugt, selvmord og sorgen fra die Welt von gestern.

 Jeg har af og til forsøgt at leve mig ind i, hvordan det mĂĄ have været, at være svensker i disse ĂĄrtier. Jeg kan bare holde mig væk fra landet, hvad jeg gør. Selvom det er en stor omvæltning sammenlignet med tidligere,  er det til at leve med. Her hører man, hvordan det opleves. Stilfærdigt og suverænt. Et historisk overgreb pĂĄ en befolkning er gennemført med løgn og undertrykkelse af frie meninger pĂĄ ganske fĂĄ ĂĄrtier. I virkeligheden et folkemord der falder ind under FN’s 26 forskellige juridiske definitioner af folkemord. Det har ingen chance for at gĂĄ godt eller uvoldeligt, hvad det allerede ikke gør.

Fra reportage med udlandssvenskere 2020, Lennart Mattikainen

3.7 3 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

1 Comment
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Birger Hansen
Birger Hansen
1 year ago

FN’s 26 forskellige former for folkemord er sĂĄ snedigt indrettete, at kun en majoritet kan udføre denne ugerning. Det samme gælder med hensyn til racisme, hvor minoriteter per definition ikke kan være racister. Det er f.eks. derfor at arabere, bosiddende i Europa, altid er sĂĄ hurtige til at trække offerkortet.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x