20
aug
Seneste opdatering: 21/8-22 kl. 1357
30 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Kim Møller var i Radio 24 Syv i går om den lawfare bloggen Uriasposten har været udsat for, om den ulige behandling han har været udsat for sammenlignet med MSM og sine fremtidsplaner i almindelighed.

Jeg har selv været i retten for nylig, og om det må jeg kun sige, at der blev nedlagt referatforbud, så hverken jeg eller de fire skribenter, der var mødt op, kan skrive om sagen. Forbuddet blev kæret, for det har ikke ikke været pålagt i nogen af de andre tilsvarende retssager.

Der er formentlig fra politisk hold lagt mærke til, at der har været skrevet om min sag i medierne og at den er blevet rejst af DF i Folketingets spørgetid. Det er der nogle, der ikke ønsker mere larm om. Det er min udlægning, jeg ser ikke andet rationale. Hele landet kender sagen i forvejen, ingen behøver at beskyttes mod kendskab til dens indhold. Iøvrigt blev sagen – efter over tre år – udsat. Kim Møller er blandt andet også tiltalt efter paragraf 264 d stk 2 – den skærpede version.

I 19 år har bloggen Uriasposten givet det etablerede mediedanmark et spark fra højre. Nu er det slut.I de små tyve år har der fulgt en slipstrøm af kontroverser – og nu også sager, der skal for retten. De handler om alt fra almindelig ophavsret til deling af et foto af et offer for terrorangreb. Sagerne forsvinder ikke, selvom Uriasposten gør – og vi forholder stifteren til dem i en time. Medvirkende: Kim Møller, stifter og tidligere redaktør på Uriasposten. Hør Kontroversiel blogger tiltalt – nu taler han, min. 54:04

 8 maj 2019: Anholdt, afhørt og out of office – Den påstået strafbare postering: 23.12.2018 Maren og Louisa blev dræbt ‘på ISIS-facon’

Foto © Snaphanen.dk

4 4 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

30 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Ivan Dybdal
Ivan Dybdal
1 year ago

Det er Stasi lignende politisk forfølgelse.  § 264 d bruges kun mod dem, der har politiske meninger især om islam, som ikke pt er populære ‘på bjerget’. Det er det nye sort indenfor politisk forfølgelse. Ram dine politiske modstandere med særligt udvalgte paragreffer og sæt dem ud af spillet med tilsvining, bøder og evt fængsel. Konfiskér deres værdier og ejendom. Kør evt en skattesag imod dem. Det er der mange eksempler på bl.a i USA. Myndighederne i den Dybde Stat forfølger dem de ikke kan lide eller som de politisk føler sig truet af. De systemkritiske og dissidenterne. Det er… Read more »

John M
John M
1 year ago
Reply to  Ivan Dybdal

haha usa lover- FUCK USA – dette er DANMARK- stop med at blive hjernevasket – kig mod tyskland Sevrigstan Holland Østrig martin sellner . du er en kbh. – om få år vil du som mig blive anholdt for had tale … bare vent . se UK- ISLAM skal overtage EUROPA . alle politikkere er betalt, sort på hvidt

Last edited 1 year ago by John M
der Adler
der Adler
1 year ago

Det er mig ubegribeligt, at der skal være referat forbud? Det er mig ubegribeligt, at der endnu ikke er kommet en afgørelse? Det er mig ubegribeligt, hvem der har startet denne sag? Det er mig ubegribeligt, at politiets rakkerknægte kom som tyve om natten? Hvor er Danmark på vej hen! Det har intet med demokrati at gøre. Jeg forstår ikke, at Kim Møller lader sig misbruge af den elitære mediepøbel. Mange af dagens journalister, har tilsyneladende glemt det, der for ganske får år siden var et kardinalpunkt, i al journalistik, nemlig research/efterprøvelse. Ligegyldigheden for fakta og efterprøvelse af informationer, har… Read more »

Nick Mikkel
Nick Mikkel
1 year ago

Det er de sædvanlige ekstremkommunister i retssalene og ministerierne, der har sørget for referatforbuddet. Man ser det igen og igen, hvis sandheden bliver forsøgt offentliggjort.

Det ender med at blive nødvendigt at tage navneforandring til Muhamed og så skrige racisme, hvis nogen forsøger at lukke munden på én. Kun derved kan ytringsfriheden og det frie ord opretholdes.

UDEN YTRINGSFRIHED INTET DEMOKRATI
UDEN YTRINGSFRIHED INTET DEMOKRATI
1 year ago

For det tredje. Kan UP ikke genoplives eller videreføres?
Kan det evt. være et spørgsmål om penge? Vil et stort
beløb gøre en forskel? Er arkivet tabt for evigt? Der er
ytringsmuligheder her hos Snaphanen, på Aamunds blog
og på Hodjas blog. Truslerne mod danskerne er nu
større end nogensinde. Se hvad f.eks. WEF og WHO
står for, som Snaphanen på glimrende vis har afdækket.
Hvis folkemordstinget og medierne ikke får noget modstand
i form af ærlig folkeoplysning, vil Danmark hurtigt få
samme skæbne som Canada, Holland, Sverige eller
Colombia/ Venezuela/ Libanon/ Somalia.

Felix Krull
Felix Krull
1 year ago

Jeg fatter ikke hvorfor Kim er gået med til at lade sig interviewe af en venstreradikal.

Felix Krull
Felix Krull
1 year ago
Reply to  steen

Jeg aner ikke hvem hun er, men jeg sidder og hører interviewet lige nu; han kunne ligeså godt have ladet sig interviewe af David Trads.

Limewood
Limewood
1 year ago

Jeg savner Uriasposten. Og Kim Møller skal have en stor tak for for al den energi, tid og økonomiske ressourcer han har brugt på projektet.

Der imod burde der rejses en skamstøtte for de statsbetalte skødehunde, der går under betegnelsen pressen.

ino
ino
1 year ago

Interviewet med Kim Møller var ikke specielt interessant, og jeg er enig i at Kim Møller ikke gør sig fremragende som taler, men velskrivende er han. Jeg har det på samme måde, jeg mener jeg formulerer mig godt skriftligt, men jeg er en klovn til tale, samtale og da især telefonsamtaler. Jeg hader at skulle tale i telefon.

Allan Gorm Larsen
Allan Gorm Larsen
1 year ago

Det er vi efterhånden så vant til, censur, hvornår vågner folk op?.
Nej mange fortsætter med at stemme på de traditionelle partier, l stedet for at tænke sig om.
Havde det ikke været fordi at Uriasposten hjemmeside var usikker, så havde jeg fortsat skrevet der, men jeg anså det for at være for farligt. Se det er demokratiets vilkår i dagens Danmark.

Sebastian
Sebastian
1 year ago

“der blev nedlagt referatforbud”

Kan du oplyse hvilken begrundelse der blev lagt til grund Steen? 

Jeg undrer mig også over Møller valgte rollen som interview-offer. Han er en glimrende skribent men virker mig for defensiv når han optræder i de medier, han tilstræbte at være et alternativ til og en opposition imod. 

Bastardo
Bastardo
1 year ago
Reply to  steen

Begrundelsen må være i Retsplejelovens §30, 4.pind:
”Når offentlig gengivelse vil udsætte nogen for unødvendig krænkelse”.

Tjaaaa…

Heimdall
Heimdall
1 year ago

Kim var blevet skræmt og hans pen var til sidst alligevel uden bid og han gengav oftest sine modstanderes tekster uden et modsvar af nogen art. Til gængæld har Kim afdækket og fulgt navngivne personer og deres vej op igennem systemerne som aktivister, meningsdannere, eksperter og politisk aktive. Ofte også fanget med hans kamera. Her er tabet af uriasposten størst.. som arkiv og opslagsværk. Kim er historiker og en central vidensperson der selvfølgelig ikke selv skal stå i front, sådan som tiderne er. Vi må håbe han selv har nogen at arbejde videre med bag kulisserne, for han involverede ikke… Read more »

anders
anders
1 year ago

For år tilbage havde vi en såkaldt muhammed krise og op til flere såkaldte stuerene politikere stod på nakken af hinanden for at forsvare vores ytringsfrihed. Set i bakspejlet så vandt muhammed. Eneste forskel på nu og muslams voldelige fortid er, at der ikke er fysiske hoveder på pæle. tak til vores ryggeløse politikere for det.

UDEN YTRINGSFRIHED INTET DEMOKRATI
UDEN YTRINGSFRIHED INTET DEMOKRATI
1 year ago

For det andet: Ved at lukke UP har KM måske kun
gjort sig til et nemmere mål for politisk forfølgelse.
Før kunne han fortælle om ethvert nyt overgreb. Det
kan han ikke mere. Og hvis han ikke havde censu-
reret så voldsomt at vigtige emner som sundheds-
væsnet, den sociale velfærd, familiepolitikken og
meget mere blev undertrykt, og ligeledes komplet
harmløse og rent humoristiske indlæg, så havde
UP måske haft tre eller ti gange så mange læsere,
og så havde man måske haft betænkeligheder
ved at chikanere UP og KM?

Bastardo
Bastardo
1 year ago

Mao: Det er hans egen skyld?

Morten Dreyer
Morten Dreyer
1 year ago

Forfatteren Daniel Defoe( Robinson Crouso mf), udgav en avis, som også tjente som betalt tilsvining af navngivne personer. Det gav angiveligt gode indtægter. Men Defoe blev et par gange blev idømt erstatninger og dages ophold i gabestok. Så måtte der ske en ændring. Hvergang en særskild sviner blev trykt, så gik Defoe ned i den lokale kro og for en shilling eller to fik han en lokal drukmås til at stå som ansvarlig redaktør på det enkelte nummer af avisen. Det gjorde det umuligt at retsforfølge Defoe, når forurettede prøvede at finde drukmåsen et sted i London.

Morten Dreyer
Morten Dreyer
1 year ago
Reply to  steen

Jeg er ret simpel. Defoes avis begyndte at optage grimme anonyme personangreb mod betaling. Skulle du ødelægge en konkurrents gode navn og rygte, så stod avisen til rådighed.

Nick Mikkel
Nick Mikkel
1 year ago
Reply to  Morten Dreyer

Det hævdes, at han var kommunist og så forstår man pludselig bedre.

Knud Madsen
Knud Madsen
1 year ago
Reply to  Nick Mikkel

Når blot en kommentar indeholder ordet kommunist, i én eller anden negativ forbindelse, er den optaget på rekordtid, ses det.

UDEN YTRINGSFRIHED INTET DEMOKRATI
UDEN YTRINGSFRIHED INTET DEMOKRATI
1 year ago

1: Jeg tror det ville give mere debat, og give flere donationer
til Snaphanen, hvis debatten kom først, og opfordringen til
at give et beløb månedligt, blev rykket ned under debatten.
Bare et forslag. “: Det er trist at ytringsfriheden og -muligheden
er blevet indskrænket med Uriaspostens lukning. Men pga.
KMs omfattende censur var der måske kun en lille fast
menighed til sidst, og det har måske gjort det lettere at for-
følge KM?

Bastardo
Bastardo
1 year ago

Mao: Det er hans egen skyld?

Tordenoglynild
Tordenoglynild
1 year ago

Og hvem er så Kim Møller?

Knud Madsen
Knud Madsen
1 year ago
Reply to  Tordenoglynild

En ret ligegyldig person.

30
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x