5
aug
Seneste opdatering: 6/8-23 kl. 1136
29 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Riv en koran

Der er mange meninger om, hvad man kan og ikke kan gøre med en bog. Mange flere end jeg nogensinde anede. De følger dog alle princippet, at det Rasmus Paludan har gjort, er at holde et spejl op foran hvert enkelt og Danmark som helhed, og det kan være et afslørende syn. Måske er det derfor anstændige mennesker har så travlt med ikke at bryde sig om Paludan. De kan ikke lide, at han viser dem frem.

Det er nu ikke første gang, at der gives fantastifulde forslag til, hvad man kan gøre med en bog, og i Danmark er det heldigvis lovligt endnu – så længe det varer. Jeg opdagede for eksempel for ti år siden den dengang kun 25-årige spanske kunstner Abel Azcona, hvorefter Trykkefrihedsselskabet inviterede ham til et møde i Krudttønden i København, hvor han spiste en side af koranen og skyllede efter med et glas vand.

Må man det? Var det en ytring? Ville Søren Pind have fordømt det? Til stede var blandt andre Bjørn Nørgaard og Lars Vilks. Jeg tog en video af det. At vi kunne være blevet dræbt der i Krudttønden to år inden terrorattentatet, var kun en fjern, teoretisk mulighed. Vi tog ikke risikoen alvorligt, men det ændrede sig efter 2015.

Ville statsministeren og 30.000 være mødt op og og sunget John Lennons “Imagine” og holdt taler, hvis det var sket, som det gjorde to år efter, eller? (Video: 30.000 mindes skudofre.) Det er ikke godt at vide, om ytringen var faldet ind under det politisk acceptable, og vi ville have været lige så døde som Dan Uzan og Finn Nørgaard. Men i 2015 var alle, selv Enhedslisten og de Radikale, enige om at møde op og manifestere mod terrormord.

I dag i 2023 rev den iranske kunstner Firoozeh Bazrafkan en koran på et rivejern foran den iranske ambassade på Svanemøllevej i København. Måske udvikler der sig en opfindsomhedskonkurrence i, hvor mange forskellige ting, man kan gøre med en koran. Man må da også gerne låne min Frederik V bibel fra 1757, men det kan blive svært at komme igennem læderindbindingen. Det skal ikke skille os ad.

Kunst-performance udstiller islamisk hykleri

I dag, lørdag den 5. august 2023, har jeg udført en kunst-performance foran den iranske ambassade i Danmark. Jeg rev koranen på et rivejern.

Performancen er en kommentar til det iranske styres krav om respekt for koranen. Et krav som oser af dobbeltmoral. Styret selv viser nemlig ingen respekt for kvinders rettigheder og hævder, at netop koranen berettiger styrets undertrykkelse af millioner af kvinder.

Jeg er født i Iran. En gang et stolt kongerige, der delte mange værdier med Vesten. Iran var på en rejse mod at blive en demokratisk nation, da landet blev besat af et islamistisk præstestyre. Præstestyret bygger sin magt på bevidstløse remser. Remser som falder fra hinanden i det øjeblik, man siger dem imod. Derfor er det frie ord præstestyrets største skræk og største fjende.
Siden 1979 har det iranske præstestyre undertrykt sit folk. Især kvinderne har følt styrets mørke kræfter. Men i disse år kæmper de tilbage mere end nogensinde før, og vi må ikke svigte dem.

Min performance er en hyldest til Irans modige kvinder og deres mænd. Og det er en hyldest til alle borgere og politikere i verden, der med ord og handling støtter det iranske folks kamp for et værdigt liv. Et liv hvor det enkelte menneske selv bestemmer, hvad hun vil sige, hvordan hun vil leve, og hvordan hun vil se ud.
De, som ikke respekterer disse grundlæggende menneskerettigheder, har ikke selv noget krav på respekt.
Kvinde, Liv, Frihed
Firoozeh Bazrafkan, billedkunstner

Islamic Hypocrisy Exhibited in Art Performance

Today, Saturday, August 5th, 2023, I have conducted an art performance in front of the Iranian embassy in Denmark. I shredded the Quran with a shredder.

This performance is a commentary on the Iranian regime’s demand for respect for the Quran, a demand that reeks of double standards. The regime itself shows no respect for women’s rights and claims that the Quran justifies their oppression of millions of women.

I was born in Iran. Once a proud kingdom that shared many values with the West. Iran was on a journey towards becoming a democratic nation when it was occupied by an Islamist clerical regime. The regime relies on mindless chants that crumble the moment they are challenged. Therefore, free speech is the greatest fear and enemy of the clerical regime.

Since 1979, the Iranian clerical regime has suppressed its people, with women feeling the brunt of the regime’s dark forces. However, in recent years, they are fighting back more than ever, and we must not abandon them.

My performance is a tribute to the brave women and men of Iran. It is also a tribute to all citizens and politicians worldwide who support the Iranian people’s struggle for a dignified life. A life where each individual decides what they want to say, how they want to live, and how they want to appear.
Respect cannot be claimed by those who violate these fundamental human rights.
Woman, Life, Freedom
Firoozeh Bazrafkan, Visual Artist

Ulla Nørtoft Thomsen: Narren klæder herskerklassen af til skindet

Koranafbrændingerne har allerede lært os meget, og det var vel det, de skulle.
Først lærte de os, hvis vi skulle have glemt det, hvilke kaoskræfter, Europa har lukket ind, hvor velorganiserede de er, og hvordan de reagerer, når de støder på modstand.

Dernæst lærte de os, hvor skruppelløst mange af vores medborgere latterliggør og distancerer sig fra den uundværlige tosse, idiot, nar, som siger højt, hvad alle egentlig godt ved.

Og endelig lærte de os, hvordan vores politikere reagerer på de konflikter, som der uvægerlig vil komme flere af. De reagerer med at undertrykke og ekskludere den part i konflikten, som er lettest at undertrykke og ekskludere, fordi den er mest civiliseret.

Narren skaber sig tre fjender med sine afbrændinger: Den kult, hvis umodne symbolske sprog, han har lært sig at tale. Den medborger, som sættes over for valget mellem at blive en nar i andres øjne og at blive en nar i egne øjne.

Og den herskerklasse, hvis ideologi han klæder af til skindet, afslørende ikke bare det ødelæggende i deres politiske projekt, men også deres gruopvækkende ligegyldighed over for at afgive national suverænitet, deres rå vilje til at indskrænke vores frihedsrettighederne, deres iskolde dristighed i etableringen af fremtidige farer for vores land, og deres skamløse tilbøjelighed til at misbruge alle samfundssystemer for at beskytte den herskende ideologi og dermed deres egen magt en lille stund endnu.  Ulla Nørtoft Thomsen

Reprise: Abel Azcona spiser en side af koranen i 2013

Lars Vilks og Abel Azcona 4.6.2013

Foto, video © Snaphanen.dk

4 4 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

29 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Limewood
Limewood
8 months ago

Den islamiske frontorganisation Danmarks Radio bragte den 4. august et blandt flere lange artikler med islamiske ideologer (kaldet imamer), tre missionærer fra islamiske kaserner (kaldet moskéer) i Danmarks – blandt andet Grimhøjmoskéen – hvis formand i 2015 mente: »Jeg håber, at IS vinder, og vi en dag har en islamisk stat i verden«. Men Dhimmi Radio er i Konstantinopel (kaldet Istanbul) og besøger “Fædrelandets Moské” – hvilket ikke afføder ét ord om nationalisme i DRs artikel. Dhimmi Radio taler med “Fædrelandets Moske” ideologiske oppisker og missionær. – Han bliver afbilledet foran en stor reol med masser af bøger alt imens… Read more »

Bastardo
Bastardo
8 months ago
Reply to  Limewood
  • Nu skattefinancieret, så vi er tvunget til at betale for at høre muhamedansk propaganda. Ligesom i aviserne.
Sebastian
Sebastian
8 months ago

Hvis det ikke er en ytring at brænde koranen, er det så heller ikke en ytring at brænde en dukke, der ligner Mette Mink? 

Danskerne mod nye afgrunde
Danskerne mod nye afgrunde
8 months ago

Ytringsfriheden gælder kun hvis du er enig med mig. Hilsen Mette Hitler.

PS kom der nogensinde en forklaring på hvorfor Vilks bil kørte med så høj hastighed?

Et det gået Palme i sagen?

Jan Ulrik Friis
Jan Ulrik Friis
8 months ago

Mordet på Vilks og de 2 betjente er allerede opklaret, derfor at Säpo har lagt låg på sagen, fuld tavshed for at beskytte de skyldige i disse drab. Istedet for her og nu arresterer de skyldige bag denne regulære henrettelse, fjerne dem fra samfundet give dem livstid, arrangerer en total återvandring af alt relateret til islam, få et slut på volden der nu systematisk ødelægger Sverige helt og aldeles, vælger Säpo bevidst at henlægge sagen, kontra den åbenhed den frie debat Lars Vilks altid og hele livet stod for. Säpo ved udmærket hvem de skyldige er, det vil komme for… Read more »

Danskerne mod nye afgrunde
Danskerne mod nye afgrunde
8 months ago

Nåh ja men så er alt jo ved det gamle (Palme).

Margrethe
Margrethe
8 months ago

Det er altid en trøst at vide, vi gerne må rive de bøger, hvis indhold vi ikke bryder os om, i stykker:

Nyrup river bog i styker.JPG
Bastardo
Bastardo
8 months ago
Reply to  Margrethe

Jammen, det var jo én af de største statsmænd i verdenshistorien, som gjorde det!
Så det er noget andet!

Danskerne mod nye afgrunde
Danskerne mod nye afgrunde
8 months ago
Reply to  Margrethe

Jammen jammen, han er jo vor landefader.

Last edited 8 months ago by Danskerne mod nye afgrunde
Bastardo
Bastardo
8 months ago

Godt at se, at kvinderne nu er kommet på barrikaderne.
Men hvor er de Danske kvinder?

dunk
dunk
8 months ago

Det var en rigtig god happening,nu venter vi saa bare paa en massiv opbakning fra hendes tavse medsoestre i Danmark,

Bastardo
Bastardo
8 months ago
Reply to  dunk

Dansk Kvindesamfund?

Allan G larsen
Allan G larsen
8 months ago

Jeg tror at det bedste der vil kunne ske, både for Iran/ Persien samt resten af verden er genindførelse af Shah styret. Jeg håber at det vil kunne være en kilde til et opgør med islam tyranniet på verdensplan.

Nielsen
Nielsen
8 months ago

Hvis man er af den formening, at koranen ikke er en terrormanual, som opfordrer til mord på kristne og andre anderledes tænkende, skal man måske lige give sig tid til at genlæse den. Hvis man stadig tvivler på at koranen er et skrift, som opfordrer dets følgere til vold mod kristne, jøder og ateister, skal man nok søge om tilbagebetaling af skolepengene.

Dan Christensen
Dan Christensen
8 months ago

Det er bestemt ikke ufarligt at spise en koran. Man risikerer at få mund- og klovsyge, da der findes farlig islamovirus i den, som kan give nedsat vækst og yverbetændelse for en ko og andre med et yver.

Kirsten Damgaard, kulturpsykolog
Kirsten Damgaard, kulturpsykolog
8 months ago

Firoozeh Bazrafkan skriver “Jeg er født i Iran. En gang et stolt kongerige, der delte mange værdier med Vesten. Iran var på en rejse mod at blive en demokratisk nation, da landet blev besat af et islamistisk præstestyre = it was occupied by an Islamist clerical regime”. Besat? Det skete jo indefra. Måske endda ved demokratiske valg, hvor mange stemmeberettigede dog var uoplyste og uuddannede. I Danmark var det derfor Grundtvig gik imod almen stemmeret. Folket var for uvidende.Kvinder især.De fattige også.Så kun mænd med formue og god stilling skulle have stemmeret. Hvor meget jeg end værdsætter folkestyret ,så kom… Read more »

Anders
Anders
8 months ago

“Besat? Det skete jo indefra.”

Ubefæstede sjæle besættes ofte indefra.
Kvinder især. De løber gerne stafet for Satan.
I Edens have var djævelen en slange. I Norden besættes mange af såkaldt humanisme.
Vade retro Satana!

Niels Thyge Riisgaard, DK
Niels Thyge Riisgaard, DK
8 months ago

Grundtvig havde sine grunde til at tvivle på folkestyre. I dag har vi vore grunde. I løbet af 40 år har det danske vælgerkorps ladet politikerne eksperimentere med Danmark i lighedens navn. Resultatet er dels en skæbnesvanger indvandring af vildt fremmed kultur (thi alle kulturer er jo lige gode, også i Danmark, ikke sandt!) dels fremvæksten af et overvældende antal klientvælgere p.g.a. politikernes dalende interesse for det arbejdende Danmark. Skaffedyrene er forlængst kommet i mindretal. (se Asger Aamunds blog af 19. juli 2013: Skaffedyrenes Farvel). En milepæl blev passeret, når et flertal kan stemme sig til at leve på ryggen… Read more »

Dan Christensen
Dan Christensen
8 months ago

Politikerne mener måske, at de udviser rettidig omhu. Flere og flere kvinder fravælger børn. For at sætte gang i den faldende produktion af lønslaver, har politikerne valgt at importere ungtyre fra Mellemøstens tyrestationer i store mængder – hellere ubegavede gener end gode danske. Erhvervslivets behov er netop også ubegrænset kvantum af simple arbejdsdyr til manuel produktion. Arbejdsgiverne satser på industrirobotter af kød og blod, billige i drift og nemme at erstatte, når de er slidt op eller går i udu. Politikernes ‘geniale’ plan følges naturligvis op med statslig propaganda, der skal vildlede de dumme danske proletarer og få dem til… Read more »

Skjoldungen
Skjoldungen
8 months ago

Hvis nærværende kommentar kommer igennem “Snaphanen”s censur, er det for at spørge om hvorledes retningslinierne for samme censur fungerer. Således forekommer det mig en kende løjerligt, at <a href=”http://aamund.dk/?p=1094#comment-12578”><strong>dette indlæg</strong></a>, som bl.a. refererer til “Snaphanen”, ikke kommer gennem nåleøjet, mens altså min kommentar her gør det…?

Ellers er det ligemeget.

Skjoldungen
Skjoldungen
8 months ago
Reply to  steen
Skjoldungen
Skjoldungen
8 months ago
Reply to  steen

Men altså ikke på Snaphanen, hvortil det også blev sendt. Men glem det, det er ikke vigtigt.

Dame mænd og mande damer
Dame mænd og mande damer
8 months ago

Uhyggeligt og forvrøvlet læsestof fra Tyskland hvor man på linie med i USA forsøger at sætte myndighederne ind mod politiske modstandere:

https://www.fla.de/tyskland/politik/60951/afd-er-atter-i-efterretningstjenestens-sogelys

Last edited 8 months ago by Dame mænd og mande damer
Bastardo
Bastardo
8 months ago

Kære Firoozeh Bazrafkan:

Hermed en idé til videreudvikling af dine koranytringer:

  • Kør koranen i en blender med vand (eller bedre endnu, med blod)
  • Ibland lim, til en passende papmaché masse
  • Modellér heraf et menneskehoved
  • Videodokumentér processen
  • Offentliggør, at skulpturen forestiller Guden, rematerialiseret fra hans eget ord.
29
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x