14
mar
Seneste opdatering: 16/3-22 kl. 1345
39 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Magnus Stenlund om den alternative bogmesse og filmen Magthaverne du aldrig valgte

Jeg kan ikke huske, hvornår jeg fandt på udtrykket, men det har i hvert fald været 2019, hvor jeg var til demokraticirkus på Christiansborg ved valget: Kirsten Birgit og verdenspressen. Det er – omend sent – gået op for mig, at jo større et spørgsmål er, desto mindre har befolkningen at sige om det. F.eks. blev Udlændingeloven af 1983 kørt igennem helt udenom den befolkning, der skulle aflevere sit land, sin arv, og betale for det. Ingen politiker vil mindes om det idag, du kan ganske enkelt ikke få en diskussion om dette faktum. Vi skal tro, at Gud lavede loven. Og Marrakesh som Lars Løkke alligevel fik svindlet på os allesammen. Og……

Hvorfor så deltage, når de folkevalgte ikke engang selv tror på demokratiske principper? De kunne da prøve, ikke? Men nej, alle magthavere, fra kejser Nero til Mette Frederiksen og Vladimir Putin, har én hovedprioritet: At beholde magten, når de nu har fået den. Som Broderskabet siger: Demokratiet er en stige, du kravler op af, og smider væk, når du står på toppen. Med varianter over dette tema, reagerer alle magthavere uden undtagelse.

Nu skal vi snart stemme om forsvarsforbeholdet, for en sjælden gangs skyld. Det handler om mere afgivelse af suverænitet, for de folkevalgte er helt vilde med, ikke at have nogen magt eller noget ansvar. De er åbenbart tilfredse med lønnen og privillegierne. Det bedste der er sagt om den folkeafstemning, er skrevet af Henrik Gade Jensen.  Måske skal man skrive i avisen så sjældent, for at skrive så godt. (Han  skriver selvfølgelig sine prædiker.) Asger Aamund spår et nej, lad os virkelig håbe det.

En skygge i asfalten

Jeg synes, alt taget i betragtning, at vi har valget mellem sofaen og at stemme blankt. En EU hær ser jeg som en direkte trussel mod det danske folk, nu vi for kort tid siden så Justin Trudeau bruge FN tropper mod sit eget folk, fordi for mange af hans politifolk kviede sig ved at udføre hans ordrer. Helt fortiet af danske medier, mærkeligt nok…

Henrik Nordbrandt sagde engang i et interview: “Jeg forstår ikke al den snak om kriser, hele livet er en krise.”  Jeg ville tilføje: Livet alternerer mellem krig og krise. Vindstille er ikke det normale. Har vi ikke ægte problemer, skaffer vi selv de uægte. “Klimakrisen,” “Covid-krisen.” Hvis nogen er krisetræt, forstår man dem så udmærket, men der er altså mængder af mennesker, der lever af dem, så man kan blot forsvare sig mod krisehysteriet, ved at lukke for MSM. Og gerne også for sociale medier.

Vi der har oplevet Cubakrisen, kan ikke lide det, der foregår nu, men det er som om nutiden har glemt, at vi alle kan være forstøvet af en brintbombe på sekunder. Vi kan reduceres til en skygge i asfalten uden at vi opdager det, som på gader og mure i Nagasaki, hvor min mor blev født. Vi kan ikke lide tanken.

Fredsskadede

Svenskerne er ekstremt fredsskadede efter over 200 års fred, men nu på 3-4 generation efter 1945, er hele Vesteuropa ganske godt med. Journalistikken op til krigen, og nu under, er mærkbart ubekymret og eksalteret  på samme tid. Retorikken tangerer endda af og til det verbalvoldelige. Og så er de fulde af propaganda, også “de frie vestlige medier,” hvilket man bør undre sig over.

Faren er ikke mindre end i 1962. Forskellen er, at dengang havde USA en højt begavet og krigsbevidst præsident. Han kendte krigens rædsler på egen krop. Biden/Harris indgyder alt andet en ro og tryghed. Det er en grim tid at komme igennem, og der er tyve grunde til, at jeg ikke har lyst til at skrive om den. En er, at jeg ikke synes, jeg ved nok om lige Ukraine-konflikten, og den er vel så god som nogen. Der er en tid til at skrive, og en tid til at læse.

Hvis vi troede, den kolde krig var forbi, kan vi høre på Bo Theutenberg, der på Palmes tid var ansat i Udenrigsministeriet. Kommunismens maffiosoer blev bare erstattet af KGB’s, som også er hele Putins baggrund: Bo Theutenberg om KGB-mannen Putin och kriget i Ukraina.

Forskellen er ikke så stor. Vesten er derimod mere suicidal, kvindagtig og defaitistisk end under den kolde krig. Her er forskellen ganske stor.

Er vi ligefrem blevet en invitiation til krig? Et fysisk og psykisk magttomrum?

3 2 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
39 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
BennyBenny
BennyBenny
2 months ago

Træt, Karl, Karlo, Benny, FuckEverything, Trædt, john M, Odd S m.fl.

Man skal godt nok holde tungen lige i munden herinde for at kunne følge med.

karl madsen
karl madsen
2 months ago

Jeg kan godt læse, hvad nogle tror. Men det er altså ikke mig, der laver ravage i kommentarsporene. For tiden holder jeg ferie (velfortjent), men lover selvfølgelig at vende tilbage igen.

Trædt
Trædt
2 months ago
Reply to  karl madsen

Så tror vi på den. Og på julemanden.

Anders
Anders
2 months ago
Reply to  karl madsen

Dit ord har en uhyre ringe sandhedsværdi, Karl.
Du er nogenlunde ligeså savnet, som en byld i røven.
Men selvfølgelig vender du tilbage, når din ferie/diagnose dikterer dig at gøre det.

Marl Kassen
Marl Kassen
2 months ago

Afskaffelse af forsvarsforbeholdet er Frederiksens ansøgning til et kommissærjob i EU.

Hvorendervi
Hvorendervi
2 months ago
Reply to  Marl Kassen

Ja det kunne du nok have ret i.

Carla Madsen
Carla Madsen
2 months ago

Det eneste rigtige er selvfølgelig, altid at stemme modsat det magthaverne ønsker.

Trött
Trött
2 months ago

Nu holder vi middagspause.

Tim Pallis
Tim Pallis
2 months ago

Steen skriver en fremragende artikel om Teaterdemokratiet, og så smadres Snaphanen endnu engang af en eller flere trolle. Hvornår stopper det? Kan det stoppes?

Trædt
Trædt
2 months ago
Reply to  Tim Pallis

“Kan det stoppes?”

Kun hvis Steen har viljen til det.

Virologer advarer mod "vaccinerne"
Virologer advarer mod "vaccinerne"
2 months ago

Hos Aamund og Hodja fungerer tingene ret udmærket.
Der er ikke mange trolde. Måske fordi de luges ud efter
kort tid. Det var omvendt hos UP, hvor trolde gerne
måtte husere i månedsvis, mens de seriøse blev
censureret og holdt nede med hård hånd. Noget som
virker meget mystisk, når man tænker over det.

kalle madsen
kalle madsen
2 months ago

Der er lang tid til juni, og efter et par år, hvor Frederiksen & co. har kørt fuld skrue med corona, er udfaldet af folkeafstemningen ikke givet på forhånd.

Odd S.
Odd S.
2 months ago
Reply to  kalle madsen

Hvorfor bliver du ved, og ved Karl? Hvad får du ud af at sabotere Snaphanen for os andre? Det er måske det der er hensigten, eller er der bare en lille dreng inden i dig der bare MÅ ses og høres hele tiden?

Du er blevet smidt ud herfra, så bliv dog væk, uanset hvad du kalder dig!

BennyBenny
BennyBenny
2 months ago
Reply to  Odd S.

“Hvorfor bliver du ved, og ved Karl?”

Hvem er Karl?

karl madsen
karl madsen
2 months ago
Reply to  Odd S.

Smidt ud..?

Klara Madsen
Klara Madsen
2 months ago

Madsen (+) fylder ret meget, men det tager den store leder heldigvis sig af, så all de øvrige genier kan komme til fadet.

Karlo Massen
Karlo Massen
2 months ago
Reply to  Klara Madsen

“den store leder”

Du mener vel obersturmbannführeren.

Odd S.
Odd S.
2 months ago
Reply to  Karlo Massen

Snakker med mig selv, snakker med mig selv, snik-snak snakker med mig selv… https://www.youtube.com/watch?v=lFBLGgTIB-8

Karl Madsen, Marl Kassen, Karlo Massen, Klara Madsen, Carla Madsen, Kalle Madsen og til og med Hannelore Madsen.

Ja, ja i disse lgbtquvwx++ dage er man jo hvad man definerer sig som. eller er der bare tale om alvorlige identitetsforstyrrelser?

Last edited 2 months ago by Odd S.
Virologer advarer mod "vaccinerne"
Virologer advarer mod "vaccinerne"
2 months ago

At stemme ved at ligge på sofaen eller stemme blankt,
vil da ikke nytte nogetsomhelst. Det er da helt håbløst.

Hvem stillede FN tropper til rådighed for Trudeau?

hannelore madsen
hannelore madsen
2 months ago

Det lyder ellers interessant, det med FN tropper og Trudeau. Den er jeg ikke stødt på før.

john M 2
john M 2
2 months ago

nato …nu flytter eussr og din idiot millioner af kvinder unge kvinder og børn, de vil blive voldtaget af muslmer og konverteret. !!- DE VIL SKJULE DE- deres guldstykker . MUSLIMSKE MÆND. og INGEN gør noget

Last edited 2 months ago by john M 2
john M 2
john M 2
2 months ago

usa og deres petro dollar , er slut . de liberALE har fodret den kiniske drage i årtier .så vi får billig lort , INDIEN KINA går nu ( det er det meste at verden , reserve valuta. rma , som deres nye valuta , de har set libya iraq osv. – det er tUSA i total game over nu kina valuta. . INDIEN har velkommet putin.Vi er FUCKED, en EU ! kontrol nej tak , FØRST nu . FUCK EU . hvis der ikke sker massive hjemsendelser af den sorte horde , trump 2024 , forvent dæd og ødelæggelse,… Read more »

Last edited 2 months ago by john M 2
Træt
Træt
2 months ago

Søg omgående IT-hjælp, Snaphane. Jeg foreslår et PHPBB-baseret forum, hvor det skal koste f.eks. 100 kroner at oprette sig som bruger med skriveret, og du suverent bestemmer om folk som Notarius Umulius, for tiden kendt som karl madsen, skal bandlyses.
Når de første par tusind er brugt opgiver idioten vel ævred, og ellers har du da fået flere lommepenge ud af det.

john M 2
john M 2
2 months ago
Reply to  Træt

Du viser vejen, I er total hjerne vasket. som yt facebook instragram osv. ALLE blokere nationalister ! bloker dig selv og den verden der venter
FREE SPEECH
DANMARK for DANERE

Odd S.
Odd S.
2 months ago
Reply to  john M 2

Og Snaphanen for os som ikke vil se den saboteret af trolle.

Müde
Müde
2 months ago
Reply to  john M 2

“Du viser vejen,”

Mange tak.

Bennybenny@gmail.com
Bennybenny@gmail.com
2 months ago
Reply to  Træt

Så forsvinder der også mange andre – mig FX.

Det er helt tydeligt på mig, at karl madsen er en enorm narcisist, der bare skal høres og ses hele tiden.
Hans mission herinde er ikke debat, men at ødelægge forummet og se sig selv gøre det samtidig.
Han har ingen moral ej heller nogen sjæl – en tom skal, der bare skal ses og høres for enhver pris.

Steen bør slette alle hans useriøse og psykopatiske indlæg. Når han ikke kan se sig selv og fryde sig over al den ballade han skaber, vil han forsvinde til sidst.

Last edited 2 months ago by Bennybenny@gmail.com
Bennybenny@gmail.com
Bennybenny@gmail.com
2 months ago

Hvis madsens mål var at blive hørt, ville han skifte til et ukendt navn, men, som vi kan se nedenfor, er det vigtigt for ham, at vi alle kan se at det er ham, der skriver under et andet navn.

Steen – du må bare slette løs, det er opmærksomheden, der driver ham ikke debatten og ytringsfriheden.

johm m
johm m
2 months ago

“et ukendt navn”

Som f.eks. john M 2..? (med indbyggede stavefejl af hensyn til underholdningsværdien)

BennyBenny
BennyBenny
2 months ago

Der er så meget Steen bør gøre, og mindst lige så meget han allerede har fået at vide, at han skal gøre, men ikke gør. For gøres det er der ikke noget tilbage af Snaphanen.

Bennybenny@gmail.com
Bennybenny@gmail.com
2 months ago
Reply to  BennyBenny

Overstående har jeg ikke skrevet – det er den sjæleløse på spil

Trædt
Trædt
2 months ago
Reply to  Træt

Sådan skal det gøres!

john M 2
john M 2
2 months ago

FOCUS steen
pandamien er slut ! nu rykker vi , HORDEN digitalt død over Rusland ” ikke kun rusland men russere der lever i europa- . selv facebook tillader nu opråb om dræbe russere —slet envhver amerikansk tjenete jeg har advaret i 20 år

Last edited 2 months ago by john M 2
john M 2
john M 2
2 months ago

historie RUSLAND EUSSR . ! pakastan muslimer krig
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_wars_involving_India
det var ikke usa der kom til hjælp
historie ……..

Last edited 2 months ago by john M 2
Virologer advarer mod "vaccinerne"
Virologer advarer mod "vaccinerne"
2 months ago

Den foregående debat er kørt af sporet af pjathoveder
eller trolle. Og den her er på vej i samme retning. Hvad
mon Steen vil gøre ved det?

ingelise madsen
ingelise madsen
2 months ago

Bare du ikke et er pjathoved og en troll.

39
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x