7
okt
Seneste opdatering: 7/10-22 kl. 0458
9 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Politik i en sammenbrudstid

Af Lars Hedegaard

Man sporer allerede en vis vĂŠlgertrĂŠthed, selv om valget lige er udskrevet – en fornemmelse af, at det hele kan vĂŠre ligegyldigt, fordi de samme politikere vil fĂžre den samme politik efter 1. november. Politikerne vil selvfĂžlgelig puste sig op og love alle alt – med undtagelse af to-tre smĂ„partier, der forgĂŠves vil prĂžve at rĂ„be de dvaske danskere op.

Det bliver stadigt tydeligere, at Danmarks fremtid ikke bestemmes af det teaterstykke, der gÄr under navnet Christiansborg, og som medierne udfolder gigantiske bestrÊbelser pÄ at skildre som et drama med skÊbnesvangre fÞlger. Vi skal ligge vÄgne om natten, mens vi spekulerer pÄ, om statsministeren kommer til at hedde Mette Frederiksen eller SÞren Pape, eller hvem der klarer sig bedst under partilederrunderne.

I den sidste ende er det imidlertid ikke politik, der kommer til at bestemme landets fremtid, men Þkonomi, som er en hÄrd hund. Uanset hvilke badutspring politikerne opfÞrer, kan hverken de eller den intetanende befolkning undslippe dens bid.

Som min ven, Philip Brandt, har gjort opmĂŠrksom pĂ„, har corona-cirkuset forelĂžbigt kostet 120 milliarder, som er smidt ud af vinduet oven i de 90 milliarder, som vi Ă„rligt giver ud til folk fra den tredje verden. Vi kan ogsĂ„ glĂŠde os til nye corona-varianter, der skal skrĂŠmme livet af os og give politikerne muligheder for at bruge flere penge – penge som vi ikke har, men som skal hentes gennem gĂŠldsĂŠtning eller den form for beskatning, der gĂ„r under navnet inflation. Og hvis nye epidemier ikke giver regeringen penge nok at rutte med, har vi ”klimakampen”, som er en uudtĂžmmelig kilde til nye udgifter. Dertil kommer flere masseansĂŠttelser af kolde hĂŠnder i den offentlige sektor, der i stigende grad befolkes af ”papirnussere”, som de hed i gamle dage, og hvis nul-arbejde bestĂ„r i at holde Ăžje med den svindende skare, der udretter noget nyttigt.

Denne dĂždedans kan ikke vare evigt. PĂ„ et tidspunkt forfalder regningen til betaling.

I mellemtiden kan vi bare hĂ„be, at de to-tre smĂ„partier, der har bevaret en rest af fornuft, holder hovedet koldt og forbereder sig pĂ„ den dag, da det rĂžd-blĂ„ system bryder sammen. Men lyset af den store forbrĂždring i “blĂ„ blok” skal vi nok ikke regne med for meget.

3.9 8 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

9 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Morten Dreyer
Morten Dreyer
1 year ago

Danmark bĂžr erkende, at Ă„rtiders tilslutning til allehĂ„nde internationale konventioner har taget overhĂ„nd. Der er vel nĂŠppe nogen som kan overskue de mange konventioner, som skiftende regeringer og flertal har forpligtet kommende generationer pĂ„.  Folketinget bĂžr som en at de fĂžrste handlinger efter valget, vedtage at danske love stĂ„r over konventionerne. Derved vil Danmarks love som udgangspunkt vĂŠre gĂŠldende regler, og nĂ„r kommer der en sag, hvor de to systemer rammer hinanden, sĂ„ holder man sig til Danmarks love. Ved kommende nye og reviderede danske love kan man godt se pĂ„, hvad konventionerne indeholder. Men det ĂŠndre ikke ved at… Read more »

Klodshans
Klodshans
1 year ago
Reply to  Morten Dreyer

Kommer aldrig til at ske. RÞd og blÄ blok elsker EU og EU kommer i fÞrste rÊkke uanset, at de siger noget andet.

Bastardo
Bastardo
1 year ago

Da 80 % af “lovgivningsarbejdet” blot bestĂ„r af blĂ„stempling af imperiets forordninger, gĂ„r de og keder sig pĂ„ hoppeborgen. DE har ogsĂ„ fornemmelsen af, at der ikke rigtig er noget, der betyder noget.
Derfor finder de pÄ alle mulige tÄbeligheder, dels i form af overflÞdige plager, dels som statister i MSMs evige dÞdedans.
LEV MED DET (bliver Mettes politiske eftermĂŠle).

Allan G larsen
Allan G larsen
1 year ago

Jeg mÄ sige at valget, for mig, efterhÄnden forekommer mig ligegyldigt, da rÞd og blÄ blok taler stort set om det samme. Hvor er forskellen?.

Realisten
Realisten
1 year ago

FuldstÊndig korrekt. Det er totalt ligegyldig hvad der sker inde pÄ Borgen. Det eneste der ville batte noget, er hvis SK havde en plads og blev lyttet til. Men det kommer ikke til at ske.. Jeg har kun gaben til overs for det der sker derinde.. Er der virkelig nogen der tror pÄ dét system lÊngere? Jeg gÞr ikke..

Last edited 1 year ago by Realisten
Samuel af Ugglas
Samuel af Ugglas
1 year ago

Varför kan en politiker ”ALDRIG” bestraffas för sina lögner, förtal, stölder m.m?
Hoppas att det blir ett riktigt stort ”MINKVALG”?

HistorielĂžs
HistorielĂžs
1 year ago

Lad os nu fÄ atomkraft!

9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x