9
feb
Seneste opdatering: 10/2-14 kl. 0117
48 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Af Haenschen Klein
EU er klar med Guillotinen

Opdateret 21.50 – Reaktionerne p√• vedtagelsen af Folke-initiativet mod Masse-indvandring har, bortset fra enkelte lyk√łnskninger fra EU-kritiske partier, v√¶ret pr√¶get af b√•de bedr√łvelse og forargelse. I Z√ľrich og Bern har der tilmed indfundet sig spontan-demonstrationer mod det ‚ÄĚxenofobiske valgresultat‚ÄĚ med der til h√łrende stenkast og vandalisering. Omkring 300 autonome er dukket op med kanonslag og fyrv√¶rkeri under parolen ‚ÄĚIntet Menneske er Ulovligt – Opholdsret til Alle‚ÄĚ

Mere bekymrende er imidlertid udmeldingerne fra EU-parlamentarikere, som ikke synes at ville acceptere Schweizernes id√©¬† om god indvandringspolitik. Is√¶r tyskeren Andreas Schwab, der sidder i Europa-parlamentet for de konservative (CDU), har truet med at anvende den s√•kaldte ‚ÄĚGuillotine-klausul‚ÄĚ i Schweiz’ bilaterale aftale med EU. Dermed annulleres alle aftalerne mellem EU og Schweiz, ogs√• p√• omr√•der som intet har med indvandring at g√łre.

N√•r det ikke duede med propagandaen m√• de revolution√¶re internationalister i EU, traditionen tro, gribe til guillotinen, for at f√• has p√• den trodsige schweiziske ‚ÄĚblod-adel‚ÄĚ.

dr_schwab_andreasI interviewet med Tages-Anzeiger har Andreas Schwab også andre interessante ting at sige, som samlet set tegner et tydeligt billede af, hvilke metoder man vil tage i brug mod national-stater, der modsætter sig deres egen aflivnning.

Interviewer: Men Schweizerne st√•r da ikke alene. Ogs√• indenfor EU er der forl√¶ngst blevet sat sp√łrgsm√•lstegn ved den frie bev√¶gelighed.

Andreas Schwab: Det er ikke en Europ√¶isk debat, det er kun i enkelte medlems-lande. Der er dog ogs√• hos os politikere og partier, som kun vil have fordelene ved EU, uden at ville acceptere de ting som nogen-gange er lidt vanskelige…

Interviewer: Men, helt ærligt, hvis der var en lignende afsteming i EU-landene ville den få samme resultat.

Andreas Schwab: Naturligvis findes fristelserne alle vegne. Men politik begynder nu engang med at se virkeligheden i √łjnene. Der er gode grunde til at disse sp√łrgsm√•l ikke stilles til borgerne i andre lande. Resultaterne er kun et √łjebliksbillede. N√•r Schweizerne indser at EU ikke vil forhandle, √¶ndrer de holdning…

Opdateret Kl. 19.20: De endelige tal for afstemningen foreligger og viser, at initiativet er blevet vedtaget med 1.463954 stemmer for og 1.444.428 imod.

 feiern

Den geografiske fordeling af stemmerne synes at bekr√¶fte den s√•kaldte “R√∂stigraben” i Schweizisk politik . Et¬† begreb der betegner splittelsen mellem det frankophone vestlige Schweiz som i reglen stemmer mere til venstre end den tysksprogede del. I de italiensk-talende kantoner stemmes generelt som i de frankophone dele, lige med undtagelse af udl√¶ndinge-politiske sp√łrgsm√•l. Her stemmer de som i tysk Schweiz. Og netop det synes idag at have v√¶ret udslagsgivende, hvor vi s√• det italiensk-talende Tessin stemme for folke-initiativet med n√¶sten 70 procent.

Analyser af tidligere afstemninger har fremh√¶vet at denne “R√∂stigraben” ikke l√¶ngere er n√¶r s√• vigtig som tidligere, eftersom de st√łrre byer i det tyske-talende schweiz har n√¶rmet sig det frankophone vest schweiz politisk. En tendens man ogs√• kan afl√¶se i resultatet i og med at b√•de Basel-Stadt og Z√ľrich afviste initiativet.

Overordnet set har vi alts√• en stemme-fordeling der minder meget om tidligere afstemninger.¬† Den store overraskelse er imidlertid, at det lykkedes SVP og indvandringskritikerne at svinge sig op fra sm√• 37 procent til helt over de n√łdvendige 50 procent p√• lidt over en m√•ned. Og det p√• trods af massiv modstand fra hele etablissementet og den ‚ÄĚinternationale klasse‚ÄĚ.

massKl.16.40: Den afg√łrende kanton Bern stemmer ja og sikrer den smallest t√¶nkelige sejr for SVP’s forslag p√• 50,3 mod 49,7 procent. Bortset fra Z√ľrich er det den vestlige, fransktalende del af landet, som har stemt imod.

En ‘afstemningskrimi’ kalder schweiziske aviser det. Hvis man vil have opfrisket sit svitzerd√ľtch, kan man f√łlge SRF her. Ganske animeret! Svenske aviser fremstiller det, som at Schweiz har r√∂stat ja till en minskad invandring fr√•n EU-l√§nder, hvilket h√łjst er en halv sandhed, men det er da sandt, at schweizerne gerne vil kunne skelne mellem danskere, holl√¶ndere og rum√¶nere. Hermed er et mindre behageligt √•r for EU og antageligt ogs√• Sverige skudt i gang. Snaphanens schweizer Haenschen Klein er tilbage og analyserer resultatet ved 19-tiden.

Tidligere p√• dagen: Tingene er spidset til i Schweiz, med meget t√¶t l√łb mellem “Ja”- og “Nej”-siden. Fordelt p√• regionerne har initiativet indtil videre f√•et flertal i 13 kantoner og blevet afvist i 7. Men da der er flere store kantoner der har stemt imod, ser det ud til at blive en gyser.

Den schweiziske nyhedside 20 minuten h√¶vder at ja-siden f√łrer med omkring 38.000 stemmer og beregninger antyder en meget knap vedtagelse af initiativet med 50,4 procent af stemmerne.
I sidste ende afh√¶nger det af de store regioner Bern og Z√ľrich, hvori stemme-opt√¶llingen endnu ikke er afsluttet.

Opdatering: De seneste tal synes nu klart at pege i retning af en vedtagelse af forslaget. I Bern er 9 af de 10 valgkredse optalt, og viser en f√łring til “Ja”- siden med omkring 32.000 stemmer, som alts√• skal t√¶lles sammen med f√łringen p√• 38.000. Der er intet der tyder p√• at Kanton Z√ľrich kan indhente dette forspring, for her giver det provisoriske resultat kun 27.000 flere stemmer imod.

Dermed skulle Folke-initiativet mod Masse-indvandring  med overvældende sandsynlighed være vedtaget.

Baggrund:

Det er idag Schweizerne skal stemme om det meget omtalte ‚ÄĚFolke-initiativ mod Masse-indvandring‚ÄĚ, og som det ofte er tilf√¶ldet med initiativer fremsat af det Schweiziske Folkeparti (SVP), har det under debatten i det store hele v√¶ret SVP og den lille konservative uge-avis Die Weltwoche mod rosset. Massemedier, fagforeninger, arbejdsgiverorganisationer, EU, samt alle de √łvrige partier er imod initiativet, men blandt Schweizere er st√łtten stadigt stigende, senest m√•lt til 43 procent for et par uger siden.
Her er til at begynde med en l√łs overs√¶ttelse af det v√¶sentlige fra den lovtekst (se side 36), der stemmes om:

SVPs Folke-initiativ mod Masseindvandring
____________________________________

¬†Forfatningen tilf√łjes f√łlgende √¶ndringer:

§ 121 Overskrift (ny)
Lovgivning på udlændinge- og asylområdet.

§ 121a (ny) Kontrol over indvandringen

Stk. 1. Schweiz kontrollerer udlændinges indvandring selvstændigt

Stk 2. Antallet af beviljede opholdtilladelser givet til udl√¶ndinge i Schweiz begr√¶nses √•rligt af √łvre gr√¶nser og kvoter. Den √łvre gr√¶nse g√¶lder for alle bevillinger indenfor udl√¶ndingeretten, herunder ogs√• asylv√¶sen. Retten til permanent ophold, familie-sammenf√łring og sociale ydelser kan indskr√¶nkes.

¬†Stk. 3. De √•rlige √łvre gr√¶nser og kvoter for arbejdende udl√¶ndinge skal indrettes efter Schweiz’ overordnede erhvervsinteresser og under s√¶rlig hensyn til schweizeres forrangsstilling. Det afg√łrende kriterium for tildeling af opholdstilladelse er is√¶r integrationsevne, en tilstr√¶kkeligt indkomst og en arbejdsgivers henvendelse.

Stk. 4. Der må ikke indgåes internationale aftaler, som er i strid med denne paragraf.

___________________________

Som man kan se, er der ikke sat nogen tal p√• noget. Og i det store hele drejer det sig indledningsvist om at f√• skrevet Schweizisk¬† suver√¶nitet p√• indvandringsomr√•det ind i forfatningen. Der har nemlig igennem tiden v√¶ret fors√łg p√• at indf√łje juridiske spidsfindigheder i de bilaterale aftaler med EU, som automatisk ville underkaste Schweizerne nye EU love. S√• det er muligvis p√• den baggrund man skal l√¶se SVPs √łnske om at tydeligg√łre Schweiz’ selvst√¶ndighed.

Hertil kommer s√• den fulde indlemmelse af de √łsteurop√¶iske lande i EUs arbejdsmarked og frie bev√¶gelighed. Her vil SVP selvf√łlgelig gerne kunne g√• ind og diskriminere mellem eksempelvis Rum√¶nere og Holl√¶ndere, selvom en s√•dan skelnen snart ikke l√¶ngere er mulig indenfor EU. Genforhandling af dele af den bilaterale aftale med EU st√•r derfor meget h√łjt p√• √łnskelisten. Men samtidig lurer frygten for at EU p√• den ene eller anden m√•de ville pr√łve at straffe Schweiz, for dette fors√łg p√• at sikre sig indvandringspolitiske fordele.

I debatten op til afstemningen er der kommet fokus p√• nogle interessante tal, som formodentlig har overrasket en del Schweizere. Udgangspunktet var nedenst√•ende tabel i SVPs s√•kaldte ‚ÄĚArgumentarium‚ÄĚ som ledsager initiativ-teksten. Heraf fremgik ind- og udvandringen i Schweiz de seneste √•r, og som man kan se udskiftes befolkingen i det lille land forbavsende hurtigt.

 netto

Af disse tal ser man, at selv hvis udvandringen fratr√¶kkes, og man kun koncentrerer sig om den s√•kaldte ‚ÄĚnetto-indvandring‚ÄĚ, skal der alts√• stadig bygges en by p√• st√łrrelse med Luzern hvert eneste √•r for at tilpasse sig masseindvandringen. Og det var vist is√¶r den sammenligning, fremf√łrt af SVP, der fik mange Schweizere til at sp√łrge sig selv, om der nu virkelig er styr p√• indvandringen fra politisk hold. En mistro som sidenhen kun er blevet bestyrket efter Forbundsr√•det blev taget i en hel r√¶kke l√łgnagtige angivelser omkring masseindvandringens √łkonomiske realiteter.¬† Og i√łvrigt ved den sidste afstemning om schengen-samarbejdet ‚ÄĚforuds√•‚ÄĚ en √•rlig indvandring p√• omkring 10.000 – alts√• temmelig langt fra de 70-80.000 ‚ÄĚnetto‚ÄĚ, som statistikken viser.

Tilliden til det politiske etablissement blev derfor ogs√• et decideret tema under de seneste ugers debat, og som nedenst√•ende online afstemning indikerer er der bred utilfredshed med politikernes p√•faldende tendens til at lyve overfor befolkningen, netop n√•r det ang√•r indvandringsp√łrgsm√•l.

umfrage

Af de 6000 deltagere har kun 8 procent tillid til forbundsr√•det, 17 procent har ‚ÄĚnormalt tillid til dem, bare ikke n√•r det handler om indvandring‚ÄĚ, mens 73 procent angiver at de ganske enkelt ikke stoler p√• dem.

 

Det skal blive interessant at se, om denne trodsighed kan give ja-sigerne den afg√łrende motivation til rent faktisk at g√• til stemme-urnerne idag, og m√•ske vinde et lille – men strategisk vigtigt – slag om de europ√¶iske landes ret til at f√łre en fordelagtig indvandringspolitik.

 

 

0 0 votes
Article Rating


Don√©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

48 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
HH
HH
10 years ago

Infrastrukturen faller i bitar i v√•rt land. Vad √§r det som h√§nder? Jag/vi har en anh√∂rig som bor i Tyskland och d√§r, f√•r vi veta, tar det aldrig mer √§n 15 minuter f√∂r att m√∂ta en l√§kare. Apoteken verkar vilse i djungeln. Vi hade ju en g√•ng ett fungerande system som bottnade i 1600-talets Apotekarsocietet som s√•ssarna slog s√∂nder f√∂r att skapa ett statligt apotek. I tron att man skulle kunna pressa priserna p√• medicinerna. Man byggde ett fl√•digt hus mitt inne i Sthlm och t o m restaurang – kanske f√∂r att muta f√∂rs√§ljarna av medicin. Sen har vi… Read more »

HH
HH
10 years ago

Infrastrukturen faller i bitar i v√•rt land. Vad √§r det som h√§nder? Jag/vi har en anh√∂rig som bor i Tyskland och d√§r, f√•r vi veta, tar det aldrig mer √§n 15 minuter f√∂r att m√∂ta en l√§kare. Apoteken verkar vilse i djungeln. Vi hade ju en g√•ng ett fungerande system som bottnade i 1600-talets Apotekarsocietet som s√•ssarna slog s√∂nder f√∂r att skapa ett statligt apotek. I tron att man skulle kunna pressa priserna p√• medicinerna. Man byggde ett fl√•digt hus mitt inne i Sthlm och t o m restaurang – kanske f√∂r att muta f√∂rs√§ljarna av medicin. Sen har vi… Read more »

Angela
Angela
10 years ago

Nu skramlar Bryssel med vapnen f√∂r att skr√§mma schweizarna som r√∂stade fel. Och EU-ledarna i respektive l√§nder hj√§lper till med skr√§mselskott och hot om a√∂llt vad som kan drabba det trotsiga och obstinata folket ūüôā Som det brukar vara med andra ord. Milj√∂r√∂relsen i Schweiz samlar ocks√• r√∂ster nu f√∂r en omr√∂stning mot invandringen. De anser att det √§r ett ekologiskt problem. Naturen f√∂rst√∂rs och de vill minska f√∂delsetalet. S√• det √§r bra om flera kommer efter. Och det √§r helt riktigt. Naturen t√•l inte hur mycket som helst. De ytor vi har kvar skall vi vara r√§dda om. Globaliseringens… Read more »

Morani ya Simba
Morani ya Simba
10 years ago

I√łvrigt er der meget f√• der n√¶vner at Schweiz nok ikke ville have stemt s√•dan hvis det ikke var fordi EU importerer voldelige, fanatiske muslimer i hundredetusinde tal. Der er ingen der har forklaret hvorfor Europa bliver bedre af at f√• sektarisk vold, voksende enklaver med middelalderkultur og skikke, og voksende opdeling af samfundet i indbyrdes fjendtlige lejre. Jeg tvivler p√• at det er almindelige danskere og holl√¶ndere schweizerne har f√•et nok af.

B√łrge
B√łrge
10 years ago

Spring en tur over p√• Uhrskovs blog p√• JP. Her viser en vaske√¶gte radikal Gustav Uffe Nymand, hvad de radikale er lavet af – generne fra Scavenius og fanden selv. F√łj for den lede.

http://blogs.jp.dk/setfrahoejre/2014/02/09/til-lykke-til-schweiz/

HH
HH
10 years ago

Jag har ingen och har aldrig haft n√•gon inv√§ndning mot v√•r europeiska identitet. Men att l√•tsas att detta v√•rt Europa skulle vara n√•gon sorts motsvarighet till USA eller Ryssland faller p√• sin historiska orimlighet. Vi har inget gemensamt spr√•k och faktiskt ser varje europ√© sin egen nation i f√∂rsta hand som sin identitet. D√ĄREFTER kan vi tala om oss som europ√©er. Jag har just suttit och sorterat en stor m√§ngd b√∂cker som handlar om just Europa. Det som sl√•r mig √§r denna olikhet, som skulle kunna vara befruktande om alltihop handlade om l√∂sliga f√∂rbindelser och inte en samf√§lld byr√•krati best√•ende… Read more »

Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
Varmt Konservativ (kr) / Stay Ahead
10 years ago

“Andreas Schwab: Naturligvis findes fristelserne alle vegne. Men politik begynder nu engang med at se virkeligheden i √łjnene. Der er gode grunde til at disse sp√łrgsm√•l ikke stilles til borgerne i andre lande. Resultaterne er kun et √łjebliksbillede. N√•r Schweizerne indser at EU ikke vil forhandle, √¶ndrer de holdning‚Ķ ” EU som en enhetsfront f√∂r att driva igenom en ny f√∂rintelse. “CDU” verkar ha sl√§ppt alla h√§mningar nu efter valet. Det tycks inte vara s√• att den kommande fem√•rsplanen inneh√•ller n√•got mer val i Tyskland. NSA √§r √•tminstone en liten tr√∂st. De har nog betydligt b√§ttre koll p√• vad som… Read more »

victor
victor
10 years ago

“Haenschen Klein”……

Jeg skal til at tärre kaffe op fra gulvet.

trackback

[…] Hvilket nemlig giver en fin overgang til EU. Her har man f√•et kvababbelse over at den menige¬†Schweiziske befolkning fr√¶kt har stemt sig til et h√•b om at f√• indvandringen under national kontrol. Fra Snaphanen […]

Santor
Santor
10 years ago

Et sp√łrgsm√•l.

Hvad var stemme procenten?

Jeg mener at have l√¶st at den ( kun ) var 56% ( Kan bare ikke genfinde artiklen ) hvilket kan undre i et s√• vigtigt sp√łrgsm√•l.

Peter Buch
Peter Buch
10 years ago
Reply to  Santor

Stemmeprocenten var hele 56.
50.4% of voters supported the measure, in a relatively high turnout of 56%.
http://www.theguardian.com/world/2014/feb/09/swiss-referendum-immigration-quotas

Peter Buch
Peter Buch
10 years ago
Reply to  Peter Buch
Santor
Santor
10 years ago
Reply to  Peter Buch

Tak Peter ūüôā

Morten - - -
Morten - - -
10 years ago
Reply to  Peter Buch

Jeg tror, rigtigt mange mennesker var lammet af skr√¶k over en massiv propaganda, der gik p√• efterf√łlgende repressalier. Selvf√łlgelig vil schweizerne allerhelst selv bestemme i deres land. Hvad skulle tale imod det? Andet end “straf”. I virkeligheden beundrer vi alle schweizernes mod (for t√¶nk: Vilje til selvbestemmelse kr√¶ver mod …). Ogs√• de, der nu er sprutrasende over, at nogen t√łr f√łle det, de selv f√łler, men ikke t√łr f√łle. Oprindelsen til denne animositet er let at spore i deres inad√¶kvate respons. Og tyskerne kan bare klappe kaje og holde sig bag deres gr√¶nser. Herr Schwabs usympatiske m√•de at skabe associationer… Read more »

Hans Und
Hans Und
10 years ago

Den s√¶dvaligt manipulerende nyhedsfabrikant Al-Ritzau taler om, “at rejse ind” i Schweis.

“Det kan f√• videre konsekvenser for forholdet mellem EU og Schweiz, at et flertal af befolkningen i alpelandet s√łndag har sagt “ja tak” til at begr√¶nse EU-borgeres mulighed for at rejse ind i landet.”

Loven taler vist om indvandring som jo er noget ganske andet.

Lys
Lys
10 years ago
Reply to  Hans Und

Bem√¶rk brugen af “alpelandet”. Alpeland giver i den “vidende” klasse associationer til Heidi, Oktoberfest, tyrolerhatte, J√∂rg Haider, Berchtesgaden, nazister, landsbytosser og anden “underl√łdig” kultur.
Analogt til den selvgode, “vidende” klasses brug af fremmedfrygt og Morten Korch i sin omtale af os, der har f√•et nok af, at de for√¶rer vort land bort

Lys
Lys
10 years ago

Stort til lykke til Schweiz

Schweizernes vedtagelse af fremmedbegrænsningen er en milepæl i vor, de europæiske folks frihedskamp

Santor
Santor
10 years ago

Jeg ville √łnske at nogen med bedre formuleringsevner og kontakter end mig ville starte en underskriftindsamling der st√łtter Schweizerne og samtidig kr√¶ver en tilsvarende afstemning her i Danmark og resten af EU!

Svend Andersen
Svend Andersen
10 years ago

De gamle nordboer, vore forfædre vikingerne, var frie folk. Dengang var det et krav til en fri mand, at han skulle bære våben. Denne tradition har de stadig i Schweiz:

Why No One Invades Switzerland – http://www.youtube.com/watch?v=0ufkwTM82e4

Schweiz har verdens laveste kriminalitetsrate. Vi kunne l√¶re et og andet af disse g√¶ve alpefolk. ūüėČ

Morani ya Simba
Morani ya Simba
10 years ago
Reply to  Svend Andersen

Hehe, ja, det kunne vi faktisk. Jeg synes skydev√•ben er for politi, soldater og kujoner. Men lad alle m√¶nd g√• med sv√¶rd, evt i sv√¶rdets moderne version, macheten (som er et praktisk v√¶rkt√łj). Det kan ikke g√•es med skjult s√• alle kan se hvem der “mean business” og hvem der ikke g√łr… ūüôā

Morten - - -
Morten - - -
10 years ago

Fantastisk, denne S c h w a b … For vores egen skyld stiller man os ikke sp√łrgsm√•let. for vi kunne komme til at tr√¶ffe en beslutning, der ville udl√łse repressalier, vi ikke ville kunne b√¶re … Og mon vi s√• ikke ville fortryde? Det vil S c h w a b gerne forsk√•ne os for. Han l√¶rer os, at hvad vi fejlagtigt tror, er en tankegang, der h√¶nger sammen med en bestemt ideologi med tysk oprindelse, slet ikke er det. Denne tankegang h√¶nger tv√¶rtimod sammen med den tyske kultur, som engang skabte ideologien. Vi genkender S c h w… Read more »

Erik Balle Povlsen
10 years ago

Ja EU er noget fanden har skabt, og borgere i EU-landene f√•r aldrig mulighed for s√•dan en afstemning. Og hvis jeg sp√łrger Jer, hvorfor politikere i det hele taget er s√• EU-liderlige forventer jeg ikke et fornuftigt svar. For der findes ikke noget fornuftigt svar; jo det skulle simpelthen v√¶re “liderlighed” til det monster de selv har v√¶ret med til at skabe og som nu har den totale dominans over dem!!

Venligst Erik.

norge
norge
10 years ago

[quote]Ukip leader Nigel Farage, who led warnings about the impact of the lifting of restrictions on Bulgarians and Romanians to Britain from January, lauded the Swiss vote. “This is wonderful news for national sovereignty and freedom lovers throughout Europe,” he said.“A wise and strong Switzerland has stood up to the bullying and threats of the unelected bureaucrats of Brussels. “If Switzerland was in the EU, it would not be allowed a referendum on this issue, and even if it was allowed, the European Commission would likely ignore the result….like they did with the French and Dutch referenda in 2005. “Were… Read more »

Angela
Angela
10 years ago

Vågar man hoppas att det är en vändpunkt? I alla fall lycka till Schweiz! Vi får väl hoppas i alla fall.

Svend Andersen
Svend Andersen
10 years ago

Fremragende analyse af EU’s situation efter folkeafstemningen i Schweiz [resume]: This wasn’t supposed to happen. At a time when the European Union, reeling from the ongoing near collapse of the Eurozone, has been preaching its key benefits – the removal of borders and the free transit of labor – moments ago Switzerland, with a tiny majority of 50.4%, voted in favor of new immigration curbs which requires the government to set an upper limit for foreigners, risking a backlash from the (utterly toothless) European Union. The problem for Europe is that the backlash against immigration was supposed to be a… Read more »

Ole Burde
Ole Burde
10 years ago

Det bliver sp√¶ndende at se hvor langt godhedens apostle er villige til at g√• (eller lade v√¶re med at g√•) for at at omst√łde og eller neutralisere denne ny Schweiziske Uafh√¶ngighedserkl√¶ring .
Det er muligt at vi om tyve år vil se tilbage og indse at HER , den 9. februar 2014 , kom vendepunktet .
Hvis godhedsapostlene beg√•r den mindste taktiske fejltagelse , kan de tabe hele spillet ved at den schweiziske bonde n√•r frem til baglandet og biliver til en dronning ….

Peter Andersen
10 years ago
Reply to  Ole Burde

Det her er bare et forvarsel om hvad de kan vente sig i maj. Og deres propaganda-maskineri virker ikke mere. Hele EU, politiker og medieetablissementet stod p√• den anden ende, uden det hjalp dem en d√łjt!
Så jo Ole, 9. februar 2014 er i den grad en skæringsdato!

Torben Snarup Hansen
Torben Snarup Hansen
10 years ago

@ Robert R. Du skriver om superf√łderalisten Marlene ” … ikke alle ser p√• indvandring som hun g√łr.” Hvorfor tror du, at hun overhovedet ser nogen indvandring? Hun har muligvis h√łrt om den, men i hvert fald rager r√łveri, √¶resdrab, bandekrig og voldt√¶gt hende en fl√łjtende flatula.

Santor
Santor
10 years ago

Det var godt nok snært på!

Tillykke til Schweiz ūüôā

Tom
Tom
10 years ago

Simpelthen et svært viktig glimt av håp for hele Europa. Nå ble jeg genuint glad i hele meg!

Lars M.
Lars M.
10 years ago

Ja, den er sgu god nok! Det er p√• forsiden af alle store aviser nu. Virkelig virkelig god nyhed, m√• indr√łmme jeg ikke troede p√• at demokratiet ville v√¶re st√¶rkt nok, i disse forudsigelige tider. Tyskerne m√• v√¶re i chok nu.

Sune
Sune
10 years ago

Sandelig et demokratisk bombenedslag i Schweiz. EU vil utvivlsomt komme fuldkommen op at k√łre i det r√łde felt.

Kunne gæstebloggeren måske forklare hvorfor der er en helt tydelig forskel på ja og nej stemmer i hhv.
den fransk talende del i vestschweiz contra den schweizertysk talende central og √łstschweiz?

http://www.srf.ch/news/schweiz/abstimmungen/abstimmungen/masseneinwanderungs-initiative/hauchduenn-50-3-prozent-ja-zur-svp-initiative

P√• nationalr√•dspressem√łdet imponerer det mig r√•dsmedlemmerne ubesv√¶ret veksler mellem schweizertysk, fransk og italiensk.

Sune
Sune
10 years ago
Reply to  Sune

Ganske om ventet. EU truer… “Det f√•r koncekvenser!

http://www.dr.dk/Nyheder/Udland/2014/02/09/0209201453.htm

Hvilket minder mig om f√łlgende sekvens fra filmen Den tredie mand:

http://www.youtube.com/watch?v=CNo8ld7ak8w

S√• m√•ske, m√• vi k√łbe nogle flere kukure fremover, for at hj√¶lpe til..!

Sune
Sune
10 years ago
Reply to  Sune

PS. Jeg glemte at takke gæstebloggeren for svaret på den geografiske stemmeforskel. Så РTak!
R√∂stigraben = Kartoffelmoskl√łften..?

jernhesten
jernhesten
10 years ago

En virkelig god nyhed .

Tillykke til Schweiz.

Lars M.
Lars M.
10 years ago

Kan det virkelig allerede nu siges med s√• megen sikkerhed? Det ville jo v√¶re utroligt, hvis det virkelig gik igennem, med alle de trusler fra EU, “eksperter”, m.fl. Stor symbolsk betydning for resten af Europa – lad os nu komme ud af det lort!

J√łrgen Duus
J√łrgen Duus
10 years ago

Nu foreligger slutresultatet: Ja-siden vandt med 1.463.984 mod 1.444.438.

Lars R.
Lars R.
10 years ago

Er det sandt? Ser den virkelig sikker ud allerede nu?
Det ville være virkelig stort og uden tvivl have en kæmpestor symbolsk betydning for resten af Europa. Bare svært at tro, at EU og den schweizistiske elite samt erhvervstop skulle have tilladt dette Рdet ville jo være demokrati og sådan noget stads skal jo rest undgås i dag.

intetnavntak_22
intetnavntak_22
10 years ago
Reply to  Lars R.

Det der pisser mig af er, at det ikke var Danmark.

Robert R
Robert R
10 years ago

@ Erling
Helt enig, folkeafstemninger er den helt rigtige form for demokrati!
@ Peter Andersen
Marlene Wind m√• efterh√•nden have l√¶rt at ikke alle ser p√• EU som hun g√łr; Og at ikke alle ser p√• indvandring som hun g√łr.

Svend Andersen
Svend Andersen
10 years ago

En stor tak til Haenschen NN Klein for live-blogging, og et stort tillykke til Schweiz, såfremt initiativet vedtages.

Peter Andersen
10 years ago

Det var simpelthen SÅ vigtigt det hér!

Den afstemning vil f√• rigtig stor indflydelse p√• resten af Europas debat om indvandringen. Marlene Wind s√• helt vind og sk√¶v ud da hun skulle kommenterer det. Hvordan kan et s√• civiliseret og oplyst folk som schweizerne komme frem til et s√•dant resultat? Der m√• jo v√¶re noget vi har overset…

Ludvig
Ludvig
10 years ago

Det blir mycket spännande att se utgången av denna omröstning.
Oberoende av resultatet så är själva omröstningen i sig medvetandehöjande för schweizarna Рoch raka motsatsen till de mörkläggningsgardiner som våra svenska makthavare nu nästan paniskt kämpar för att hålla nerdragna.

Morani ya Simba
Morani ya Simba
10 years ago

Og det kan de stemme om fordi de ikke er med i EU. Vi skal UD af EU!!

Erling
Erling
10 years ago

Nej, det kan de stemme om fordi de har demokrati.

Morani ya Simba
Morani ya Simba
10 years ago
Reply to  Erling

de to har jo s√• ogs√• noget med hinanden at g√łre. EU er jo ikke ligefrem demokratisk

EU er virkeligt et ideologisk, multikulti uhyre…

48
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x