27
mar
Seneste opdatering: 27/3-24 kl. 0310
13 kommentarer - Tryk for at kommentere!

“China’s Control in the Film Industry”  – “Vi skal ikke bilde os ind, at vi er de eneste der kan arbejde med at påvirke menneskers ideologi” (Jiang Zemin, generalsekretær for CCP (1989-2002)”

Totalitarismen taler alle verdens sprog. Hvis man har set dokumentaren “Hollywood hjernevasker dig,” ved man udmærket at dette blot handler om en form for propaganda mod en anden. Men når denne er så interessant, er det fordi det kinesiske kommunistpartis totalitarisme i den grad er skåret ud i pap, at den bliver let forståelig for alle. Og CCP’s principper er universelle, de gælder også for dem, der forsøger at klæde deres i mere sminkede og spiselige gevandter.

Og der er mange af dem, for vi lever i en tid, hvor totalitarister har bedre redskaber end de nogensinde har haft. Det tiltrækker interessenter til enhver tid. Jiang Zemin gjorde en god iagttagelse ovenfor, efter at han havde set Hollywood filmen Titanic. Han påbød hele Centralkommitteen at se den, fordi for CCP er kunst kun et redskab for propagandister, der vel at mærke mener det “rigtige.”

Lad os tage Orwells roman Animal Farm. Hovedfigurerne har ganske vist navne, der er synonymer for sovjetiske skikkelser – Stalin, Trotsky, Molotov – men hans igangsættende impuls til bogen, var hans tid som journalist på BBC under krigen. Han “spredte propaganda til Indien” og betragtede tiden som spildt, og sagde op i 1943. Han ville hellere have kæmpet i krigen, men han lærte noget om totalitarisme og propaganda, som blev starten på Animal Farm (1945).

Her bliver det relevant for os, for vi lever tilsyneladende i krigstid, og vores medier er, som medier nu engang er i krigstid, og vores politikere synes, at vi skal støtte alle USA´s krige. Derovre siger kritikere endda, at landet slet ikke kan eksistere på andet end en krigsøkonomi, og noget tyder på det, når vi ser alle de krige USA har startet med forskellige dårlige begrundelser lige siden i al fald Vietnam krigen.

Med dette i baghovedet, kan jeg godt anbefale filmen. Den havde premiere den 8 marts.

Orwell’s resignation letter from the BBC 24.9.43

1 1 vote
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

13 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Dan Christensen
Dan Christensen
16 days ago

Jeg tror nok, at Hollywood mere prøver på at støvsuge min tegnebog, end at hjernevaske mig. Hollywood er ren bjældeklang.
Det er gribbene i Wall Street og kongressens køtere, der med NATO som dørsælger, prøver at sælge den amerikanske våbenindustri som vaskemidlet, der kan vaske dine hjerneceller til snevide gummiceller, med NATO som spændetrøje.

DavidK
DavidK
17 days ago

Apropos Titanic og Zemin, filmen er måske netop et stykke absurd propaganda, og det ved kineserne godt. De iagttager jo udefra, er fakta-baserede, man skal jo kende sin fjende, er ikke generet af vestlige narrativer eller belejlige italesættelser og forglemmelser.

Har aldrig selv set Titanic, falder i søvn hver gang, men jeg kan anbefale dette ret så interessante “kaninhul” -> https://www.youtube.com/watch?v=fAPYSeOGoD8 (Robert Sepehr, The Titanic Secret of Jekyll Island) hvor han behandler netop Hollywood-propagandaen med afsæt i Titanic-filmen.

Nielsen
Nielsen
15 days ago
Reply to  DavidK

Ham Robert Sepher er et fint input. Tak for at bringe ham på banen.
https://www.youtube.com/watch?v=xNN0w9wEW0A

nielsen
nielsen
16 days ago
Last edited 16 days ago by nielsen
Sønderjysk Kaffebord
Sønderjysk Kaffebord
16 days ago

Hvis CCP kontrollerer Hollywood, så er vaxxen sikker at ta.

Nielsen
Nielsen
16 days ago

Hvis du kjøwer den løwn, så stik du dig bare alt det du vil. Men kom ikke og sig, at jeg ikke advarede dig. (-:
Er der for resten nogen, som ved om Lars Andersen er blevet løsladt?

Oslo/Norge
Oslo/Norge
15 days ago
Reply to  Nielsen

Han mener vel å påpeke at det er en helt annen gruppe enn det kinesiske kommunistpartiet som dominerer Hollywood mer eller mindre totalt.

Sønderjysk Kaffebord
Sønderjysk Kaffebord
14 days ago
Reply to  steen

Det er altså en sløj omgang propaganda, Steen. Kineserne gør kun det rigtige, når de censurerer amerikansk crap kultur.

Last edited 14 days ago by Sønderjysk Kaffebord
Nielsen
Nielsen
14 days ago
Reply to  Oslo/Norge

Det vidste jeg godt. Det kaldes ironi. Og han mente nok også tage i stedet for ta. Og måske oven i købet vakcination. Uanset, Så er Vaxxed en af de bedste film der er lavet.

nik
nik
17 days ago

Manden med.fløjtenslår til jo_igen
nik og jay for the win

Anders Bo
Anders Bo
16 days ago
Reply to  nik

Hvem er Niggar-Jay? 🤪

13
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x